Úplný zákaz mobilu ve škole, jaký máte názor?
Maminky prosím o názor a hlavně radu. Syn 11 let přestupoval na jinou budovu školy a má novou paní učitelku. Včera přišel s tím, že jim nová třídní řekla, že po celou dobu školy musí být mobil úplně vypnutý a uklizený, když bude potrebovat nutně telefonovat, ma si přijít za paní učitelkou. Ve školním řádu mají specifikované, že po celou dobu VZDĚLÁVÁNÍ musí zůstat mobil vypnutý, nejen vypnutý zvuk. S mobilem nesmí zadnym způsobem manipulovat a to i na všech akcích školy. Tak jem se večer ještě pisemne ptala ucitelky, jestli když musi zůstat vypnutý po dobu vzdělávání, tak jestli se můžeme domluvit na kompromisu a muže si mobil zapnout o přestávce. Taky jsem se ptala, jak to bude fungovat na škole v přírodě, vyletech atd. Maminky jaky na to máte názor ? Pro me je to neakceptovatelne, potrebuju aby byl syn schopny odeslat alespoň sms v pripade potreby, to samé na akcích mimo třídu. Co myslíte, mají na to právo a co ted s tim ?
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 tak to bychom měli, jak kdo sexuálně žije už víme, a co probereme teď? 😀
@leni78 Zakaz mobilu si skola muze urcit a to jak ve skole, tak napr. na skole v prirode. Mmch, stejne jako rvuj syn nemusi jet na tabor, nemusi jet ani na SVP. Neni to povinne. V pripade potreby dojde za pani ucitelkou a ta mu kontakt s rodici zprostredkuje. O zadne omezeni svobody se nejedna. Pokud se ti to nelibi, dej syna na jinou skolu. Ja myslim, ze je to spravne reseni, nechapu na co by dite jak ve skole, tak i pri skolnich aktivitach potrebovalo mobil.
@nininka23 mobily... myslím, že není co řešit, pokud je to ve škole zakázaný, tak vidím řešení jen dvě...
Buď ono "slušně" vychované dítě navádět ke lhaní a podvodu tím že mu řeknu ať si potají mobil nechá zapnutý, ale pak už se nikde neohánět tím jak je slušný.
No a nebo změnit ústav, kde pravidla nebudou tak tvrdě nastavená a kde bude moct esemeskovat nonstop, třeba i při výuce.
Jo a pro pořádek uvádím, že jsem si štrejchla v noci na dnešek! 😀 Kdyby to někoho zajímalo! 😀
@pupickova No, tak ty to tady opět rozčísneš😀
@kajovaevicka tak já už snad radši zase budu mlčet 😀 😀
@pupickova ještě to tady stopnou pro odbočení tématu a to teda nevím, co si pak autorka počne😀
@camelinka ale zlato... se nemusíš stydět, příště se mě můžeš rovnou zeptat a ne se trápit a doufat, že to na sebe někde prásknu 😉
@kajovaevicka založí nový vlákno s s podobně šáhlym tématem? 😅
Uf, vy mi dáváte, přelouskat tohle všecko (ale je pravda, že tomu sexu teď v šestinedělí moc nedáme, tak mám víc času) 😀 Ale na zem mě složila až tahle část "Navrhla jsem kompromis v podobě zapnuti o přestávce, ted jsem si uvědomila, ze když by byli rozumni, jsem ochotna pristoupit i na variantu zapnuti pouze pri psaní sms rodině. " - Prej kdyby byli rozumní, byla by přípustná kompromisu 😀 Předpokládám, že jí odepíšou něco ve smyslu "Paninko, jestli se vám to nelíbí, dejte si děcko jinam."
Nečetla sem diskuzi,ale souhlasím s úplným zákazem.Na co ho mají?Také sem ho neměla a žiju,taktéž spolužáci
@leni78 poctivě jsem přelouskala celou diskusi. Nebudu tedy pumpovat tvůj adrenalin názorem, že to zbytečně řešíš. Prostě je tam zákaz a finíto (mmch, dcera letos přešla na vyšší stupeň, z venkovské školy jezdí do města, mobil s sebou má, ale také naše přísné nařízení ho při příchodu do školy vypnout a může zapnout až při opuštění budovy školy - a dnes mi řekla, že vyučující ve vyšší třídě už mobil zabavil, slečna rušila výuku, takže vaše škola není výjimkou se zákazem).
Ale všimla jsem si, že už několikrát padl dotaz, co na to tvůj syn? A ty jsi ještě ani jednou neodpověděla, stále jen stupňuješ svou agresivitu - něco jako nemám argumenty, půjde to násilím.
Nevím, proč se do někoho dost nevybíravě navážíš v souvislosti se sexem, o tom snad diskuse není, jen proto, že má opačný názor?
Takhle se nechová rozumná a starostlivá matka, jak se tady prezentuješ.
Ptám se tedy znovu a myslím, že to bude zajímat více lidí, protože to třeba vysvětlí tvé "starosti":
JAK SE NA TO TVÁŘÍ SYN, MÁ S TÍM PROBLÉM, CHCE BÝT TAKÉ V NEUSTÁLÉM KONTAKTU, VYVOLÁVÁ V NĚM PŘERUŠENÍ KONTAKTU S TEBOU NA PÁR VYUČOVACÍCH HODIN NĚJAKOU PSYCHICKOU ÚJMU?
Omlouvám se za velké písmo, ale chtěla jsem, abys můj dotaz nepřehlédla. děkuji za odpověď 😉
Já teda nevím, ale poslední dobou jsou tu zakládané diskuze, ve kterých tazatelka "vyžaduje" stejný názor. A jelikož má většina opačný, tak začíná urážet…
Holky, tak si postěžujte kamarádkám, partnerům, manželům, atd. a nezakládejte zbytečně diskuzi, když nechcete znát opačný názor 😉
@leni78 Myslím, že ohledně používání mobilů bylo už od většiny lidí vysloveno dost rozumných názorů o tom, že jejich vypnutí ve škole je naprosto normální. A tvoje argumentace svobodou - to si syn nevypne mobil ani v divadle, pokud půjdou se školou na nějaké představení? To by bylo hrozné, že? Vždyť by to mohlo omezit jeho svobodu! Co na tom, že by tím rušil celý zbytek divadla! A to samé je to ve vyučování. Prostě je taky třeba brát ohled na svobodu ostatních a jejich právo na nerušené vyučování bez pípajících SMSek.
Mě by ještě zajímalo, když by třída jela na např. prodloužený víkend někam pod stan, tak dnešní mobil 4 dny bez nabití nevydrží, takže po 2 dnech je baterie finito. Co bude dělat maminka potom, až se synovi nedovolá? Nebo ho tam radši vůbec nepustí, protože nebude mít jistotu, že se mu dovolá?
Teda vy tady máte fakt dost. 😀

@leni78 no já taky včera a vy byste si měla dnes aspoň dvakrát, abyste přišla na jiné myšlenky 🙂