Ocucávání trik a mikin. Řešil někdo? Jak?

25. dub 2023

Vyřešila jste některá nějak ožužlávání trik a mikin? Syn to začal dělat loni v první třídě. Denně mu musím dávat vše čísté a to včetně pyžama. Přijde mi zbytečné, když má na sobě triko třeba 2 hodiny, aby hned letělo do špíny, ale musím. Takže za den má spotřebu 2 trika, 2 mikiny a jedno pyžamo. Ob den mám pračku plnou jen jeho věcí.
Nehledě na to, že oblečení častým praním trpí. Ale i tím žužláním, kdy si občas něco prokousne.
Zkoušeli jsme kousák a ten neměl úspěch. Občas trika proloží i prsty a nehty.

lida9
26. dub 2023

cucani trik ne, ale jeden cas syn zacal mit neustale venku jazyk a porad si s nim objizdel rty atd... doslo to tak daleko, ze mel opravdu osklive opruzeniny na puse a stejne to delal dal... vysvetlovani, domluva, slibene odmeny nic nepomohlo... tak jsem to vzala strucne a jasne, jakmile byl jazyk venku, dostal pohlavek... trvalo to tak den, druhy den uz lepsi, uplne to prestal delat behem tydne... podle me to mel jako neco, cim se uklidnoval, pak uz jen jako zlozvyk , ktery delal snad i nevedomky 🙂

autor
26. dub 2023

@lida9 náš to dělá hlavně ve škole a u televize.
Začal nehty, když jsem začala trestat, věděl, že nesmí a přeorientoval se na trika.

jane46
26. dub 2023

Náš kluk to dělal loni taky, pořídila jsem mu takové "kousátko" s lebkou. A vlastně ho skoro nepoužil, protože mu to přišlo "trapné" a během pár dní si necucal ani to oblečení.
Já ho objednala za pár korun na AliExpressu, ale klidně koukni na kousak.com mají tam toho hodně, ale nechtělo se mi za to dávat tu cenu.

autor
26. dub 2023

@jane46 Kousak jsme zkusili a nefungoval.

jane46
26. dub 2023

Je, jsem tu poslední větu přehlédla.

cilkat
26. dub 2023

Zkusit najít ergoterapeuta, ketrý umí smyslovou integraci? (ale nemám přímou zkušenost)

exbordelar
27. dub 2023

Ja teda nemam radu, ale u nas v rodine koluje historka, ze tohle presne delala moje teta a babicka z ni uz byla na mrtvici 😅 nevim, jakym zpusobem se to odnaucila, nebo zda to preslo samo, ale vim, ze uz to nedela (je ji 60) 😃

saralinda
27. dub 2023

Radu nemam, ale bude toho na nej ve skole hodne. Takto to kompenzuje.

autor
27. dub 2023

@saralinda nudí se. Už to dělá i doma, v autě, u usínání...

saralinda
28. dub 2023

I nuda může způsobovat napětí. Hlavně ve škole, když musí sedět. Nám se doma (když třeba kouká na TV) osvědčilo, aby v rukou něco mačkal - antistresový míček, nebo má takovou plastelínu. Náš syn si tedy nekouše triko, ale kousal by ovladač na TV, ve škole tužky. každopádně věkem se to výrazně lepší.