Jak dceru po dovolené naučím spát zase v postýlce?

marce20
16. srp 2017

Ahojky, hledám řešení, jak malou (10m) naučit spát zase v postýlce.
Malá spí 2-3x za den. Dopoledne tak 1-1,5h pak po obědě 0,5-1h a okolo 16h zase 0,5-1h. Večer chodí spát v 19:30 hod, ale tak hodinu ji uspávám v posteli a pořád mi někam zdrhá. Vstává kolem 7 hod.
Problém je, že po 1,5m různého dovolenkování a courání se naučila spát jenom v kočárku a jinde mi přes den neusne. Jakmile ji dám do postýlky, tak začne řev nebo si chvilku hraje nebo stojí a pak začne plakat. Jediné, jak mi usne je uvožení v kočárku, někdy je tak utahaná, že stačí kolečko po dvoře a je tuhá, ale když ji dám do postýky, tak je schopná tam řvát. Je pravda, že před dovčou jsem si ji v noci brala k sobě na kojení (cca ve 2h ráno) a už jsem si ji nechala u sebe v posteli, ale přes den krásně spala i v postýlce.
Navíc jsem si asi zavařila i tím, že jsem manžela chtěla na dovče nechat vyspat, takže malá spala s námi v posteli nebo jsem ji po uspání dala do postýlky a šla k nám do postele před půlnocí a aby byla sticha, tak jsem ji třeba i 3x-4x za noc dávala prso a obojí vyžaduje teď i doma. S tím rozdílem, že po uspání ji do postýlky nepřendám, to se hned vzbudí.
Nemáte nějakou radu, jak ji naučit zase do postýlky? Na podzim bych jí chtěla udělat vlastní pokoj a naučit jí tam spát samotnou, ale to musí spát v postýlce, z postele se bojím, že by spadla. Děkuji

karlajasmine
16. srp 2017

V 10m by mi syn sam v postylce neusnul.. to jsem jeste kojila, tak jsem si proste lehla k nemu na postel, nakojila, on usnul, a pak jsem ho prendala do postylky. Pripadne jsem ho houpala na rukach nebo v nositku. Ve 14ti mesicich jsem prestala kojit, to jsem ho zacala ucit na ''uspavaci hudbu'', kterou jsem poustela, kdyz byl cas jit spat, a houpala ho na rukou. Az si cca po 14ti dnech zvykl, ze kojeni uz nebude, tak jsem ho zacala ucit usinat vedle me v posteli.. proste jsem si k nemu lehla a pustila hudbu a pockala, az usne. Kdyz vylezal a delal blbosti tak jsem vysvetlovala, ze ted se jde spat a nenechala jsem ho nikam zdrhnout.
Ted ve 21 mesicich usina stylem, ze mu ctu pohadku na dobrou noc a pak si vedle nej sednu nebo lehnu (uz ma batoleci postel misto postylky) a on tam cca po 15ti az 45min usne.

Podle me proste nechce byt sama v postylce a chce abys tam byla s ni, tak bych to nehrotila. Proste si lehni k ni do postele a pockej az usne a pak ji prendej? A asi bych i zkusila aby spala jenom 2x denne.. v 10m by ji to mohlo stacit a mela bys min starosti s uspavanim.. treba ti bude spat 2x denne dyl..