Úplný zákaz mobilu ve škole, jaký máte názor?
Maminky prosím o názor a hlavně radu. Syn 11 let přestupoval na jinou budovu školy a má novou paní učitelku. Včera přišel s tím, že jim nová třídní řekla, že po celou dobu školy musí být mobil úplně vypnutý a uklizený, když bude potrebovat nutně telefonovat, ma si přijít za paní učitelkou. Ve školním řádu mají specifikované, že po celou dobu VZDĚLÁVÁNÍ musí zůstat mobil vypnutý, nejen vypnutý zvuk. S mobilem nesmí zadnym způsobem manipulovat a to i na všech akcích školy. Tak jem se večer ještě pisemne ptala ucitelky, jestli když musi zůstat vypnutý po dobu vzdělávání, tak jestli se můžeme domluvit na kompromisu a muže si mobil zapnout o přestávce. Taky jsem se ptala, jak to bude fungovat na škole v přírodě, vyletech atd. Maminky jaky na to máte názor ? Pro me je to neakceptovatelne, potrebuju aby byl syn schopny odeslat alespoň sms v pripade potreby, to samé na akcích mimo třídu. Co myslíte, mají na to právo a co ted s tim ?
@gepe ale jooo ja ma taky viber a whatsapp a facebook messanger atd atd.. ale ty woe.. jako ze kdyz zapomenu mobil doma a zjistim to az v praci a ze bych se hroutila.. nebo sse vracela dom.. to leda tezko.. nesilim kdyz se mi vybije.. hold je v kabelce. a kdyz nahodou zazvoni.. tak zvoni.. kdyz mam naladu tak zvednu.. kdyz ne.. tak ho vypnu.. . je fakt ze pondeli a utery to mam jako budik..ale zbytek tydne je nekde v obyvaku.. a rpez noc at se deje co se deje.. mobil me nezajima.. mam sice ipad u postele.. ale taky na noc vypinam
ja sem zjistila uplne s hruuuzouuu ze se neumim ani podepsat.. neumim psat psacim.. tiskacim uz se to taky horsi.. jak vubec nepouzivam papir a tuzku.. masakr.. a nejlepsi bylo.. za tyden malej nastupuje do prvni tridy a ucitelka na nas.. ze objednali velkou varku ipadu a ze deti se budou na nich ucit.. ji rikam kuwa tuzka papir dosla nebo co? vyjde to levneji a hlavne uz slysim pristi vanoce co malej bude somrovat.. JA CHCI IPAD.. 🙄 🙄 at zije technika na skolach
@leni78 My jsme to taky ve škole zavedli a řešili jsme i právní stránku. Rodič má právo být s dítětem v kontaktu a to mu umožňuje škola tím, že může zavolat učitelce a ta vzkaz vyřídí. Jsem ráda za všechny rodiče, kteří se zákazem mobilů souhlasí. Než jsme zákaz zavedli, tak všichni chodili po škole se sluchátky v uších, byli na Facebooku, neustále se fotili na záchodech a teď si spolu povídají, hrají hry a ve škole je větší pohoda.
Pokud vám přijde mobil ve škole tak strašně důležitý, dejte syna na školu, kde to mají povoleno.
@pupickova mrkni na tohle 😀 😀 😀 😀
@leni78 Můžu se zeptat, jestli chodíte do práce? Já bych na takové věci a psaní se synem neměla v pracovní době čas. A díky Bohu, že váš syn nechodí k nám do školy. Mít kvůli zakázanému mobilu na krku právníka nebo kontrolu zřizovatele, tak být ředitelem, modlím se, abyste synáčka dala na jinou školu.
@danfal tak tak.. kdyz davala synatora na urcitou skolu a mobil je pro ni hroooozne dulezity tak si mela prostudovat pravidlla na skole a kterou ho cpe...nikdo se ji podrizovat nebude.. to by pak skola nepotrebovala zadny pravidla a kazdej by si tam mohl delat co chce... tak at si ho preradi jinam kde mobil je dovolen...
@luciebx Mně se vybil mobil naposledy včera... Takže celé odpoledne bez něj, páč jsem jela do centra k holiči... A jsem divná, zapomněla jsem se z toho zhroutit 😀
@somalicats ja si mobil teda nabijim... jako taky se stane ze ho zapomenu.. ale zase si rikam.. skola ma na me tel do prace... mobil u sebe stejne nemam.. mam ho ve skrince v kabelce.. pac mi zavazi.. mam takovej ten vetsi chytrej.. a kuwa to je placka.. ze tak velkou kapsu fakt nemam. 😅 😅
@luciebx Já mám malej hloupej, včera to bylo takový blbý, páč starší jela za tátou, a já kvůli miminu nabíjím v pracovně (ona je malá ujetá na elektroniku, už mi zapla i kopírku) a nějak to včera nedopadlo si ho dobít... Ale přežili jsme všichni, dcera starší mi jen večer lakonicky oznámila, že se mi nedovolala, že je u táty, tak že jsem prý asi byla v metru. Zhroucená z toho taky nebyla 😀
@somalicats ses si jista ze z toho mala nema nasledky ze se ti nemohla dovolat?? 😀 😉 😉 jj vim jak to myslis... ja kdyz se nemuzu dovolat mamce tak si rikam.. bud je u dr... nebo nekde zase ma vybito.. a pak zjistim ze mela mobil v kabelce na chodbe a jen neslysela zvoneni 😀 😀
no nic zeny za hodku vyrazime smer letiste.. mamka za nama let na par dni... takze zatim papa
@luciebx Jestli ponese následky, tak si budu sypat popel na hlavu do konce života... 😀
Tak hezký víkend, já už taky musím mizet.
Koukám že konspiracni teorie jedou na plné obrátky. Že vás to baví...
@leni78 Diagnoza vaší rodiny má jméno, jmenuje se nomofobie. Syna je mi moc líto, taky mám malého kloučka a do života si ode mě nese lepší výbavu než žít online. Škoda, že si děti nemohou vybrat, komu se narodí. 😔 http://www.psychometry.cz/informace/view/117
Hustá diskuze 😀
@leni78 co kdybys zkusila tenhle dotaz hodit na mimibazar? Tam je průměrné IQ uživatelek o dost nižší než tady, tak bys tam mohla najít pochopení...
@suzanna123 Jj, bydlenky to rozseknou 😀
schválně jsem se přišla podívat, jestli @leni78 uvede důvod, proč potřebuje mít tu možnost kontaktu kdykoli - neuvedla. Jako kdyby to bylo to zmiňované např. připomínání léků (nenapádá mě nic jiného podobně důležitého), myslím, že škola by neměla s tímto problém (koneckonců stačí si i v tom telefonu nastavit na přestávku budíka a nemusí být ani na signálu), to je situace, která se dá chápat a kdy lze udělit výjímku bez toho, aby ostatní prudili, ze někdo jo a někdo ne. Ale jinak v tom pořád nevidím smysl, ať se na tu situaci dívám z jakéhokoli pohledu. Pokud mu nebude dobře a učitelka ho odbyde, mobil zapne a zavolá, pokud se bude dít něco kritického, proběhne to obdobně. Navíc - pokud ti zavolá, že ho někdo někde třeba šikanuje, stejně se tam v tu chvíl.i neobjevíš. Nebo vynadáš tyranům po telefonu? s největší pravděpodobností budeš kontaktovat obratem učitelku. Opravdu si nedokážu představit, proč je třeba mít zapnutý telefon během vyučování. Napiš důvod, třeba to konečně pochopíme 😉 Já když si vzpomenu, jak jsem na střední trávila hoduiny psaním SMS a prozváněním, jak jsem strávila volnou hodinu telefonováním pro zábavu, místo abych ten čas využila nějak užitečněji... myslím, že zapnutý mobil do školy prostě nepatří.
@schnek Závislák ( http://www.psychometry.cz/informace/view/117) nemusí mít důvod a proto tu žádný uveden nebyl 😉
@suzanna123 Věřím tomu, že uzivatelky mimibazaru rozumí psanemu textu a základní faktické myšlence, že jsou proti hvězdám této diskuze studnou moudrosti. 😕
@leni78 no vidíš, tak tam jdi čerpat moudrost a neztrácej čas tady

@luciebx nahodou, viber je fajn komunikacni app 😝