icon

Úplný zákaz mobilu ve škole, jaký máte názor?

leni78
4. zář 2014

Maminky prosím o názor a hlavně radu. Syn 11 let přestupoval na jinou budovu školy a má novou paní učitelku. Včera přišel s tím, že jim nová třídní řekla, že po celou dobu školy musí být mobil úplně vypnutý a uklizený, když bude potrebovat nutně telefonovat, ma si přijít za paní učitelkou. Ve školním řádu mají specifikované, že po celou dobu VZDĚLÁVÁNÍ musí zůstat mobil vypnutý, nejen vypnutý zvuk. S mobilem nesmí zadnym způsobem manipulovat a to i na všech akcích školy. Tak jem se večer ještě pisemne ptala ucitelky, jestli když musi zůstat vypnutý po dobu vzdělávání, tak jestli se můžeme domluvit na kompromisu a muže si mobil zapnout o přestávce. Taky jsem se ptala, jak to bude fungovat na škole v přírodě, vyletech atd. Maminky jaky na to máte názor ? Pro me je to neakceptovatelne, potrebuju aby byl syn schopny odeslat alespoň sms v pripade potreby, to samé na akcích mimo třídu. Co myslíte, mají na to právo a co ted s tim ?

evulina77
8. zář 2014

@llluckaaa no mě by se uniformy taky líbily...

luthien.k
8. zář 2014

@zuzi.111 zakladatelka je případ pro psychologa, protože její neempatie, netolerance a obrovské ego jsou podle často za hranicí normy... Nebo si tu z nás dlouhodobě utahuje nějaký troll 😉

monikabie
8. zář 2014

Za nás mobily neexistovaly a přežili jsme🙂 Nevidím důvod proč mít ve škole mobil. V případě potřeby mne bude určitě informovat učitelka.

popelasa
8. zář 2014

Pokud jde o principy svobody a demokracie nic a nikdo ti nebrání podat návrh na změnu řádu u školní rady.
Je ovšem známkou vyspělosti jedince zda dokáže akceptovat, že jeho vůle nemusí být vůlí většiny a jeho návrh nemusí být přijat. Za takových okolností se mohu zcela svobodně rozhodnout za stávající řád budu akceptovat, či svobodně zvolím jinou školu s řádem, který je pro mě přijatelný.
Používání mobilu a elektronických komunikačních zařízení přece není žádným nedotknutelným a vynutitelným lidským právem zaneseným v ústavě( to bychom jej dostávali už v porodnici s rodným číslem a operátoři by nám platili odškodné za výpadky sítě)., Z globálního měřítka jde naopak o privilegium a s jako takovým člověk musí umět zacházet a jako takové se samozřejmě musí řídit stanovenými normami.

texetka
8. zář 2014

Přečetla jsem si co psala zadavatelka v tom jiném foru a celkem koukám. Mám tlačítkový mobil a jiný nechci, umím se dostat kam potřebuji, neztrácím se, vím co si obléci a to i bez toho abych čuměla furt do mobilu na net... To musí být zadavatelka dost mimo, když bez mobilu neumí žít a ještě se naváží do těch, co dle ní nemají co je potřeba k životu .

mercedesse
8. zář 2014

Mě se líbí, jak je už v názvu "jaký máte názor", když zakladatelku vlastně jiný, než ten její nezajímá. A jak někdo napíše něco jiného, tak uráží a ještě si příjde vtipná. Někoho tak sebestředného jsem dlouho nepotkala. Lituju jejího syna, jeho učitelky a lituju budoucí nevěstu, protože mít mamánka doma, je za trest.

isoldaeva
8. zář 2014

Jako admin bych vám ráda poradila: zkuste se obecně bavit o tématu zda dovolit nebo zakázat mobil ve škole. Kašlete na osobní spory, nařknutí a hanění osobních názorů. Nemá to vůbec žádný smysl. Diskuze jsou tu od toho, že někdo potřebuje něco rozebrat a probrat a pokud dochází k odmítání názorů, tak pak je to znak nedostatku tolerance, což je v diskuzích vždy potřeba.

pupickova
8. zář 2014

@edeltraut já ho dostala od Ježíška a byla jsem z něj nešťastná... ne že bych byla debil, co si s tím neví rady, ale denně ho nabíjet mě štvalo a nemluvím o tom psaní na dotyku, to jsem teda rostla... jsem zvyklá naťukat sms bez dívání na ruce, prostě po paměti klofu a jde to parádně rychle... na dotyku ani náhodou 😀

somalicats
8. zář 2014

@pupickova Já se děsím toho, kdy mi můj Ericsson umře definitivně, protože z tlačítkových Nokií by mi hráblo a z dotykáče ještě víc... Taky jsem zvyklá cvakat sms bez dívání se na klávesnici...

pupickova
8. zář 2014

@somalicats je to o zvyku, já zase neumím eroticssony 😀 Každopádně, každej čudlíkovej je lepčí než dotyk, na tom trvám 😀 A to prosím pěkně ten "ajfoun" fakt má dotyk vymakanej, funguje naprosto skvěle, přesto se čudlům nevyrovná 🙂

schnek
8. zář 2014

a já bych zase nevyměnila svýho iPhona za nic jinýho a hráblo by mi z tlačítkovýho telefonu 😀 přesto bych vás neposlala do jeskyně a ani děcku do školy mobila nedávám. To asi bude nějaká meziporucha 😀

marukm
8. zář 2014

Souhlasím s tím. Mám v plánu dát synovi mobil, až to bude opravdu "nutné". Nemyslím si, že by ho potřeboval v 5 letech, stejně jako tablet nebo notebook. Ve škole je pod dozorem, kdyby potřeboval nebo se něco stalo, může zavolat učitelka, příp. i on (nevěřím, že by ho za to nějak trestali!). Ba co víc, mám v plánu mu dát telefon, ze kterého bude moct volat a psát SMS, žádný paušál!!, internet a podobě. Radši se budu snažit, aby hledal zábavu jinde než v mobilu, tabletu, notebooku nebo televizi.

lu777
8. zář 2014

dotykovýho zatím jedině manžela 😀 😀

lenka_k
8. zář 2014

Se zákazem souhlasím. Na ZŠ, kam chodí mé děti, se ve školním řádu mj. praví: "Po dobu vyučování má žák na mobilu vypnutou signalizaci a má jej uložený v aktovce" a "Během vyučování i o přestávkách je zakázáno pořizovat zvukové či obrazové nahrávky pomocí mobilního telefonu (zákon č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů) bez souhlasu dotyčné osoby a každé porušení tohoto ustanovení bude hodnoceno jako hrubé porušení školního řádu". K několika takovým případům už bohužel došlo.

weri1
8. zář 2014

@merunkova 😀 kor tady v Praze 😀

dokument
8. zář 2014

já mám dotykovej a lepší je podle mě tlačítkovej 😀

leni78
autor
8. zář 2014

@lenka_k Takhle jak to mate ve vasem skolnim řádu by mi to absolutne vyhovovalo 🙂

evulinkab
8. zář 2014

Já myslím, že diskutovat se zakladatelkou je uplně zbytečné.Měla jsem s ní rozepře už v jiných diskuzích a už tenkrát jsem pochopila, že by potřebovala odbornou pomoc.Proste-podle mě toto její chování není normální.Není soudná a nedokáže respektovat pravidla většiny.Řeší nesmysly a nedokáže pochopit, že by se měla přizpusobit a nebo vyklidit pole..Tak ji nechte, at to dá k soudu.A nebo at napíše do televize 😀 😀 a třeba i do Blesku...Už vidím titulek: Matka se domáhá práva pro sveho syna..chce aby mel zapnutý mobil... 😀 😀 😀 Proste otřesné tohle....Je mi lito učitelek jejich dětí

luciebx
8. zář 2014

@leni78 vypnuta signalizace a mobil co ma vypnuty zvoneni je uplne neco jinyho.. ty vyzadujes aby tvoje dite melo mobil zapnuty a jen vypnute zvoneni a kdyz bude chtit tak se muze mamince ozvat kdykoliv chce..

iva_kucerova
8. zář 2014

@leni78 Já s tímhle řádem absolutně souhlasím a doufám,že se nesetkám se žádným jiným. Já dostala mobil v devítce a do školy jsem si ho nebrala, na co by mi byl?

luciebx
8. zář 2014

@evulinkab jj ja ted nasla starou diskusy z lonska kde ona vysvetlije ze nemit dotykac.. tak si z praveku 😀 😀 ja mam dotykac jen protoze ho mam vzdy zdarma k pausalu.. bych v zivote za mobil neplatila..

evulinkab
9. zář 2014

@luciebx Taky jsem si přečetla tu diskuzi o bezdotykovém mobilu...no mazec 🙂 Je to povýšená ženská, která neustále vyvolává hádky.Tady prosila o naše názory a ve výsledku o ně nestojí, chtěla jen slyšet, že ten její je nejsprávnější.Běda jak ne....Já s ní mela konflikty v diskuzích ohledně školek, jelikož ona zastává názor, že školky jsou to nejhorší zařízení a její děti v nich nemají zase tu "svobodu". 😀 Podle mě ona je bud blázen a mela by navštívit psychologa(protože už jen to, že chce dohnat k soudu takovou hloupost, jako je zákaz používání telefonů ve škole či ve škole v přírodě 😕 😕 😕 -jako myslím, že normálního človeka tohle ani nenapadne) a nebo je to "nekdo", kdo si tady z nás střílí.

leni78
autor
9. zář 2014

Admine tohle si tady vážně pestujete ? 🙂 tyhle dámy vám vyzenou všechny trochu inteligentnější uživatele. Já se vám divím. Každopádně pro studijní účely tato diskuze k nezaplacení. Stret dvou světů. Příště tady na to ghetto upozornete na hlavní stránce. Myslím že slabší povahy by tu s nimi mohly mít problém.

chris_n
9. zář 2014

@leni78 zatim jsi tu ty jediná, kdo tady ma problém se všemi 😉 dle tveho meritka je cely konik pod urovni inteligence.. Mam jednu radu...nechodit sem 😉

texetka
9. zář 2014

@leni78 jo jo střet dvou světů - toho kde lidi neumí žít bez techniky a musí mít vše pod kontrolou a pak svět, kde lidi umí žít i bez toho aby měli každého člena rodiny pod palcem, umí žít i bez toho že si musí vše ověřovat, prověřovat. Pevně doufám, že těch druhých je pořád ještě většina 🙂

leni78
autor
9. zář 2014

@texetka Já jsem mela na mysli spíš neschopnost a schopnost fakticke diskuze.

leni78
autor
9. zář 2014

@chris_n Proto pisu adminovi to, co pisu. Samozrejme ze sem chodit nebudu nejsem sebevrah. 🙂 Jsou jina fora, kde člověk ziska informace a nazory v klidu, bez lyncovani dam, ktere jsou naprosto mimo tema. Ja se jen divim, ze vas tu admin necha takhle řádit a například vyhazovat pryc. Proc si myslite, ze modry konik existuje ? Ze by kvůli návštěvnosti a prodeje reklamy, jejiz cena se odviji od poctu unikatnich uživatelů ? Az si nahodny uzivatel nahodne ve fulltextu vyhledá toto tema, ktere ho zajima, pekne si pocte. 😀 mejte se tu všichni pěkně a admine asi mi robnou smaznete profil, uz ho nevyuziju, nechce se mi to psat znovu do zpravy diky moc. A nespokojenym diskutujicim se omlouvam 🙂

hojda
9. zář 2014

@leni78 Tak to říká ta pravá 😀 😀 😀 .

suzanna123
9. zář 2014

blesklo mi hlavou, že bych brala to sebevědomí, co má zakladatelka... Jenže to není sebevědomí, ale nemoc. Proč jsem si jen vzpomněla na tu Aničku ze Superstar? 😀

kvakuska
9. zář 2014

@leni78 když založíš veřejnou diskuzi, musíš počítat s tím, že se může vyvinout jinak než by sis přála a že názory diskutujících můžou být jiné, než by se tobě líbilo ... kdyby ti tu všichni přizvukovali, určitě by ses tak nečertila ... tahle diskuze už má svůj život a neodvíjí se od toho, co ty chceš nebo nechceš ... prostě nemůžeš mít všechno pod kontrolou tak, jako chceš mít pod kontrolou svého syna ... chovej se jako dospělá ženská a smiř se s tím, že svět se netočí podle tebe 😠 ... mmch jediná nespokojená diskutující jsi tady ty ...

Strana