Praskání v koleni

irenahlovcova
5. říj 2017

Ahoj. Nevim jestli to jsem patri,ale snad se mohu poradit pokud ma nekdo stejny problem.
Asi od cervence mi neprijemne krupe/praska v pravem koleni. Ale dela to jen pri drepu nebo kdyz vyvinu nejakou zatez na koleno. Zatim to teda neboli ale je to dost neprijemne. Rada cvicim a tohle je mi celkem neprijemne. Pri behani mi to nedela. Nevim zda jit k lekari. Nechci tam chodit s kazdou blbosti. Poradite?

eldrag
5. říj 2017

@irenahlovcova najit fyziotrrapeuta. Muze to byt jen neco skripleho.

malinkaelinka
6. říj 2017

Mě praskalo v koleni jako dítěti a byl to špatný meniskus, museli mi obě kolena odoperovat a tím, že se to dlouho odkládalo, tak mám obě kolena nevratne poškozená. Podle doktorů bych nejradši neměla ani moc chodit, ale cvičím, běhám závody, chodím po horách, prostě si tu občasnou bolest a otoky nepřipouští 🙂 na tvém místě bych navštívila ortopeda, pokud nic nenajde, obrátila bych se na fyzioterapeuta, jak je psáno výše. Může to být nějaká svalová dysbalance vedoucí k přetížení kolene, pak cvičení vše napraví. Ale nenechávala bych to ležet ladem.

baris
6. říj 2017

mě křupe v obou dvou kolenech už cca 35 let 🙂 a stále fungují.

iivetaak
6. říj 2017

Tak nevim jestli te uklidnim, ale me opravdu hodně praskají obě kolena od mala. Je pravda, že me nikdy nenapadlo s tim jít k doktorovi. Zatím kolena fungují jak mají. Pokud pujdes, napiš mi co ti dr.poradil ☺

lmartinkova85
6. říj 2017

Me to děla odjakživa tak jak píšeš při cvičení námaze...krupou mi i kyčle... pamatuju se jak jsem byla malá tak mamce taky krupaly klouby...asi to nic nebude..jen si dávat pozor na tu zátěž

babanci
6. říj 2017

Křupou mi snad od doby, kdy byla ovce za groš. 🙂Zatím fungují docela dobře. Nedávno jsem byla na sono kolene, trochu mi oteklo, po 30 kilometrové tůře a doktor žasnul, že nemám altrozu ani nepatrnou a to je v mém věku prý docela unikátní.

fallingstars
6. říj 2017

Já křupu úplně celá 😀 No dobře, celá ne, ale kotníky, kolena a občas kyčle dost. Jednou mi při běhání došla baterka u ipodu a když jsem to slyšela, dost jsem se zhrozila a pochopila jsem, proč na mě vždycky všichni tak blbě koukají...😀 Mě nenapadlo to nikdy řešit, nevím, kolik Ti je, ale úbytek kolagenu v kloubech je s věkem normální, ale jestli z toho nemáš dobrý pocit, k doktorovi si zajdi.

irenahlovcova
autor
6. říj 2017

Diky vsem. Je mi 25 let takze snad to artroza nebude :D zkusim ortopeda a napisu pak svou zkusenost. Dekuji