Koupě bytu. Jak zadat poptávku tak, aby ji viděly všechny realitky?

treasurka
27. zář 2021

Ahoj,
tady se ví všechno, tak zkouším... Hledáme byt ve specifické lokalitě se spacifickými parametry. Chtěli bychom zadat poptávku RK. Existuje nějaká platforma, kam by se poptávka zadala a realitky by ji viděly, abychom nemuseli obesílat každou zvlášť? Nebo tip, jak to šikovně udělat?

Díky!

hojda
27. zář 2021

Specifická lokalita a specifické parametry budou v dnešní době asi docela problém. U nás se nemovitosti, které se objeví v okolí prodávají v řádu minut.

dandaa
27. zář 2021

Jsou programy kde my jako realitka vidíme nabídky a poptávky z několika desítek serverů, ale upřímně říkám, že na poptávky takto nereagujeme. My třeba máme menší RK a děláme nabídky, poptávky jen na doporučení od přátel. Příklad nedávno jsem měla v nabídce tři byty a dva z toho hned v jeden den prodala svým klientům s poptávkou.

treasurka
autor
27. zář 2021

@hojda No právě proto bych chtěla zadattu poptávku, aby nás realitka buď oslovila, nebo alespoń přišlo info, že se něco objevilo. U nás to ale zas tak rychle nemizí, jak je to drahý...

hojda
27. zář 2021

@treasurka U nás je to taky drahý a i tak to mizí. Převaha je na straně poptávky, realitky teď nehledají kupce, těch je dost, ale nemovitosti.

treasurka
autor
27. zář 2021

@dandaa A jak se člověk stane "realiťákovým klientem s poprávkou", pokud se neznáme?

treasurka
autor
27. zář 2021

@hojda Mně teda příjde, že ta kupní síla nebude zas až tak velká, alespoň nemovitosti, o kterých bychom uvažovali, a které byly v nabídce před např. půl rokem zmizely, a teď jsou zase zpět. Nebo nedávno se nám líbil jeden domek, pak zmizel z nabídky a dneska je zpět o milion levnější...

hojda
27. zář 2021

@treasurka Kolega kupoval byt v Praze v létě a bylo to stylem, chceš/nechceš máme plno jiných zájemců. Kamarádka se rozhodovala 10 minut, když kupovala dům a to jen díky tomu, že tu lokalitu velmi dobře znala. Kdo si chce něco prohlížet, tak má smůlu. Zůstávají tu jen hodně předražené nemovitosti. Můžeš si nastavit hlídacího psa na některých stránkách.

treasurka
autor
27. zář 2021

@hojda Nastaveno mám... My jsme takhle kupovali byt v r. 2015 a chatu 2019 a bylo to taky tak, hned se podepisovala rezervačka...

dandaa
27. zář 2021

@treasurka velké realitky si tě dají do databáze a pošlou nabídku až budou mít vhodnou nemovitost. Kupní síla je pořád velká. My máme opravdu dost klientů ,kteří mají hotovost a jsou schopni jednat rychle a taky mají přednost díky hotovosti. Stejně tak máme každý měsíc na prodej několik nemovitostí od lidí z okolí. Nestalo se mi za poslední roky ,že bych musela dát cenu dolů.

barmil
28. zář 2021

@dandaa přesně teta prodávala dům a přišel pár, že mohou cenu okamžitě složit v hotovosti. Peníze jsou, lidi mají a chtějí utrácet. Není za co.

treasurka
autor
4. říj 2021

@dandaa spousta jich zlevňuje...

dandaa
4. říj 2021

@treasurka @treasurka takhle se nedá nabídka posuzovat. Většina je vždy nadhodnocena a zkouší se zda se kupec najde . My měli o víkendu první prohlídky na tři byty a dnes se u všech podepisuje rezervační smlouva . Takže ten kdo nemohl na prohlídku má už smůlu. Spoustu lidí má předschvalené hypo ,tak kupují. V Praze ten výběr pořád je a dá se koupit, ale samozřejmě záleží jaký máte limit .

treasurka
autor
4. říj 2021

@dandaa Ale ty pises, zes nemusela jit s cenou dolu. Ja se rozhlizim pul roku, a vidim casto, ze realitky s cenou dolu jdou. Nadhodnoceni vs. kolik je kupec ochoten dat, to je vec druha…

dandaa
4. říj 2021

@treasurka nemusela ,jelikož máme normální ceny dle odhadů. Ceny si nadhodnocují většinou majitelé . Kdo na prodej nespěchá,tak dává vyšší cenu a zkouší. Vždy když má něco dobrou cenu, tak je rychle pryč. Často na něco volám pro klienty a smůla. Pořád jsou ještě aukce, dražby, ale tam je potřeba hotovost. Takhle jsem v létě koupila pro nás byt na investici.

treasurka
autor
4. říj 2021

@dandaa No však, je jen otázka, o kolik je to skutečně nadstřelené, a zda si každé zboží najde svého kupce (pokud by bylo bytů málo, ale penez, mezi lidmi dost, jak tu někdo psal). Zatím moje zkušenost jak se tak rozhlížím je spíš opačná, soudě podle toho, že se byty zlevňují, nebo jsou na pár měsíců pryč z nabídky a pak zpět, tak asi lidi prostě nezpalatí všechno. Ale to je jedno, spíš bych potřebovala dát vědět realitkám, že hledáme specifickou nemovitost ve specifické lokalitě, v penězích u nás ten hlavní zádrhel není.

orisek56
4. říj 2021

@treasurka nezaplatí, hele. Já jsem na té druhé straně barikády. Hledáme už dva roky, musíme vzít na hypo a na větu... Máme tu několik zájemců jsem už alergická a okamžitě se otáčím na podpatku, na to už mě žádný ralitak neutáhne, spíše naopak. Ano lidí jsou prdly, koupi všechno, akorát nepřemýšlí, co to vlastně často koupili za hajtru s problemama a pak knuci za nějakou dobu. Ja třeba si hlídám pár baráku a vidím jak postupně cena jde dolů, ještě si počkám....ono hodně dělají média. Když zahlási že je boom koupě nemovitosti, tak se všichni po*erou a letí nakupovat. Teďka hlásí inflaci a docela rapidní nárůst úrokových sazeb a jakože už je a bude docela razantní. Zrovna teď něco řešíme a nestačíme se divit, co se to během 3 měsíců stalo. Co se týče informováni realitek, máme pár vybraných realitek, které nám občas něco do placu hodí. Jenže my nechceme nemovitost na rejzovani ale na bydlení.

dandaa
4. říj 2021

@treasurka tak ty koukáš nejspíš jen na Prahu ,ale my prodáváme nejvíc v malých městech kde byty nejsou a prodá se vše hned. Pán co si rezervoval ten největší byt z naší nabídky, říkal jak ho hledá třetí rok . Specifické nemovitosti jsou většinou na delší hledání. Sama jsem takto hledala roky náš dům a teď další roky číhám na pozemek nebo chatu v horách . Jinak klientům většinou seženem něco do půl rok až roka .

hojda
4. říj 2021

@treasurka A ty které sleduješ jsi viděla i reálně, nebo jen netu? Na netu mi přijde, že už tam leží jen nemovitosti, které mají opravdu nějaký závažný problém a kvůli tomu je nikdo nechce, to ale většinou z netu nepoznáš viz třeba tady ve 32 minutě shrnutí prohlídky bytu, který na netu vypadal celkem v pohodě

https://www.youtube.com/watch?v=iaBN9EjcP_M
treasurka
autor
4. říj 2021

@hojda Jeden jsme viděli, neshledali jsme ho nijak závadným... Kouknu, díky.

treasurka
autor
4. říj 2021

@hojda Jo, tyhle věci sleduje manžel, ví, na co koukat.

kkkt
4. říj 2021

@treasurka ty jo neda me se nevyjadrit. Resime prodej bytu po pritelovych rodicich na rekonstrukci. Realitak hned, ze to bude rychlovka a to stoji v meste kde hcou bydlet vicemene jen mistni ikdyz ostrava je 20 minut jizdy 🤣. Rikal ze kupec s hotovosti da klidne 4,5 mil pokud by to bral nekdo na hypo tak cena klesne na 3,8 mil. banka vic za lokalitu, velikost atd nepusti. Ted to podavame tak sem zvedava, ale vidim jak to mizi. Sousedovi to realitka jen dala na net, kde byla potreba totalka od strechy po sklep, a prodane bylo za 5 minut 🤷‍♀️🤯