Jak oblékáte děti do školky?

petunye
20. srp 2016

V zari dcera jde do skolky.Prosim poradte mi s par vecmi.Za prve,zajima me,jestli jste deti ktere sli poprve do skolky nejak vyfikly a naparadily nebo normalka,treba mikinu a tricko.A s tim oblikanim: Chci se zeptat,jestli kdyz treba prijde do skolky v leginach a v tech je i ve tride,tak jestli v nich pak muze i na vychazku nebo musi mit jine kalhoty?na zahradu je mi to jasne.Tam se prevlece do teplaku a mikci.A jeste v zime na vychazku,musi mit nejake nepromokave kalhoty nebo staci rifle?

ililina
20. srp 2016

První den ve školce šly holky úplně normálně, legíny + tričko + mikinu. Na vycházku se děti převlékají, dávám další legíny nebo tepláky. V zimě mají vyteplené kalhoty, pokud je sníh tak kombinézu nebo oteplováky.

lv
20. srp 2016

ven se převlíkaj pokaždé, i když jdou jen na vycházku. Rifle ne, není to volnočasové pohodlné oblečení, spíš tepláky (v létě i leginy, v zimě oteplené gatě, v úplný zimě má kombinézy).

mandala
20. srp 2016

V zimě určitě nějaké oteplováky, ono i když jdou třeba jen na procházku, tak pak se třeba zastaví a začnou se koulovat, nebo chodí i bobovat, tak aby byly připraveny na vše 😉

zvirka
20. srp 2016

Já dávám v létě samo kraťásky, jedny do školky, jedny na ven. Malý chodí ven v tom, v čem přijde z domu a v tom jdem zas i zpět. Na podzim a dále má v MŠ tepláčky, na ven sportovní kalhoty typ Neverest atd., má slabší i silnější manžestrákové, v zimě pak sportovní zateplené flísem, pod to punčocháče. Dřív býval v punčoškách v zimě ve třídě, ale v předškoláčkách se to učitelce nelíbilo, tak přes ně má tepláčky, docela mi to vadí, je mu teplo, ale kdyby se přeslíkal do ponožek, pak by měl problém si ty punčochy navléct na ven nebo (jak ho znám) by šel jen v ponožkách 😒 Holčičky chodí obdobně, většina, ve třídě pak mívají často legínky a sukýnku, vypadá to moc hezky.

lichtakova
20. srp 2016

Dcera ma leginy nebo puncochace,k tomu si do tridy bere treba jeste sukynku nebo satecky,ale ve vsem muze jit i ven, kdyz zacne byt osklivo,ma pres leginy nepromok.kalhoty,v zime oteplovacky.Poridte venkovni dvojmo,ta nase chodi porad jako prase od blata domu 🙂,i v zime.

sara84
21. srp 2016

Hlavne dejte druhe boty na ven na zniceni! U nas deti az tak nechodi na klasicke prochazky ale hlavne na zahradu, nebo max na jine hriste. A v zimne sankovat/ blbnout ve snehu. A jak na ppdzim tak v zimne jsou ty boty po par tydnech na odpis. Takze davam na ven boty podedene s vlozkou, neb je max za 2m vyhazuji. A taky kdyz pak jdete ze skolky jeste nekam, nejdete s cunetem, ale cistym ditetem 🙂 Takze my mame sadu do herny (teplaky) obleceni na ven ( kalhoty+ bunda+ cepice/rukavice + boty) a v pytliku nahradni sadu do herny( teploky+tricko+trenky/ ponozky)- uz se stalo, ze se u jidla polil tak, ze se musel cely prevleknout. Do skolky prijde a prevlekneme kalhoty za teplaky a sunda mikinu pripadne. A pri odchodu zase oblece ciste kalhoty a bundu.

petunye
autor
21. srp 2016

Aha.Takze na vychazku muze i v lepsich teplakach jo?myslelas jsem,ze ven ma jit ve slusnem obleceni.

ililina
21. srp 2016

U nás paní učitelky chtějí pohodlné oblečení, u kterého nevadí, že bude umazáno. Již několikrát jsem v šatně vyslechla, od ostatních maminek, že má dítko špinavé kalhoty
(mělo značkové oblečení), což mi přijde naprosto zbytečné, ale každého věc. Dám tepláky z Lidlu a neřeším, zda jsou ušpiněné. Děti si mají venku hrát a ne, aby chodily jen špičkách, aby se náhodou neumazaly.....

sara84
21. srp 2016

Ne, nemusi byt na "pekno" jen kdyz jdou do divadla, knihovny atd. Byla jsem svedkem jak maminka skoro plakala nad tyden starymi uplne prodrenymi botickami.Radeji stare a s klidnym svedomim leti do popelbice

lv
21. srp 2016

ven jdou si hrát, lítat, viz má zpráva z ledna, poloroztátej sníh a děcka si hrála
https://www.modrykonik.cz/blog/lv/message/takhl...

terka_85
21. srp 2016

Ráno jdeme do školky v oblečení, které bude nosit ve školce venku (na zahradě, procházce, atd.). V šatně se převleče do tepláčků, které má jen do třídy.
Hodně se mi osvědčily softshellové kalhoty, dávala jsem je synkovi celý podzim a když třeba prší nebo je pak bahno, tak není mokrý...
Jinak v zimě buď kombinéza nebo oteplovačky a zimní bunda. Pod tím má podvlíkačky, takže v šatně jen sundá oteplovačky a je ve třídě v podvlíkačkách (ty máš holčičku, takže legíny).
Džíny nebo nějaké slavnostnější oblečení dávám jen, když jdou do divadla, planetária, atd. - mají vždy na nástěnce u třídy napsán program na daný měsíc, takže vím, kdy kam jdou 🙂
Na vycházce blbnou, jdou třeba na hřiště a v džínách by mu určitě nebylo moc pohodlně. Zase nechci aby chodil jako šmudla, takže do školky má prostě lepší tepláky (hodně kupuji v Lidlu, H&M nebo i na nějakém bazárku se dá koupit hezké oblečení). Mám sice kluka, ale do školky už chodí 2 roky a nemůžu říct, že by někdy přišel s rozedranýma botama nebo něco úplně zničil 🙂 A i kdyby, tak je to dítě 🙂

petunye
autor
22. srp 2016

A boty na vychazku doufam byt nemuseji,ne?jde v tech co v nich prijde do skolky?na zahradu asi jine,to vim.A ted jeste: mohu treba rano zavolat do skolky,ze dcera dnes neprijde.Nebo treba,i ze dva dny neprijde,protoze pojedeme treba na navstevu k rodicum atd? No proste,bude skolka hlidat,kolik dni v mesici tam dite nebylo nebo je jim to sumak,jak casto chodi,dekuji.

mandala
22. srp 2016

U nás to je tak, že v kterých botech přijde, v těch jde ven a je jedno, jestli jdou na zahradu nebo na procházku, nebo kamkoliv jinam. Jinak jim je úplně jedno, jak často chodí, když víme dopředu, zapisujem do kalendáře ty dny, kdy nebude, když onemocní, nebo se prostě rozhodne, že se jí nechce vstávat 😉 stačí zavolat ráno, ale určitě omluvit.

elisss7
22. srp 2016

My jdeme teda letos také poprvi, ale jak často a na jak dlouho je na vás. Nám dokonce i paní ředitelka řekla, že než si zvyknou ze začátku, tak můžeme jen na dvě hodinky. Jídlo budou mít na celý den a když jde prcek domů dřív, dají mu ho sebou.

terka_85
22. srp 2016

Syn má jedny tenisky do školky (přijde v nich do školky, jde s nimi ven na procházku, na zahradu, atd.), když byl chladnější podzim, kupovala jsem i kotníčkové tenisky, pak ještě holínky, v zimě sněhule.
Určitě můžeš do školky zavolat, že dítě nepřijde, atd. Já jsem doma na mateřské a v červnu, když syn ještě chodil do školky, jsme hodně jezdili na chalupu. A ze školky jsem ho omlouvala i na týden... Co vím, tak mají ve třídě i chlapečka, který jezdí pravidelně do lázní - je třeba 2 měsíce ve školce a pak na 2 měsíce odjede do lázní a pořád dokola...