icon

Úplný zákaz mobilu ve škole, jaký máte názor?

leni78
4. zář 2014

Maminky prosím o názor a hlavně radu. Syn 11 let přestupoval na jinou budovu školy a má novou paní učitelku. Včera přišel s tím, že jim nová třídní řekla, že po celou dobu školy musí být mobil úplně vypnutý a uklizený, když bude potrebovat nutně telefonovat, ma si přijít za paní učitelkou. Ve školním řádu mají specifikované, že po celou dobu VZDĚLÁVÁNÍ musí zůstat mobil vypnutý, nejen vypnutý zvuk. S mobilem nesmí zadnym způsobem manipulovat a to i na všech akcích školy. Tak jem se večer ještě pisemne ptala ucitelky, jestli když musi zůstat vypnutý po dobu vzdělávání, tak jestli se můžeme domluvit na kompromisu a muže si mobil zapnout o přestávce. Taky jsem se ptala, jak to bude fungovat na škole v přírodě, vyletech atd. Maminky jaky na to máte názor ? Pro me je to neakceptovatelne, potrebuju aby byl syn schopny odeslat alespoň sms v pripade potreby, to samé na akcích mimo třídu. Co myslíte, mají na to právo a co ted s tim ?

hojda
7. zář 2014

Popravdě bych se nedivila, kdyby v případě zakladatelky této diskuze ta škola rozšířila zákaz mobilu také o zákaz vstupu pro ní, pokud při řešení problémů se školou vystupuje jako tady.....

merunkova
7. zář 2014

@leni78 Tak šup , honem tam. Věřím, že po této zavrženíhodné zkušenosti tady, bude váš profil na MK brzo neaktivní, přece byste tu neztrácela svůj online čas , když se to tu hemží pravěkými názory. 😀

chris_n
7. zář 2014

@infokonik ještě si někdo myslí, že je tato diskuse přínosná 😀 😀 tak maximálně pro pobavení, jak jsou někteří rodiče "inteligentní"

leni78
autor
7. zář 2014

Zakazte vsechno ! 🤐

merunkova
7. zář 2014

@leni78 Tak co vám řekly moudré bydlenky? 😀

chris_n
7. zář 2014

@merunkova 😀 😀 😀

schnek
7. zář 2014

@leni78 pokud ti jde o obecný princip svobody v demokratické společnosti, tak s tím nemám problém (asi žádná z diskutujících), ale to, co tu píšeš o mobilech ve škole, není o svobodě. Ve škole se dítě podrobuje školnímu řádu. Jako co si vlastně představuješ? že napochoduješ do školy, řekneš jim, že chceš to a to a to a že to mají dodržet, pže žijeme ve svobodné společnosti, a nedodržením tu tvoji svobodu omezují? Asi si trochu pleteš pojmy a dojmy.

berenika39
7. zář 2014

@leni78
Zakazte všechno je stejně stupidní veta jako " na světe jsem jen ja a ostatní se poserte".

suzanna123
7. zář 2014

@leni78 ty jsi ještě tady?

merunkova
7. zář 2014

Škoda diskuze, máme po srandě 😀 .Ale kluk je chudák, věřím, že závislá online mutter je schopná objíždět školy v okruhu 100 km od bydliště jen proto, aby mohla v době školy esemeskovat, bo máme tu demokracíííi.... 😎

chris_n
7. zář 2014

@merunkova právě že ochotna není, proto chce po konkrétní škole úpravu školního řádu či výjimku pro sebe a svého syna

merunkova
7. zář 2014

@chris_n Já to chápu, když je někdo závislý, tak nemůže jednat jinak, to dá rozum....to přece nemůžeme my, primitivní ženy s dotykovými telefony, nikdy pochopit 😀 https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-slavnosti/bezdotykovy-mobilni-telefon-pro-manzela-mate-zkusenost/ A tahle věta mě dostala: "Jen jedna známá ma tlacitkovy a ta je opravdu mimo kdyz odejde z bytu. Nikam netrefí, nikam si nezavola kdyz nezná číslo, neví ze se ženou mraky a za hodinu bude lejt, tak nevezme slidu na kočár, nezjistí si spoj, proste nic a na to, ze je ji 25 by na možnosti dotykace koukala asi pekne...."....Paní prostě koukne na bezdotykáč, vidí, že se ženou mraky a musí poslat SMS synovi, aby zůstal ve škole, aby nezmoknul .Tomu říkám online život, už chápu, že bez tf se nedá žít..... 😀

chris_n
7. zář 2014

@merunkova jeee ti diskusi si pamatuji 😀

peanutczt
7. zář 2014

holky, asi vám přijdu divná, ale já bych ne jen zakázala mobily ale ještě dala dětem školní uniformy

hojda
7. zář 2014

Holky, nemá to cenu, prostě - Místo mozku z mobila kostku - asi tak bych to viděla já.

merunkova
7. zář 2014

@peanutczt Nedráždi hada bosou nohou 😀

merunkova
7. zář 2014

@hojda Ale sranda byla, takže zas tak marný to nebylo 😀

peanutczt
7. zář 2014

@merunkova já to myslela vážně :(

merunkova
7. zář 2014

@peanutczt Já jsem tě pochopila, a mě by uniformy v žádném případě nevadily, ale psala jsem to kvůli té online matce víš? Aby se z nás ještě víc nerozrušila 😀

weri1
7. zář 2014

@merunkova tak já jsem úplně mimo a out, mám dotykový mobil , nemám v něm net a nic. Že já vůbec vycházím z bytu 😀

marketa11112
7. zář 2014

@weri1 ja nechtěla ciste dotykac, mam jej sice,ale klavesnici navíc. 🙂) internet v nem me rozciloval -- mam ho preci v praci i doma , tak na co v mobilu? navigaci mam také zvlast. jednoduse jsem ho nechala vypnout. telefonuji sice dost, ale na nic jiného mi mobil opravdu není. a o víkendech býváme venku na zahrade a telefon zavreny doma. drive také nebyly a lidi zili ne?
jsem pro to , aby dite mobil mělo - jsou situace, kdy je to lepsi -- ztrati s, není mu dobře, upadne , zdrzi se a pod. ale .... ve skole? tam ma myslet uplne na jiné věci, tam telefon opravdu nepatri.
před prazdninama jsem byla na praxi v druzine -- deti od 7 do 11 let. nikdo z nich cele odpoledne mobil v ruce nemel, hraly si, malovaly, vyrabely. nac telefon? mely zabavy dostatek. doba, kdy si je vyzvedavaji rodice a pod. je jasne dana, deti jsou pohlidany.
telefon mají mit deti pro vyjimecne situace, ale bezne věci si mají stihnout rict , když jsou spolu.

weri1
7. zář 2014

@marketa11112 já jsem pro, aby dítě mělo mobil vypnutý a v šatně, venku ať si ho zapne a zavolá kde je a kdy přrijde atd. Jinak souhlas, nevím na co ve škole. Jak jsem psala, mám dítě ve školce a taky o něm 7 hodin nic nevím

holubice.petra
7. zář 2014

Tak ja se priznam ze mam dotykac..mam v nem internet a proto na pc ani nechodim...jsem na nem taky lehce zavisla 🙂 ale kdyz nahodou nemam pripojeni nebo se mi vybije tak se nehroutim 😉
Se zakazem ve skole plne souhlasim! Dite ma delat o prestavce kraviny ze spoluzaky a ne si hrat s telefonem...a taky si myslim ze ma komunikovat s rodici z oci do oci a ne jen pres pripojeni online...

V dnesni "moderni dobe" je jasny ze deti pouzivaji telefon pc a vsechno mozny a nemuzeme rikat ze za nas to nebylo a zili jsme...protoze kdyby to za nas bylo tak jsme nebyli jini 🙂 ale to zalezi na rodicich jake daji detem hranice...misto zapnuti telivize by jim meli koupit balon a vyhodit je pred barak aby si hrali jako my a meli na co vzpominat...
Jinak taky nechapu maminku proc musi byt jeji dite stale na prijmu a proc ji vadi ze by se mel zeptat popr.ucitelky jestli si muze zavolat...kdyz chce jit pri hodine na wc tak se musi taky zeptat jestli muze a to pred celou tridou a to ji neprijde ponizujici?

leni78
autor
8. zář 2014

Přiznám se, že už do této diskuze chodím jen se škodolibě pobavit. 😉

ilonne
8. zář 2014

@merunkova Hm, tak ta je dobre vymastena. Uz po precteni prvni stranky je jasne, ze ani tato diskuze s ni nema smysl.

holubice.petra
8. zář 2014

@leni78 jo ja se tady taky chodim bavit a ne jen do tehle diskuze....a nejvic se asi "pobavi" chudaci ucitele az prihlasis do te skoly sve treti dite 🙂

merunkova
8. zář 2014

@ilonne A ted si predstav chudáka paní,když by přišla o mobil. Nikam netrefí, nezjistí, že jdou mraky, a nebude mít pláštěnku,což je hrůza, nenajde si chudák spoj a nedojede kam potřebuje, bez navigace už to nezvládne vůbec.....no takhle se přece nedá žít, já tu její hysterii už docela chápu 😀

merunkova
8. zář 2014

@weri1 Radši nikam nechod, co kdyby ses ztratila . 😀

pupickova
8. zář 2014

Ale vždyť už se to tu probírá pěkně dlouho, paní je psychicky nemocná, trpí tou už zmiňovanou závislostí... podle mě už tahle diskuze měla být dávno uzavřená, je zbytečná a o ničem.

leni78
autor
8. zář 2014

Tady je to neskutecnej odpad, tohle kdybych věděla, nikdy bych sem odbornej dotaz nepokladala 🙂, tím se chci asi omluvit serveru za zahlcene tema. Přijde mi to tu mentalitou tak na úrovni sídliště chanov, totální degradace společnosti v tr vaší komunitě tady. Ještě chvilku se tu takhle podporujte a máte vaznej problém uspět mezi nižší střední třídou. Jednoduché faktické téma premenene díky jistým komplexum k zlobe, slovní agresi atd, prostě tohle téma je ucebnicovy příklad i pro vysokoškoláky sociálních směru, budoucích pedagogů. Zakládam si do oblíbených. Jinak díky všem a nic ve zlém 🙂

Strana