Praha - Uhříněves, kam s deťmi na prechádzky?

katess77
15. zář 2014

Ahojte maminy, chcela by som sa opytat, pripadne vediet vas nazor na byvanie v Prahe-Uhrineves. Rozmyslame s manzelom, ze si tam kupime byt. Mame 5- mesacne dieta a chcela by som vediet okrem toho, ako sa vam tam byva, ci je tam kde chodit s detmi na prechadzy, a ako je to so skolkami.
Dakujem moc za kazdu odpoved. Katka

hajamek
17. zář 2014

Ahojky, v Uhříněvsi bydlíme teprve 2 roky a nemůžeme si stěžovat. Máme skoro 2 letou dcerku a čekáme další přírůstek. Je tu dost zeleně a tudíž i možnost delších procházek. Pár dětských hřišťátek tu také je a co se týče školek, tak s těmi nepochodíš skoro nikde... Postavili tu teď novou soukromou a v okolí je jich také dost, ale jinak jsou tu dvě státní.

andis01
17. zář 2014

Ahoj, taky si myslím, že na procházky s prckem je to tady ideální. Je tady statek s koňmi, ovce. Jsou tady takove zemědělské cesty, které jsou vyasfaltované, tak se vám tam bude dobře učit chodit. Jsou tady stromy s jablky, švestkami, třešňěmi. Příroda, hřiště pro děti super. Spíš bych se nad Uh. zamyslela kvůli dopravě. Ráno odsud vyjet je o nervy. Každý den už cca od 7 jsou tady kolony a popojíždí to celé dopoledne. Bydlíme kousek od Přátelství a naštěstí okna máme do "vnitrobloku". Mít byt otočený k silnici bych nechtěla, jezdí tady dost kamionů s kontejnery a náklaďáků a je to dost slyšet. Takže taky bych asi volila podle tohoto.. V.

levata
18. zář 2014

Ahojky, bydlíme v Uhry 7 let a zplodili jsme zde dvě děti, jsem s nimi už 5 let doma, takže okolí i poměry zdejších školek znám moc dobře🙂 okolí je super, obora, rybník, hřiště... s tím bych byla naprosto spokojená, za pět minut jsem v lese, paráda, obchody dostačující bych řekla 🙂 a nevýhody? ano ta doprava je děsivá☹ zlepšení snad až bude dokončen pražský okruh ☹ ale teď děs, silnice vede skrz město, takže se jí nelze zcela vyhnout☹ no a pak ty školky a školy, to je děs ☹ my dostali školku letos poprvé a to malému bude 5 let ☹ a bude to horší a horší, protože se zde stále staví a staví nové byty, finančně výhodné právě pro mladé lidi, kteří zde založí rodinu ... nechápu jak to tu můžou ještě povolovat ty nové projekty, kam pak chtějí všechny ty děti dát? jsou tu dvě školy základní, kterým pořád dostavují pavilony, ale nejde to do nekonečna☹ mají postavit i novou školku v Pitkovicích, ale ani do ní by se nevešly všechny děti, které nevzaly ☹ no je to škoda toto, jinak je tu fajn, osobně bych se nechtěla stěhovat jinam 🙂