Nespavosť 6 mesačného dieťatka. Máte skúsenosť?

lloret
16. únor 2011

Ahojte,prosim Vas,mate niekto skusenost s USTAVICNOU nespavostou dietatka?Nas malicky odkedy sa narodil tak sa v noci budil kazde 2 hodky.Nejedol /stale kojim+uz prikrmy/ len plakal tak sme ho museli tisit a znova zaspal na 2 hodky.Od 5.mesiaca sa ale az do 2:00 v noci zobudi kazdu hodinu s placom,musime ho utisit,znova zaspi na 1 hodku...od 2:00 sa budi kazde 2 hodky.Nie je ale nauceny na ruky,aj cez den spi malo,max.1 hod.potom je 2 a pol hod.hore..ale pohraje sa,je zlatucky.Ale tie noci su strasne.Obvod.aj neurolog.hovoria,ze je zdravy,len zle spi,ale niekedy uz nevladzem 😢 Nechapem,co mu brani v spanku,vylucili sme bezne veci:hlad+smäd,mokra plienka,teplo+zima...skusali sme aj UM no nepomohlo.Obv.nam doporucila Dith.aspon 3 noci po sebe,ci si "nezvykne"na spanok ,ale nechceme ho davkovat liekmi 😢 Vopred dakujem za rady 🙂

mates22
16. únor 2011

Ahoj, radu nemám, snad jen vydržet. Náš malý spal v podstatě hned od narození špatně, usínal s hodinovým řevem a budil se po dvou třech hodinách, mezi 6-8. měsícem jsem kojila co hodinu, někdy ani nechtěl, jen chtěl vzít z postýlky. Bylo to děsný, byla sem k ničemu, protivná na starší dcerku... no ale muselo se to přestát. Jinak byl spokojenej a veselej. A doktorka říkala, že to přejde. Přechází, je mu rok, usíná neochotně, ale bez řevu a v noci se budí 2-3*. Starší dcerka takhle špatně spala v noci asi do tří let, přes den nespala asi od roka a kousek. A teď spinká krásně.
Jsou to zkrátka některé děti nespavé a utěšit se můžeš jen tím, že se říká, že jak jsou víc vzhůru, víc toho stíhají absorbovat a rozvíjí se psychicky rychle.... Ty prášky bych dávala až v nejzazším případě, pochybuju, že ho nadopování lékama naučí spát.

pajinka29
16. únor 2011

ahojík, taky to znám. Sice ne až tak moc, ale taky se v noci od malička budil co dvě hodiny, přes den míval tříhodinové cykly, kdy hod spal a zbytek nic...a to už od porodnice..prostě na malé mimčo moc málo. Nevím, co ho trápilo, nezjistila jsem to nikdy, ale je to tak, jak píše mates22, orpavdu to časem odeznělo. Třeba ho ted trápí zoubky, nevíš, třeba ještě nejsou vidět, ale pod dásničkama se může něco dít. My taky, když ted spíme špatně, tak je to vždy bud zubama nebo silnými zážitky přes den. Když byl malinkaty, cca do toho 4.měsíce, tak míval v noci podle mě koliky..a to holt musí přejít...nic nezabíralo. Vím, je to hrozné, ale vydrž. dle doktorů je vše ok a léky bych opravdu nedávala...až jen v rámci totálního vyčerpání a nutnosti odpočinku. Někde jsem slyšela, že existují homeopatika na zklidnění-tak třeba bych šla spíše do toho, než do klasických léků.

syraell
16. únor 2011

Ahoj,

první syn nebyl zrovna spáč, ale to, co se děje s druhorozeným Matesem je fakt vyčerpávající.
Přes den je všechno celkem v pohodě - tři hodiny po probuzení pravidelně odpadne na procházce a v kočáru chrupká někdy i 3 hodiny. Večer naprosto pravidelně odpadne sám od sebe kolem sedmé, ale spí maximálně 40 minut.
Pak se vzbudí s plnou polní. Některé dny vydrží až do jedné, do dvou, v lepších případech se mi ho podaří uspat kolem dvanácté. Jakékoliv pokusy o dřívější uložení selhávají - nepomáhá ani vykřičet...V noci je zkrátka nejaktivnější.
Zkoušela jsem ho nedávat spát přes den, aby se unavil, ale nic se nezmění - odpadne si kolem sedmé na tu svojí půlhodinku a šlus...
Když ale konečně usne po půlnoci, budí se někdy i po dvaceti minutách a vrhá se po prsu. V postýlce souvisleji spát nevydrží, protože válí mohutně sudy a šprycle u postýlky ho vždycky zarazí a probudí. Čili ho mám radši u sebe v posteli - válí si ty svý sudy na mojí půlce, já spím na manželově. K ránu přijde ještě starší Kubík, takže mi zbývá pár cenťáků"-) Manžel spí dole na gauči, aby se alespoň někdo vysopal...
Tímhle způsobem to jde mnohdy celou noc! Volám S:O.S. a budu vděčná za jakoukoliv radu!