Úplný zákaz mobilu ve škole, jaký máte názor?
Maminky prosím o názor a hlavně radu. Syn 11 let přestupoval na jinou budovu školy a má novou paní učitelku. Včera přišel s tím, že jim nová třídní řekla, že po celou dobu školy musí být mobil úplně vypnutý a uklizený, když bude potrebovat nutně telefonovat, ma si přijít za paní učitelkou. Ve školním řádu mají specifikované, že po celou dobu VZDĚLÁVÁNÍ musí zůstat mobil vypnutý, nejen vypnutý zvuk. S mobilem nesmí zadnym způsobem manipulovat a to i na všech akcích školy. Tak jem se večer ještě pisemne ptala ucitelky, jestli když musi zůstat vypnutý po dobu vzdělávání, tak jestli se můžeme domluvit na kompromisu a muže si mobil zapnout o přestávce. Taky jsem se ptala, jak to bude fungovat na škole v přírodě, vyletech atd. Maminky jaky na to máte názor ? Pro me je to neakceptovatelne, potrebuju aby byl syn schopny odeslat alespoň sms v pripade potreby, to samé na akcích mimo třídu. Co myslíte, mají na to právo a co ted s tim ?
Za nás mobily neexistovaly a přežili jsme🙂 Nevidím důvod proč mít ve škole mobil. V případě potřeby mne bude určitě informovat učitelka.
Pokud jde o principy svobody a demokracie nic a nikdo ti nebrání podat návrh na změnu řádu u školní rady.
Je ovšem známkou vyspělosti jedince zda dokáže akceptovat, že jeho vůle nemusí být vůlí většiny a jeho návrh nemusí být přijat. Za takových okolností se mohu zcela svobodně rozhodnout za stávající řád budu akceptovat, či svobodně zvolím jinou školu s řádem, který je pro mě přijatelný.
Používání mobilu a elektronických komunikačních zařízení přece není žádným nedotknutelným a vynutitelným lidským právem zaneseným v ústavě( to bychom jej dostávali už v porodnici s rodným číslem a operátoři by nám platili odškodné za výpadky sítě)., Z globálního měřítka jde naopak o privilegium a s jako takovým člověk musí umět zacházet a jako takové se samozřejmě musí řídit stanovenými normami.
Přečetla jsem si co psala zadavatelka v tom jiném foru a celkem koukám. Mám tlačítkový mobil a jiný nechci, umím se dostat kam potřebuji, neztrácím se, vím co si obléci a to i bez toho abych čuměla furt do mobilu na net... To musí být zadavatelka dost mimo, když bez mobilu neumí žít a ještě se naváží do těch, co dle ní nemají co je potřeba k životu .
Mě se líbí, jak je už v názvu "jaký máte názor", když zakladatelku vlastně jiný, než ten její nezajímá. A jak někdo napíše něco jiného, tak uráží a ještě si příjde vtipná. Někoho tak sebestředného jsem dlouho nepotkala. Lituju jejího syna, jeho učitelky a lituju budoucí nevěstu, protože mít mamánka doma, je za trest.
Jako admin bych vám ráda poradila: zkuste se obecně bavit o tématu zda dovolit nebo zakázat mobil ve škole. Kašlete na osobní spory, nařknutí a hanění osobních názorů. Nemá to vůbec žádný smysl. Diskuze jsou tu od toho, že někdo potřebuje něco rozebrat a probrat a pokud dochází k odmítání názorů, tak pak je to znak nedostatku tolerance, což je v diskuzích vždy potřeba.
@edeltraut já ho dostala od Ježíška a byla jsem z něj nešťastná... ne že bych byla debil, co si s tím neví rady, ale denně ho nabíjet mě štvalo a nemluvím o tom psaní na dotyku, to jsem teda rostla... jsem zvyklá naťukat sms bez dívání na ruce, prostě po paměti klofu a jde to parádně rychle... na dotyku ani náhodou 😀
@pupickova Já se děsím toho, kdy mi můj Ericsson umře definitivně, protože z tlačítkových Nokií by mi hráblo a z dotykáče ještě víc... Taky jsem zvyklá cvakat sms bez dívání se na klávesnici...
@somalicats je to o zvyku, já zase neumím eroticssony 😀 Každopádně, každej čudlíkovej je lepčí než dotyk, na tom trvám 😀 A to prosím pěkně ten "ajfoun" fakt má dotyk vymakanej, funguje naprosto skvěle, přesto se čudlům nevyrovná 🙂
a já bych zase nevyměnila svýho iPhona za nic jinýho a hráblo by mi z tlačítkovýho telefonu 😀 přesto bych vás neposlala do jeskyně a ani děcku do školy mobila nedávám. To asi bude nějaká meziporucha 😀
Souhlasím s tím. Mám v plánu dát synovi mobil, až to bude opravdu "nutné". Nemyslím si, že by ho potřeboval v 5 letech, stejně jako tablet nebo notebook. Ve škole je pod dozorem, kdyby potřeboval nebo se něco stalo, může zavolat učitelka, příp. i on (nevěřím, že by ho za to nějak trestali!). Ba co víc, mám v plánu mu dát telefon, ze kterého bude moct volat a psát SMS, žádný paušál!!, internet a podobě. Radši se budu snažit, aby hledal zábavu jinde než v mobilu, tabletu, notebooku nebo televizi.
dotykovýho zatím jedině manžela 😀 😀
Se zákazem souhlasím. Na ZŠ, kam chodí mé děti, se ve školním řádu mj. praví: "Po dobu vyučování má žák na mobilu vypnutou signalizaci a má jej uložený v aktovce" a "Během vyučování i o přestávkách je zakázáno pořizovat zvukové či obrazové nahrávky pomocí mobilního telefonu (zákon č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů) bez souhlasu dotyčné osoby a každé porušení tohoto ustanovení bude hodnoceno jako hrubé porušení školního řádu". K několika takovým případům už bohužel došlo.
já mám dotykovej a lepší je podle mě tlačítkovej 😀
Já myslím, že diskutovat se zakladatelkou je uplně zbytečné.Měla jsem s ní rozepře už v jiných diskuzích a už tenkrát jsem pochopila, že by potřebovala odbornou pomoc.Proste-podle mě toto její chování není normální.Není soudná a nedokáže respektovat pravidla většiny.Řeší nesmysly a nedokáže pochopit, že by se měla přizpusobit a nebo vyklidit pole..Tak ji nechte, at to dá k soudu.A nebo at napíše do televize 😀 😀 a třeba i do Blesku...Už vidím titulek: Matka se domáhá práva pro sveho syna..chce aby mel zapnutý mobil... 😀 😀 😀 Proste otřesné tohle....Je mi lito učitelek jejich dětí
@leni78 Já s tímhle řádem absolutně souhlasím a doufám,že se nesetkám se žádným jiným. Já dostala mobil v devítce a do školy jsem si ho nebrala, na co by mi byl?
@luciebx Taky jsem si přečetla tu diskuzi o bezdotykovém mobilu...no mazec 🙂 Je to povýšená ženská, která neustále vyvolává hádky.Tady prosila o naše názory a ve výsledku o ně nestojí, chtěla jen slyšet, že ten její je nejsprávnější.Běda jak ne....Já s ní mela konflikty v diskuzích ohledně školek, jelikož ona zastává názor, že školky jsou to nejhorší zařízení a její děti v nich nemají zase tu "svobodu". 😀 Podle mě ona je bud blázen a mela by navštívit psychologa(protože už jen to, že chce dohnat k soudu takovou hloupost, jako je zákaz používání telefonů ve škole či ve škole v přírodě 😕 😕 😕 -jako myslím, že normálního človeka tohle ani nenapadne) a nebo je to "nekdo", kdo si tady z nás střílí.
Admine tohle si tady vážně pestujete ? 🙂 tyhle dámy vám vyzenou všechny trochu inteligentnější uživatele. Já se vám divím. Každopádně pro studijní účely tato diskuze k nezaplacení. Stret dvou světů. Příště tady na to ghetto upozornete na hlavní stránce. Myslím že slabší povahy by tu s nimi mohly mít problém.
@leni78 jo jo střet dvou světů - toho kde lidi neumí žít bez techniky a musí mít vše pod kontrolou a pak svět, kde lidi umí žít i bez toho aby měli každého člena rodiny pod palcem, umí žít i bez toho že si musí vše ověřovat, prověřovat. Pevně doufám, že těch druhých je pořád ještě většina 🙂
@chris_n Proto pisu adminovi to, co pisu. Samozrejme ze sem chodit nebudu nejsem sebevrah. 🙂 Jsou jina fora, kde člověk ziska informace a nazory v klidu, bez lyncovani dam, ktere jsou naprosto mimo tema. Ja se jen divim, ze vas tu admin necha takhle řádit a například vyhazovat pryc. Proc si myslite, ze modry konik existuje ? Ze by kvůli návštěvnosti a prodeje reklamy, jejiz cena se odviji od poctu unikatnich uživatelů ? Az si nahodny uzivatel nahodne ve fulltextu vyhledá toto tema, ktere ho zajima, pekne si pocte. 😀 mejte se tu všichni pěkně a admine asi mi robnou smaznete profil, uz ho nevyuziju, nechce se mi to psat znovu do zpravy diky moc. A nespokojenym diskutujicim se omlouvam 🙂
blesklo mi hlavou, že bych brala to sebevědomí, co má zakladatelka... Jenže to není sebevědomí, ale nemoc. Proč jsem si jen vzpomněla na tu Aničku ze Superstar? 😀
@leni78 když založíš veřejnou diskuzi, musíš počítat s tím, že se může vyvinout jinak než by sis přála a že názory diskutujících můžou být jiné, než by se tobě líbilo ... kdyby ti tu všichni přizvukovali, určitě by ses tak nečertila ... tahle diskuze už má svůj život a neodvíjí se od toho, co ty chceš nebo nechceš ... prostě nemůžeš mít všechno pod kontrolou tak, jako chceš mít pod kontrolou svého syna ... chovej se jako dospělá ženská a smiř se s tím, že svět se netočí podle tebe 😠 ... mmch jediná nespokojená diskutující jsi tady ty ...

@llluckaaa no mě by se uniformy taky líbily...