Denní spánek u 9ti měsíčního prcka

daee
1. bře 2011

Maminky, jak Vám spávají/li mimča přes den kolem 9.měsíce? Můj Matýsek byl zlato...spával dopoledne hodinku (na vycházce) a odpoledne 1.5-2hodiny. Dostali jsme se už do fáze, kdy i v noci se nebudil a krásně spal...a najednou tak před měsícem všechno v háji. Přes den spí minimálně i když unavený evidentně je - v kočárku 20minut (pak kouká nebo řve), v postýce je to odpoledne boj....100x ho položím a on se postupně uhraje, uskáče a usne, většinou zase na těch 20minut...skoro nic doma neudělám. V noci se pro změnu začal probouzet častěji, zapláče, občas zase usne, ale někdy podávám dudlík i 10x za noc. Nevím, v čem je chyba, proč se nám to najednou pokazilo? Je to nějaká přechodná fáze ta nespavost? Měla jste to tak některá? Díky...

boruuvka
1. bře 2011

A nemá v noci hlad, nebo není mu zima nebo naopak teplo, nemáte v ložnici moc světla nebo naopak velkou tmu? Nebo to můžou být zoubky, na ty bych zkusila dát nějaký sirup na bolest. My to máme tak, že vstává kolem 5-6 hodiny ráno pak spí od půl 9 a záleží jak dlouho spí. Když déle než 1,5 h, tak jí dávám spát až kolem 14.30 a když spí málo, tak i po obědě. Večer koupeme v 18 hodin a spí celou noc. Někdy se probudí a buď stačí dudlík nebo trošku mlíka. Přes den mi spí jedině v kočárku do postýlky to vůbec nezkouším - nemá to cenu.

zako
1. bře 2011

nam je 8 mesicu a mame to podobne jako boruuvka....vstavame kolem sedme hodiny, pak chodi spat kolem 9, pul 10..vetsinou spi tak hodku a hodku a pul, odpoledne chodime kolem druhe ven, tak spi v kocarku...kdyz ven nejdeme, jde spat do postylky...kdyz mu lezly zoubky, tak nespal vubec dopoledne a v noci se budil mnohem casteji...ted se vzbudi max jednou, cucne si trosku mlicka a spi dal...obcas se podari, ze spi celou noc.

raci
2. bře 2011

my mame 9m vstavame kolem 7 pak jde kolem 9, pul 10 spát spí tak 2 hodky, pak se naobedva a odpolední spánek je kolem 14-15 hod ale to spí maximalně hodinu.. ( vždycky musíme do kočárku, doma mi absolutně neusne..) v 18,30 se koupeme a pak jde spát, dřív spával celou noc až do rána ale od té doby co nám rostou zoubky (od půli ledna) se 1-2x za noc vzbudí a dožaduje se mlíčka... dudlík jsme úplně zrušily páč jinak bych mohla stát u postýlky celou noc a pořád dokola mu ho dávat... takže od 3,5 měsíce nedudlíkujeme, od té doby spal jak dudek, zvyknul si rychle 😉

palma111
3. bře 2011

přiznám se, že těžce závidím 🙂. našemu prckovi bude skoro 7 měsíců. budí se kolem sedmé ráno, spinkat dopolko jde kolem desáté - na 15-30 minut (30 je maximum, většinou jsme na těch 15, takže nezvládnu ani kafe ☹), odpolko pak jde kolem půl druhé do kočárku a chrupe sám tak zase půl hoďky, max. hodinu, když s ním nejezdím. když jezdím, tak spinká tak maximálně do 4 (za stálého ježdění). spinkat chodí mezi sedmou a půl osmou a budí se co 2-3 hodiny na kojení.

stylly
3. bře 2011

Ahojky,..tak v tohle to má náš chlapeček koukám super,...máme 15m a vstáváme kolem 6.30 spíme od 9-10h a od 13.00-14.30h 😵 😵 😵

mufo24
3. bře 2011

Skús ho dať spať len 1x denne, až okolo obeda. Bude už viac unavený a možno si pospí dlhšie. Mne mladšia dcéra spávala už od 6 me. 1x denne, ale zato 2-3 hodiny 😉

marrakech
4. bře 2011

muj syn je vzorny spavec (celou noc, plus 2x cca hodku pres den), ale nedavno mel stejne obdobi, jak popisujes. V noci se opakovane budil s placem, pres den nechtel spat. Nastesti to rychle preslo. Dzim palce, at je to i u Tebe jen prechodna zalezitost.

zuzau2
6. bře 2011

Ahoj, já si myslím, že je to jen období, na dudlík jsme vstávali v tomto věku taky hodněkrát , no a přes den holky v devíti měsících spaly taky dopoledne a odpoledne....dopo tak hodinku, odpo necelou. Dopoledne jsem je nedávala dřív jak v půl 11 a odpoledne až ve tři nebo po třetí. V 10ti měsících najednou bojkot odpoledního spaní, takže od 10ti měsíců chodí spát jen jednou denně. Trvalo to asi měsíc, než si zvykly, ale pak to bylo v pohodě. Celou noc spí holky až od 14ti měsíců....nemusím vstávat už ani na dudlík.

zizala72
13. bře 2011

ahojky, my v pondeli oslavime osm mesicu a porad jeste rozdelujeme spani pres den na 3 etapy..Rano se udime kolem sedme v prumeru..ale i driv ,a to pak s dudlikem dospime tak do pul osme..Behem dopoledne si na prochazce zdrimnenme tak pul hodky..hodina zalezi na tom, kdyjsme vsavali..vetsinou ale tak mezi 10.30-11..pak po obede kolem pul druhe ukladam do postylky,ale posledni dny nam ta siesta s usinanim moc nejde..A spavame,vylozene jak nam to vyjde..nekdy 1,5,pak zase 2 h..zalezi..a protoze hajat vecer chodime kolem devate ,jeste si zdrimne po 18.30..opet tak na 3o min..V noci pak vydrzela Zizalka uz spat i bez buzeni a nebo s obcasnym knournutim..ale bez naseho stavani..Minuly tyden jsme zazili obrat o 180 stupnu..Buzeni ,v druhe casti noci i 5x..Az jsem se zalekla..Vypadali jsme jak indiansti bojovnici..haha..asi co nejdriv vyzkousime odbourat podvecerni spani..ale to pak konci vecerni prochazky,protoze v kocarku sune s pòtesenim....Kazdy mimi je jen pro sebe!Hodne stesti!!