Přírodní kosmetika v obchodech, máte zkušenost?

nikieda
14. čer 2014

Ahoj, mohu se zeptat na vaše zkušenosti s přírodní kosmetikou? Jakou byste doporučily? A na co je třeba dávat si pozor při koupi kosmetiky, jaké látky by neměla obsahovat?

nuvialab
14. čer 2014

Ahoj, přírodní kosmetika v dnešní době, kdy je vše vyumělkované je super volba. Vím o pár látkách, které by rozhodně neměla kosmetika obsahovat - hliník, alkohol, kolagen, freony, formaldehyd a ftaláty. Určitě je toho mnohem více, ale tohle jsou opravdu svinstva.

Dobrou kosmetiku má v DM (například šampony bez silikonů). Spoustu kosmetiky, ale např. také prací prášek si lze vyrobit doma. Na praní je třeba super mýdlový sliz.

nikieda
autor
14. čer 2014

@nuvialab Děkuji! Právě jsem dnes hodiny trávila v DM čtením etiket a stejně jsem nekoupila vše, co jsem chtěla. Deodorant když je bez hliníku, obsahuje alkohol, o krémech na opalování nemluvě ☹ Vzala jsem si něco z Alverde. Na praní používám žlučové mýdlo a pak tedy Persil sensitiv (to budu muset ještě vychytat), aviváže a nic takového doma nemám. Máš nějakou značku, která by nebyla předražená a přeci jen vhodná?

nuvialab
15. čer 2014

@nikieda Alverde je dobrá značka. Krém na opalování máme ECO baby SPF 45, vhodný pro nejmenší děti i dospělé. K praní děláme doma sliz, voní jemně mýdlově, nedráždí a vypere dobře. Problém je to trošku pro pračku, ale stačí občas projet pračku octem a v pohodě. 😉

mysicka_lb
13. črc 2014

Ahojky, já mám alergii na chemickou kosmetiku a značka Alverde z DM je pro mě vysloveně spásou. Od této značky se dá pořídit vše od mýdla po řasenku, i ten krém na opalování mají. Čistící prostředky používám od firmy Frosch, taktéž z DM. A prala jsem v mýdlových ořechách (opět z DM), teď už kvůli prckovi používám Lovelu.