Životní pojištění - máte zkušenosti?

kacka_m
3. kvě 2018

Dobrý podvečer, chtěla bych se zeptat jestli máte někdo uzavřené životní pojištění nebo někdo vám blízký a jestli jste si nechával od někoho poradit a pomoct. Manžel si chce uzavřít životní pojistku, ale když jsem si četla na internetu co to obnáší všechno tak z toho mám trošku obavy a chci se raději zeptat ještě vás. Nechci abychom něco přehlédly nebo nějak nenaletěli. Budu ráda za každou vaší zprávu.

kubikubi
Autor odpověď smazal
Zobraz
naty
3. kvě 2018

já mám, i manžel, máme to dohromady s úrazovým pojištěním...obnášelo to asi dvě návštěvy s pojišťovákem 🙂

lexikorka
3. kvě 2018

Měli jsme s manželem oba dva včetně dětí, muž měl rizikovou skupinu 2 jako řidič z povolání, sjednával nám ho fin. poradce. Nebyl problém s proplacením dnů v nemocnici a ani s následným vyplacením celé částky při smrti muže.

martinka1996
3. kvě 2018

Ja mam, dělal ji se mnou muj finanční poradce, bylo to sezení asi na hodinu, plus poslání nějakých zdravotních zpráv na mail.

luca_hosta
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
dancamich
4. kvě 2018

Mamka pracuje u Kooperativy na olomoucku, takze jsem si udelala urazovku s zivotnim plus pojistku na blbost. Mam v pojistce zahrnutou i dceru s tim, ze jsem to mela levnejsi, kdyz jsem rodinny prislusnik. Jinak co se tyka pojisteni, tak si bracha udelal neco s nohou a plnili normalne. Dcera zase pocmarala linoleum v kuchyni centrofixem a jelikoz to bylo v najmu uplatnili jsme tu poj. na blbost. Plnili bez kecu, coz je fajn.

jancabr
4. kvě 2018

Mám životním pojištění Flexi, sjednávala jsem ho s mojí kamarádkou, která je zároveň finanční poradkyní. Nejdřív se mě zeptala co od toho očekávám a kolik jsem ochotná platit. Pak zjistila možnosti a dala mi nabídky, z nichž jsem jednu vybrala. Hlavně to uzavřete s někým spolehlivým.

absintka19
4. kvě 2018

@kacka_m mame zivotko i urazovku ja, manzel i dcera-od narozeni, nyni 11m. Oslovili jsme specialistu, prijel, pokecali jsme co vse chceme co ne a nakonec nas to vyslo levneji nez stejna pojistka co jsme meli predtym, takze parada. Jsem spokojena hodne. A vysla nam lepsi sleva pres neho nez kdyz jsme tam byli my jako sami za sebe.

kacka_m
autor
4. kvě 2018

Holky děkuju vám všem moc za zprávy, to jsem tak trochu chtěla slyšet, že to není tak rizikové s něčí pomocí. Přemýšlela jsem o tom finančním poradci právě chtěla bych i pojistku pro dceru. Takže to asi bude nejjednodušší řešení.

luca_hosta
5. kvě 2018

Mrzí mě, že jste smazali můj příspěvek. Rozhodně to nebylo myšleno jako reklama, nabídla jsem pomocnou ruku, kdyby paní potřebovala. Je podle mě rozumné si nechat udělat nabídku od více pojišťoven a třeba si zjistit, jak která plní. Díky za pochopení..

milunka28
11. kvě 2018

@kacka_m Možná bych se na někoho také raději obrátila jak píšou holky. Manžel si nechával uzavírat životní pojistku už před lety a pomáhal mu s tím náš poradce z partners, můžu vám když tak do zprávy dát kontakt když budete chtít. Je důležité nic nepřehlédnout pak se nedej bože něco stane a pojištovna vám kvůli špatné pojistce nebude chtít nic vyplatit takové případy už jsem bohužel také slyšela…

novisek
22. kvě 2018

Ta pojistka na blbost je skvělá hlavně s dětmi. Bratr má taky a kvůli jeho 4 leté dcerce už se jim vyplatila když v obchodním centru rozbila nějakou figurínu nebo co, tím že do ní vrazila...Náhoda je blbec ale plať to potom ze svého...

pavlinapokl
1. čer 2018

Taky máme s partnerem uzavřené životko. Dělal ho s námi náš finanční poradce pan Jan Hofbauer z partners kdyby jste chtěla tip. A jak píše martinka bylo to v celku rychlé sezení a bylo hotovo 🙂

mamca111
1. čer 2018

My máme všechno u Allianz, dřív jsme to měli rozhezený (Pojišťovna České spořitelny, Axa...), ale po té kauze, že jsou životní pojistky u těchto společností neplatné, jsme to převedli k Allianz, kde jsme měli pojisku na barák a auto a na životní pojištění Allianz vychází uplně nejlíp, protože tam nemá žádný vstupní poplatky takže parada 🙂 nevětší spokojenost moc doporučuju máme tam slečnu co se o nás stará a nikdy s ničím nebyl problém, jenom zavoláme a ona všechno zařídí :D

lucie01
1. čer 2018

@mamca111 Ahoj, můžu se zeptat o jakou kauzu se jedná? Mám pojistku u Pojišťovny České spořitelny a trochu mě zatrnulo ( zatím tedy plnili bez problému ).

mamca111
1. čer 2018

Ahoj jasně dám ti sem odkaz na jeden článej, ale když si projdeš internet hodně se o tom píše, aji ve zprávách to dávali 🙂 https://ekonomika.idnes.cz/pojistovna-ceske-spo...

lucie01
1. čer 2018

@mamca111 Děkuji mrknu na to

mamca111
1. čer 2018

@lucie01 není za co

soleilll
1. čer 2018

@kacka_m Nevím, jestli to už máš vyřešené, ale životko určitě doporučuji mít (ne investiční). Je nutné ujasnit si na co a v jaké výši potřebujete pojistit - s tím vám pomůže určitě kvalifikovaný fin. poradce. Orientačně tady je docela dobrý článek: https://finance.idnes.cz/zivotni-pojisteni-spra...
Jinak my teď řešíme změnu 5 let starého životka na mě, partnera a syna - chceme přidat dceru a změnit výše plnění - podlkady chystáme už 3 měsíce, ale to je dané hlavně mou zdravotní stránkou a rodinnou anamnézou. 🙂

mamca111
1. čer 2018

@soleilll určitě souhlasím, že je životko důležitý. Nechápu lidi co si pojistí auto za tisíce a za sebe nechcou dat pětistovku

kacka_m
autor
20. čer 2018

Ještě jednou všem velký dík za tuhle diskuzi, dostala jsem odpověd na to co jsem potřebovala. Pro uzavření jsem chtěla říct že už to má v rukou poradce z firmy partners kterého máme přes známou takže na doporučení a vše je na dobré cestě a vaše zprávy mi moc pomohli.

barchen
20. čer 2018

@mamca111 My třeba životko nemáme. Nevyplatí se. Chtěla jsem ŽP pouze na na smrt a nejvyšší invaliditu - třetího stupně kdyby jeden z nás byl doživotně odkázán na pomoc jiných. Na to, aby v případě smrti jednoho z manželů dostal ten druhý 200.000 Kč mi přijde zbytečné platit ty tisíce ročně. Nechala jsem si namodelovat příklady u více pojišťoven a chtěla jsem krytí na 3 mil na smrt. Roční částka pojištění min 40.000 Kč a takové výluky, že událost by pojišťovna uznala pouze za vhodné konstalace hvězd a měsíce a to ještě pouze v lichý rok. V naší rodině za celé ty roky zatím nikomu neuznali plnění ze ŽP pojištění v případě úrazu. Pokaždé se našla výluka, která to neumožňovala. Lidem se nechce soudit, nechtějí to řešit a proto to tak je. Proto jsem se takhle rozhodla.

patmouse
20. čer 2018

@kacka_m nechci strasit a nemyslim to ve zlem,ale partners je snad ta nejhorsi mozna varianta. Jsou to makleri co jim jde hlavne o vlastni provozi a ne o dobro klienta. Moje mamka pracuje 25 let u allianz a spousta jejich klientu se nechala zblbnout,prevedli si zivotni pojistku k partners,protoze ti jim naslibovali hory doly a pak po par mesicich mamce “fnukali” do telefonu,jestli by to neslo nejak vratit,ze prisli o penize a ze ty slibovane vyhody nikde a ze ve finale maji daleho horsi pojistku,ktera pro ne neni vyhodna... treba to budete mit ok,ale o partners jsem i od spousty svych znamych neslysela nic dobreho ☹️

kamino
27. čer 2018

@milunka28 muj.pripad... z urazove.pojistky.vypadl uraz.. zustala jen invalidita.. pul.roku budu doma zadarmo.

kamino
27. čer 2018

@milunka28 muj.pripad... z urazove.pojistky.vypadl uraz.. zustala jen invalidita.. pul.roku budu doma zadarmo.

mrmag
29. čer 2018

Osobně si nemyslím že by partners byla ta nejhorší volba, někdo kdo má špatnou zkušenost jí šíří všude, má tu potřebu to všem hlásit a nevyřeší se stejně nic, za to lidi kteří mají ty zkušenosti dobré většinou nikomu nic neříkají, jen těm nejbližším a jsou spokojení a tak to má být podle mě. Přesto já veřejně, ne nejbližším říkám že třeba my s přítelem máme dobrou zkušenost se zástupcem partners, je to milý člověk a jsem ráda za to že nám pomáhá takže jestli budete mít podobnou zkušenost nemusíte se ničeho bát.

fialka58
20. črc 2018

Zdravím holky, mohla bych se jen zeptat těch co životní pojištění mají uzavřené jaká částka vám připadá optimální na to měsíčně posílat? Aby to měla nějaký smysl? Vím, že každý máme měsíční příjem jiný ale chtěla bych jen vědět názor ostatních.

gabuse778
25. črc 2018

@fialka58 Řekla bych že je to hodně flexibilní. Jak sama píšete každý může dávat tolik kolik si může dovolit. My máme přes partners zařízené životní pojištění respektive manžel kolik přesně si dává teď nevím, myslím že to je kolem 2 tisíc, pak máme ale spoustu dalších, důchodové připojištění, stavební spoření a i pro dceru máme spoření takže měsíčně nás ty peníze „do budoucna“ vyjdou na relativně velkou částku.

fialka58
3. srp 2018

@gabuse778 a můžu se zeptat, to vám vše zařizoval ten poradce z partners? Já ani nevím na koho bych se s tímhle právě obrátila, tak jestli mi nemůžete dát do zprávy třeba nějaký kontakt, email cokoliv? Byla bych moc ráda, nemám v tomhle směru moc zkušeností tak bych nějakou pomoc uvítala…

gabuse778
30. říj 2018

ano ano, tohle jsem všechno měli přes poradce z partners…ono je lepší když vám to někdo udělá a nemusíte se tím tolik zabývat a řešit různé papírování…Jinak klidně vám kontakt dát můžu, ale jde o to kde třeba bydlíte oni ti poradci působí každý v jiném kraji tak abych vám nedala kontakt a nemusela jsem dojíždět….