Usínání po odstavení, čím jste kojení nahradily?

jasminy
9. led 2013

Chci teď úplně odstavit malou, ale je zvyklá se před spaním napít. Sice ještě pak dostaně flašku, ale stejně pak většinou usne u kojení. Čím jste nahradily kojení před spaním? Nějakým jiným rituálem? A jak to vzaly vaše děti?

misapotu
10. led 2013

Taky by mě to zajímalo! My usínáme zásadně u prsa, takže jak to pak udělám, vůbec netuším 😖

knedluska
10. led 2013

Naše malá chtěla taky vždycky před spaním papu ( nakojit ) a spala. Od neděle jsem jí odstavila, první noc v pohodě, akorát mě chtěla mít nablízku, a od druhé noci chtěla papu, tak jsem jí dala flašku s mlékem, vypije a spí. Sice ještě občas v noci volá, že chce papu, ale to jí uchlácholím a spinká. Ale jsou to teprve4 dny. 🙂 Ale vzala to v pohodě. 🙂

veruska007
10. led 2013

U nás v pohodě. Malý usínal u kojení, pak začalo docházet mlíčko, tak se vztekal, takže ho odtrhával manžel a odnesl ho bdělého spát. Malý po chvilce usnul sám. Pak jsem kojení zrušila úplně, ale do postýlky dával malého manžel (aby ho nelákala prsa). A v pohodě, usínal bez protestů.

werunka21
10. led 2013

Já jsem vyloženě uspávala u prsa, ať ve dne, večer nebo v noci. Prvni jsme zrušili v noci (24m). Pak jsme koupili malému "dospěláckou" postel (v postýlce to fakt nešlo, čekala už jsem jen na to) a od té doby v pohodě si s ním jdu lehnout a za chvíli je tuhý. Ale přes den neusne, takže večer je KO. Ale on nebyl žádný závyslák, přes den si na mléko nevzpomněl, jen se tak chtěl prostě uspat. Bylo mu 27m, čekala jsem že to bude horší. Ale když se za tím ohlédnu, vyhovovalo nám to až na pár výjimek a že bych to praktikovala někdy znovu....kdoví 😉

pejtho
12. led 2013

Když jsme rušili noční kojení, tak malou uspával manžel. Asi dva dny musel uspávat v náručí, houpat, chovat. Malé bylo 10měsíců. Já jsem byla už ve 20tt s druhou dcerkou, tak jsem pomalu odstavovala.
Jiné mléko a flašku odmítala. Každý večer jsem jí flašku s mlékem nabízela, až si jí prostě jednou vzala. V roce jsem pak přestala kojit úplně.
Nyní je jí 18m a pořád ráno a večer pije mléko. Od roka dávám kravské.
Také jsem se bála toho, jak jí budu uspávat, první dva dny si poplakala, v noci se budila, ale manžel jí vždy pochoval, pošimral záda a zase usnula.

m34
13. led 2013

tak to jsme na tom stejně usíname u kojení až to odstavím nevím jak to bude dál 😖

blahova_andrea
13. led 2013

my si musíme někdo prostě lehnout s ním (i na denní spaní i na noční), počkáme až usne a pak ho šupnem do postýlky. jiné metody u nás zatím selhávaly, ale je fakt, že je malej, tak časem to stejně budeme měnit, aby se naučil usínat sám. zvládal to tak do půl roku než začaly zlobit zoubky, nemoci, očkování apod. to se nám pak rozmazlil 😅