Skoro 7mi letý syn teď často chodí z venku a brečí

skurinka
2. srp 2011

Chodi strasne rad ven za detma ,ma tady kamarady a to me celkem zarazi.Vim ze deti mohou byt i zle a on je proste takovej poctivec a ferovej a ma rad kdyz je k nemu ten dotycnej taky fer.Vim ze je to tezke..
Dneska prisel domu a byl smutnej a rikam co je ty uz nechces byt venku a v tom se rozbrecel.Ze jsou k nemu kluci zly a ze se navadi navzajem aby se ten druhy s nim nebavil.O vikendu prisel a rikal ze ten jedem mu rikal ze je-panksy prirozeni tak to jsem jako vylitla ..a ze na neho ukazoval fakace...
Nevim co stim .nebavi me porad litat ven a ptat se co se zase deje.musi i sam ale nevim jak na to a nebo jak ho k tomu nejak prinutit noo..dekuju za tipy ....

locika
3. srp 2011

Já mám podobný problém, má sedmiletá dcerka se také neumí prosadit. Co se týče kamarádek, tak tam ani ne, ale problém máme ve škole. Co chvíli přijde smutná ze školy, že ji ten nebo ten odmítl půjčit gumu nebo něco jiného. Také se jí často ztrácí věci jako tužky, gumy, pastelky. Moc si s tím nevím rady, ale každopádně to hodlám příští školní rok řešit. Dcera byla často nemocná a mám podezření, že její potíže byly i psychosomatického původu. Jediné co mně napadá, nemá syn nějakého opravdového kamaráda, u kterého by problémy nehrozily.

tvarohacek
22. srp 2013

nechceš zkusit přihlásit syna třeba do skauta? měl by kolem sebe kvalitní kamarády i náplň volného času.

danae
22. srp 2013

Já bych si zkusila domluvit, že by si nějaké hodné děti chodily hrát k vám domů, nebo že by syn chodil na návštěvu někam, kde víš, že na něj budou hodní. Myslím, že proti tomuhle nejde nějak moc bojovat. Vždycky budou někde zlé děti a i v budoucnu nebude potkávat jen hodné lidi. V budoucnu se naučí je ignorovat, nebo se jim postavit, ale teď bych ho tomu ještě nevystavovala - zvlášť když ty děti jsou takto vulgární a zlé. To, co popisuješ, není běžné chování, jak děti k sobě občas jsou kruté a zlé, ale to už je drsnější kalibr.