Úplný zákaz mobilu ve škole, jaký máte názor?
Maminky prosím o názor a hlavně radu. Syn 11 let přestupoval na jinou budovu školy a má novou paní učitelku. Včera přišel s tím, že jim nová třídní řekla, že po celou dobu školy musí být mobil úplně vypnutý a uklizený, když bude potrebovat nutně telefonovat, ma si přijít za paní učitelkou. Ve školním řádu mají specifikované, že po celou dobu VZDĚLÁVÁNÍ musí zůstat mobil vypnutý, nejen vypnutý zvuk. S mobilem nesmí zadnym způsobem manipulovat a to i na všech akcích školy. Tak jem se večer ještě pisemne ptala ucitelky, jestli když musi zůstat vypnutý po dobu vzdělávání, tak jestli se můžeme domluvit na kompromisu a muže si mobil zapnout o přestávce. Taky jsem se ptala, jak to bude fungovat na škole v přírodě, vyletech atd. Maminky jaky na to máte názor ? Pro me je to neakceptovatelne, potrebuju aby byl syn schopny odeslat alespoň sms v pripade potreby, to samé na akcích mimo třídu. Co myslíte, mají na to právo a co ted s tim ?
já mám na to názor, že nechápu co je to "v případě potřeby". Co by tak mohl nutně potřebovat sdělit... chudáci děti, co žily v době, kdy mobily neexistovaly...
v případě nutnosti mobil u sebe má, kdyby se něco stalo může ho zapnout i přes zákaz školy - ohrožení zdraví, života apod. Za to mu nikdo důtku určitě nedá.
@suzanna123
Ty na tom MMB trávíš asi dost času,když tak přesně víš,že tam mají uživatelky nižší IQ 😕 .
@superkousky ani ne - občasný nákup mi stačí
@leni78 na tvém místě bych se trošku zamyslela nad sebou. Tvoje názory ti nikdo nebere, ale ty nejsi schopná si poslechnout jiný názor natož se nad ním trochu zamyslet. A to je myslím škoda, ale tvoje... No nevadí, na netu najdeš jistě jiná diskuzní fóra, kde nebudeš mít problém a inteligence diskutujících bude na tvé úrovni.
@suzanna123
Tak to jo 😉 .
Jsem netušila,že občasným nákupem se rovnou zjistí,jaké mají IQ diskutující 😉 .
Dík za info 🙂
@superkousky tak teď už to tušíš. Není zač
Je mi upřímně líto dětí, nad kterými rodiče chtějí mít absolutní kontrolu. Dnešní děti trpí nedostatkem svobody, někteří rodiče mediálně zmasírovaní se je bojí nechat dělat cokoli, u čeho nejsou pod absolutní kontrolou. Nenaučí se řešit samostatně problémy, když mají jejich řešitele neustále online. Stávají se (stejně jako jejich rodiče) závislí na elektronické formě komunikace, vytrácí se schopnost vnímat reálný svět, vytvářet reálné vztahy... Smutné je, když taková elektronická totalita začíná už v rodině, jako by nestačilo, že už není možné se projít po ulici, aby člověka nezaznamenávaly desítky kamer. A přitom pocit bezpečí se nezvyšuje, spíš naopak.
@superkousky tys tam nikdy nebyla? Stačí otevřít úvodní stránku mmb a "jeden by blil"... každý slovo zdrobnělý, nebo s hrubkou... a v jedné větě 10 smajlíků minimálně Každá uživatelka každou druhou miluje, oslovují se jedině jmény, přesto, že si vykají.... no normálně to tam fakt nepůsobí a to tam stačí jen nakouknout 😉
@terry1512 Hele, já se svým telefonem jsem fakt zralá do jeskyně. Už asi 7 let vlastním Samsung E1120 a jsem nadmíru spokojená. Baterie vydrží týden, na těch mých pár hovorů a 10smsek měsíčně mi stačí 😀. A když s ním Adélka řízne o zem, tak se rozletí na 3 kusy, ale nic se mu nestane 😀.
Já mám taky tlačítkový, bez připojení na net a jsme spokojená, měnit ho nebudu. PC s netem mám jen doma, nic co má na začátku "I" (phone, pod, pad či co všechno to je) nevedu a nechybí mi to. Nemám ani tablet ani čtečku. A žiju si v pohodě, trefím kam potřebuju, nebloudím, spoje si taky najdu, nejsem trotl co bez internetu nedá ani ránu a hroutí se že neví přesně jaké bude v kolik hodin počasí.
Nevím jestli syn už v 1třídě bude mít mobil, ale rozhodně nevidím důvod mít ho zapnutý během vyučování. Po škole ok, ale fakt ho ani netď nemusím mít neustále pod kontrolou a na telefonu. Ať má taky svou zodpovědnost a naučí se fungovat bez kontroly.
@pupickova Tys to nečetla? Do Chánova, kam patříš 😀
@pupickova
Taky tam nakupuji a prodávám,ale že je tam nějaká diskuse,jsem netušila.
Je pravda,že jsem nikdy žádnou nehledala.
Nakoupím (popř.prodám) a jdu pryč 😉 .
@terry1512 mě to učili odmalička orientovat se, umět si věci najít, zeptat se..když dneska vidím lidi co obvykle nedojdou ani někam pěšky a všude jezdí autem, jak nejsou schopní se zorientovat na nádraží nebo najít si něco v klasickém jízdím řádu na zastávce někde v Horní dolní, tak fakt mřu. Jako než někam jedu, taky se podívám na net, ale trénuju paměť a prostě si to pamatuju, když nevím, zeptám se, a spoje si prostě napíšu na papírek. Jsem tak zvyklá..asi jsem stará škola no.
Je to des, jak tady zakladatelka tluce jeden jediny nazor a ostatni ma za blbce. Jen k tem mobilum, holky, nedavno jsem cosi cetla, jak se myslim v Nemecku rozmaha obchod se starymi klasickymi tlacitkovymi telefony. Lide jsou za ne schopni utratit penize jako za dotykac, protoze jsou uz tezce sehnatelne. Vraci se k nim zejmena vlivni lide z duvodu, ze dotykace jsou velmi jednoduse napadnutelne hackery, hrozi unik duvernych informaci. Takze nezoufejte, se svymi tlacitkovymi telefony nepatrite do jeskyne, spis jdete s dobou 😀. Taky je zajimave zavzpominat, jak se mobily vyvijely. Nejdriv velky cihly, pak byl trend to co nejvic zmensit a ted uz lidi zase nosi pomalu cihly 😀. Kdovi, kam to pujde dal...
taky mám normální telefon (tzn. s tlačítky) a funguju 😀
mám notebook, na něm net a úplně mi to stačí... pokud mám chvilku kdy nepracuju nebo nejsem s dětmi, tak jsem ráda, že třeba 10 minut můžu v tramvaji čučet v klidu z okna 😅
jinak mobil synovi kupovat nebudu dokud nebude chodit sám domů (což při tom jak dojíždí bude tak v 9-10 letech).... a i pak to zvážím, upřímně si myslím, že bu´d ho hned ztratí nebo mi ho nevezme, takže si nejsem jistá jestli to k něčemu bude 😅 já chodila ve 2. třídě pěšky ze školy 2 km a telefon jsme neměli ani pevný v domě 😉
a nejlepší na co vzpomínám v dětství je právě ta svoboda 😵 😵 😵
jak se stal průser a honem jsme ho musely s ostatními dětmi vyřešit....
jinak mám manžela co pracuje v IT, do elektroniky je blázen, takže jeden mi doma stačí 😝 😀 ten má tablet, notebook, ipad, ipod, kindle, větší čtečku samsung, dva smart telefony a ještě elektr. cigaretu.....
domluva je taková, že když jdeme na rande, tak vše vypne... totéž večer pokud ho trávíme spolu...
a dětem jen velmi omezeně, mladší vůbec, staršímu na chvilku pokud je více dní doma nemocný...
děti chodí do waldorfské školky a školy a tam jeden z bodů, ze kterého mám radost, je, že dítě se má nejdřív naučit komunikaci, motorice a pak může používat elektroniku...
ehm, mám pocit, že někteří dospělí by se k tomu taky měli vrátit... včetně mě někdy!
jaká to je paráda, když doma zapomenu někdy mobil... vzhledem k tomu,že nenosím hodinky tak je to jak dovča 😀 😀
jinak zákaz mobilu by mi ve škole nevadil... snad jen pokud bych měla dítě, které má třeba epilepsii, kardio potíže apod.. tam bych asi byla nervoznější... jinak na základce myslím, že není potřeba moc fakt 😉
ale je to obrovský byznys!!! teď jsem viděla mobil pro prvňáčky za 3 tisíce.... pak si rodiče stěžují, že je škola (!!) moc stojí... 😅 😅
Tak jo, přidám se i já 🙂 Já bych byla jen ráda, pokud by ve škole, kam děti půjdou, byl vyžadován vypnutí mobil po celou dobu dobu - tedy vypnout za dveřmi školy a zapnout až venku. Neumím si představit situaci, kdy by byl telefon ve škole skutečně nezbytný a bylo potřeba ho nechat zapnutý.
No a jinak jsem taky asi úplně mimo, protože já mobil celkově moc nemusím a spíš než jako něco pozitivního ho vnímám naopak. Mám tlačítkový, bez internetu (ač se neustále jistý operátor snaží mě přesvědčit, že ho potřebuji a ať si ho zdarma na x měsíců zkusím - ne děkuji, opravdu nechci). Já po telefonu chci, abych se mohla někam dovolat, když potřebuji. SMS píšu vyjímečně, radši si s někým promluvím. Zvuk nemám moc hlasitý, takže když mě někdo shání, často telefon přeslechnu. Mně osobně to vůbec nevadí, naopak mi přišlo, že být pořád na příjmu a zvedat telefon kdykoliv mi někdo volá, omezuje moji svobodu. Takže já radši volám zpět, až když se to hodí mně. A musím říct, že mi i docela vadí, že když se s někým bavím, jemu zvoní telefon a on ho vezme a začne se s volajícím bavit. Přijde mi to neslušné a nechápu, proč bych měla čekat, než se někdo druhý vykecá 😠
No prostě jsem celkově hrozně nemoderní 😀

https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-slavnosti/bezdotykovy-mobilni-telefon-pro-manzela-mate-zkusenost/ 😉