Podpořte petici pro návrat dětí do škol.
Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:
https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...
Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.
Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!
Tereza
P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.
Haha to je dobre ona ta petice na rousky uz dokonce existuje 😂😂😂😂😂 A to jsem se jen tak ze strandy podivala,jak jsem psala uz to ve spolecnosti zacina vrit,jestli ty rousky udrzi v nouzovem stavu,budou radi...
@marcicek84 No to ja jsem nevěděla že musí byt na ty roušky vyhlášen nouzový stav.Že když nebude tak to nemusíme nosit.No každopádně to bude super pro to že spousta politiku se nechalo slyšet že už nouzi nepodepíšou respektive prodloužení. To my jsme si volala z holkám a z práce a máme strach poněvadž tet jsme doma ale Hyundai i Boleslav se do konce dubna rozjede a nás jistě povolaji do práce a v hale máme v červnu 37 stupňů a minulý rok jsem mela odpolední celý týden tam jezdili sanitky bylo tam 42 stupňů. Sice mame každu hodinu 10min pauzu alet to by jsme asi nevydrželi. Všichni máme ty podomácku vyrobené z bavlny .A firma nám žádné nedala pro to že nemá.No uvidíme co bude.
Nejlepší je posilovna cvičit z rouškou bez šatny a sprchy.Svatba do 10 lidi všichni roušky a na focení dovoleno sundat.Tak jestli se mají nakazit u foceni nebo v obřadní síni tak je to snad jedno.
@shaun40 já to taky nevěděla, ale zákon o ochraně veřejného zdraví umožňuje nařizovat jen podnikům u lidí je tam je o karanténě, které se musíš podrobit či testech, nejde tam napsat takový zásah do lidských práv jako jsou roušky, to jde je v asijských zemích viz čína i je v tom zákoně napsáno, že musí být v souladu s evropskými směrnicemi, na právech mohou občany krátit pouze ve vyhlášeném nouzovém stavu, nicméně ani senát nesouhlasí s přímým pokutováním osob na veřejnosti bez možnosti odvolání, to se taky nedivím byla by to opět totalita...takže opravdu pokud lidé vezmou rozum do hrsti zjistí, že na veřejných prostranstvích by to mělo být rozvolněno, nebo jinak ať si udělají zákon a věřím, že to někdo napadne, jako porušení základních lidských práv, mne vadí, že se snaží z lidí dělat voly a všichni jim to baští, budeme nosit roušky až do smrti.Jinak samozřejmě těch absurdit tam je více, z toho je partné, že i když se snažili a snaží lidem plno věcí vnutit, že to až tak promyšlené nemají. V práci zda je povinnost nosit roušky by měl určit zaměstnavatel ne stát, ten snad ví kde se to splnit dá a kde nikoli, viz ty horké provozy....roušky do MHD klidně, do ochodů klidně, zdravotníci musejí, no tak uvidíme co vymyslí, lidé začali na ně tlačit a je vidět že mění názory jako ponožky, viz Prymula...
Nam ted prisel dlouhy meil ze skolky. 25.5. se omezene otevira. Mam dat vedet,zda tam dite dam ci ne. Mam resit imunitu ditete a pod. Takze predpokladam,ze do 25.5. bude ocr. A kdyz tam dite nedam? Bude stale ocr? Nebo uz ne? Kdo mi na tohle odpovi? Kde se poptat?
@marketa11112 800 050 248 je linka kde ví všechny informace. Já tam volala před dvěma týdny ale čas na spojení byl 23 minut.Já jse poradím taky z lékařem pro to že jsem v lednu po onko léčbě. Výsledky mám dobre ale slabou imunitu. Tak bych dle potřeby možná taky musela pobírat dávku.Jenom nevím jestli nám něco dají .A zase kluk do školy chce tak uvidíme.
@marketa11112 tak stačí si přečíst včerejší a předvčerejší informace k otvírání škol. I když je to jen návrh vlády, všechno se k tomu bude upřesňovat. Ale zatím je řečeno, že pokud dítě do školy půjde, o OČR příjdeš, pokud nedáš, trvá dál.
@betelgeuzz Ale to jsem nikde nepostřehla že trvá dál.
@marketa11112 to jsou rychlí, když pořádně nevím informace, mně by třeba i zajímalo, jaké budou podmínky toho pobytu ve školce....takže jak relevantně odpovědět měsíc a čtvrt předem, když se nezná situace???
@marcicek84 já teda vážně nechápu, proč pořád řešíš roušky. To je přece účinné a levné opatření, ty dobrá čísla nemáme jen tak pro nic za nic a roušky v tom jistě hraji nemalou roli. Pokud ti rouska omezuje osobní svobodu, tak to je mi tě fakt líto. Já za osobní svobody považuji úplně jiné věci. Ale jak už jem tu někde psala, postoj k rouskam je o sobectví. Nikdo mě nebude omezovat. Že bych tím mohla někoho třeba ochránit, to už nikoho nenapadne, jen já, já já. Upřímně, radši budu normálně fungovat s drobnými omezeními - roušku vážně vnímám jako drobné omezení - než riskovat vypuknutí druhé vlny epidemie s tím, že léto prosedime v další karantene se všemi jejími negativními důsledky. Ne fakt, ať žije sobectvi. Je mi vážně smutno.
@marulu pokud ti nevadí, tak si ji nos, ale neomezuj druhé, pokud to není vyloženě nutné, vždyť sám Plaga řekl na tiskovce, že ani učitelé by celý den nevydrželi ve škole v rouškách natož děti....ale někteří zaměstnanci musí s tím vydržet už od půlky března a ještě si myslí, že s tím budeme dobrovolně běhat v létě :D no, tak beze mě, protože v případě rozvolnění hospod, školek, kadeřnictví a dalších věcí to u mě postrádá logiku a pak už to vnímám jako buzeraci, což jistě i ty pochopíš, že když sportovec může, že je blbost, aby nemohli i ostatní při udržení odstupu, takže já hlavně řeším protiřečení si a princip. Pro mě to není drobné omezení, jsem svobodný občan a chci aby mi byly navráceny má práva... Hele musíš se naučit rozlišovat, kdy je to nekontrolovatelná epidemie a roušku je třeba zachovat a kdy už je to je kde mimo mísu, což jak psala výše už pak mimo mísu bude...Ještěže ten nouzový stav nemůže být navěky...a ty roušky nám mimochodem nikdo nedal, tvůj přístup je ovčácký, nezlob se na mě.
@marulu ještě nedávno tu ta paní vyrvavala, cituji: Takže tu roušku máš mít na čumáku a ne tu přiblble pindat o vzdálenostech a když ji na ten čumák dáš, musíš ji sundat až se vrátíš domů ne v průběhu procházky, protože když ji jednou sundáš, tak pak už ji máš vyhodit či vyvařit. Už by to mělo být povinné pro všechny, protože to ti lidi stále nepochopili, jak vidím...
Úplně zbytečné s někým takovým diskutovat🙄
@heligona ano, v nouzovém stavu a za tím stále stojím, ne ve stavu, kdy už není nouze, což je rozdíl (ta už po 25.5. nebude), nikdo nechtěl mít ty roušky až do konce léta, ukaž mi, kde jsem něco takového napsala...stále se bavím o tom, jak chtějí udržet roušky po skončení stavu nouze, neumíš mezi tím rozlišovat, ale to je tvůj osobní problém...a pokud vím vláda se tvářila, že to bude jen krátkodobé a přechodné opatření, teď si z toho dělají PR ve světě a já s tím za takových podmínek nesouhlasím,takže pokud vláda mění podmínky a názory, stejně tak já budu měnit na věc názor...
@blondynka400 od čtvrtka mohou zase tatínkové k porodům, to jsem podepisovala včera
@klea81 aspoň nějaký úspěch...ono to asi ani jinak než se domoci svých práv, než přes petice nejde, vzít je šlo lehce, ale vracet nám se, se jim nějak nechce...
@marcicek84 dneska mně říkal manžel, když jsem sehnala tolik podpisů za otevření škol, ať udělám petici za zrušení roušek 😉
@marcicek84 ale to přece není o omezování druhých, to je o tom, že tím nošením chránim druhé. To je ta podstata, kterou bohužel spousta lidí nechápe. Samozřejmě, když jdu sama prázdnou ulicí, tak si ji sundam nebo uvolnim, je to o přemýšlení a odpovědnosti, o ničem jiném.
@marcicek84 jupi, já to zase rozešlu 😁
@klea81 takovou podepisuju hned...….když vidím jaký byl prvotní účel, který byl v dané chvíli správný a že se jim teď nás takto chtějí držet nejlíp i po stavu nouze, tak se mi to nelíbí...
@marulu ale po ukončení stavu nouze přece klesne i riziko, tak o co jde, koho chránit, možná tak MHD, obchodech, ale kdykoli venku???
@klea81 a na to vzbouření se těším, už teď to na internetu vře, ale oni si to dělají sami, kdyby dali plán i na roušky, tak to udrží lidi v klidu....a hlavně, v horku to nikdo nosit nechce...
@marcicek84 Podepiš. Když si tu petici taky přečteš, zjistíš, že velice rozumně navrhuje zachovat roušky na místech hromadného setkávání lidí a zrušit ve volném prostoru. Akorát nevím, proč by něco takového mělo být řešeno prostřednictvím petic. Za chvíli tu bude protipetice za zachování roušek i doma na WC. U nás se říká, "jak u blbých na dvorečku". Možná by stačilo, kdyby lidi používali zdravý úsudek, kde ta rouška smysl má.
@pratensis ano, ale jak vidíš, vláda na petice slyší..... však ano, ta petice je rozumná, je to první krok, k rozvolnění roušek...musí se postupovat postupně...nejde mít vše hned, taky ne za každou cenu, ale postupnými kroky se dostat k odbourávání roušek...k tomu by mělo dojít po ukončení nouzového stavu ve značené míře...
a taky nesměli by mít tu moc pokutovat hned na místě, senátu se to taky nelíbí, takže uvidíme, každý má strach z pokuty vic než z následku nenošení roušky...
@marcicek84 oslovila jsem na FB 100 tis lidí :D to by bylo, aby nebylo ;o) dnes jel manžel na koloběžce k závodní doktorce pro razítko a málem umřel cestou v tom vedru:/
@pratensis a přijde mi trapné, že lidé msejí sepisovat petice na takové věci, jako svatby bez roušek apod. jestli tohle vláda nevidí, tak já nevím...
@klea81 ano přesně o tom mluvím, my bude v létě padat jako hrušky a dusit se v rouškách, pokud někdo nedostane rozum....myslím že ještě měsíc a už nebudou jen petice bude to celkem velký řev národa...
@marcicek84 a někdo šel ještě dál... https://www.petice.com/okamity_konec_stavu_nouz...
@klea81 tak hlavně že je národ v klidu a nikomu nic nevadí podle petic je vidět, jak jsou lidi v klidu (nevadí omezení ani roušky) atd.... no už se musím smát, lidé chtějí zpět svá práva a já to chápu...

@shaun40 pokud bude do srpna platit stav nouze,tak prosim,ale jinak nemaji moc na zaklade ceho takto jednat,lide se ozvou...a hlavne nikdo nepojede na dovolenou ani po ceske zemi,aby mel celou dobu rousku na puse,to by tady mohlo zabalit spoustu podnikatelu...zarouskovany narod v lete je utopie,pokud si to ve vlade neuvedomuji,tak jim preju hodne stesti...