Neklidný spánek - mimčo 5 měsíců

keetty25
20. srp 2017

Holky prosím o radu, jestli jste to taky některá měla se svým prckem. Malá mi poslední týden v noci hrozně neklidně spí. Začali jsme s ochutnáváním příkrmů, ale nevím jestli to s tím má spojitost nebo ne. Do půl hodinu co večer usne sebou začne házet, zvedat nožičky a občas kňučet... a takhle je to celou noc. Dříve spala až cca do 5 hodin a teď je už kolem půlnoci vzhůru, a pak každé 2 hodiny. Uklidní ji jen prso, trochu si cucne a zase usne. Jakmile však vstáváme, směje se na mě, povídá.. jakoby nic, a stejně tak i celý den... je v pohodě a v klidu spinka přes den. Ale ty noci... A přitom kaká každý den nebo obden, takže zácpa to být nemůže.

eva1987
20. srp 2017

@keetty25 Ahojky taky to tak mame kojim dvakrat za noc kolem 22-23, 2-3 a pak rano 6-7hod. Ale v prubehu noci se vzbudi az 8x takze dam dudlik, pohladim, nebo musim chovat. Akorat nas prcek hystericky rve, jde videt ze chce spinkat, ale neco ho vzbudi. Jsem vyrizena :-/ Mame 7,5 mesice a uz to takhle trva tak cca 1,5 mesic, predtim se budil jen na to kojeni. Spani pres den je taky hruza cca 4hod celkove kdyz se zadari. Jinak je hodne zivy a usmevavy.

zizibou
24. srp 2017

Bohužel, i u nás je spaní a usínání doslova peklo. Malé bude za měsíc rok a je to čím dál tím horší. Už jsem z toho fakt na dně. Před každým spánkem řev, ať dělám co dělám, a to třeba i hodinu v kuse. V noci se budí pořád, na hodiny už ani nekoukam. Z ložnice nás v podstatě vystěhovala, protože ji vzbudilo každé naše přetočení. Takže celou noc jen chodím z pokoje do ložnice (i10krat!), pak řve, tak třeba hodinu stojím u postýlky a hladin ji, když přestanu, zase řev; nebo sedím další hodinu na posteli a kojím ji -ona většinou nepije, jen si dudlá (dudlik nechce). Když si ji vezmu k sobě do postele, tak se mrska a ze spaní také řve - překazim ji tam 😔.
Už vážně nevím co dělat, jsem z toho všeho fakt před zhroucením.
Omlouvám se za román, potřebovala jsem to ze sebe aspoň trochu dostat..

ladyhacek
24. srp 2017

@zizibou zkusit aby uspával partner.

ladyhacek
24. srp 2017

@keetty25 A co zuby? Můžou to být ty když je to tak z nenadání 🙂. jaký příkrm jsi dala? Třeba to může mít souvislost a bolý jí bříško

zizibou
24. srp 2017

@ladyhacek to už jsme také zkoušeli a nepomohlo, pláče ještě víc, jak kdybych se ji už nikdy neměla vrátit 😢

ladyhacek
24. srp 2017

@zizibou tak to budu asi separačka 🙂. Já tedy chystám článke o spaní, ale každé dítě j ejiné tak težko radit. U nás hodně zabralo posunout večerku . A sny měl obdobíí kdy chodil spát až ve 23h a to se mnou, přešlo to. te´d měl režimže usínal mezi 20-20:30 a teď si to posunul > už asi připraven na zimní čas 🙂 > má to o hoďku posunuté a už ,,nevyvádí´´.
Zkusit změnit polohu postele. Zavést pravidelné rituály a vše dělat ve stejný čas . nemusí to nastat hned, ale změna bude znát. (Znám to 🙂 ) časvečeře, koupání ... neměnit (ax o 15 minut a to spíše až to bude zaběhlé) Může být už unavené nebo brečí, že unavená není. To řvaní před spaním může se bát jít spát nebo právě ještě nechce jít spít a jak má neklidný začátek spánku tak pak bude neklidná celá noc. Jak dlouhho to trvá? Nestalo se něco? Může to být pro vás prkotina, ale pro dítě ne (zatím to nerozliší). Co jí dátdo velké postele? Můj syn spal už od 7m mimo postýlku dali sjem matraci na zem (koelm byli deky, kdyby náhodou spadnul - a nespadnul > od roka spí na normální postli vedle má matraci kdby spadnul a spadl mi jen 1x-nic se nestalo skutálel se na matraci s dekou 🙂 ). Prostě mu to tka vícevyhovovalo - nebyl jak v kleci, tam jsem ho ukojila a odešla. Budil se 1x-2x za noc por mě bájo 🙂 žádné vstávání x-krát. Odmítal být v malé postýlce a tak byl ve velké kde se to spaní zlepšilo. Sice má 2,5 let a budí se stále, ale už jsme si tak nějak zvykli 🙂

jo a zuby u nás rostli 3 měsíce a vždy to bylo znát přes den protivnější a v noci se budil častěji

hani1234
24. srp 2017

Holkyyy, vydržet, u nás byly noci peklo od 4.m , a až teď ve 14 m je to lepší . Dokonce se nám už podařilo nastavit řád , to bylo několik měsíců nemyslitelné , malá usinala i o půlnoci , a kojeni i co 20-30 min .
Teď je to o mnoho lepší , už míváme občas i nějaké večery 🙂
Nezoufejte, bude lip !

hani1234
24. srp 2017

@zizibou Ajajaj, dle toho, co píšete, tak je to opravdu maximálně vyčerpávající jak pro vás, tak i pro dceru..
Úplně vám rozumím , my si se spaním taky dost užili a už jsem byla opravdu před zhroucením , chodila jsem jako zombii . Ustálilo se to samo. Proste vydržet , nic jiného . A hlavně .. malá se začíná více pohybovat , snaží se chodit , tak je více unavená . Tak možná i díky tomu je to lepší . Zlepší se to i u vás