Úplný zákaz mobilu ve škole, jaký máte názor?
Maminky prosím o názor a hlavně radu. Syn 11 let přestupoval na jinou budovu školy a má novou paní učitelku. Včera přišel s tím, že jim nová třídní řekla, že po celou dobu školy musí být mobil úplně vypnutý a uklizený, když bude potrebovat nutně telefonovat, ma si přijít za paní učitelkou. Ve školním řádu mají specifikované, že po celou dobu VZDĚLÁVÁNÍ musí zůstat mobil vypnutý, nejen vypnutý zvuk. S mobilem nesmí zadnym způsobem manipulovat a to i na všech akcích školy. Tak jem se večer ještě pisemne ptala ucitelky, jestli když musi zůstat vypnutý po dobu vzdělávání, tak jestli se můžeme domluvit na kompromisu a muže si mobil zapnout o přestávce. Taky jsem se ptala, jak to bude fungovat na škole v přírodě, vyletech atd. Maminky jaky na to máte názor ? Pro me je to neakceptovatelne, potrebuju aby byl syn schopny odeslat alespoň sms v pripade potreby, to samé na akcích mimo třídu. Co myslíte, mají na to právo a co ted s tim ?
Zakazte vsechno ! 🤐
@leni78 pokud ti jde o obecný princip svobody v demokratické společnosti, tak s tím nemám problém (asi žádná z diskutujících), ale to, co tu píšeš o mobilech ve škole, není o svobodě. Ve škole se dítě podrobuje školnímu řádu. Jako co si vlastně představuješ? že napochoduješ do školy, řekneš jim, že chceš to a to a to a že to mají dodržet, pže žijeme ve svobodné společnosti, a nedodržením tu tvoji svobodu omezují? Asi si trochu pleteš pojmy a dojmy.
@leni78
Zakazte všechno je stejně stupidní veta jako " na světe jsem jen ja a ostatní se poserte".
@leni78 ty jsi ještě tady?
Škoda diskuze, máme po srandě 😀 .Ale kluk je chudák, věřím, že závislá online mutter je schopná objíždět školy v okruhu 100 km od bydliště jen proto, aby mohla v době školy esemeskovat, bo máme tu demokracíííi.... 😎
@chris_n Já to chápu, když je někdo závislý, tak nemůže jednat jinak, to dá rozum....to přece nemůžeme my, primitivní ženy s dotykovými telefony, nikdy pochopit 😀 https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-slavnosti/bezdotykovy-mobilni-telefon-pro-manzela-mate-zkusenost/ A tahle věta mě dostala: "Jen jedna známá ma tlacitkovy a ta je opravdu mimo kdyz odejde z bytu. Nikam netrefí, nikam si nezavola kdyz nezná číslo, neví ze se ženou mraky a za hodinu bude lejt, tak nevezme slidu na kočár, nezjistí si spoj, proste nic a na to, ze je ji 25 by na možnosti dotykace koukala asi pekne...."....Paní prostě koukne na bezdotykáč, vidí, že se ženou mraky a musí poslat SMS synovi, aby zůstal ve škole, aby nezmoknul .Tomu říkám online život, už chápu, že bez tf se nedá žít..... 😀
holky, asi vám přijdu divná, ale já bych ne jen zakázala mobily ale ještě dala dětem školní uniformy
Holky, nemá to cenu, prostě - Místo mozku z mobila kostku - asi tak bych to viděla já.
@weri1 ja nechtěla ciste dotykac, mam jej sice,ale klavesnici navíc. 🙂) internet v nem me rozciloval -- mam ho preci v praci i doma , tak na co v mobilu? navigaci mam také zvlast. jednoduse jsem ho nechala vypnout. telefonuji sice dost, ale na nic jiného mi mobil opravdu není. a o víkendech býváme venku na zahrade a telefon zavreny doma. drive také nebyly a lidi zili ne?
jsem pro to , aby dite mobil mělo - jsou situace, kdy je to lepsi -- ztrati s, není mu dobře, upadne , zdrzi se a pod. ale .... ve skole? tam ma myslet uplne na jiné věci, tam telefon opravdu nepatri.
před prazdninama jsem byla na praxi v druzine -- deti od 7 do 11 let. nikdo z nich cele odpoledne mobil v ruce nemel, hraly si, malovaly, vyrabely. nac telefon? mely zabavy dostatek. doba, kdy si je vyzvedavaji rodice a pod. je jasne dana, deti jsou pohlidany.
telefon mají mit deti pro vyjimecne situace, ale bezne věci si mají stihnout rict , když jsou spolu.
@marketa11112 já jsem pro, aby dítě mělo mobil vypnutý a v šatně, venku ať si ho zapne a zavolá kde je a kdy přrijde atd. Jinak souhlas, nevím na co ve škole. Jak jsem psala, mám dítě ve školce a taky o něm 7 hodin nic nevím
Tak ja se priznam ze mam dotykac..mam v nem internet a proto na pc ani nechodim...jsem na nem taky lehce zavisla 🙂 ale kdyz nahodou nemam pripojeni nebo se mi vybije tak se nehroutim 😉
Se zakazem ve skole plne souhlasim! Dite ma delat o prestavce kraviny ze spoluzaky a ne si hrat s telefonem...a taky si myslim ze ma komunikovat s rodici z oci do oci a ne jen pres pripojeni online...
V dnesni "moderni dobe" je jasny ze deti pouzivaji telefon pc a vsechno mozny a nemuzeme rikat ze za nas to nebylo a zili jsme...protoze kdyby to za nas bylo tak jsme nebyli jini 🙂 ale to zalezi na rodicich jake daji detem hranice...misto zapnuti telivize by jim meli koupit balon a vyhodit je pred barak aby si hrali jako my a meli na co vzpominat...
Jinak taky nechapu maminku proc musi byt jeji dite stale na prijmu a proc ji vadi ze by se mel zeptat popr.ucitelky jestli si muze zavolat...kdyz chce jit pri hodine na wc tak se musi taky zeptat jestli muze a to pred celou tridou a to ji neprijde ponizujici?
Přiznám se, že už do této diskuze chodím jen se škodolibě pobavit. 😉
@leni78 jo ja se tady taky chodim bavit a ne jen do tehle diskuze....a nejvic se asi "pobavi" chudaci ucitele az prihlasis do te skoly sve treti dite 🙂
@ilonne A ted si predstav chudáka paní,když by přišla o mobil. Nikam netrefí, nezjistí, že jdou mraky, a nebude mít pláštěnku,což je hrůza, nenajde si chudák spoj a nedojede kam potřebuje, bez navigace už to nezvládne vůbec.....no takhle se přece nedá žít, já tu její hysterii už docela chápu 😀
Ale vždyť už se to tu probírá pěkně dlouho, paní je psychicky nemocná, trpí tou už zmiňovanou závislostí... podle mě už tahle diskuze měla být dávno uzavřená, je zbytečná a o ničem.
Tady je to neskutecnej odpad, tohle kdybych věděla, nikdy bych sem odbornej dotaz nepokladala 🙂, tím se chci asi omluvit serveru za zahlcene tema. Přijde mi to tu mentalitou tak na úrovni sídliště chanov, totální degradace společnosti v tr vaší komunitě tady. Ještě chvilku se tu takhle podporujte a máte vaznej problém uspět mezi nižší střední třídou. Jednoduché faktické téma premenene díky jistým komplexum k zlobe, slovní agresi atd, prostě tohle téma je ucebnicovy příklad i pro vysokoškoláky sociálních směru, budoucích pedagogů. Zakládam si do oblíbených. Jinak díky všem a nic ve zlém 🙂

Popravdě bych se nedivila, kdyby v případě zakladatelky této diskuze ta škola rozšířila zákaz mobilu také o zákaz vstupu pro ní, pokud při řešení problémů se školou vystupuje jako tady.....