Uspávání 3,5 leté dcery trvá hodinu. Není ještě ospalá?

brisalek
4. únor 2013

Chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s dlouhým usínáním. Dcera byla vždy nespavec (usínala jen u prsa, přes den od 1 měsíce spala hrozně málo, večer i 3 hodiny plakala než usla a střídala to s cucáním u prsa, v 10 měsících už spala jen jedenkrát za den, v 18 měsících už přes den přestala spát úplně ...atd. atd.). Teď tak 1-1,5 roku bylo uspávání v pohodě ...po koupání, pohádka, zhasnout, 1-2 písničky a spala...maximálně to trvalo 15 minut. Posledních asi 14 dnů si čím dál víc vymýšlí (pití, čůrání,kakání...) neustálé hemžení, převalování (což dělal vlastně pořád) povídání a uspávání trvá víc jak hodinu. Je to jen tím, že není ještě ospalá??? Ráno ji nmůžu probudit do školky. Usíná okolo půl 9 apsla by do 8 nejméně , kdybymohla. Pomůže ráno pravidelně budit ..řekněme v půl 7 i o víkendu, aby si nastavila usínání a vstávání ve stejnou hodinu?? Díky za rady a zkušenosti.

ficekova
4. únor 2013

Nase mala ma 2,5 roku. Vstava v 6 rano. Spat chodi kolem 1 a spi 3 hodiny. Vecer jde do postylky v 8, ale usina kolem 23 hodiny. Vyzaduje manzelovu pritomnost. Snazila jsem se ji nedat spat v poledne, ze pujde drive spat vecer a bylo to uplne nanic. Bud nevydrzela a usnula treba na zachode, nebo vyrdzela a stejne sla spat tak pozde. Ale s tim rozdilem, ze vlastne celou oc probrecela.

speedygon
5. únor 2013

@brisalek naší malé jsou 3 roky a čtvrt a přes den nespí vůbec...ráno vstane někdy brzy(i kolem čtvrté), někdy spí i déle, než do devíti....večer většinou chodíme spát po osmé hodině a kolikrát neusne a zlobí. Nechápu, že po celodenním bdění(přes den si schrupne opravdu výjimečně) vydrží tak dlouho vzhůru. Navíc málokdy usne ve své posteli a bereme ji k nám, abychom se vůbec vyspali....To buzení ráno může, ale také nemusí pomoci...já ji prostě nechám spát, dokud spí...

brisalek
autor
5. únor 2013

@speedygon@ficekova nevím , jestli jsme to špatně napsala , ale dcera už přes den nespí od 18-19 měsíců. Spát ji do kdy chce nechat nemůžu, protože jde do školky (musí tam být do půl 9) a já do práce (také nechci do práce přijít v 10, mám to tak 30-45 minut než tam dojedu)🙂. Právě proto to řeším, že ráno není možné jí vzbudit a že když to takhle bude dlouhodobě bude nevyspalá.

speedygon
5. únor 2013

@brisalek tak to potom ráno budit a odpo ukládat třeba před osmou...snad se to upraví