icon

Podpořte petici pro návrat dětí do škol.

teru_k
11. dub 2020

Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:

https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...

Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.

Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!

Tereza

P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.

klea81
14. dub 2020

@novamamina však babička se taky mohla uchýlit do izolace, zřejmě nechtěla.

novamamina
14. dub 2020

@marcicek84 vím že to tu pravděpodobně už bylo. Dítě jsem měla ve školce jen prvni týden v březnu, pak už jsem ji měla doma. Já si prostě myslím že by bylo normální jeste počkat.

marcicek84
14. dub 2020

@novamamina pokud pro to je reálný podklad, ne pokud jsou v tom něco emoce bez čísel...není možné nežít, pochop, že v září to bude ještě horší když teď to bude pořád zavřené, otvírat něco na podzim je hazard, hrozí i běžné podzimní virozy takže...

marcicek84
14. dub 2020

@klea81 https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/c... aby už nebylo pozdě s tou peticí...snad si toho všimli...

novamamina
14. dub 2020

@marcicek84 takže bez emocí nakazime děti. Super nápad. Já vím že podzim bude taky blbej, přesně kvůli klasickým virozam. Ale teď je prostě podle mě brzo

pratensis
14. dub 2020

@marcicek84 Já znovu zopakuji, že máš v úvaze logickou chybu. I kdyby tu byl virus už v prosinci, tak zjevně jen u jednotlivcu v tom akci ČR. Proč by paní mělo vadit posílat dítě do školy? Pravděpodobnost nákazy byla v té době mizivá pro kohokoli. Také nechápu, že se pořád divíš, ze otevřené školy "takový vliv neměly". Byl by div, kdyby měly, v tu dobu byl přenos ještě tak pomaloučký, že vliv neměly ani otevřené koncertní síně.

pratensis
14. dub 2020

@marcicek 84 * u jednotlivců v rámci ČR

marcicek84
14. dub 2020

@novamamina já doufám, že bude mít vláda rozum...

linee
14. dub 2020

@klea81 deti mozna ne, ale jsou prenaseci a starsi generace pak uz ano...

linee
14. dub 2020

@marcicek84 hlavne se uklidni...ted o skolach rozhodovat nebudou. Pokud, planuje se jejich otevreni predbezne AZ za mesic, takze ted urcite na programu skoly nejsou. Navic bylo receno, ze to bude az jedna z poslednich etap. Navic si myslim, ze pokud skoly otevrou, bylo by to rozumne pro posledni rocniky kvuli prijimackam, maturitam a vyucnim listum, podobne pro vysoke skoly. Prvni stupen a skolky jsou uuuplne na konci celeho seznamu.

VSechno to neni az tak politicke rozhodnuti...politicke bylo, kdyz se hadali ministri o to, kdo rychleji a lepe nakoupil rousky a jeste lepe zaridil leky z Japonska..... a ne, zda je rozumne ted otevrit skoly nebo ne...tady maji jedno z hlavnich slov epidemiologove, hygienici a zdravotnici a proti nim jednohlasne politici nepujdou.

A popravde uz tuto diskuzi koncim, nevede to nikam....porad dokola:(

marcicek84
14. dub 2020

@linee jsem v klidu, na rozdíl od tebe, už se o těch peticích říkalo i v TV, v rámci plánu se řeší i školy, školy nejsou na konci, ty jsou před restauracemi a cestovním ruchem

klea81
14. dub 2020

@novamamina však, kdo chce, ať čeká, ale já už čekat nechci

klea81
14. dub 2020

@marcicek84 Novináři si všímají, snad se v dotazech, zmíní ;o) https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-hyb...

klea81
14. dub 2020

@linee no tak ať se starší generace izoluje... Jednoduché a nebrání to otevření škol.

marcicek84
14. dub 2020

@klea81 hlavně, teď ty prognózy MMF, že to bude asi větší recese od 30.let, tak doufám, že dámy,které chtějí všechno stále pozavírat mají dostatečné finanční rezervy, teď mají strach, pak třeba zjistí, že má strach velké oči ale pak budou mít hlad ...

novamamina
14. dub 2020

@klea81 a proc a kam spěchas?

novamamina
14. dub 2020

@marcicek84 ale vždyť nikdo není doma zadarmo

klea81
14. dub 2020

@novamamina třeba bych si už chtěla koupit jarní boty, jít do kina a tak nejak normálně žít a ne sedět doma. Dokud se nerozvolní školy, tak se asi nerozvolni nic. Dcera chce jít ven s kamarády apod.

klea81
14. dub 2020

@marcicek84 tak hlavně to nebrat jen ekonomicky, co je recese oproti rýmě, že?

marcicek84
14. dub 2020

@novamamina do doby než skončí stav nouze, pak je OČR jako neplacené volno, tak snad, když chceš nechat zavřeno, tak s tím počítáš 🙂 ale jestli s tím počítají i samoživitelky …

@klea81 tak hlavně hladoví lidí rabují a jsou pak i agresivní, tak aby tady bylo ještě bezpečno, mimo covid se tu ještě můžou kvůli jídla zabíjet lidé, pak nikoho nějaký covid zajímat nebude...zdraví zdar

novamamina
14. dub 2020

@marcicek84 já s tím samozřejmě počítám. Je prostě smutný že lidi budou riskovat zdraví kvůli penězům. Fakt moc pěkný...

novamamina
14. dub 2020

@klea81 no a jsme u toho. Už mít prostě klid od dětí a jít si koupit boty. Zdraví je až za botama... Tohle je fakt tak sobecky.

20190418
14. dub 2020

@novamamina ano, nikdo není doma zadarmo. Zatím... A někdo to jejich proplácení bytí doma za peníze taky musí financovat. Ty miliardy nerostou na stromě...Vždyť tě přeci nikdo nenutí dávat dítě do školky, ne? Já právě riskovat zdraví nechci. A chudá nebo zchudlá společnost zdravá není. Raději budu riskovat, že syn dostane covid (šance minimální) než, že třeba umře na banální zranění nebo nemoc, protože ve zdravotnictví nejsou peníze, když už to vyhrotim... A co je špatného na tom chtít už normálně žít? Copak nevíš, že stres je naprosto zásadní pro zdraví a to, jak se s nějakou nemocí tělo popere? Tak se stresuj doma, zadarmo, děti si izoluj a nezodpovědné matky nech nahnat své děti do škol na jistou smrt. 🤭 Btw, jsme dneska potkali naší učitelku že školky, vitální paní, ale už taky babička, tipuji ji kolem 60ti...a hned jak už se na děti těší, synovi pořád padala rouška (byli jsme v lese, takže ji měl stahnutou a já mu ji nandala, když jsme se míjeli s paní učitelkou a bylo jasné, že se zakecame), hned mu řekla, ať ho nemucim, že to je ok. "jsme přeci venku a já mám tvrdý kořínek, po těch letech mezi usoplenymi dětmi" 😁 takže tak. Kdo chce panikarit, izolovat se atd, tak přeci může. Ostatní ať mají už zase možnost normálně žít. Moje dítě ve školce tvoje dítě doma nebo babičku nijak neohrozí.

klea81
14. dub 2020

@novamamina já nemám problém se svými dětmi, já jsem s nimi celých 12 let doma, kolik ty 2 nebo 3 roky?

klea81
14. dub 2020

@20190418 přesně tak tchyně má 68 s stále chodí do práce a divila se proč k nim nechceme chodit

klea81
14. dub 2020

Je to tady!!! 25.5. 1 stupeň, v červnu 2., maturanti 11.5.

marcicek84
14. dub 2020

@klea81 asi jak půjde 1.stupeň to se asi částečně otevřou i ty školky, mohly by pro zájemce

ilonne
14. dub 2020

Tak zatím dobre, na 1.st. malé skupinky po 15ti dětech bez možnosti změny skupin. A bez druzin. To je slušný kompromis.

marcicek84
14. dub 2020

@klea81 tak 25:5. pro školky už i doporučil plaga...dcera je v malometrážní třídě 14 dětí, menší skupina, takže bych ji tam chtěla dát. Ale jsem zvědavá, jestli budou všichni sedět na home office i v květnu nebo bude muset jít více lidí na OČR. Jsem zvědavá co s tím bude, jestli po konci nouzového stavu nic ,nebo jak to chtějí udělat, ty samoživitelky a soc. slabí to nedají bez peněz...

klea81
14. dub 2020

@marcicek84 a 2 stupeň už letos nepůjde? Co to má za logiku, že mladší dítě půjde a starší ne?

Strana