Nízko uhnízděné embryo v děloze, máte zkušenost?

begavan
26. únor 2016

Ahoj holky, jsem 8. den po IVF, těhotenský test mám pozitivní, už dva dny lehce špiním. Dnes mi na ultrazvuku doktor řekl, že se embryjko uhnízdilo v děloze hodně nízko a moc pozitivně se netvářil, s tím, že se uvidí. Máte s tím některá zkušenost? Díky

monie2
26. únor 2016

Ja po Ivf střídavě špinila a kvácela až do začátku čtvrtého měsíce. Ze začátku to bylo také buď a nebo...musíš bohužel jen čekat. Vím, že je to hrozné, zkus si vzít nějakou knižku nebo něco a zabavit mozek. Hlavně se vyvaruj diskuzí o různých komplikacích, taky jsem pořád něco hledala a bylo to pak ještě horší. Někdy je nevědomost sladká....

elisav
27. únor 2016

Ahoj, měla jsem podobný problém. Miminko se uhnízdilo v těměř děložním hrdle navíc v jizvě po dvou císařích. Byly to dvě fatální chyby, kvůli kterým muselo být těhotenství ukončeno. Byla jsem v sedmém týdnu. Už to budou skoro dva měsíce.

zandi
27. únor 2016

Tyden po vynechani ms jsem byla u dr - nevidel nic a pry asi mimodelozni. Po tydenni kontrole dr.videl vacek, ale moc nizko a asi se to prý neudrzi apod.... A ted jsem v 17 tt...tak snad trosku pozitivni prispevek 🙂 chce to klid a nohy v teple a nehledat nic na netu 🙂

begavan
autor
27. únor 2016

Holky moc děkuju všem za vaše zkušenosti, tak nějak se snažím počítat s tou horší variantou, abych nebyla moc zklamaná, ale na příkladu zandi a monie aspoň vidím, že ještě není nic ztraceno. Tak se pokusím hodit do klidu a s těma diskuzema na netu máte pravdu, je to fakt nemoc, musim to omezit 😅 Díky a ať se vám a miminkům daří a elis hodně štěstí do dalšího snažení...

elisav
27. únor 2016

@begavan podle mého je ještě brzy na jakékoli závěry. držím palečky, ať vše dopadne, jak má! Ten pocit nejistoty je šílený.

begavan
autor
27. únor 2016

@elisav To je, to čekání se zdá nekonečný... díky moc za podporu 🙂

keysi90
1. bře 2016

Ahoj holky, taky mám mimčo nízko položené v děloze. Dr mi na to jen řekla, že se to stává, a že to není moje chyba, že za to nemůžu a teď tady čtu vaše příběhy a mám dost strach. Já jsem doma na rizikovém, nyní v 8 tt a tvoří se mi hematomy. Takže vlastně celé těhotenství špiním. Jednou jsem i dost krvácela, ale mimčo to zvládlo. Beru Utrogestan..no snad to dopadne dobře. Musím ležet a šetřit se.

monie2
1. bře 2016

Já zaváděla Utrogestan 2-2-2 celé 4 měsíce. Pěkně lež a třeba nožky podložit polštářem a odpočívej!! Jo a taky mi doktor radil dobře vybírat stravu, abych neměla zácpu a nemusela pak moc tlačit, to se vždy krvácení zhoršilo.

keysi90
1. bře 2016

@monie2 No s tou zácpou mám bohužel problémy..a ještě jak jen ležím je to horší. Taky beru 6 leků utrogestanu denně. Ležím, ale je to síla, nejradši bych byla v práci a aby bylo vše v pořádku. Kdyby tak šlo usnout a probudit se před porodem =)

monie2
1. bře 2016

@keysi90 přesně tak, jak píšeš. A to jsem ještě měla štěstí na samé těhotné kamarádky, které prohlašovaly, že ani neví, že jsou těhotné. Ze mě byl uzlíček nervů, bála jsem se chodit na WC a pořád jsem čekala nějakou katastrofu. Někdo si prostě musí těhotenství proležet. Jinak k té zácpě, pila jsem ty jogurtové nápoje Activia, ty mi celkem pomáhaly.

keysi90
1. bře 2016

@monie2 Mám to stejně, taky mám pořád strach jak to dopadne. Když už se člověk konečně dočká vytouženého těhotenství tak přijde toto. První jsem potratila, trvalo nám přes rok další těhotenství, říkala jsem si, že už jsem si své vytrpěla tak to bude v pohodě..jak jsem se mýlila. Ještě je mi zle, trpím nechutenstvím, pak zvracím, no nic moc. Ty nápoje zkusím.
Manžel se stará o vše kolem domácnosti a já si připadám méněcenná. Je mi ho líto, tvrdě dře a ještě se stará o mě =(

monie2
1. bře 2016

@keysi90 jj z mého manžela se stala také skvělá hospodyně 😝 , ale miminko jsme si moc přáli a cesta k němu nebyla také jednoduchá, takže si ani jednou nestěžoval.
Neboj, ono to nebude trvat věčně, až se prcek lépe uchytí, začneš s vycházkama a jednodušší prací. U mě už byl 5. měsíc dobrý a těhotenství jsem si začala užívat. Strach tě nepřejde nikdy, první čekáš na srdeční akci, pak se děsíš screeningu ve 12. tt, pak ve 20. tt, pak jsem plašila, že necítím pohyby....ten strach na začátku z tebe prostě udělá vyplašenou těhuli, i když taková jsem nikdy být nechtěla 😠
Musíme těm našim uzlíčkům věřit, že vše zvládnou a my se konečně dočkáme!

keysi90
1. bře 2016

@monie2 Mě taky manžel nic nevyčítá, je skvělý =) No ono se nedá čemu divit, že jsme vyplašené těhule, taky jsem si říkala, jak se nebudu kontrolovat zbytečně a budu se snažit i sportovat a chovat se jako normálně, no jo, hold když máme problémy, tak ten strach je normální.
Už se ale opravdu těším až bude říjen a já se budu připravovat na porod.

begavan
autor
1. bře 2016

Holky držím vám oboum pěsti a musim říct, že jste mi dodaly naději. Já jsem na toto téma hledala na internetu jako ďas a skoro nic jsem k tomu nenašla, už jsem si myslela, že jsem fakt nějakej superextra exemplář s tím zahnízděním🙂 a hlavně, že je fakt malá naděje, skoro žádná... A najednou čtu, že to ztracené vůbec není. Ale já mam toho ještě hodně před sebou, ve čtvrtek jdu teprve na krev, takže u mě ještě spousta nejistoty. Keysi a Tobě doktor řekl, že máš ležet? Já totiž žádný pokyny nedostala, tak se bojim, abych něco nepodcenila... Jinak beru taky utroš 2-2-2.

monie2
1. bře 2016

@begavan já jsem měla v tu dobu nemocného svého gynekologa a zastupoval ho každý den někdo jiný. Setkala jsem se s mnoha názory na postup léčby, přišlo mi, že mladší mudr. do mě chtěli cpát léky a pak takový "starý dědoušek" byl spíše pro ten přísný klidový režim bez léků a čekat, jak se to vyvine. Takže tím ležením určitě nic nepokazíš, spíše naopak, ale rozhodně nic netahej (mně zakázal i otvírat a nosit i petflašku s pitím) a odpočívej 😉 přeju hodně štěstí

keysi90
2. bře 2016

@begavan Ano, mám ležet, ležet a ležet. Nic nedělat, já jsem hodně krvácela, špiním už od začátku těhotenství a mám ty hematomy. Utřoš beru jak ty 2-2-2

begavan
autor
2. bře 2016

Tak já se asi taky domluvim na neschopence, jak to tak čtu...pracuju sice v kanceláři, takže to jde, ale úplnej klid to teda určitě neni, natož ležení 😀 díky moc, fakt jste mi hodně pomohly, je dobré vědět, že podobný věci se dějou i někomu jinýmu... přeju vám taky hodně štěstí, určitě bude všechno dobré, ahoj 🙂

monie2
2. bře 2016

@begavan normálně si o neschopenku řekni, mně ji ani jeden z "mladých" doktorů nenavrhl, ale ten starší pan doktor mě hnal okamžitě a divil se, jak to že už nejsem dávno doma. No a na neschopence už jsem zůstala...

begavan
autor
2. bře 2016

@monie2 mě jí teda doktor nabízel, ale jen se zeptal jestli jí chci, tak jsem řekla, že ne, že stejně celý den sedim. Ale kdyby mi řekl, že mi jí doporučuje, tak vůbec neváhám. A vydržíš monie celý den ležet, nebo jaký máš režim? Holky a co berete za doplňky? Já Femibion a řeším, zda nepřidat ještě něco - vápník, jód... Nechci to ale zase přehánět, tak nevím.

keysi90
2. bře 2016

Já pracuju jako dělník, no natahám se a mákám fyzicky =) Jinak já beru Celaskon, Femibion a ten Utroš.
To s tím ležením je fakt hnus...já ale opravdu poctivě ležím, nechci skončit v nemocnici. Takže si max nachystám jídlo, čaj a o ostatní se stará manžel, nebo chodí babička, teta a tak =)

begavan
autor
2. bře 2016

@keysi90 to je super, že se rodina postará, u mě to snad bude podobně 🙂) a ještě se tě zeptám - v kolikátém týdnu Ti poprvé dělal doktor utz? A rovnou už tam uviděl, že mimčo je nízko a rovnou Ti řekl, že ležet? Já jsem trochu zklamaná, že mě k tomu neřekl nic moc.

keysi90
3. bře 2016

@begavan
Já byla u dr po týdnu zpoždění, protože jsem špinila. Viděla tam pouze dutinku. Po dalším týdnu na další kontrole už bylo vidět mimčo bez srdíčka, to jsem byla v 6 tt. To mi už nasadila ten Utrogestan a za dva dny od kontroly krvácení, tak pohotovost a tam už bilo srdíčko. Krvácení neustávalo, tak na druhý den ke své dr, opět ultrazvuk a tam našla hematom, to mi řekla že mám ležet. Za týden kontrola, druhý hematom, a to my už řekla, že je plod uložený nízko v děloze. A že mám pořád ležet a ležet.
Já ale ležím tak nějak od začátku skrz to špinění. Ona mi pořád říkala, že se mám šetřit. Ale od toho krvácení a hematomu už byla přísnější. Dokonce mi řekla, že pokud to bude pokračovat dál, špinění, krvácení a hematomy, pošle mě do nemocnice.

begavan
autor
3. bře 2016

Tyjo, tak to byly teda nervy, u vás, ale určitě už máte to nejhorší za sebou a teď už bude všechno v pohodě. O těch hematomech jsem taky hodně četla tady na koníkovi, je to asi docela častý, jak to tak čtu. Já budu asi něco podobnýho, si myslím, ale mě ještě čekají výsledky hcg a ultrazvuku příští týden, tak ještě nemáme vyhráno, no, snad to bude dobrý. Jinak jsem pátrala ohledně toho Femibionu a není tam železo, já ho měla vždycky málo, tak jsem si ho ještě dneska koupila v lékárně (po prodiskutování s lékárnicí). a od zejtra už jsem taky na neschopence 🙂

keysi90
4. bře 2016

@begavan No vyhráno ještě nemáme, jsem ale ráda, že zatím se prcek drží..v pondělí mám kontrolu, tak jsem zvědavá, bojím se pořád, ale snad to bude dobré.
Tak hlavně abys byla v klidu. =) Mě ještě krev nebrala, zatím to řešila jen tím ultrazvukem. Ale krev budu dávat asi v pondělí. Kolikátý jsi týden?

begavan
autor
4. bře 2016

Já teď pravděpodobně začínám pátý, tak jsme vám v patách 🙂 Jsou to děsný nervy, špatně spim, pořád na mimi myslim a furt si něco řešim v hlavě, i když vim, že to neni dobře 🙂 Ale snažíme se už dlouho a nejde mi se na to neupínat... Aspoň, že manžel je v pohodě a přistupuje k tomu o hodně klidnějc a vyrovnanějc, já jsem uzlík nervů... Budu vám držet pěsti v pondělí, ale když je prcek takovej bojovníček, je to na tuty, že to dobrý bude! 🙂 Já mam volat na hcg asi za dve hodky, no, uz ted mam nerva.

monie2
4. bře 2016

@begavan JJ ležela jsem poctivě, opravdu jen wc, sprcha, jídlo a nutné přesuny. Před Vánocema cca 12-13 tt (už jsme měli šťastně po screeningu) jsem to začala šidit a chystala kolem Vánoc, i jsem pekla 😝 , ale na Vánoce další krvácení až do Silvestra, tedy až do konce 4. měsíce. Od té doby...musím zaklepat...je klid a snad už to bude ok. Ale nerváci z vás zůstanou, jak už jsem psala, bojím se víc jak jiné maminy.
Jinak jsem měla taky ten Utroš, potom Ascorutin, Estrofem a nějaké kapičky (název už nevím), taky jsem dostala nějakou injekci, když jsme jeli na pohotovost s tím krvácením, mělo ho to zastavit, ale netuším, co to bylo. Ted jím jen vitamíny a doktorka mi nasadila železo na chudokrevnost a minulý týden magnesium, ale to mi přijde, že tu jí od 20 tt víc jak půlka holek

begavan
autor
6. bře 2016

@monie2 Tojo, to magnezko bych taky řekla, že je hodně časté. Jinak já mam hcg dobré, příští tejden ultrazvuk, tak snad to bude ok. A taky už se docela těšim, až přestanu brát některý hormony, beru 11 prášků denně a občas mam návaly horka a neni mi moc dobře, jsou to fujtajbly, ale bez nich by se nám asi nikdy nezadařilo... Ještě jednou děkuji za vaše zkušenosti, ať vše dobře dopadne a za pár tejdnů ať už všechny chováme v náručí svoje miminka 🙂

gambrinkax
27. zář 2020

@begavan ahoj jak jsi tenkrát dopadla?

begavan
autor
28. zář 2020

@gambrinkax ahoj, všechno dopadlo naštěstí dobře, synovi budou za par dní 4 roky 🙂.

gambrinkax
28. zář 2020

@begavan to strašně ráda slyším. A jak těhotenství u tebe probíhalo ? Mám teď to samé co si měla ty a docela se bojím jak to bude probíhat . Dr mě řekla že ho mám uložené těsně nad děložním hrdlem a taky se netvarila nato moc dobře. Teď jsem v 6tt

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru