Syn, 1. třída, 3 dny v pohodě a teď břečí, že tam nechce. Máte zkušenost, radu?

soucastka
6. zář 2022

Jsem zoufalá. Syn se nejprve do školy těšil,ale už třetí den mi říkala paní učitelka,že ve škole brečel.Prý říkal že nestíhá,a že to neumí.A druhý den ráno už začal s tím že se mu nechce do školy a pak před třídou začal brečet že tam nepůjde...Vůbec nevím jak mu mám pomoci,nebo jak mám reagovat.On je hodně citlivý,a při každém neúspěchu se většinou rozbrečí.Je mi ho líto,a na druhou stranu jsem celé dopoledne v nervech,jak to ve škole zvládá.A co když tam prostě bude odmítat chodit?? Nezvykne si???Máte někdo podobou zkušenost? Nebo nějakou radu?Moc děkuji.

codal
6. zář 2022

@soucastka asi bych se spojila s paní učitelkou, ať víš, jak se tam chová, jestli je tam opravdu nešťastný, co nestíhá a tak.

dyechampion
6. zář 2022

ty jo prvnacci, aby resili neco ze nestihaji..nejsou za tim kamaradi?sikana?vetsinou se deti tesi do kolektivu..

baris
6. zář 2022

@soucastka nejdříve kontaktuj paní učitelku a zeptej se jí, zda je nějaký problém, v čem nestíhá ....

Pokud si myslí, že nestíhá, tak s ním zkus každý den cvičně projet 1-2 cvičení dopředu. Moje mladší dcera má vývojovou dysfázii a vždy jsem měla pracovní sešity zakoupené i navíc doma. Tak si mohla dopředu trénovat pro ní složité cviky na uvolňování ruky, v matice dopředu spočítat pár příkladů.

Dále může mít problém s nachystáním si daného předmětu na stůl. Obě dcery (teď 8 a 7 třída) stále vyžadují složky na předměty. Je to pro ně jednodušší - 1 složka = 1 předmět (nyní včetně učebnice a sešitů). Můžeš mu koupit různě barevné složky na zip a podle toho vybarvit rozvrh, např. červené složka je na ČJ a všechny ČJ vybarvit v rozvrhu červeně. Tak bude přesně vědět, co si má z aktovky vytáhnout.

Pouzdro jsem sice poprvé kupovala klasické, ale pak jsem přešla na Etue, protože nestíhaly dávat zpět pastelky. ...

Jsou to sice maličkosti, ale dohromady to dělá kupu problémů, kterým jde předejít. 👍

krisstina93
6. zář 2022

Prober to s učitelkou, ale třeba můj syn byl loni v první taky ze začátku nešťastný. Byla to velká změna, skoro nikoho tam neznal, navíc je takový hyperaktivní, takže mu dělalo problém tam celý den sedět v klidu a poslouchat. První syn se těšil a pak chodil otrávený, ale sedlo si to, našel si kamarády, jak se rozkoukal, tak mu i učení celkem šlo, těšil se na oblíbené předměty (telak, výtvarku), takže si celkem zvyknul 🙂 my teda máme super učitelku a říkala že nestíhá spousta dětí, že mají mít proto všechno co nejvíc přehledné, žádné patrové penály, aby hodinu hledali jednu pastelkou, milion kapsiček a desek v aktovce apod, aby prostě sáhli a věděli. U syna ve třída mají třeba v lavici pořadače a v tom mají připraveno všechno co musí mít po ruce.

zmrzlinka
6. zář 2022

@soucastka promluv si s učitelkou.Podle mne je strašné brzo na nějaké závěry.Jinak synovi spolužák brečel každé ráno pomalu až do Vánoc....