Podpořte petici pro návrat dětí do škol.
Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:
https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...
Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.
Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!
Tereza
P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.
@alcar mamr online ukoly kazdy den na dobrovolne bazi,s dcerou delame hlavne pracovni listy,ale jsou tam cinnosti pro volny cas...
@marcicek84 pokud dítě chodí do školy/školky, není důvod, aby byl rodič doma, a tak by měl zaniknout nárok na OČR. Mno uvidím, co za novinky se dozvím zítra v práci.
@marcicek84
@cikitkapb pokud se ale skolka neotevre a rodic musi do prace, OCR ale musi zustat.
@linee kapacitně se školky neotevřou plně, takže očr se bude zase zneužívat, de fakto tam můžeš mít dítě a brát stále očr a ještě máš celý den klid...prý nejde o plošné otevření, ale jen otevření pro zájemce...
@marcicek84 jak muzes pracovat, mit dite ve skolce a jeste brat ocr?
@linee tak to dnes řekl plaga na tiskovce, že rodiče co pošlou děti do škol, že stále mají nárok na OČR, jelikož to není otevřeno plošně, ale pouze na požádání těch rodičů, kteří o to mají zájem.
Ale já jsem netvrdila, že ti lidé budou pracovat, jen že budou brát OčR a do práce třeba taky nic (ne každému se chce) a že budou mít doma volno, proto jsem psala o tom zneužívání. normální člověk samozřejmě když dá dítě do školky, tak jde do práce, OČR nepotřebuje. Ale nedělám si iluze, že někteří budou uvažovat i variantě, chci být doma a nic nedělat, stát mi to zaplatí, školka a škola se postará...
@marcicek84 pokud lidi nebudou muset, deti do skoly neposlou...ale vetsina je na polovine sveho prijmu na OCR a rodinu nejak zivot musis. Navic, blizi se letni prazdniny, kdy opet budes muset resit hlidani....takze kazdy si to 2x rozmysli...myslim, ze tolik pripadu zneuzivani nebude... jen nezavidim skolam zaridit treba ve vetsich mestech zaridit jednoho skolaka v lavici...to bude rozhodne, ale kazda lavice od sebe max. 20 cm, tridy take nejsou nafukovaci.
@linee no to si nemyslím, to jsou zkreslené představy že lidi nepošlou nebudou-li muset, někteří rodiče chtějí i normálně žít ne mít strčenou hlavu v písku...a všechno kloubit dlouhodobě z domu, nejde napořád...
@marcicek84 souhlasím,
@linee věř že já dítě do školy pošlu a s radostí. Jenže se obávám že když jsem na RD tak přednostně budou mít možnost děti pracujících rodičů.
@marcicek84 Nemáš pravdu, rodiče, kteří pošlou děti do školy, nebudou mít nárok na OCR. Poslouchala jsem tu tiskovku dokonce 2x.
A tady je to také - 12.28.
@marcicek84 já teda pochopila, že kdo dá dítě do školy, tak OCR mít nebude, jen pokud škola pojede jen nějaké dny, tak ty dny co bude dítě ve škole půjde do práce a ty dny, kdy bude dítě doma bude mít OCR
@ilonne ne ve všech případech právě...
@marcicek84 A máme tady další petici, tentokrát za tábory ;o)) https://www.petice.com/chceme_nae_tabory_a_sous...
@krtcice No tak to jsem žvedava jak to bude v nasi škole tam pracuji všichni a je ich 24 ve třídě. To rozhodnuti je ani suchý ani mokrý .To tam budou asi lidi losovat nebo nevim.Myslím že to bude prospívat tak ke konfliktům. Když to otevřeli tak meli pro všechny a ne takhle.I když jsem hlasovala pro to aby do školy nastoupili až v září.
Hlavně že tam nebudou dětičky v roušce.
@klea81 vždy jsem byla proti peticím 😀 Ale teď už jsem v krátké době podepsala dvě 🙂
ono celkově mi přijde, že teď si to dost zkomplikovali, min. měli otevřít nebo nic, s těma rouškama to už začíná být neúnosná tragikomedie, děti bez roušek ale jen někde, ani učitel by to nevydržel celý den v roušce přiznal plaga...co mají říkat dělníci a jiné profese, to je opravdu motivační...kadeřnice a ani kosmetička zákaznici nemůže obsluhovat v roušce, v hospodách jíst a pít v rouškách je nesmysl...tváří se, že s těma rouškama asi umřeme, na ty dotazy bylo vidět jak ministr zdravotnictví čumí pořád do země, nejistý,kdo to po něm chce...tak já doufám, že se i tady vezme rozum do hrsti a udělá se to jen někde, ať se dá normálně fungovat už
peticím zdar, až bude ta proti rouškám a že bude, jsem zvědavá kolik lidi jí podepíše...s každým dalším horkým dnem končí ochota lidí se dále omezovat...abychom ještě místo zvonění klíčů nešli na hrad házet rouškama...
@marcicek84 A víš, že bych se nedivila? Velká spousta lidí, a mě nevyjímaje, nosí roušky jen proto, že nemají na pokuty. 🤷🏻♀️
@cikitkapb tak nejak,ale PCR neni vsude,zakon k ochrane nerejneho zdravi muze narizovat provoz v podnicich a provozovnach a pouze ve stavu nouze lze takto narizovat a omezovat nase prava,takze prave po ukonceni stavu nouze to bude celkove nevymyhatelne a proto to v ostatnich statech EU nezavedli jako povinnost,kdyz uz tak to je v MHD,obchodech,coz mi prijde jeste unosne....a udelat tady zakon,ktery jde proti lidskym pravum nebudou mit jednoduche,souhlas snemovny na prodlouzeni stavu nouze budou mit jestli budou mit stesti do 25.5....trochu mi to zacina pripominat totalitu,rousky na puse a pak udelaji koridory do Bulharska a Chorvatska,hranice zavrene a jeste budou lide prosit,aby mohli vycestovat,pod zaminkou bojujeme s koronou,jestli tohle lidi nevidi,nevim,nechali se postrasit,ze ani deti deti do skol nechteji poslat...ale i ty postizenejsi staty skoly plne oteviraji skoly v kvetnu,k zamysleni....a Prymula oddaluje spusteni chytre karanteny az k 1.5. a protoze neni schopny rozjet co uz davno melo jet,tak si vymysleli,ze narod budou drzet zarouskovany,ale tak uz to zacina byt videt a je to trapne,takze jenom at prijdou horke dny....
Ve zprávách jsem četla že roušky ponechají do srpna.A Maďar tam píše že bude výjimka pro lidi keři budou sedět na zahrádce budou jíst a pít.Tak to nechápu to bude jak u Zemana v Lánech všichni to kritizovali fotky byli všude .No a za chvíli to bude v ulicích.

@linee
@cikitkapb nase skolka neposila vubec nic. Posilala jsem reditelce email s pozdravem a pozadala jsem ji, ze by nam mohla posilat treba 1x tydne nejakou inspiraci k tvoreni nebo ukol a neposlala vubec nic. Nezajem... Pritom vim, ze decka by to nadsene udelaly, kdyby vedely, ze to “chce” pani ucitelka. Na me doma hazou bobek. Je mi jasne, ze plno rodicu by to nestihalo nebo ten zajem nemelo. Bylo by to dobrovolne. Ale ja bych ocenila z jejich strany nejakou aktivitu.