icon

Podpořte petici pro návrat dětí do škol.

teru_k
11. dub 2020

Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:

https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...

Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.

Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!

Tereza

P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.

marcicek84
14. dub 2020

@ilonne ale ty studuješ při práci, tak je pochopitelné, že máš i jiný časový prostor, ne všichni studenti to takto mají...o těch jsem se právě bavila 😉

klea81
14. dub 2020

@pratensis tak hlavně, že všichni řeší roušky jo ne, ale jestli bude na jídlo a kolik bude jídlo stát, to je zcela podradny problém 😉Ano, kompletně, takže nejenom zdraví, ale i ekonomika, sociální vztahy, dostupnost služeb atd.

marcicek84
14. dub 2020

@klea81 fakt jsi dobrá, jak jsi to rozjela, kolosální úspěch...

betelgeuzz
14. dub 2020

@pratensis já jsem si ještě nevšimla ekonoma, který by viděl jen ekonomické problémy.

marcicek84
14. dub 2020

a v Indii už objevili výraznou mutaci korony, tak to asi budou dle některých zavřené školy na věky, neb očkování jen tak fungovat nebude...

pratensis
14. dub 2020

@klea81 Já s tebou souhlasím. Ale nepaušalizovat, nejsou to všichni. Stejně jako já jsem nenapsala, že klapky na očích mají všichni ekonomové. Taky mě děsí, kolik lidí to vidí přímočaře a jednoduše. Nejvíc jasno mají obvykle lidí s malým rozhledem. Proto jsem ráda, že konečné řešení není na hlasu lidu, ale snad na rozhodnutí odborníků. Říkám snad, protože mě vyděsilo vyjádření Primuly o přihlížení k petici (jakkoli jsem proti plnému otevření škol v květnu).

pratensis
14. dub 2020

@betelgeuzz Já ano.

pratensis
14. dub 2020

@betelgeuzz Teď tedy nemluvím o skutečných odbornících, ale o vystudovaných ekonomech z řad běžných občanů, v mém okolí je nejeden takový, co to vidí velice jasně.

marcicek84
14. dub 2020

@klea81 petice mám už pře 15 tis. podpisů a za takovou chvíli, to možná překoná tu petici za uzavření škol za pár dní...

ilonne
14. dub 2020

@pratensis Já tedy doufám, že to bylo vytrzene z kontextu. Ne, že vláda rozhodne o otevreni/uzavření na základě jakékoli petice. To už pak můžeme tímto způsobem rozhodovat o všem, ne?

klea81
14. dub 2020

@marcicek84 no cílila jsem na nějakých min 50 tis lidi, a hlasy přibývají, tak snad dostaneme prostor i my z opačného tábora. Už je článek i na seznamu.

marcicek84
14. dub 2020

@klea81 hlavně bude vláda konečně přijít na to, že peticemi se řídit asi nemá smysl, nebo že nejsou jednoznačné, takže by se to měli snažit vybalancovat...

novamamina
14. dub 2020

@teru_k nemám dítě školního věku... Ale jsem pro uzavření škol až do září. Kvůli tomu jestli dítě zameska několik měsíců školy, jsou ochotni rodiče riskovat nákazu. Tohle fakt nepochopím! Všechny děti jsou tam stejně, takže zadne "dohaneni" látky se nikde konat nebude. Prostě se naváže kde se přestalo, pojede se trochu rychleji. Fakt nemá cenu přece riskovat zdraví dětí, potažmo samozřejmě rodičů a prarodičů. Není to chřipka, takže radši ať pěkně sedí všichni doma. Dcera mi má nastoupit v září poprvé do školky a jsem z toho s odpustenim po**ana až za ušima. Nejradši bych to jeste odložila. Fakt lidi neblaznete, vždyť zdraví je to nejcennější! Peníze se dají vždy vyřešit. Vim o čem mluvím.

benetka
14. dub 2020

@novamamina Koronavirus tady bude i v září. Situace může být i horší.

aneta15
14. dub 2020

Můžu se zeptat, co teď dělají asistenti pedagogů? Také jsou doma za 100% na homeoffice?

klea81
14. dub 2020

@aneta15 beztak

20190418
14. dub 2020

Já teda doufám, že alespoň školky se ještě otevřou. Těmto dětem kolektiv chybí, jen tak sami si a kamarády ven nezajdou, po skypu si taky nepokecají. Jde určitě udělat nějaké provizorium. Určitá část rodičů je doma bude chtít nechat a ti zbylí třeba mohou chodit na střídačku vždy jen dva dny v týdnu třeba. Bude jich méně. Navíc každá školka má zahradu, není problém s nimi být většinu času venku, kde je nižší riziko jakékoliv nákazy. Nějak to vyřešit jde a těm malým dětem by to prospělo. Něco takového by šlo udělat možná i ve školách na nižším stupni. Jde prostě i o zachování sociálních vazeb. Rodičům i ty dva dny v týdnu uleví. Prostě lze najít kompromisní způsob. Být skoro půl roku bez školy/školky dobré není... Trochu se ale obávám, že naše vláda spíš bude honit lajky na Facebooku a sbírat politické body než hledat řešení.

drep
14. dub 2020

@novamamina promiň, ale tohle je přesně ta iracionální hysterie, která nahrává populistům. Jakože až děti půjdou do školy, tak houfně odpadnou odpadnou a budeme řešit, že pro ně nemáme dost ventilátorů a podobně? Máš pro tenhle scénář nějaký reálný podklad?

pratensis
14. dub 2020

@ilonne Oni ani nemohou rozhodovat jen na základě petice, ale chtěli se na ni odvolávat, podpořit tím svoje rozhodnutí. Ve smyslu, že velké množství podpisů svědčí o tom, že i velká část veřejnosti je proti otevření škol před prázdninami. Víceméně asi proto, že by se jim to hodilo jako další argument. Bez ohledu na to, že já jsem taky proti otvírání škol, minimálně plošnému a bez dalších podmínek, tak je to zcestné. V tomto smyslu jsem ráda za založení "protipetice", protože to ukáže absurditu věci. To ať vyhlásí celonárodní referendum, pokud opravdu chtějí znát názor lidu. 😀

linee
14. dub 2020

@marcicek84 a co to resi? Myslis, ze rozhodnou na zaklade petice??? A je jedno, zda bude pro nebo proti otevreni skol...

linee
14. dub 2020

@drep realny podklad pro takovy nebo podobny pripad nema ale nikdo.....jsou to jenom propocty, co muze nastat, kdyby...

marcicek84
14. dub 2020

@linee já nechci aby se rozhodovalo podle peticí, ale taky nechci aby dostali palebnou sílu nést za svá rozhodnutí politickou odpovědnost, když se obě petice vyváží tak se to snad nestane...

marcicek84
14. dub 2020

tak petice má 18 tis. podpisů za malou chvíli...12 tis. nárust za 5 h

novamamina
14. dub 2020

@drep ty z toho nemas strach? Ty se nebojis že se tvé dítě nakazí? To ho fakt radši posles do školy jen aby už jsi mela doma klid? A netvrdím že houfně odpadnou... Ale určitě se jich nakazi hodně. A nákaza se celkově dost rozšiři. A jaký mám mít podklad? To je asi blbost vid, to nemá nikdo. Ale každého asi napadne že to tak bude. Je to logické

klea81
14. dub 2020

@marcicek84 a to jsem ještě nedala odkaz na instagram 😆

klea81
14. dub 2020

@novamamina kdyby měla strach, nebude se stýkat s babičkou 90+ 😉

novamamina
14. dub 2020

@benetka situace může být i horší, takze to děti chytí tak i tak... Takže šup ať už jsou ve škole, ať mám klid a prachy z práce. Takhle to myslíš?

marcicek84
14. dub 2020

@novamamina a viděla jsi to video co jsem tady vkládala i prymula přiznal, že tu máme covid od prosince a to ti nevadilo mít dítě ve škole/školce do půlky března??? takže ty školy na to takový vliv neměly...trošku by bylo fajn se probrat do reality a vidět, jak si s námi hrají jako kočky s myší a někteří jim to náramně baští...

novamamina
14. dub 2020

@klea81 nechtěla bych být její babička

klea81
14. dub 2020

@novamamina proboha nakažených dětí jsou na světě jednotky případů, většinou ani rodiče nepoznali, že dítě mělo kovid. Stejně tak vnoučata Pirka. Mladší nic, starší kašel bez teploty. Děti určitě hromadně umírat nebudou.

Strana