Clostilbegyt a Duphaston dohromady poprvé, snažení 2 roky

andyskarsgard
17. únor 2017

Ahojky, já chtěla jsem se jen zeptat..
dlouho jsem měla problemy s menstruací a pak už jsme se rozhodly, že bychom chtěli mít s manželem dítě, zkoušeli jsme to dva roky.. a porad nic.. brala jsem duphaston na vyvolavaní mestruace.
tento měsíc jsem měla poprvé clostilbegyt.. a ted jsem byla 12 den na ultrazvuku, a doktorka rikala, že nevidí zadnou ovulaci takze bouzel.
já si vcera delala ovulacní test a taky byl negativní.
zvysila mi dávku na pristí mesic clostilbegyt.. na 2 tablety.

chtěla jsem se jen zeptat jestli to měl nekdo podobně a zda se mu podarilo otehotnět,

protože já prostě už nějak vubec nedoufam... vlastně uz jako by mam pocit to uplně vzdat.

tak bych potrebovala aspon nejakou nadeji.

lucie7411
17. únor 2017

@andyskarsgard ahojky, naprosto chapu jak se citite..je to psychicky hodne narocne. Ja mam rozsahlou endometriozu, v rijnu jsem byla na operaci a bylo mi receno ze mame jit rovnou na umele.muj dr mi jeste dal prave clostik a duphaston,brala jsem 2 clostiky denne..a hned prvni mesic jsem otehotnela! Takze neztracej nadeji, ta dusicka si vas take najde!

lenusaak
17. únor 2017

@andyskarsgard 2roky jsou dlouhe a vyčerpávajici, ale urcite nic nevzdavej. Co pregnyl ten ti mudr nepicha? Vetsinou se nasazuje clostilbegyt a ultrazvukove se kontroluje rust folikulu, jakmile dosahnou urcite velikosti tj (18-20mm) pichne se injekce pregnylu- ta zpusobi dozrani toho folikulu a nasledneho prasknuti a uvolneni vajicka do terenu či li ovulaci. Ordinuje se vetsinou 3denni snazeni od pichnuti. Tj jedna moznost, ktera by se dala zvažit.
Potom co hormonalni profil??nabirala ti ho mudr??? A take hlavne dva roky je vazne dlouho co vysetreni partnera? Spermiogram delali jste???
Nevzdavej se, zatni zuby a na konci te ceka sladka odmena. Vim o čem mluvim.. u me to byly dve umela oplodneni, operace..... my žensky jsme ale silny a mnohdy sice posouvame laťky toho co vse zvladnem, výš a výš, ale zlomit se nencháme.
Jinak ta kombinace clostilbegyt a pregnyl je celkem učinna, je tu kupa diskuzi kolem toho😊

andyskarsgard
autor
17. únor 2017

@lenusaak
manžel byl na spermogramu a vsechno mu vyslo v poradku. Pred nasazením techto leku mi paní dokorka delala hormolaní profil, mela jsem vse v poradku jen trochu zvyseny testosteron, ale rikala ze to není nic hrozneho. a ze kvuli tomu muzeme nasadit ten clostibegyt. o tech injekcích mi nic nerikala, rikala jen ze vyzkousíme dalsí mesíc se zvýsenou dávkou a kdyz opet nebude ovulace, posle me do nejakého centra.
Je pravda ze uz je to opravdu vycerpavající.. rikala jsem si ze vsichni kolem me uz jen rodí a mají deti a mi nic.. nejhorsí je kdyz se kazdej vsude pta tak kdyz uz ho budete mít jako vy. mam uz celkem nechut chodit nekde na navstevy a jine akce. dekuji moc za prispevek

andyskarsgard
autor
17. únor 2017

@lucie7411
děkuji ... a jsem velice ráda ze vam se to podarilo

johnirvingfan
19. únor 2017

Ahoj, Já mám delší cykly. Nepravidelne měsíčky. Bez ovulace. Věděla jsem to dlouho, dřív než jsme se rozhodli pro dite. Takže jsme se ani nesnažili a rovnou jsem si šla pro tuto kombinaci léků, když jsme se rozhodli pro. Lékařka brala v potaz delší cykly, proto mi léčbu naplánovala s ohledem na to a i tu folikulometrii dělala třeba az 15.-16. DC. A i tak tam byl folikl menší, ale klaplo to. A to mi říkala, že jsem asi případ, kdy ten první měsíc léčby bude jen takový "na rozbeh", že ať počítám s tim, že ovulace asi nebude. Takže Ti moc držím pěsti. Zkus si ten ovu test udělat později. A moc Ti držím pěsti! !!!!

johnirvingfan
19. únor 2017

Jo a ještě "technicka": Clost. je na "dozrání vajíčka", ale ovulaci, čili to, aby se to vajíčko uvolnilo, je potřeba si po tom ultrazvuku pichnout injekci např. Pregnyl. To se většinou děla az po tom ultrazvuku - folikulometrii. Proto se ti neukázal pozitivní test na ovu.

pavkova28
22. únor 2017

@andyskarsgard ahoj čeká mě teď stejný postup. Snažíme se o mimi kratší dobu, 9 měsíců, ale bez Duphastonu mi MS nepřijde, ovu podle testů nemám. Jsem po vyšetření hormonalniho profilu a v pořádku, přítel po spermiogramu a také v pořádku. Tak jsem dostala také clostilbegyt 🙂 budu doufat, aby se nám všem zadařilo

andyskarsgard
autor
20. bře 2017

Tak aktualizuju, první mesíc z dávkou clostibegyt 1tableta rano, ovulace nebyla.. ani kdyz jsem si delala testy ani na ultrazvuku, ..
dalsí mesíc davka clostibegyt 1-0-1 ovulace nebyla, ani na testu a ani dnes na ultrazvuku.
doktorka rikala, že to vyzkousíme naposledy jeste jednou a pak uz to nema cenu posle me do asistovaného reprodukčního centra. Ma nekdo zkusenosti s tím? jak to tam funguje apod?
ja jsem uz ztratila uplne nadeji, takze ten dalsí mesic na clostibegytu je mi uz uplne ukradenej, ... kdyz vlastne ani jednou nebyla ovulace a na ultrazvuku nic taky nebylo.
Pomalu se uz zacínam opravdu smirovat s tím , ze deti mít nebude. muj manzel ovsem je kvuli tomu dost nastvaný. vlastne z tou jeho nulovou podporou.. jedine co rekne ze si mam pockat, ze to dite chces neznamena ze ho budes mít hned.. jestli je slovo hned a pod ním se skrýva 2 roky + nekolik mesícu. tak aspon vím neco noveho.

pavkova28
20. bře 2017

@andyskarsgard ahoj, já zatím bez Clostilbegytu, teda mám ho předepsaný, ale čekám na 5 den cyklu. Teď poslední cyklus se najednou ukázala na ovu testu 22 DC druhá čárka. Prvně po 9 měsících čekání. Zrovna mě bolelo břicho, říkala jsem si že na MS je brzy tak jsem zkusila test a najednou byla ovu 😊 zítra začínám Clostilbegyt tak jsem zvědavá co se bude dít

andyskarsgard
autor
5. zář 2019

@andyskarsgard tak po 6 letech stále nic. 😳

pavkova28
5. zář 2019

@andyskarsgard to je mi líto 😢

andyskarsgard
autor
5. zář 2019

@pavkova28 a Vám se podarilo?

pavkova28
5. zář 2019

@andyskarsgard ano v květnu 2017. Teď jedeme z dovolené a vedle mě sedí 1,5 letá holčička.

andyskarsgard
autor
5. zář 2019

@pavkova28 gratuluji

pavkova28
5. zář 2019

@andyskarsgard a je nějaký zdravotní problém?

andyskarsgard
autor
5. zář 2019

ja mam jen PCOS. asi je to velky problem.

andyskarsgard
autor
5. zář 2019

@pavkova28 a poslední rok uz mam i dost deprese, a stress. asi vsechno dohromady.

pavkova28
5. zář 2019

@andyskarsgard nám pomohlo úplné vypnutí když jsme odjeli na dovolenou. Plánovali jsme dovolenou a nebyl tolik čas přemýšlet nad miminkem