Podpořte petici pro návrat dětí do škol.
Ahoj všem, můj syn mě poprosil, abych začala řešit, že nechce být pořád doma. Tak jsem se rozhodla založit svoji první petici a trochu ho podpořit. Petici najdete zde:
https://www.petice.com/petice_zoufalych_rodi_za...
Děti chtějí do školy, stýská se jim po kamarádech a mají nárok na kvalitní vzdělávání. Zavření škol do září nevyřeší problém, děti budou muset fungovat nějak i v létě.
Pojďme je podpořit a bojujme proti strachu a šíření paniky!
Děkuji za každou podporu či sdílení!
Tereza
P.S. Podepsat můžete, ikdyž nejste zrovna rodiče dětí školního věku.
@marcicek84 Nektera %? Delala sis vlastni pruzkum a vysla ti podobna cisla?
@puhelin ad hominem, to je vše na to se zmůžeš? To taky o tvém intelektu dost vypovídá. Učivo I. stupně by měl bez problému zvládnout středoškolák 🙂 Tak ono je vidět, že některé školy opravdu dělají dost nehostinné podmínky pro návrat dětí, mně se to prostě nelíbí. Mně se nelíbí ani tlak učitelek ze školek, obojí je zcela nevhodné. Ale o tom jsem tady už psala...Nejvíc se mi nelíbí ty výmluvy, my za nic nemůžeme, my jsme to nerozhodli (měsíc a půl zpátky se tady psalo o tom, že učitelé by byli ochotni učit jen v malých skupinách, illone myslím toto navrhovala), teď to není jejich vina, tak pokud to takto prezentovali ředitelům a ředitelé dále do pracovních skupin na ministerstvo, to dalo navíc hlavy dohromady s epidemiology výsledkem je ten slavný manuál, který není právně závazný, ale je jen návodný, no ale po některé mantra a ještě si ve vlastní pošetilosti vymysleli výraz hlídací skupina. To by asi odpovídalo tomu II. stupni, kdyby se otevřel, tam bych to ještě pochopila, ale první stupeň výraz hlídací skupina de facto dost výrazně nabourává a diskredituje ve společnosti celý institut školství, pokud to učitelé stále nechápou, opravdu nevím, jak jinak to napsat. Ale ať si to každý učitel přebere po svém a udělá něco pro to, aby škola byla školou, ne školkou.
@marcicek84 Promin, ale o tvem intelektu vypovida to, ze stale nedokazes pochopit, proc neni mozne se naplno vratit k vyuce jako pred koronavirem. Obzvlast u pvniho stupne, kde jsou deti na zmeny v uceni dost citlive.
@puhelin aha, takže ty změny a přechod na distanční vzdělávání, ty asi jsou pro děti I.stupně v pohodě...tvůj intelekt se právě ozval podruhé...
@marcicek84 ty opravdu nemáš jinou možnost než učit své děti doma, s tvým kritickým postojem k celému školství nevěřím tomu, že bys tak šílené instituci svěřila své dítě
@marcicek84 Přestaň už tady konečně rozvádět své konspirační teorie a kníkat....Jsi skutečně jak hodně ohraná deska.
@ilonne pokud vím, o těch malých skupinách jsi tady nakníkala dost ty...😂😂😂 naštěstí se to dá dohledat...tak snad jsi teď dostatečně uspokojená
@marcicek84 Bylo snad jasné od počátku, že si nikdo neriskne uvolnění do běžného provozu, to ostatně ani neudělali např. v Německu, které tak ráda zmiňuješ. Ty už se raději běž věnovat něčemu, čemu skutečně rozumíš. A věř, že školství to není, což už jsi několikrát dokázala.....
tak ofiko nemusejí být od zítřka roušky v kancelářích ani vhorkých provozech, super...a ještě se začíná rozvolňovat na hranicích, největší rozvolnění má být od 8.6. cestování bez testu i bez karantény??? tak to pak školství spí na vavřínech...
@ilonne 😂😂😂 no jo, kník...
@marcicek84 Ano, nejsou v pohode. Jenze to bylo nevyhnutelne. Tezko se to ted na 2 tydny bude menit. Proc v tom detem delat zmatek?
@puhelin aha, já bych to nazvala snahou je zase do pohody dostat, pokud se ale učitelům bude chtít... hele rozvolňujeme, počkám si, co bude ve školství, už není nouzový stav, rouškám děláme pomalu ale jistě pá pá...de facto teď co zbylo, je pro mě ok, protože to ani moc neomezuje a tam kde by mohlo se to časem poddá...
@marcicek84 Ty 3 tydny maji na to si vubec zvyknout, ze uz nejsou doma. A pak bude zase uvolnena moralka, tak jako kazdy rok na konci cervna. To je zbytecne snazeni. Mas smulu, proste to nebude podle tveho. Ale zkus se nabidnout, ze to vezmes za Plagu.
Ja rousku budu nosit stale, nemam s tim vubec problem. Az prijde druha vlna, nebude to pro me takovy sok. Kdezto ty zase zacnes prskat, jak ti rouska zacpala pusu a omezila te na pravech.
@puhelin ty si dělej co chceš, budeš mít zničenou imunitu a pak tě to dožene, ne do toho dobrovolně nejdu. Jsem spokojená, velmi 😉 a před 14 dny jsem psala, že ještě budou rouškaři koukat... a hle, je to tady.....no a neboj Plaga to vymyslí za vás, ten to zvládne sám...není stav nouze, pochop je třeba se posunout, až bude zase stav nouze a bude to třeba bude podzim či zima a nebude horko, tak zase bude situace jiná, my si chceme léto užít, ty se udus v čem chceš, ale nevím na co ti bude ta rouška, ta tě neochrání a když to ostatní vyhodí, budeš za exota ty...užij si den, já jdu slavit....
@marcicek84 Muzeme taky zacit slavit, ze tu prestanes knourat?
@puhelin neboj, já se tady budu nacházet ještě dlouho ….😝 kníkající učitele tady budou jen do 30.6. to si člověk nemůže nechat jen tak ujít...
@marcicek84 nepochopila jsi to. a neodpovedela jsi stale na mou prvni otazku.
@marcicek84 A pak budou zase doma, nepracovat a pri tom pobirat plat. :D
@puhelin jako každý rok, viděla jsi snad, že by se z toho společnost každý rok hroutila??? ale budete to mít těžké, jak budete řvát, že chcete zvedat platy, že máte málo, aby vás společnost pochopila, protože pořád něco vymýšlíte a to lidem dochází trpělivost, ale tak ono se začne šetřit, dopadne to i na státní učitele, pokud to pořád nechápete a vymýšlíte, moc vás od toho nezachrání...
@marketa11112 rozvolňujeme, odhoď roušku a nic neřeš 😂😂😂
@marcicek84 Nedokazu posoudit, nejsem ucitelka.
Jestli se hroutis z toho, ze jsou ucitele doma, kde pracuji a pobiraji za to 100 %, pak musi byt masakr, co ti lita hlavou, kdyz doma ucitele jsou pres prazdniny, bez prace a dal plat pobiraji.
@puhelin ad hominem a zřejmě ani nerozumíš psanému textu, opět jen a jen tvůj problém...ale já to chápu, zarytí rouškaři pomalu ale jistě prohráli svůj nesmyslný boj...psala jsem to několikrát když skončí stav nouze, není tak jednoduché nařizovat blbosti... 🙂
@marcicek84 Jak jsi to napsala, tak tomu rozumim. Jestli nepises srozumitelne, pak to muj problem neni.
@puhelin hlavně tvoje dedukce jsou zcela na vodě, prosím tě povol si roušku, zřejmě se ti neokysličuje mozek, možná ti pak mnohé dojde 🙂
@marcicek84 puhelin jako každý rok, viděla jsi snad, že by se z toho společnost každý rok hroutila??? ale budete to mít těžké, jak budete řvát, že chcete zvedat platy, že máte málo, aby vás společnost pochopila, protože pořád něco vymýšlíte a to lidem dochází trpělivost, ale tak ono se začne šetřit, dopadne to i na státní učitele, pokud to pořád nechápete a vymýšlíte, moc vás od toho nezachrání...
Za tento tvůj příspěvek díky, protože máš pravdu. Z reakce rodičů vím, že to chapou tak, že to ve škole vůbec nemáme lehké, a že klobouk dolů před námi. A jsou to právě rodiče školních deti, ti totiž na rozdíl od tebe vědí, o čem mluví....
@marcicek84 Tak to te zklamu, za posledni tyden jsem ji na obliceji mela sotva hodinu.
@ilonne tak si zase zakníkej...všichni víme, že se učitelkám nemá odporovat, děti totiž odporu nejsou schopny, tak si na to tak nějak zvykly a nejsou schopny vstřebat, že dospělý jde před takovými raději cestou nejmenšího odporu 😂
@marcicek84 děti prej odporu nejsou schopny?!!! 😂😂😂😂
Hmmm, co dodat no - asi jen další “kník na učitele” ;)
Stačí mi poslouchat on-line výuku u dcery - a doooobre slyším, čeho všeho nejsou děti schopny 🙂)

@marcicek84 Tebe musel nejaky ucitel hodne nastvat nebo ponizit, kdyz do nich ted tak kopes. Jsi jak ta potrefena husa.
Verim, ze sve deti budes ucit doma a do skoly je nikdy neposles. To bys jim zkazila cely zivot.
Mimochodem, psala jsi, ze mas vysokou skolu. Jak jsi to zvladla, kdyz jsi nejspis taky prosla ceskym skolstvim? Zvladla bys ucivo 1. stupne?