Zavření škol a psychika dcery. Není to už extrém?

15. lis 2020

Dobrý den, dcera je ve čtvrté třídě. Online výuku zvládáme,myslím učivo a úkoly. Ale, dcera je na tom psychicky špatné. Každý den brečí a neustále se mě ptá kdy budou otevřeny školy, co pak jí snad můžu říct přesně datum? Když, se všechno mění z hodiny na hodinu. Když dcera šlyšela, že prváci a druháci jdou do školy měla doslova záchvat vzteku a následně záchvat pláče. Vím že spousta děti by už chtěla do školy, ale říkám si jestli tohle není u dcery už extrem? Opravdu se mě na to ptá každých deset minut, mě už z toho bolí hlava. Vysvětluju dcery, jak to teď je ,ale ona to nechápe nebo spíš chápat nechce.

cysticka
15. lis 2020

A ma kamarady? Je s nima v kontaktu? Co ji odpovidas na otazky?

autor
15. lis 2020

@cysticka Kamarády má, ale teď se s nima baví jen přes počítač. Já se teda přiznám, že někdy už ani nevím co odpověď...

cysticka
15. lis 2020

A nema moznost se s nima stykat i osobne? To by ji urcite pomohlo. Mam deti ve stridave peci a kdyz jsou u taty tak jsou porad doma a to snasi dost spatne, ale u nas jsou kazdy den s kamarady a na skolu si ani nevzpomenou.

autor
15. lis 2020

@cysticka Mluvila jsem o tom s rodiči a všichni řekli že kvůli covidu teď ne.

cysticka
15. lis 2020

Ach jo.... tak to ti bohuzel nezbyde asi nic jinyho nez vysvetlovat, zabavovat....

klea81
15. lis 2020

Tak depresi má i moje sedmačka, že to snad nikdy neskončí. Pořád jen slibují a pak zase odkládají, teď zase o týden a ještě vyhrožují testy, kterých se bojí. 😩

klea81
15. lis 2020

@cysticka jenomže ne každý rodič je ochotný současná nařízení porušovat, k nám taky rodiče děti nepousteji a těžko jim to můžu vyčítat. Osobní kontakt žádná obrazovka nenahradí. Třeba na online schůzku se skautem se nyní běžně připojí jen 4 děti ze 12, což je taky opruz a člověk nenadela nic.

klea81
15. lis 2020

U nás taky tak 🙄a do toho má dcera narozeniny a nikdo z kamarádů za ní nepřijde 😔

germaine
15. lis 2020

Tak to lituju...naše děti - prvňák a čtvrťák maj každej jednoho kamaráda ze školy, s kým se stýkáme (většinou je to venku) a jsou na tom oba podstatně líp, než kdyby tomu tak nebylo...

neomenia
15. lis 2020

Ahoj, to mě mrzí. Mám prvnacku, ta je v pohodě. Domů deti teď nezveme, ale na hřišti vždy nekoho známého potká, alebo se i seznámí a pohraje si a to ji stačí... Nešlo by se stýkat s kamarády dcery alespoň venku??

95newmommy2020
15. lis 2020

Lidskej kontakt nic nenahradí. A to, ze se ani neví do kdy je o to víc frustrující. Jediný co mě napadá je buď jít někam na hřiště a zkusit někoho oslovit. ( u nás po hřištich vždy někoho potkas) a jsou to lidi, co jsou ochotný a nehrotej. A nebo zkusit napsat sem odkud jsi, a jestli by někdo nešel ven ? Já myslím, ze celkem dost lidi už to ubiji, a ven chodí čím dal tím víc, i mezi lidi. Však člověk je tvor společensky.

klea81
15. lis 2020

@neomenia ostatních rodiče nechtějí ani venku 🙏

lv
15. lis 2020

Koukni na nejake rady psychologu, JAK s ni o této situaci mluvit. Má škola skolniho psychologa? Porad se, klidně s ni i promluví, pomohou.

levandule_k
16. lis 2020

Řekla bych jí pravdu, že ta situace je naprosto debilní a že jí nemůžeš slíbit, kdy půjde do školy, protože naše vláda mění pořád pravidla.

Chodíte aspoň někam ven? Vadí rodičům ostatních dětí venek? Zeptala bych se znovu. Mohli změnit názor. Třeba 14 dní se dá omezení v pohodě vydržet, ale tohle už je fakt moc. Já kdybych měla jen homeoffice, tak se zblázním. Nemá nějakého bratrance/sestřenici?

ilonne
16. lis 2020

A to nikdo nechodí ven? Moje děti tráví venku veškerý možný čas se svými kamarády. A moji 4taci, také chodí ven a spolu na procházky.

klea81
16. lis 2020

@levandule_k my třeba žádné bratrance ani sestřenice nemáme 🙀

levandule_k
16. lis 2020

@klea81 No je to na prd, ale jediný lék na její depky je společnost jiných lidí než rodičů, nejlépe vrstevníků, a změna prostředí, což znamená porušení pravidel, ale tohle sama dobře víš...

jednaholkaa
17. lis 2020

Ted jsem o tom cetla clanek, jak jsou na tom deti z toho psychicky spatne. Snazila bych se najit nekoho kdo se bude ochotny stykat treba venku, tohle je moc..