OCD, prožívá to některá z vás?

zahynak88
28. led 2018

Ahoj holky..je to asi cca. 8mesicu,co me trapi OCD. Mam ohledne tehle nemoci nacteno snad vsechno..Jde o to ,ze mam vtirave myslenky,ktere jsou velice neprijemne..a dohani me ,az k placi..Za celou dobu jsem nevyhledala odb.pomoc..snazim se zvladat to sama..Ale citim ,ze uz se to neda vydrzet a vyrazim k psych..Prozila nebo proziva si to nektera z Vas? Da se to vylecit bez AD a navzdy? Dekuji

ivular
29. led 2018

Zrovna v tomto případě mi připadá jako nesmysl, se těm AD tak bránit. V případě OCD zabírají velice dobře, navíc není proč si myslet, že už je budete potřebovat pořád. Opravdu bych si na Vašem místě nekomplikovala život a do těch AD šla.

sheala
30. led 2018

antidepresiva OCD nevyléčí, ale můžou pomoct zmírnit úzkosti. Při rozvinuté OCD je nejlepší se objednat na terapii, nejlépe k někomu s výcvikem v tzv. kognitivně behaviorální terapii (ale i jiné směry si s tím dokážou poradit). Zkus vyhledat v okolí nějakého klinického psychologa, který pracuje na pojišťovnu. A neboj, s pomocí se toho jde zbavit navždy 🙂 držím palce!

zahynak88
autor
30. led 2018

@sheala Ja vim,ze je to jen ve me a v me hlave..Pristi tyden se jdu objednat k psycholozce ..tak uvidim..co a jak..