icon

Úplný zákaz mobilu ve škole, jaký máte názor?

leni78
4. zář 2014

Maminky prosím o názor a hlavně radu. Syn 11 let přestupoval na jinou budovu školy a má novou paní učitelku. Včera přišel s tím, že jim nová třídní řekla, že po celou dobu školy musí být mobil úplně vypnutý a uklizený, když bude potrebovat nutně telefonovat, ma si přijít za paní učitelkou. Ve školním řádu mají specifikované, že po celou dobu VZDĚLÁVÁNÍ musí zůstat mobil vypnutý, nejen vypnutý zvuk. S mobilem nesmí zadnym způsobem manipulovat a to i na všech akcích školy. Tak jem se večer ještě pisemne ptala ucitelky, jestli když musi zůstat vypnutý po dobu vzdělávání, tak jestli se můžeme domluvit na kompromisu a muže si mobil zapnout o přestávce. Taky jsem se ptala, jak to bude fungovat na škole v přírodě, vyletech atd. Maminky jaky na to máte názor ? Pro me je to neakceptovatelne, potrebuju aby byl syn schopny odeslat alespoň sms v pripade potreby, to samé na akcích mimo třídu. Co myslíte, mají na to právo a co ted s tim ?

gepe
6. zář 2014

@luciebx nahodou, viber je fajn komunikacni app 😝

luciebx
6. zář 2014

@pupickova jenze tohle ji fakt nevysvetlis... bohuzel.. my mluvime hovna... a ona vi vse.. vsudyznalek vsudybylek... tkaovy mam nejradsi fakt... ji to proste nevymuvis ze tohle neni normalni...

to se tu vzdy objevi nejaky takovy tema.. a ja z nej curam do sirky 🙄

pupickova
6. zář 2014

@luciebx já vim, ale docela toho kluka lituju

luciebx
6. zář 2014

@gepe ale jooo ja ma taky viber a whatsapp a facebook messanger atd atd.. ale ty woe.. jako ze kdyz zapomenu mobil doma a zjistim to az v praci a ze bych se hroutila.. nebo sse vracela dom.. to leda tezko.. nesilim kdyz se mi vybije.. hold je v kabelce. a kdyz nahodou zazvoni.. tak zvoni.. kdyz mam naladu tak zvednu.. kdyz ne.. tak ho vypnu.. . je fakt ze pondeli a utery to mam jako budik..ale zbytek tydne je nekde v obyvaku.. a rpez noc at se deje co se deje.. mobil me nezajima.. mam sice ipad u postele.. ale taky na noc vypinam

luciebx
6. zář 2014

ja sem zjistila uplne s hruuuzouuu ze se neumim ani podepsat.. neumim psat psacim.. tiskacim uz se to taky horsi.. jak vubec nepouzivam papir a tuzku.. masakr.. a nejlepsi bylo.. za tyden malej nastupuje do prvni tridy a ucitelka na nas.. ze objednali velkou varku ipadu a ze deti se budou na nich ucit.. ji rikam kuwa tuzka papir dosla nebo co? vyjde to levneji a hlavne uz slysim pristi vanoce co malej bude somrovat.. JA CHCI IPAD.. 🙄 🙄 at zije technika na skolach

pupickova
6. zář 2014

@luciebx jo, tak tohle naštěstí k nám ještě nedorazilo, ale máme ve třídě tatíka prudiče, co to furt řeší, že jsme zaostalí a mělo by se taky učit na tabletech, nebo ntb.... asi nějakej příbuznej zakladatelky tématu 😀

danfal
6. zář 2014

@leni78 My jsme to taky ve škole zavedli a řešili jsme i právní stránku. Rodič má právo být s dítětem v kontaktu a to mu umožňuje škola tím, že může zavolat učitelce a ta vzkaz vyřídí. Jsem ráda za všechny rodiče, kteří se zákazem mobilů souhlasí. Než jsme zákaz zavedli, tak všichni chodili po škole se sluchátky v uších, byli na Facebooku, neustále se fotili na záchodech a teď si spolu povídají, hrají hry a ve škole je větší pohoda.
Pokud vám přijde mobil ve škole tak strašně důležitý, dejte syna na školu, kde to mají povoleno.

luciebx
6. zář 2014
danfal
6. zář 2014

@leni78 Můžu se zeptat, jestli chodíte do práce? Já bych na takové věci a psaní se synem neměla v pracovní době čas. A díky Bohu, že váš syn nechodí k nám do školy. Mít kvůli zakázanému mobilu na krku právníka nebo kontrolu zřizovatele, tak být ředitelem, modlím se, abyste synáčka dala na jinou školu.

luciebx
6. zář 2014

@danfal tak tak.. kdyz davala synatora na urcitou skolu a mobil je pro ni hroooozne dulezity tak si mela prostudovat pravidlla na skole a kterou ho cpe...nikdo se ji podrizovat nebude.. to by pak skola nepotrebovala zadny pravidla a kazdej by si tam mohl delat co chce... tak at si ho preradi jinam kde mobil je dovolen...

somalicats
6. zář 2014

@luciebx Mně se vybil mobil naposledy včera... Takže celé odpoledne bez něj, páč jsem jela do centra k holiči... A jsem divná, zapomněla jsem se z toho zhroutit 😀

luciebx
6. zář 2014

@somalicats ja si mobil teda nabijim... jako taky se stane ze ho zapomenu.. ale zase si rikam.. skola ma na me tel do prace... mobil u sebe stejne nemam.. mam ho ve skrince v kabelce.. pac mi zavazi.. mam takovej ten vetsi chytrej.. a kuwa to je placka.. ze tak velkou kapsu fakt nemam. 😅 😅

somalicats
6. zář 2014

@luciebx Já mám malej hloupej, včera to bylo takový blbý, páč starší jela za tátou, a já kvůli miminu nabíjím v pracovně (ona je malá ujetá na elektroniku, už mi zapla i kopírku) a nějak to včera nedopadlo si ho dobít... Ale přežili jsme všichni, dcera starší mi jen večer lakonicky oznámila, že se mi nedovolala, že je u táty, tak že jsem prý asi byla v metru. Zhroucená z toho taky nebyla 😀

luciebx
6. zář 2014

@somalicats ses si jista ze z toho mala nema nasledky ze se ti nemohla dovolat?? 😀 😉 😉 jj vim jak to myslis... ja kdyz se nemuzu dovolat mamce tak si rikam.. bud je u dr... nebo nekde zase ma vybito.. a pak zjistim ze mela mobil v kabelce na chodbe a jen neslysela zvoneni 😀 😀

no nic zeny za hodku vyrazime smer letiste.. mamka za nama let na par dni... takze zatim papa

somalicats
6. zář 2014

@luciebx Jestli ponese následky, tak si budu sypat popel na hlavu do konce života... 😀
Tak hezký víkend, já už taky musím mizet.

ivular
6. zář 2014

@leni78 Čistý stůl samozřejmě ano, jenže člověk musí zvažovat přiměřenost prostředků, jak toho dosáhnout. Pokud hned vystartuješ s omezováním svobody slova, s právním rozborem, případně s pipinama a Stockholmským syndromem, pak se k tomu soudnímu řízení opravdu dopracuješ..

leni78
autor
6. zář 2014

Koukám že konspiracni teorie jedou na plné obrátky. Že vás to baví...

hojda
6. zář 2014

@leni78 Konspirační teorie? Sama píšeš, že chceš, aby měl syn možnost ti napsat, když bude potřebovat podržet. Myslím, že tohle není úplně obvyklý stav a že většina rodičů nic takového s dětmi neřeší. Většina takové věci řeší třeba doma, ale až po škole, ne hned aktuálně po mobilu.

merunkova
6. zář 2014

@leni78 Diagnoza vaší rodiny má jméno, jmenuje se nomofobie. Syna je mi moc líto, taky mám malého kloučka a do života si ode mě nese lepší výbavu než žít online. Škoda, že si děti nemohou vybrat, komu se narodí. 😔 http://www.psychometry.cz/informace/view/117

leni78
autor
7. zář 2014

@merunkova Škoda, že si deti nemohou vybrat, komu se narodí ? :D velkej souhlas protoze hysterie teto diskuze nabírá takových obratek, takové zapskle zloby.....co to sem doprcic chodi za zensky., tyhle vsechny drze neprijemne matky od deti...nechápu 😕

merunkova
7. zář 2014

@leni78 Když někdo chce léčit či poučovat jakéhokoliv závisláka, tak ten se taky vždycky vzteká, je to od vás pochopitelná reakce . 😉

leni78
autor
7. zář 2014

@merunkova No Vy máte dost..... 😔

leni78
autor
7. zář 2014

Hustá diskuze 😀

merunkova
7. zář 2014

@leni78 Tím, že nejsem ve vaší kůži, tak se tady taky dost bavím 😀

suzanna123
7. zář 2014

@leni78 co kdybys zkusila tenhle dotaz hodit na mimibazar? Tam je průměrné IQ uživatelek o dost nižší než tady, tak bys tam mohla najít pochopení...

merunkova
7. zář 2014

@suzanna123 Jj, bydlenky to rozseknou 😀

schnek
7. zář 2014

schválně jsem se přišla podívat, jestli @leni78 uvede důvod, proč potřebuje mít tu možnost kontaktu kdykoli - neuvedla. Jako kdyby to bylo to zmiňované např. připomínání léků (nenapádá mě nic jiného podobně důležitého), myslím, že škola by neměla s tímto problém (koneckonců stačí si i v tom telefonu nastavit na přestávku budíka a nemusí být ani na signálu), to je situace, která se dá chápat a kdy lze udělit výjímku bez toho, aby ostatní prudili, ze někdo jo a někdo ne. Ale jinak v tom pořád nevidím smysl, ať se na tu situaci dívám z jakéhokoli pohledu. Pokud mu nebude dobře a učitelka ho odbyde, mobil zapne a zavolá, pokud se bude dít něco kritického, proběhne to obdobně. Navíc - pokud ti zavolá, že ho někdo někde třeba šikanuje, stejně se tam v tu chvíl.i neobjevíš. Nebo vynadáš tyranům po telefonu? s největší pravděpodobností budeš kontaktovat obratem učitelku. Opravdu si nedokážu představit, proč je třeba mít zapnutý telefon během vyučování. Napiš důvod, třeba to konečně pochopíme 😉 Já když si vzpomenu, jak jsem na střední trávila hoduiny psaním SMS a prozváněním, jak jsem strávila volnou hodinu telefonováním pro zábavu, místo abych ten čas využila nějak užitečněji... myslím, že zapnutý mobil do školy prostě nepatří.

merunkova
7. zář 2014

@schnek Závislák ( http://www.psychometry.cz/informace/view/117) nemusí mít důvod a proto tu žádný uveden nebyl 😉

leni78
autor
7. zář 2014

@suzanna123 Věřím tomu, že uzivatelky mimibazaru rozumí psanemu textu a základní faktické myšlence, že jsou proti hvězdám této diskuze studnou moudrosti. 😕

suzanna123
7. zář 2014

@leni78 no vidíš, tak tam jdi čerpat moudrost a neztrácej čas tady

Strana