Otevření školy 25.5. Budou fungovat družiny a kolik bude vyuč.hodin?

zutinka
24. dub 2020

Zdravím,nevíte zda budou fungovat družiny,když se otevřou školy?A kolik budou mít vyucovacich hodin?

olga_
24. dub 2020

@zutinka Ono to bude celé víc jako družina než jako vyučování. Děti mají být od rána do odpoledne v jedné skupině, nebudou se moci míchat jako v klasické družině.

betelgeuzz
24. dub 2020

Jak je napsané výše, děti budou ve škole i odpoledne, ale nepůjde o klasickou družinu, musí být v té jedné skupině. Zatím se ani neví, jak s obědama. I když vzhledem k tomu, že vláda mění rozhodnutí ze dne na den, tak kdo ví, co bude za měsíc.

berenika39
24. dub 2020

Asi bych to ted neřešila, je to za měsíc, čert ani vláda neví, co se bude dít. Nám ve škole řekli, měli jsme on line třídní shcůzky, že se plánuje provoz pro 15 dětí ve skupině od rána od osmi do odpoledne, neví se, jestli budou mít své vyučující nebo jiné, budou opakovat učivo dopo a pak spíš hlídání. Je to proto, aby mohly maminky do práce, ne proto, aby děti měly školu.

jandl
25. dub 2020

Zeptej se přímo ve vaší škole. Naše zš poslala dotazník, zda dítě bude vzděláváno doma, jako doteď nebo ve škole a zda má jít domů před/po obědě, zda bude v družině. V případě zájmu bude třeba potvrzení, prohlášení rodičů, že nebydlí s nemocnou osobou nebo se seniory.

jajulin
25. dub 2020

@zutinka naší škole už jsme také museli sdělit, jestli děti 25.5. nastoupí. Dopoledne se určitě budou učit a odpoledne nevím. Předpokládám, že naše děti půjdou kolem poledne domů, stejně jako před karanténou. Učitelé sami neví detaily. Akorát mi bylo potvrzeno, že dopo se budou učit.

zutinka
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
martisek11
27. dub 2020

mě by spíše zajímalo jak školky, v případě otevření školky a nedání dítěte do školky, myslíte, že bude nárok na ošetřovné i nadále? četla jsem něco o nějakém čestném prohlášení, že dítě nebydlí se seniory, ale nevím zda platí, když bydlíme ve stejném domě s rodiči, oni přízemí, my patro(není tedy společná domácnost) ale stejný dům, potkávaj se tedy denně, jsou v kontaktu, a dcera alergička, v květnu a červnu tedy nedokážu si představit, že by měla na sobě roušku třeba 5-6hodin....už se vám někomu ozvali ze školky, a vyptávali se,? díky🙂