icon

Úplný zákaz mobilu ve škole, jaký máte názor?

leni78
4. zář 2014

Maminky prosím o názor a hlavně radu. Syn 11 let přestupoval na jinou budovu školy a má novou paní učitelku. Včera přišel s tím, že jim nová třídní řekla, že po celou dobu školy musí být mobil úplně vypnutý a uklizený, když bude potrebovat nutně telefonovat, ma si přijít za paní učitelkou. Ve školním řádu mají specifikované, že po celou dobu VZDĚLÁVÁNÍ musí zůstat mobil vypnutý, nejen vypnutý zvuk. S mobilem nesmí zadnym způsobem manipulovat a to i na všech akcích školy. Tak jem se večer ještě pisemne ptala ucitelky, jestli když musi zůstat vypnutý po dobu vzdělávání, tak jestli se můžeme domluvit na kompromisu a muže si mobil zapnout o přestávce. Taky jsem se ptala, jak to bude fungovat na škole v přírodě, vyletech atd. Maminky jaky na to máte názor ? Pro me je to neakceptovatelne, potrebuju aby byl syn schopny odeslat alespoň sms v pripade potreby, to samé na akcích mimo třídu. Co myslíte, mají na to právo a co ted s tim ?

magdava
5. zář 2014

A co z toho to dítě bude mít, když si to přečte už o přestávce, když do konce vyučování bude stejně ve škole. Tak je to snad jedno, kdy si to přečte. 😎

hojda
5. zář 2014

@lenicka07 A zamyslela jsi se nad tím, jak to v té třídě bude vypadat? On telefonovat může a my ne????? A proč????

hojda
5. zář 2014

@lenicka07 Každá rodiny má svojí organizaci, ok to beru. Ale takže škola se má přizpůsobit třeba 300 různým požadavků od každého žáka???? To je šílené! Ve škole musí fungovat nějaká pravidla a tak to je i v těch alternativních školách. Pokud se ti ta pravidla nelíbí, tak musíš zjistit, jestli je takových rodičů více a je oprávněný požadavek, aby to škola řešila, pokud je to jen tvůj problém, tak musíš hledat jiné řešení ty sama a ne škola.

lenicka07
5. zář 2014

@hojda Dobře, to uznávám a něco jsem o tom zaslechla. Ale ani nevím jestli to tady jako argument padlo, řeší se pořád jen to vyrušování...

hojda
5. zář 2014

@lenicka07 Já to psala hned na začátku 😉 .

lenicka07
5. zář 2014

@hojda myslela jsem pravidlo obecně pro školu, né pro konkrétního žáka. Řada škol to o přestávkách dovoluje. Prostě si myslím že je to o odpovědnosti rodičů.

becicka
5. zář 2014

Uf, to je teda nechutná diskuze. A já blbec si to tu čtu ještě před spaním. Po přečtení příspěvků některých RODIČŮ mám chuť zahodit svůj vysokoškolský diplom a uhánět mílovými kroky ze školství.
Paní @chatwenna chce zavést psychotesty pro učitele, no dobře, není problém, myslím si, že by všichni prošli na jedničku, protože takové učitelské nervy, to je přírodní unikát, na to jen tak někdo nemá. A já bych teda na oplátku zavedla psychotesty některým matkám, to by bylo teprv zajímavé.
No a teď k věci. Nemám problém ukočírovat svých 28 děcek ve třídě s jejich super vyvinutými mobily, jak mi káže školní řád. Dokonce nemám problém povolit děcku telefonický hovor, ale k tomu musí být sakra DŮVOD. Z 99% k tomu žádný relevantní důvod není! Je to jenom rozmařilost, pohodlnost, rozmazlenost. Už i prvňáci mají mobil, jako k čemu? Kde to jsme? 30 zaplých mobilů na pár metrech2 a v tom sedí děcka celé dopoledne. Jo to se ukáže až za pár let, jak je tohle prostředí zdravé...

lenicka07
5. zář 2014

@hojda Tak to promiň, ona ta diskuze je dost rozsáhlá 😉

hojda
5. zář 2014

@lenicka07 Ano, tak se musí spojit více rodičů dohromady, že to chtějí změnit, pokud je jen sama a ostatním to vyhovuje a je to tak zásadní věc, tak je řešení přejít do jiné školy. Já bych třeba byla spokojená, že přes vyučování není telefon aktivní.

dagmik
5. zář 2014

ježiš, holky vy to tu furt řešíte? já se trošku jako musím usmívat, přijde mi to fakt legrační....samozřejmě, že mi by zákaz mobilů ve škole nevadil, uvítala bych ho.....

hojda
5. zář 2014

@becicka Přesně tak, grilujeme dětičky, jak se dá......

lenicka07
5. zář 2014

@becicka Já váš názor zcela uznávám, ale prostě nechápu, že zde naprostá většina maminek je zásadně proti mobilům ve škole a realita ve skutečnosti je jinde, mobil má ve škole snad každý žák. Já si prostě tenhle rozpor nedovedu vysvětlit.

hojda
5. zář 2014

@lenicka07 Mobil do školy ano, ale zapnutý až po vyučování, problém je, že se to těžko uhlídá.

becicka
5. zář 2014

@lenicka07 Ano, téměř každý žák má mobil, a to i ti nejmenší, To je prostě vizitka rodičů a jejich pohodlnost. Já nad tím můžu tak leda zakroutit hlavou a pomyslet si cosi pro sebe.

lenicka07
5. zář 2014

@hojda Ale jo, samozřejmě, ty důvody tu jsou . Jenže ta škola kterou zmiňovala zakladatelka to má v řádu tak podivně formulované, že v tom zakladatelka vidí "buzeraci". Pokud to tedy škola chce jako zákaz uplatňovat, měla by to formulovat jasně. Nic víc, nic míň. Aby tedy každý kdo školu vybírá a komu na tom záleží to měl jednoznačně na papíře napsané co škola může a co né. Beru to z profesního hlediska, nic víc, možná jsem tím deformovaná, to přiznávám 🙂 Ale je to ta podstata o kterou zakladatelce šlo.

becicka
5. zář 2014

Díky Bohu za školní řád, protože bez něj by si asi každý dělal co chce, což by asi zakladatelce téhle výživné diskuze vyhovovalo, ale nikomu jinému. Místo, kde se soustřeďuje několik set dětí, prostě nějaká pravidla musí mít. Stejně jako jsou pravidla v nemocnici a jinde.

hojda
5. zář 2014

@lenicka07 Kolik lidí vybírá školu podle toho, jestli se tam smí používat mobil nebo ne? Tam jde snad o jiné hodnoty, ne?

lenicka07
5. zář 2014

@hojda To každopádně 🙂 To nic ale nemění na tom, že školní řád by měl být napsán jasně. I to je vizitka školy a její obrana proti různým typům rodičů.

tarra27
5. zář 2014

holky to je prča...19 stránek za tak krátkou dobu....to jste borky!!! 😀

hojda
5. zář 2014

@lenicka07 Tak to určitě. Pokud má zakladatelka opravdu nějaký závažný důvod, proč chce být se synem ve spojení, tak si myslím, že ji v tom učitel vyjde vstříc, ale bohužel tu žádný důvod nepadl, jen prostě to tak chce.... 😔 a pokud to takto prezentuje i ve škola ,tak se nedivím, že jí nikdo nechce vyhovět.

hojda
5. zář 2014

Jdu spát dobrou!

lenicka07
5. zář 2014

@tarra27 Víš co, děti dneska hrozně zlobily a potřebuju si vyčistit hlavu 🙂 Ale obávám že se budu muset opět věnovat mateř. povinnostem 😀 takže máte ode mě klid 😀

tarra27
5. zář 2014

@lenicka07 třeba stihneme před půlnoci 20 ")))

leni78
autor
6. zář 2014

@hojda Ty prostě nejsi schopna pochopit smysl , vůbec podstatu toho, co pisu. Veskere Tvé prispevky jdou mimo, ja Ti podekuju za Tvuj nazor na mobil ve skole, ale asi už nehodnot me a me dite, protoze je to zcestne.

A hlavně čteš napůl a rychleji přemýšlíš, pak zahlcujes diskuzi domnenkami a ostatni to mate. Pises, ze chci diteti pořád telefonovat a div ne do hodiny, 🙂 ja jsem několikrát psala, ze v podstatě vůbec netelefonujeme, používáme Viber, email a sms. S telefonem i spime, neustale ho používáme. Treba ja zrovna ted. A takovych lidi je mraky. Proste jsme on line. Nemame fone ns telefonovani, nejsme ustredna, nesnasim telefonování. Clovek mluvi do vetru, nic si nepamatuje, kdyz nema tuzku je v hajzlu, nema věci pisemne podlozene atd. To jsou veci, ktere nemusis chapat. Proste zijes jinak. V poradku. Ale nesnas se hodnotit neco, co vubec ocividne nejsi schopna pochopit. Nejde to. To nemyslim nejak zle.

berenika39
6. zář 2014

@leni78 nebojís se, ze tvoje "jsme proste online" znamená ve skutečnosti obyčejné "jsme závislí" ? Víš o tom, ze to muže byt nemoc, ze to muže ovlivnit život nejen tvůj, ale i rodiny, ze se to léčí jako jiné závislosti na drogách, alkoholu? Nevím, jestli to tak už mate, ale píšu, ze to by to tak mohlo byt.
Sama bych se nechtěla stát obětí elektronické komunikace. Spát s mobilem a dat mu ráno pusu, ahoj, láskou, hezky den?
Mě to zní až jako scéna z hororu.

leni78
autor
6. zář 2014

@berenika39 Proboha kolik Ti je let ? Devadesát ? Holky dělejte tady se sebou něco. 🤐

berenika39
6. zář 2014

@leni78 dost na to, abych věděla, co píšu a proč. A neurazej prosím , taky to nedělám.

vera_vila
6. zář 2014

@leni78 Já s tím naprosto souhlasím... Za nás mobily nebyly, pokud se cokoliv dělo, informovala o problému rodiče přímo učitelka... Od toho ty učitelky jsou... Takže po dobu vyučování s tím souhlasím, to samé mimo třídu... O děti je postaráno, jsou zajištěné, pojištěné, hlídané... Kontakty na nás má učitelka, tak kdyby se cokoliv dělo, určitě zavolá, stejně jak jako kontakty na učitele dostáváme my, tak si jim můžeme zavolat přímo... Po vyučování ať už si dítě dělá, co chce, má kroužky, chodí samo domů apod., tam už nic nebrání, aby s mobilem manipulovalo a fungovalo, ale při výuce a o přestávkách to prostě ruší, děcka to rozptyluje... Nejsem učitelka, ale vím, co s tím telefonem o přestávce dokáže syn a jak to potom vypadá v hodině (je mu 10). Takže pokud nemá kroužky, tak telefon do školy nosit nesmí... Ví, kde má čekat po družině, že ho vyzvedneme a kdyby se cokoliv stalo, kontakt na nás má učitelka...

tkanicka
6. zář 2014

@leni78 ale berenika39 má pravdu, navíc v předchozím příspěvku píšeš, že nerada telefonuješ a máš ráda věci podložené... Lidi spolu běžně komunikují mluveným slovem a právě problém moderních technologií je, že už nejsou schopni mluvenému slovu ani rozumět, natož s ním pracovat.

ilonne
6. zář 2014

@leni78 Spis by jsi se sebou mela neco delat ty, minimalne se zamyslet, pokud jsi si nevsimla moc priznivcu pri sve radikalni nazory totiz nemas a to uz o necem vypovida...

Strana