Syn v sedmi letech rychleji dospívá, než to bylo za nás

anicka1211
15. lis 2015

Ahoj holky, mám tu takový intimní problém s mým sedmiletým synem. Zdá se mi, že nějak předčasně vyspívá, nevím jestli je to dobou, že všechno má sexuální podtext kam se podíváte, a nebo je prostě sexuálně napřed ve vývoji.
Už v 4 letech se mu líbila spolužačka ze školky, tvrdil, že ji miluje, brala sem to jako srandu, prostě takové dětské zamilovávání. Nám se určitě taky líbili kluci ve školce, já osobě teda měla svého prvního vysněného prince až asi v 7. třídě, ale byla to platonická láska 🙂. Jenže pak jsme se přestěhovali a syn si v 5ti ltech v nové školce zamiloval jinou holčičku, líbila se mu celý rok skoro a pak zas jiná, o tu se málem pral se svým nejlepším kamarádem z nové školky.
Když nastoupil do 1. třídy, na tu holčičku zapomněl a začala se mu líbit jiná, z výtvarky, kam jsme jezdili, která byla asi o 3 roky starší než on. Do půl roku poznal v družině jinou, která byla o dva roky starší, ta ho držela až do nedávna. Teˇzas "miluje" spolužačku ze své třídy.
To by bylo k jeho láskám - poměrně dost to střídá že? Jeho nový kamarád nejlepší od první třídy si z něj kvůli těm děvčatům už dělá srandu a píše jim jeho jménem psaníčka a syna to štve a doma kvůli tomu pláče. Prý to křičí ten kamarád třeba po celé třídě schválně a utíká to říct i družinářce a syn má pak i zlost a tak zas na oplátku se mu směje, že je gay. Chápete to? v 2. třídě? Nevím, jestli je to normální. Syn i ví co je to gay, tak jsem mu doma musela vysvětlit, že se mu takhle ale posmívat nemůže, protože v 2. třídě má na holky ještě čas a někdo si prostě chce užít déle dětství a stydí se třeba přiznat, že se mu nějaká holka líbí, aby se mu kluci nesmáli.
A pak další a ta hlavní věc, co mě trápí, je to, že syn brzy zjistil, že když se bude dole obnažovat, hladit a různě si hrát se svým penisem, že mu ztvrdne. Evidentně se mu to líbí moc, protože to dělá několikrát za den a téměř všude. Čtu mu pohádku - má ruku v rozkroku, sedí na wc - má ruku v rozkroku, koupe se ve vaně, má ruku v rozkroku, sedí u jídla, jednou rukou drží krajíc chleba -druhou ruku má v rozkroku atd. a samozřejmě mu to hned stojí. Nevím, jak mu to podat, že jsou určité věci, které prostě se nehodí, aby dělal kdekoli ho napadne, i když jsou mu příjemné, protože jde o jeho intimní místa. Zároveň nechci, aby si myslel, že dělá něco špatného. Přesto se zas bojím že když mu to podáme s mužem teda jak to je, tak když se mu tak líbí holky, aby pak nechtěl s nimi styk vyzkoušet, a ještě na nás pak přišla sociálka. Jak byste to řešily? už jste takovou situaci řešily?

nonnni
15. lis 2015

Muj nazor je, ze to jeho zamilovavani neni nic zvlastniho, ale v sedmi letech uz ma davno vedet, ze toto patri do soukromi. Otazka je, zda to odmita pochopit, nebo mu to nebylo dostatecne vysvetleno.

nonnni
15. lis 2015

@anicka1211 ted jsem to precetla do konce, predtim jsem byla na tlf a konec mi to seseklo...

V sedmi letech je pomalu pozde diteti vysvetlovat, jak to "tedy funguje", s velkou pravdepodobnosti toto uz vi davno od kamaradu...a nejspis v ne uplne romantickem podani.

Nechapu to tve, ze nevis, jak mu to podat...uplne jednoduse. To co delas neni nic zvlastniho a uz vubec ne spatneho, ale pouze za predpokladu, ze se tomu tak deje v soukromi. Tecka. Neumim si predstavit, ze sedmiletemu diteti ctu pohadku a to u toho u masturbuje. To je, dle meho nazoru pochybeni na vasi strane, ze tohle nevi uz davno.

jezevec
15. lis 2015

u nas teda je mladej "zamilovanej" od predskolaku a v prvni tride temer kazdej kluk nekoho miloval, zarazilo mne jen to ze jsem si myslela jak jsou devcata vyspelejsi, ze to budou iniciovat spise ony ale ne, kluci si kazdy rozebrali "holku" a tem davali najevo city..tedka jsme ve stavu ze je mladej sportovec a holky jsou " blby" 😀 😀 😀 a miluje jednu uz tajne 😵 jinak s tim druhym tematem problem nemame 😀

osobne myslim ze jsme to tenkrat za nas obecne meli stejne, taky jsem od skolky nekoho milovala a hrali si na doktroy a pak psali psanicka a nosli drobnosti na dukaz lasky...sice jsme neznali ty pojmy lesba,gay, su..apod ale to holt prinasi doba, media a obecne jsou deti vice informovanejsi driv..

kacca11
15. lis 2015

Já souhlasím s @nonnni, vysvětlovat něco v sedmi letech už je docela pozdě. Tohle jste měli řešit hned, ve stylu jak je hezky popsáno výše.

Jinak podle mě nedělá vůbec nic zvláštního, ani vzhledem k věku, jen jste mu nevysvětlili, že je to soukromá věc.

barulina
15. lis 2015

Pokavad vim a mam nevl.syna tak na co ho ma a ze to neni jen na curani.podle me je ok,spus pozadu ne ve zlem

lv
15. lis 2015

souhlas, říct, že víš, že dotýkání na penisu je mu příjemné, že ro tak má každý - že to může dělat, ovšem pouze v soukromí, v posteli, v pokoji, v bunkru..ne před odtatními lidmi, ani vámi..to holkaření, někdo to má dřív a víc no..hele muž mi říkal, že v 1.třídě mu stačilo sledovat hlasatelku v kostýmku, knight ridera s jeho holky a z gatí měl stan

anicka1211
autor
15. lis 2015

díky holky za názory, no asi jsem to trochu nechala spát, protože jsem si myslela, že přece není možné, že dítě tak rychle vyspívá, myslela jsem, že je na to čas. Navíc on si s tím svým pindíkem začal takhle hrát až teď poslední dobou, do nedávna to nebylo tak časté a hlavně jsem mu vysvětlila, že když si s ním chce hrát a líbí se mu to, že to ale nemůže dělat na veřejnosti, i manžel mu to vysvětloval. Na čas se to srovnalo a vím, že mladej si hrál v soukromí, ale poslední cca týden si hraje ještě víc než předtím a prostě u všeho a evidentně je potřeba mu to vysvětli víc. Mně maminka vysvětlovala takové věci až v 10ti , 11ti letech a to ještě velmi kolem dokola a sotva k věci. Takže jsem si říkala, že když s vysvětlováním začnem tak v třetí třídě, nemám rozhodně zmeškáno, ale evidentně jsem podcenila dobu. Takže koupím enciklopedii pohlavního života pro děti od 7 - 9 tel co jsem viděla a znovu začnem vysvětlovat.

bachovy_esence_poradna
21. dub 2021

@anicka1211 základní věci je dobré vysvětlit v mateřské škole. Ve 3. třídě už děti vědí skoro všechno velmi často - co si někde nepřečtou, tak jim řekne kamarád / kamarádka. Tedy lépe začít dřív, dítě je i přístupnější a nestydí se tolik.
Jinak dnes je i plno hezkých knížek kde je všechno vysvětlené, např. Na co se ptají kluci? Tam je i část o zdravé výživě, hygieně atd.

petrasipkova1
21. dub 2021

@bachovy_esence_poradna je to stará diskuze, ale mám skoro 6 letou dceru a zatím ji nic takového nezajímá, pokud by se ptala a apod , tak s ní o všem budu mluvit, ale zatím ji zajímala jen menstruace a porod dítěte, ze sexuality nic, jen jsem ji upozorňovala na dotýkání na intimních místech, že může jen maminka, nikdo cizí, ale ted přemýšlím, má se čekat až se dítě začne ptát samo nebo iniciovat diskuzi ? Má bráchu s pindíkem, tak rozdíly pohlaví bere uplně automaticky.

pavlapavlapavlapavla
21. dub 2021

@petrasipkova1 mě by to teda taky zajímalo. Mám pětiletá dvojčátka a holky zatím nic z toho nezajímá a nemám proto důvod je k tomu tlačit svým vysvětlováním. Stejně by mě neposlouchaly..