Poradíte základku na Praze 9?

simmonazana
7. bře 2015

Hledáme školu pro dceru na Praze 9. Vyhlídli jsme Bohumila Hrabala. Máte s ní někdo zkušenosti, popř. máte tip na nějakou jinou na Praze 9?

ludva
7. bře 2015

ZŠ Bohumia Hrabala je na P8 ;) a zápis již proběhl.

simmonazana
autor
9. bře 2015

Díky, máme ještě rok čas, ale zajímám se dopředu. Nevíte o té škole něco víc? Děkuji

ludva
9. bře 2015

@simmonazana Škola je prý výborná. Byla jsem se podívat na dni otevřených dveří. Výuka se mi líbila, rychlá, svěží. Co se mi nelíbilo bylo prostředí, kde škola je. Hluk z venčí, bezdomovci, špína, prostě Palmovka je nehezká. Není možnost parkování, ale to se možná změní, protože se na Palmovce staví nové OC a kanceláře. 1. stupeň je od 1. do 4. třídy v Zenklově ulici a další stupeň je v ulici Na Korábě.
Jinak škola má dobrou pověst, uvažovala jsem o ní, ale to prostředí nás odradilo. Nehledě na to, že pokud škola není spádová, není šance dítě do ní umístit :(

simmonazana
autor
13. bře 2015

Děkuji, s tím prostředím máte úplnou pravdu. Přijde mi, že se Palomvka trochu v poslední době zlepšila, ale pořád je to jedna z nejhnusnějších částí Prahy. S tím parkováním mi mluvíte z duše :(

ludva
13. bře 2015

@simmonazana Pokud budete mít i přesto o tuto školu zájem, tak Vám doporučuju změnit dítěti trvalé bydliště do školského obvodu, jinak šanci nemáte, bohužel... ☹ Jsem z Prahy 9, chtěla jsem syna přihlásit do ZŠ na Praze 8, ale právě kvůli trvalému bydlišti to nešlo. Bohužel mám zamítnuto i odvolání 😔 Letos bylo u zápisu hodně dětí, ale myslím, že ani za rok to nebude lepší.

simmonazana
autor
16. bře 2015

Díky za info, tak to bude asi docela problém, zkusím se poohlednout po nějaké jiné škole na devítce 🙂