Učitelka mě pozvala do školy, mám syna hájit, trestat?

nonacek
5. říj 2015

Ahoj ženy.
Prosím o názor, radu......
Mam syna který je vzorný a hodny kluk .Doma nema žádný problémy,pomáhá s úklidem. ........ je to takový tip kluka u kterého bych byla radši kdyby byl trochu sebevědomejsi a nenechal si v lecos líbit..
,ale problém je v tom,že ze školy mi přinese během roku 2-3 poznámky z chování ,dneska mě pozvala učitelka do školy a já nevím co bude po mě chtít a čim ho hájit
zda ho vůbec hájit mam....... a jak syna potrestat.... vysvětlit..... aby se to změnilo. Je to jako když se ve škole změni jeho osobnost.
Syna jsem se ptala co se děje ve škole a měl problém ze spolužačkou kvůli nějaké knižce oba chtěli tu samou a došlo k hádce.
Ale také o sobe musím říct,že patřím k maminkám co vše více řeší,než některé moje kamarádky.

somalicats
5. říj 2015

@nonacek No, v prvé řadě je potřeba vědět, co se vlastně stalo. Pak teprve můžeš řešit, jestli vůbec a jak trestat a jestli ho hájit nebo ne. Jinak ale, pokud přinese 2-3 poznámky ročně, tak to není nic, co bych brala nějak tragicky 😉. Moje dcera nosila v první třídě poznámku co měsíc - jezdila ve škole po zábradlí, tu a tam nějaká rvačka...

jetynka
5. říj 2015

@nonacek Bude těžké zjistit zpětně kde je pravda, vyslechni syna ještě jednou a zjisti jak to bylo a proč, udělej si o tom nějaké mínění, vyslechni učitelku a uvidíš (pokud ona u toho přímo nebyla, tak ona nemá co řešit, protože pravdu se už stejně nedoví a ostatní děti co to asi viděly umí někdy namluvit blbostí zrovna jak se jim to hodí ve prospěch jeho nebo jí), pokud máš syna vzorného a hodného a víš že by ti nelhal tak bych věřila synovi a určitě bych ho netrestala, ono tři poznámky je nic, znám děti co nosí klidně i 3poznámky týdně, co si pak myslet o tom.

nonacek
autor
5. říj 2015

@jetynka učitelka u toho nebyla, jen si stěžovala spolužačka učitelce. ..
Co by jste řekla učitelce ?
Vždy poznámka je zato,že všichni chtějí jednu věc. . A je problém na světe

nonacek
autor
5. říj 2015

@somalicats a volala vás učitelka do školy? Psala poznámky? Podotýkám, že syn chodí do 4tridy

somalicats
5. říj 2015

@nonacek Byla jsem ve škole na koberečku každou chvíli. A poznámky psala taky. U nás se ukázalo, že dcera měla problém s jednou holčičkou, se kterou se znaly už od školky - navzájem se dokázaly slušně provokovat a k lumpárnám pak strhnout i další děti. Moje dcera rozhodně nebyla svatá, ale když potom na ni začaly děti svádět i to, co neudělala, tak už jsem zasáhnout musela. Učitelka nedokázala tu třídu ukočírovat (ostatně stejně divoká skladba dětí byla i v jiné škole, kam dcera kvůli stěhování přestoupila, jenže nová učitelka si s dětmi dokázala poradit a měla ve třídě klid). Problém byl, že rodiče té druhé holčičky nebyli ochotni cokoli řešit.

somalicats
5. říj 2015

@nonacek Jinak co říct učitelce? V první chvíli nic - vyslechnout ji, pak jí říct, že ještě vyslechnete doma syna a pak teprve uděláte z případu závěr. Pokud učitelka u té hádky nebyla, tak stejně vychází jen z informací od dětí.

jetynka
5. říj 2015

@nonacek kdo ví jak to bylo, ona spoluzačka muže byt potvurka a chtěla se tvému synovi za něco pomstít (za totální kravinu) a tak šla žalovat učitelce (popř. někdo jiný ), přitom ve finále tu knihu ani chtít nemusela a hold se jí to povedlo. učitelky většinou sedí v kabinetě a nevidí kdo co začal a vidí zrovna to nevinného co se brání, kolikrát nic nezjišťuje a napíše poznámku tomu nepravému a ten vinný z toho vyjde docela dobře, to tak většinou je.

shine2015
5. říj 2015

@nonacek řekla bych učitelce,že pokud u toho nebyla a chce cokoliv řešit,tak ať u toho jsou aktéři - syn i ta slečna....a samozřejmě bych vyslechla verzi syna doma jako první...ale znáš své dítě a poznas zda lze a vůbec před cizími....

nonacek
autor
5. říj 2015

@somalicats ten sami pocit mám také, že učitelka je až příliš benevolentní, trocha přesnosti by ji neuškodila ba naopak

nonacek
autor
5. říj 2015

@somalicats souhlasim s vašim názorem a určíte tak provedu
Moc děkuji za každou radu..

nonacek
autor
5. říj 2015

@jetynka ano to máte pravdu syn již na jiné škole byl šikanováné díte
A Já si myslela že se vse srovná přestupem na jinou školu.
Z počátku to tak bylo,ale později se vse změnilo

nonacek
autor
5. říj 2015

@shine2015 vis ono je to trochu komplikovanější syn je takový, že když ho budem konfrontovat ze spolužačkou ,tak bude mlčet už ho znám .. a strach s učitelky a situace mu prostě nedá řict pravdu a co si myslí ...

jetynka
5. říj 2015

@nonacek ta šikana to je nejhorší a ještě horší je, když se to ve škole neřeší a nikdo nemá zájem s tím něco dělat. u nás šikana téměř vymizela, děti mají přednášky a jsou ve škole k tomu vedeni a kupodivu to docela funguje, pokud nastane něco takového tak se to řeší a vyřeší okamžitě, jen my jsme vesnická škola a tady kdyby šikanoval jeden druhého tak to pak ví ostatní a ten dotyčný by asi skončil a jeho rodiče taky a pak by se styděli vyjít na ulici. snad to nějak vyřešíte a bude klid, na jedné straně něco oplácet a strašně se bránit nemá smysl jen to problém zhorší a na druhé straně nedělat nic a jen přihlížet to je taky špatně, ona především škola a i ta učitelka by měla problém řešit jen mám dojem, že se některým do toho nechce.

somalicats
5. říj 2015

@nonacek A ta učitelka o té šikaně na předchozí škole ví? Bylo by pak potřeba si s ní na tohle téma popovídat, protože neřešená šikana je vždycky problém.

nonacek
autor
5. říj 2015

@somalicats ne neví. Neříkala jsem ji to.

jetynka
5. říj 2015

@nonacek synovi se musí vysvětlit, že takhle když bude někoho krýt a nebude říkat pravdu, že to bude pořád to samé dokola, neli horší a ty děti si z něj budou utahovat a dělat naschvály. já to říkám i svému synovi - kdyby se ti někdo ve škole za něco smál, nadával ti nebo ti dělal naschvály musíš mi to říct ale buď v klidu ty si nežaloval, jenom si mi to řekl a ty dotyčné nemusí zajímat odkud mám informace, mohl je mi říct kdokoliv a u šikany neexistuje slovo žalovat, ale svěřit se.

somalicats
5. říj 2015

@nonacek Tak si s ní o tom při té schůzce rovnou promluv.

nonacek
autor
5. říj 2015

@jetynka souhlasim ,moc hezky jsi to napsala a určíte si ze synem promluvim tímhle stylem .
Je to těžké fakt za nás panovalo ve výchově ,se zalovat nesmí .... a dneska by to kolikrát tak pomohlo..
vždycky jsem syna vedla k tomu aby se nepral.......... a už vůbec ne z holkama a sám se potom stal šikanováné dite
Dnes už asi vychovávat dítě slušným stylem ..... není úplně Fér ,muže to jít i proti němu samotnému.

jetynka
5. říj 2015

@nonacek já taky vedu děti k tomu, že žalovat se nesmí do jisté míry, ale pokud už je ubližováno psychicky a nedej bože fyzicky to žalování není, jen je někdy problém vystihnout situaci když se žaluje kvůli banalitě a je to hloupé a kdy už to překračuje všechny meze a je třeba zasáhnout. A souhlasím s poslední větou v tvém posledním příspěvku : Dnes už asi vychovávat dítě slušným stylem ..... není úplně Fér ,muže to jít i proti němu samotnému.

nonacek
autor
5. říj 2015

@jetynka dam vědět jak jsem pochodila😉

nonacek
autor
6. říj 2015

@jetynka Ahoj, tak jsem dopadla tak ze na schůzce ve skole byla i maminka holčičky ze kterou měl
Syn problém a dopadlo to tak ze se do mě maminka pustila bez zájmu komunikace ...a dětem něco vysvětlit..
podotýkám, že maminka je romského puvodu nejsem rasista, ale nelze jim upřít, že komunikace jim příliš nejde......... a hned neprimerene vybouchnou
Paní učitelka byla v koncích a skoro se maminky bala..


)

vrabcak0007
6. říj 2015

@nonacek naopak...komunikace jim jde až příliš dobře..většinou tímhle stylem dosáhnou svého..jim nejde o dialog..proč, když po tom jejich tyátru se radši každej stáhne

jetynka
6. říj 2015

@nonacek budeš muset začít být pořádně ostrá a asi dosáhneš svého, učitelku upozorni že pokud se to bude opakovat budeš nucena informovat pokud máte ve škole výchovného poradce a ředitele školy a pak postupovat dál, nenecháš ze svého dítěte dělat nějakého otloukánka a terč posměchu ☹, jen musíš vystihnout situaci aby si učitelka pak na syna nezasedla, ony to rády dělávají a pak je další problém. s mámou holky asi pro tuto chvíli nic nevyřešíš, to bych měla strach že spíš dostaneš někde od někoho za rohem pár facek. někteří lidé neumí hold řešit problém v klidu a vyvádějí aniž by zjistili kde je pravda a nenchají si to vymluvit ☹, tady ani nejde o barvu pleti, mohl to být kdokoliv a z jakékoliv sociální vrstvy.

shine2015
6. říj 2015

@jetynka přesně!
@nonacek určité bych s učitelkou rázně promluvila....ať ví,že za synem stojíte a možná bych to nechala řešit manžela,aby zašel do školy on...

kamila297
6. říj 2015

2-3 poznámky za rok? 😉 To je přání všech maminek neposedných chlapečků 😉 Každopádně musím souhlasit s názorem @vrabcak0007 V tomto případě není asertivní diskuse na místě, ale na hrubý pytel hrubá záplata. Případnou šikanu by rozhodně měla řešit tř. uč. a pokud to neřeší, šla bych za ředitelkou/ředitelem.

nonacek
autor
6. říj 2015

Vyřešila jsem to v řiditelně,paní učitelka mi přišla, že je na ni kratká a že se ji skoro bojí .
Paní ředitelka byla raznějšího názoru a slíbila,že na tento problém osobě dohledne a pokud se bude problém opakovat ze strany jejich iniciativy,zaujme rázné rešeni teto situace.O tom informovala i maminku oné spolužačky mého syna.
Jsem ráda že to takhle dopadlo a jen doufám, že se synovi ve třídě nebude spolužačka jakkoli mstít
a ze se tímto vše ukončilo.
všem přeji krásný den a Děkuji všem za reakce,rady......... moc mi to pomohlo. 💖💖💖💖💖💖

jetynka
6. říj 2015

@nonacek super hlavně že se pohlo něco kupředu, tak to nějak zvladnete a ať dá holka pokoj.