Příšerná sousedka na nás neustále klepe

tarbici
12. dub 2018

Bydlíme v Praze, v paneláku. kluci, 5 a 2 roky. Bohužel pod námi bydlí paní s dcerou, které na nás neustále klepou. Stačí, aby kluci vstali, začali si hrát, při jakémkoliv spadnutí hračky už klepe. Několikrát jsme s ní měli už výstup. Prý se to nedá vydržet, jaký je od nás hluk. Děti mají v pokojích koberce, v ostatních místnostech je fakt dost silný lino. Ok, chápu, že si chtějí přispat, tak kluky držím třeba do 8, 8.30, koukaj na televizi, prohlížíme knížky. Přesto, když vstanou, tak strasnej problém, při sebemenší hluku na nas něčím triska.(i ve všední den) staci i to, že se po víkendu vrátíme z chalupy, jsme doma 15 minut a už zase. Kluci spí od 8 do 7mi, jsme neustále venku, ale paní je to pořád málo. Už mi z toho hrabe, že už zvažujeme i stěhování. Na druhou stranu, pani není ochotná k žádnému kompromisu, že by si třeba odhlucnila stropy. (my podlahy už měnili, podle firmy to dolů slyšet nemůže být. Co s tím?

kachna001
12. dub 2018

však ať si klepe... ať se kráva odstěhuje do baráku, když se jí v bytovce nelíbí 😉 ty se snažíš ze všech sil, ale jsou to děti, ty nebudou sedět na posteli a koukat do blba...neřeknu, kdyby rušili v noci, kašli na ni 😉

codal
12. dub 2018

@tarbici některým sousedům se nezavdecite.U naších bydlí podobně snášenlivá sousedka.Vzdycky si něco najde,kapku vody na balkoně,ježdění autíčkem po koberci (máma tam měla vnoučka jednou do týdne a vždycky přišla,že dělají nesnesitelný hluk apod.).. Zajděte k ní,poslechněte si,jestli je to opravdu tak zle a pokud ne,tak na ni kaslete. V paneláku je slyšet i spláchnutí,s tím se paní bude muset smířit.

mlynkova85
12. dub 2018

Já bych s tím nic nedělala. Noční klid je od 22 do 6 hodin. Pokud to paní vadí její problém. Také se snažím děti krotit a sousedům je to málo, ale jsou to děti proboha. Řekla bych že paní má nějaký komplex tak ať si ho jde řešit někam jinam.

yelowangel
12. dub 2018

Ignoruj to. Když si zas bude stěžovat řekni jí že vy jste udělali všechno proto aby jste je nerušili a to že ona není ochotná něco proto udělat není váš problém. A já osobně bych si ještě rejpla a navrhla jí přestěhování do nejvyššího patra a nebo odkoupení/pronajmutí i vašeho bytu, protože bohužel vždycky kdokoliv tam bude bydlet bude chodit, mluvit, vysávat, budou padat věci...A pokud nejste majitelé bytu řešila bych to přes majitele případně bytový družstvo, že vás paní obtěžuje. Neděláte nic jinýho než že normálně žijete. Bohužel ve spodním bytě bude vždycky slyšet puštěná voda, pračka, kroky...když to madam vadí ať si koupí vlastní dům, tam bude mít klid. Ale i tam bude muset respektovat určitý sousedský pravidla a že má sousedy (kteří mají občas nápady typu: dneska je sobota, to nejdu do práce, tak můžu v 7 začít řezat dřevo/sekat trávu a podobný chuťovky)

tarbici
autor
12. dub 2018

Ani nevíte jak sem z toho na prášky. Ukecavam manžela, ať se odstehujem, on, že si snad dělám srandu, že kvůli takový krávě se budeme stěhovat. Ale já už to fakt nedávám. Každý ráno řešit, co bude, bát se, aby tomu mladšímu zase něco nespadlo. Staršího už usměrnim lip. Ale stejně je mi to líto. To je furt, tohle nedělej, tamto nedělej, nedupej, neskakej. ☹ jeste že máme chalupu, a o víkendu jezdíme tam, přes zimu to bohužel nejde. Dnes se malý kvůli něčemu vztekal, tak si asi dvakrát dupnul, v půl osmý, když sem ráno odváděla staršího do školky. Opět rány do stropu. Ani nemluvím o tom, že u nás jsou odrážedla, hopsadla a podobný věci tabu. Už fakt nevím.

kepu
12. dub 2018

@tarbici taky jsem mela takovou nemohli jsme ani chodit v byte aby nemela problem ... Vrchol byl kdyz jsem sla neco vyklepat na balkon (treba deku ) to na me hulakala co jsem za kravu ze to ma vsechno v kafi. ..... No ja radim ignor ona muze "jen" nadavat nic jinyho a jestli takova je tak at udekate cokoliv nikdy to nebude v poradku a ona si vzdycky neco najde .... At si pani poridi barak a bude mit klid ... 👍

tarbici
autor
12. dub 2018

Byt je náš a poslechnout sem si to byla, tlumenejsi zvuky slyšet sou, ale nic, co bych nepřežila. Byla jsem dole, klukům sem dala schválně odrážedla, a nejakej extra kravál to nebyl. Tohle bych já osobně dokázala absolutně ignorovat. Zvlášť když je to pár hodin za den, jinak jsme venku, po o mladší spí a se starším malujeme, modelujeme. Dopo i odpo jsme venku, víkendy většinou na chalupě. Ale já už sem asi tak vystresovaná, že se nad to neumím povznést.

codal
12. dub 2018

@tarbici vy dupete,ona klepe, jste si kvit.Nechte ji klepat a nestresuje se s tím. Děti jsou děti, omezovat je kvůli jedné nesnášenlivé paní,je zbytečný,stejne si vždy něco najde! Dodržujte noční klid a jste z obliga,ona na vás nemá žádné páky.

vladienka
12. dub 2018

Na nas klepe susedka co byva vedla ked splachneme, sprchujeme sa alebo zvykla buchat na stenu ked mala v noci plakala.. som z toho tiez na prasky, uplne ta chapem, manzel hovori aby som si to nevsimala. Ale ja uz sa bojim chodit do tej kupelne (nastastie mame dve).. oslovila som ju na chodbe a povedala ze sa so mnou bavit nebude. Asi sa naozaj neda robit nic ine ako proste nevsimat si to

marii90
12. dub 2018

Prdet na ni. Jestli ma problem, at si zajde za spravcem, aby si k ni prisel ten "hluk" poslechnout, kdyz o tom vy nebudete vedet. Tohle je holt panelakovy bydleni. My meli nad nami mladase, kteri meli plovoucku a vecne nejaky majdany s hudbou a pod nami byl starej pan se psem a vnuckou....dopoledne rval na psa, odpoledne a vecer se rval na ni 😃 Kdo chce bydlet v bytovce, musi se s obcasnym hlukem smirit.... jinak by se mela stehovat spis sousedka....uz vidim ji, jak zakazuje svym detem, aby si hraly.

brunetka11
12. dub 2018

@tarbici Ber to tak, že i když byste se teď odstěhovali, podobného člověka můžeš potkat kdekoliv jinde. Máme dům - vím, o čem mluvím. Léta byl klid, než náš velmi milý pan soused umřel a nastalo peklo.
Když uhneš, budeš utíkat pořád.
Ignoruj ji. Fakt to zkus.
Doporuč jí, ať si klidně stěžuje na lampárně, bude muset dodat posudek. Vy jste pro to udělali maximum, řada je na ní.

tarbici
autor
12. dub 2018

@brunetka11 dekuju, a já si myslela, že v baráku musí bejt větší klid. Ale ono má asi vše něco koukám.

janina_8
12. dub 2018

My jsme měli to samé, úplně stejný případ. Manžel si s ní šel jednou promluvit a pak už neklepala tak nevím co ji přesně řekl ale stejně se pak odstěhovala. když dodržujete noční klid a jak jste psala máte odhlučněné podlahy tak se nemáte čeho bát, spíš bych ji pohrozila policii jestli vás neprestane stále obtěžovat. Když bydlí v paneláku musí brát na vědomí že tam úplné ticho nikdy nebude.

mrav
12. dub 2018

My máme naštěstí snášenlivé lidi pod náma. A využíval jsem toho v pubertě, když jsem si pouštěl decibely muziky. Ale znám tento typ lidí, stačí , kdybychom se odstěhovali k našim sousedům naproti. Pod nima jsou podobní lidé, naštěstí už děti dospělé, odstěhované.Má rada je si jí nevšímat. Trochu mi to připomíná film ZÍTRA TO ROZTOČÍME, DRAHOUŠKU.

barchen
12. dub 2018

@tarbici Klepe na co? Na zeď, topení nebo na dveře? Bych jí pak mezi řečí slušně pronesla, že vy máte koberce, lino a ne žádnou levnou plovoučku, odhlučnění podle odborníka perfektní ale že prý sousedi kolem vás si stěžují na neustálé klepání ozývajícího se z některého z bytů z patra toho a toho (doplňte si patro, kde bydlí) a zeptala bych se, jestli neví, z kterého bytu to může vycházet 🙂

anetka1701
12. dub 2018

absolutně OT musim napsat, že kdykoliv mi rupne v kouli a přemýšlím o stehovani do bytu do Prahy, přečtu si takovouhle diskusi a prejde to...

Jinak... na sousedku bych mlatila koštětem zpet a totalne ji měla na salámu. Nebo bych pustila hlasitou hudbu a sla na pár hodin ven. Jako fakt. Pokud se nechce rozumne domluvit tak bych ji ukázala ze ja umím bejt taky mrcha. Přijde mi že zneužívá toho že jsi v tomhle subtilní a řeší si na tobe svoje mindraky... Je nastvana na celej svet, tak vypusti paru vasim smerem. Co to je za zivot? Furt krotit deti? Bat se rany? Nerekla bych kdyby jste se hádali, mlátili schválně věcma nebo byli hlučný... Ale ze si hrajou deti? Vubec bych neřešila...

snahnah
12. dub 2018

Tak to nevím, co by dělala u nás, když jsme byli malí. Já klavír, sourozenci housle, sousedovic holky flétna a violoncello 🤣 V paneláku je bohužel slyšet všechno, při otevřeném okně slyším, o čem se baví sousedi. V noci zas slyším zespoda chrápat souseda. Bydlím v posledním patře a stejně jdou slyšet zvuky, jako by ještě někdo žil na střeše ( mám byt u vstupu na střechu a mříž při otvírání rachotí, takže přesně vím, kdy tam někdo je a kdy není). Prostě to tou konstrukcí domu rezonuje. Mamce se třeba stalo, že měla chodit zalívat kytky sousedům nad ní, co byli na dovolené a po pár dnech zvrchu hluk, tak se tam šla podívat, jestli tam nejsou zloději a ono to byl hluk z 2 pater nad mamkou.

simonapurchartova
12. dub 2018

Zdravim, budte v klidu.Bohuzel sousedy si clovek nevybira.Na nas napriklad sousedka zaklepala,ze nam vrzaly nove dvere...nez je manzel promazal.Coz uz mi prislo,ze se dotycna asi hodne nudi..😂A co je na tom vsem nejlepsi?Muj syn chodi spat v pul 7 vecer a co se ozyva za rev od jejich deti v 8 vecer?A taky to neresim...nicmene ji bych si asi mela spis vychutnat😂.Drzte se a nedelejte si z toho hlavu,takhle to v panelakach proste je.

prejeta_zaba
12. dub 2018

Přesně tohle řešili známí, nakonec se odstěhovali, protože paní se z toho pomalu psychicky zhroutila, z tebe vyzařuje něco podobného, že seš schopná radši dítě obalit molitanem než se na to vykašlat. Jejda vždyť jsou to jenom děti! Udělejte jim pár dnů pekla, kdy po zaklepání ještě pustíš nahlas hudbu a necháš děcka mlátit do podlahy a pak si třeba začne vážit normálního života. 😝 Fakt o nic nejde, nic špatného pro nějakou policii nebo sociálky na vás nemají, jenom otravujou!

ivuse20
12. dub 2018

Tohle má moje mamka. Vždy když je tam nějaká sešlost - oslavy. Tak se tam sejde cca 6 dětí max 6 let. Ty dupou vřeští a všechno co děti dokážou. Nikdy si ale nepřijde stěžovat, když jsme tam všichni. Dokonce jednou volala majitelce a ta pak mamce že ta ženská je šílená. S takovýma lidma se nelámat hlavu ty nemají na práci nic jiného než dusit okolí

knuffel
12. dub 2018

Tak dost, problem ma baba, deti jsou deti, nic jim nezakazuj, at si klepe, jak chce. Co jako?? Seber se a nech deti normalne byt, hrat si. Ruseni nocniho klidu se to netyka, takze at si pozve treba hygienu na mereni hluku, garantuju Ti, ze nic nenameri. Hod se do klidu a detem prestan prosim cokoliv zakazovat. Je to jen v hlave...Klid a deti neomezovat, klid, klid...At si busi, pak se na ni usmej, az se potkate a pokec rameny. Sorryjako 😁.

knuffel
12. dub 2018

pokrc

mrav
12. dub 2018

@knuffel Andrej Babiš😎🙂🙂

knuffel
12. dub 2018

@mrav Jednou bydli v bytovce, tak musi s ruznymi zvuky pocitat...😁

guinea
12. dub 2018

@tarbici Ahojky, nečetla jsem celou diskuzi, ale s takovýmhle problémem mám bohaté zkušenosti. Měli jsme podobně nesnesitelnou soudsedku, když jsem byla malá, rodiče se jí neustále omlouvali a nás pořád okřikovali, ale paní vadilo i cvakání vypínačema. Hrůza. Když jsem vyrostla, tak jsem v tom bytě bydelal sama, a ačkoli jsem odjížděla do práce brzy ráno a vracela se okolo půlnoci, paní si stále stěžovala. Jednou na mě zvonila asi v půl šesté ráno, kdy jsem ještě spala, že dělám hluk!! A to mi ruply nervy a dořvala jsem jí, až odešla celá vyvalená. Od té doby - svatý pokoj, už se neukázala. To byl pro mě “AHA” moment. Jsem vždy nejprve pro rozumnou domluvu, ale “vocaď-pocaď”. Pak jsem měla v jiném bytě podobný problém, a tam jsem se rovnou vymezila rázně. V některých bodech jsem vyšla vstříc nad rámec zákona (tj. “rozšířený” noční klid), ale rovnou jsem oznámila, aby paní nečekala, že kvůli ní naučím dítě lítat. A pomohlo to. Paní mě pomlouvala kde mohla, samozřejmě, ale to je její problém, mě už otravovat nechodila.

Takže se nenech šikanovat! Možná by pomohlo, aby s ní rázně promluvil manžel, že jestli se jí to nelíbí, ať si pozve hygienu na měření hluku a v případě, že se její stížnosti ukážou jako oprávněné, ať byt reklamuje u developera.

kaneshiro
12. dub 2018

My bydleli (3 děti ) s rodiči ve zdravotním středisku, přímo pod naším bytem měl ordinaci praktický lékař, maminka nás vždy tišila ať nedupeme, ale nikdy na nás nikdo nepřišel...nenech se tím stresovat...ať si paní bouchá, když ji to těší.

tarbici
autor
12. dub 2018

Děkuji všem, hodně mi to pomohlo. Už se nedám. Od osmi večer do osmi ráno je v rámci slušnosti budu držet v klidu, ale pak už na to kašlu. Stejně si stěžuje, i když se můžu přetrhnout, tak je to stejně jedno.

leneee
12. dub 2018

@tarbici A bere ona ohledy na vas?vy sve deti dle meho tedy docela dost kvuli ni omezujete-jsou mali,chteji zit naplno. Ja bych ji priste rekla, v cem vsem jste jiz vy vysli vstric a ze ted uz vic neudelate,ze uz je dalsi krok na ni-zda si strop odhlucni nebo se odstehuje,ale ze klepani uz pro zmenu nebudete vy tolerovat-v tom dome bohuzel nezije sama ve vzduchoprazdnu a s timse bude muset smirit.

tarbici
autor
12. dub 2018

@leneee omezujeme, máš pravdu. Byly časy, kdy se starší úplně vyděsil, když mu něco upadlo a koukal na mě, jestli ho budu zase okrikovat. To bylo asi první, kdy sem si řekla dost. Pak sem na ni dost prděla. Zhoršilo se to výrazně, když se narodil mladší. Jsou už dva, no, občas se honí, ona ale bohužel klepe, i když si posílají autíčka po zemi. A začne, jen co přijdeme domu. Nemůže bejt moc normální, protože mne vadit sousedi, tak jsem šťastná, že jsou o víkendu pryč a ne tlouct do zdi, když v neděli v sedm večer přijedou. musí už po těch letech vědět, že děti v osm spí. Jak se někdo ptal, do topení už netluče, myslím, že ji někdo vynadal, pac to slyšel celej barák. Tak teď už jen do stropu.

leneee
12. dub 2018

@tarbici tomu rozumim. Jen jsem vas chtela povzbudit at se ji nebojite neco rict.Nase deti take delaji binec-drevene kostky tlucou/padaji na podlahu atd. Ale to i sousedum nad nami i pod nami-holt panelak...