icon

Podpořte petici pro návrat dětí do škol.

teru_k
11. dub 2020

Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:

https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...

Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.

Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!

Tereza

P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.

pasiba
18. kvě 2020

@marcicek84 Když nám nastolila ty podmínky, tak jen blázen by tomu ty děti vystavil. Víc už se jim ta škola zhnusit nemůže, než v těchto podmínkách. 13 děti bude 8 hodin v jedné třídě dodržovat rozestupy. Taková hra na CHOLERU. A k obidečku studený řízek z bramborem. Mňamky

marcicek84
18. kvě 2020

@pasiba asi jak která škola, to záleží i na vedení školy, jak to bude...

pasiba
18. kvě 2020

@marcicek84 Naše škola má 1000 děti. Na některé vyjde teplý oběd. Naše třída bude mít studený odvoz do třídy. Paní učitelka dobře odrazuje. Moje děti těch 8 hodin ztráví na zahradě kde si udělají úkoly a sní i teplý oběd. Naše škola ani lepší podmínky nemohla vymyslet a nikomu tam uvnitř to nezávidím. Ani dětem, a ani učitelům

marcicek84
18. kvě 2020

@pasiba podmínky ve školce jsou pro děti ale celkem v klidu...i když nás taky odrazují, ale jsou tam i teplé obědy...

pasiba
18. kvě 2020

@marcicek84 Ve školce dítě nemám, ale věřím, že tam je to asi úplně jiné. Já mám zkušenost jen s velkou školou. A tam se ty děti pošlou jen proto, aby si rodiče ulevili a zbavili se zodpovědnosti za učení!

marulu
18. kvě 2020

Včera jsem slyšela reportáž,že kde školy nastavila dobre podmínky,tam se vrací do školy 75% děti,kde spatne typu smíšených trid a studeného oběda,tak tam se vrací 25%. Naše škola k tomu přistoupila dobře,takže se vetsina deti přihlásila a v pátek jsem mluvila s ucitelkou a začínají trochu otáčet, že možná budou skupiny dle odchodu ze školy....takze napjate čekáme.Nedavam ale vinu učitelům, mají to fakt těžké,hlavně ve velkých školách.Blbe to nastavilo ministerstvo,protože populisticky chtělo vyjit vstříc všem rodičům.Kdyby chodili všichni, byt treba 2x tydne v menších skupinách a opravdu se učili, tak by to mělo vetsi efekt.

pasiba
18. kvě 2020

@marulu S tím souhlasim. Rodiče tak tlačili na pilu, až to stojí za h... o. I jednou týdně by ta škola měla větší efekt, než tyto manévry. Rozhodně za to nemůže vedení školy a ani učitelé

michaela_2
18. kvě 2020

@pasiba nemyslím si, že se restaurace apod budou zavírat znovu ;)
Hold u nás bude horší ta druhá vlna, oproti první (narozdíl od většiny států, jako UK, Francie apod)
Tahle nemoc tu pravděpodobně s námi bude, budeme se muset naucit fungovat s tím.
Každopádně - ne každý rodič se chce dětí odesláním do školy jen “zbavit”
Někomu může opravdu samotná látka dělat problémy i v dospělosti (viz napr gramatika 🙂))

michaela_2
18. kvě 2020

To, že každá škola ma jiné podmínky k otevření, to je pravda. Nejstarší chodí do třídy, kdy jich je v plném počtu 16 - takže v tomto případě se vše zorganizuje podstatně jednodušeji, než o třídách s 30 dětmi ...

pasiba
18. kvě 2020

@michaela_2 A nějaká ta chyba ve větě mi v cestě za štěstím nestála nikdy. V těch podmínkách, které nám řekla jaké budou, se děti učit nebudou. Jak už tu bylo psáno, bude to spíš jen o hlídání dětí. U nás budou rozděleny. Na ty co budou jen dopoledne a na ty co budou do odpoledne. Říkala, že o učení to tam nebude. Takže to zvládneme i doma

marcicek84
18. kvě 2020

@pasiba odrazování rodičů a dětí, podmínky nastaveny tak, aby tam ty děti rodiče nedali, ono je zřejmé, kde učit chtějí a kde až tolik ne...žádná škola nemůže být z principu jen o hlídání dětí, tenhle výmysl kdo vypustil z pusy, tak by měl dát výpověď a raději neučit...

puhelin
18. kvě 2020

@marcicek84 Ja opravdu nechapu, proc to hodnotis ty, kdyz skolni dite nemas. Protoze kdybys ho mela, 2 mesice se s nim ucila doma a v pondeli ti melo navazat podle harmonogramu, tak tu budes prskat, jak si to ti zli ucitele muzou dovolit nebrat ohled na slozite podminky domaciho vyucovani a uci jakoby nic.
Vyuka nadale zustala distancni, kdo se s detmi doma nemuze ucit a jde do prace, ten posle dite do skoly, kde tu distancni vyuku za rodice prevezme ucitel, ktery dostal skupinu po cely den na starosti.

Celou dobu tu chces obnovit ekonomiku a kdyz rodice do prace jdou a ucitele jim deti pohlidaji, tak se ti to zase nelibi. Je to s tebou tezke... :(

pasiba
18. kvě 2020

@marcicek84 Když nemáš školní dítě tak proč to tolik řešíš? Já zas neřeším jak to mají školky, když mi tam dítě nechodí

pasiba
18. kvě 2020

@marcicek84 Naše třída 25 děti. Cca 10 jich bude doma, cca 10 jich bude v jedné třídě na dopoledne a cca 5 jich bude ve třídě na celý den. Jak je paní učitelka bude učit novou látku aby to mělo smysl? Nijak. I učitelé mají svůj limit co zvládnou

marcicek84
18. kvě 2020

@pasiba řeším to principielně, psala jsem několikrát, že se to má vše otevřít plošně pro všechny, ne aby byla dominantní distanční forma výuky a je to tak, teď se nařáží na různé limity a některé školy pro návrat děti dělají skutečně nehostinné místo

@puhelin tvůj příspěvek je úplně mimo. Ve školách snad nejde primárně o nějaké hlídání dětí, kdo tohle tvrdí, tak ať raději neučí...a na názor snad má nárok každý, tomu se říká demokracie...

puhelin
18. kvě 2020

@marcicek84 Jenze ted je mozne deti pouze hlidat. Az se vse vrati do normalu a zrusi se distancni vyuka, pak se zase zacnou plnohodnotne ucit. Jak si predstavujes napr. vyuku cestiny telocvikarem nebo matematikarem? I takove skupiny jsou vytvorene.

pratensis
18. kvě 2020

@marcicek84 To, jak jsou teď podmínky nastavené, není výmysl učitelů. Je to opravdu úlitba ekonomice, aby rodiče mohli jít pracovat, o tom není třeba debatovat. Tak to prostě v danou chvíli je, z rozhodnutí ministerstva. Plošně naráz školy otevřít by byla střelba od boku, to si nikdo nevezme na zodpovědnost. Nevím, jestli je vůbec nějaká země, která by to tak udělala. Pokud je, bude zajímavé vyčkat, jaký to tam bude mít efekt na epidemiologický vývoj - a případně ji můžou další následovat. Jinak je odůvodněné postupovat po krocích a vyhodnocovat jejich dopady. Pokud máš k něčemu námitky, ať už k práci konkrétních učitelů, k přístupu některých škol k proticovidovým opatřením, nebo k vládním krokům, bude mnohem účinnější, když se obrátíš adresně na příslušná místa a předneseš námitky přímo tam. Nejlépe písemně a medializovat.

marcicek84
18. kvě 2020

@puhelin prosím tě, já si nic nepředstavuju, já celou dobu tvrdím, že to je blbina, že se měly otevřít školy plošně...naznačovat to i Prymula, že se jen snažili lidem vyjít vstříc s tou nepovinnou školní docházkou, to je celé.
@pratensis tak dlouho se kníkalo, až se dokníkalo......jinak myslím, že by se měli asi ozvat učitelé, tady si teď hrajete na oběti a v anketě 57 procent by školy neotevřeli vůbec, to jste písemně medializovali velmi dobře... 😀

pasiba
18. kvě 2020

@marcicek84 To už je téma do politiky a ne sem

pratensis
18. kvě 2020

@marcicek84 Já ale nejsem učitel. 😀 Co se týče ankety, snažila jsem se přivést tě k zamyšlení o její reprezentativnosti. Posledním příspěvkem jsem ti naznačovala, že tady je to pro tebe ztráta času, a pokud chceš věcmi opravdu pohnout, lze k tomu směřovat účinněji. Medializaci navrhuji, abychom se dozvěděli, jak to dopadlo. 😁

jelenice_zavodnice
18. kvě 2020

@michaela_2 Proč by u nás měla být ta druhá vlna horší než v jiných zemích? Pokud všechny ty plošné testy nelžou, tak dle zpráv z před pár dnů měl coronavirus v ČR každý dvacátý člověk a např. ve Španělsku min. týden zveřejnili také výsledky největších plošných testů a tam jim vyšlo, že také pouze 5% Španělů v celkovém měřítku má protilátky. Ještě bych počkala na nějaké plošné testování z jiných zemí a uvidí se. Ale zatím to vypadá, že nikde není nic "promořeného". Nebo se neví jak testovat, nebo se ani nedá testovat. Kdoví.

marcicek84
18. kvě 2020

@pratensis ja myslím, že by člověk neměl poskytovat nevyžádané rady ostatním, protože jaksi bych si dovolila ti připomenout, že to je tak trochu mojí věcí... :D
@pasiba tak vyjádřit se může každý kam chce a dle svého uvážení 🙂

michaela_2
18. kvě 2020

@jelenice_zavodnice no, já měla spis na mysli ten dopad na rizikové skupiny. Myslím si, že to včasné a razantní zavření všeho, pomohlo k tomu, aby ta čísla byla taková jaká máme. Ale nemyslím si, že ten stav bude Vláda opakovat (protože se to zase podepsalo jinde, viz odkládání operací, preventivních vyšetření atd)

pasiba
18. kvě 2020

@marcicek84 A to jsi zvládla na jedničku. To je pravda

pratensis
18. kvě 2020

@marcicek84 To jo, já jen, že co my s tím tady. Možná škoda sil pro tebe... Ale jak říkáš, tvoje volba.

puhelin
18. kvě 2020

@marcicek84 Ty ankety jsou jak predvolebni pruzkumy. Snad neveris, ze jsou skutecnym odrazem.

anehap
18. kvě 2020

@marcicek84 vždyť i v tom článku, který jsi vložila, ministr píše, že v tomto období, kdy se školy otevřou, se rozhodně nebude jednat o klasickou výuku, ale o prohloubení sociálních kontaktů - a opravdu to reálné není, už to zkus pochopit

marcicek84
18. kvě 2020

@anehap myslíš ten ohledně II. stupně? Ale celou dobu se bavíme o tom I. stupni,který se otevírá k 25.5., tak snad první stupeň je něco jiného, jako co je těžkého učit základy děti na prvním stupni, to by snad učitel, který má VŠ vzdělání mohl zvládnout, nebo myslíš, že ne, že se po něm chce moc??? Já jsem nemyslela, že na tom je školství tak špatně, že se tohoto učitelé bojí....ale asi mám zkreslené představy o znalostech a úrovni učitelů, pravda...

@puhelin 57 % je dost...

puhelin
18. kvě 2020

@marcicek84 Prijde jiny vzorek lidi a dostanes odlisne %.

marcicek84
18. kvě 2020

@puhelin některá procenta se v těch školách dost odrážejí...

Strana