Říjnovky 2008 v Praze
Uvidíme, jestli nějaký srazík domluvíme. Není to podmínkou! 😉
ilči vařit budu ve vodě, v páře to neumím a nemám na to věcičky
utáhnout opasky kvůli rodičáku no, tenhle měsíc je ok, ale příští bude masakr. Splácíme auto a já mám ještě 2 měsíce školný, tak je to drsný no. Uvažuju, co bych začla dělat z domova.
No nic, dneska mám sraz s jednou holčinou z koníka, tak se jdeme připravit. Budu odpo, pa a hezký den 😉
jo a u nás je 12 stupňů :-p
utáhnout opasky kvůli rodičáku no, tenhle měsíc je ok, ale příští bude masakr. Splácíme auto a já mám ještě 2 měsíce školný, tak je to drsný no. Uvažuju, co bych začla dělat z domova.
No nic, dneska mám sraz s jednou holčinou z koníka, tak se jdeme připravit. Budu odpo, pa a hezký den 😉
jo a u nás je 12 stupňů :-p
Já vařím v páře a nemůžu si vynachválit. nejdřív jsem vařila ve vodě, páč jsem se chystala koupit pařák a oni ho stejně neměli, tak jsem se namíchla, vzala drátěnej cedník, kterej mi akorát pasuje na hrnec a a jela jsem. A musím si pochválit, že je to mnohem lepší než na pařáku - je to za co vytáhnout celý najednou, vejde se pod něj mnohem víc vody, takže se tak snadno nevyvaří a musím přiznat, že se mi zdá ta zeleninka opravdu dobřejší a barevnější než z vody. A neumim - není co umět - napustíš vodu (lépe uvařenou z konvice, jde to rychleji) na to cedník se vším, co chceš vařit a čekáš a čekáš, dokud to není měkké. Občas doliješ vodu, ať nepropálíš hrnec. Trvá to stejně jako ve vodě - vroucí voda nebo pára, obojí má 100 st. a chutná podle mě líp. 😉
Lu - to by musel nejdřív lézt a rozhodně nesedí. Teda zkouší se posadit v lehátku, rve ramínkama dopředu a předklání se, ale moc mu to nejde. Stejně to není dobře. Včera mi v kočárku vyhodil nohy nahoru a začal zvedat hlavičku z lehu, aby mu snad něco neuteklo... ale tím skončil. Chechtala jsem se, ale je docela šichta ho uložit zpátky. Když si zamane, tak si prostě zamane. :-N
Il: se zubama jsi mě dostala. 😃
Il: se zubama jsi mě dostala. 😃
Když dáš opravdu hodně mrkve, tak bude. 😉 Já jukám na složení na skleničkách jak tam jsou ta procenta a podle toho taky odhaduju, kolik čeho. Takže mrkve je z celkového mnžství třeba polovina, petržele tak 1/3 mrkvového množství a masíčko tak polovina m.m. 😉 K tomu tak lžíce až dvě rýže a naředit vodou nebo lépe vývarem - pokud jsi třeba vařila to kuře ve vodě.
Jo a když jsem uvařila něco "nechutnýho", pže tam bylo třeba hodně těch brambor nebo i masíčka moc, tak jsem tu příští porci, co byla zmrazená, řízla skleničkou první mrkve nebo trochou strouhanýho jablíčka. Zkus to s tím jabkem a uvidíš ten kalup, jak to do něj bude padat. 😃
Jo a když jsem uvařila něco "nechutnýho", pže tam bylo třeba hodně těch brambor nebo i masíčka moc, tak jsem tu příští porci, co byla zmrazená, řízla skleničkou první mrkve nebo trochou strouhanýho jablíčka. Zkus to s tím jabkem a uvidíš ten kalup, jak to do něj bude padat. 😃
Lu: to ty prachy pěkně lítaj právě. Ale taky hlavně skleničkujeme. Je to jistota a bez práce. 😉 Včera jsem byla v Globusu, koupila dva Nutroše, tři lahvičky se šťávičkou (malé podotýkám), kaši a pak trochu pro nás a 1700 jen to hvízdlo. V lékárně dalších 700,-, to bude mít taťka radost, až se vrátí z lyží. 😃 😎
ahoj holky, tak já se taky chystám vařit, ale až se přestěhujeme, protože tady máme moc malinkou kuchyň a jsem ráda, že tam namažu chleba 😃 Ale máme parní hrnec, tak budu vařit v páře. Je fakt, že ty skleničky jsou pěkně drahý.
K Mudře nakonec nejdeme - vyprala jsem totiž v jiném prášku, než obvykle a má to asi z toho, protože včera jsem všechny věci přeprala a dnes to má výrazně lepší, tak počkám do pondělka.
K Mudře nakonec nejdeme - vyprala jsem totiž v jiném prášku, než obvykle a má to asi z toho, protože včera jsem všechny věci přeprala a dnes to má výrazně lepší, tak počkám do pondělka.
Busti, já taky přizvedávám zádíčka aspoň o zoubek. Hned dosáhne na hračku zavěšenou na boudičce a líp vidí. Zkoušela jsem sporťák, ale ráda jsem vrátila korbu - umí toho hodně a je pohodlnější. Je je nám kapánek knop. :-N A je to tak měsíc, co mi při ukládání do kočáru huláká, tak musí následovat dudlík a je klid. Pak už je v pohodě. 😉
Jdeme svačit, dráček se vzbudil. 🙂
Jdeme svačit, dráček se vzbudil. 🙂
Ilči, peru v Lovele a minule jsem vyprala v Persilu pro děti a to bylo špatně. Takže jsem znovu koupila Lovelu.
U nás je teď taky s kočárem potíž, jakmile nevidí ven - huláká jak tur. Když ji pak přizvednu záda a může koukat, tak je to dobrý 🙂
Akorát teď jak začíná lézt, tak i ta velká postel je už malá - je na druhé straně během okamžiku - tak musim pořád hlídat a neudělám nic :-S No ale ten úklid počká 😉
U nás je teď taky s kočárem potíž, jakmile nevidí ven - huláká jak tur. Když ji pak přizvednu záda a může koukat, tak je to dobrý 🙂
Akorát teď jak začíná lézt, tak i ta velká postel je už malá - je na druhé straně během okamžiku - tak musim pořád hlídat a neudělám nic :-S No ale ten úklid počká 😉
čao, tak jsem zpátky.
Takže vaření v páře je jako když se na pařáku ohřívají knedlíky co? Tak to bych mohla zkusit no, ale jen mi přijde divný vařit tam i maso. A netrvá to dýl než ve vodě? Jinak bezesporu to lepší bude, však se i říká že by si člověk měl vařit brambory v páře, zůstanou jim totiž vitamíny, víc než ve vodě.
Ad sezení, kája si sama taky nesedne, ale v lehu nechce být ani omylem, na zemi je pořád na břiše, na zádech se vzteká a na břiše taky, podle mě se nudí. Už aby lezla. Když ji mám na klíně tak ji chvíli nechám i sedět, sedí rovně a nijak se nehroutí a nekroutí, ale sama si nesedne a na dlouho to taky není.
Ad kočár, jezdíme ve sporťáku už dávno a v golfkách sem tam taky, ale v sedu není, vždycky to má v pozici leh 😉
Ilči školu nedělám, ale měla jsem na ni úvěr, který se splácí až po dodělání školy. Takže tak.
Tak snad jsem na nic nezapomněla. Jo a zuby taky nemáme.
Takže vaření v páře je jako když se na pařáku ohřívají knedlíky co? Tak to bych mohla zkusit no, ale jen mi přijde divný vařit tam i maso. A netrvá to dýl než ve vodě? Jinak bezesporu to lepší bude, však se i říká že by si člověk měl vařit brambory v páře, zůstanou jim totiž vitamíny, víc než ve vodě.
Ad sezení, kája si sama taky nesedne, ale v lehu nechce být ani omylem, na zemi je pořád na břiše, na zádech se vzteká a na břiše taky, podle mě se nudí. Už aby lezla. Když ji mám na klíně tak ji chvíli nechám i sedět, sedí rovně a nijak se nehroutí a nekroutí, ale sama si nesedne a na dlouho to taky není.
Ad kočár, jezdíme ve sporťáku už dávno a v golfkách sem tam taky, ale v sedu není, vždycky to má v pozici leh 😉
Ilči školu nedělám, ale měla jsem na ni úvěr, který se splácí až po dodělání školy. Takže tak.
Tak snad jsem na nic nezapomněla. Jo a zuby taky nemáme.
tohle je jejich web http://www.kojeneckavyziva.cz/ normálně bych jim napsala jestli by ti to neposlali
tak ty básničky mají tady http://www.kojeneckavyziva.cz/content.aspx?page...
recepty tady http://www.kojeneckavyziva.cz/content.aspx?page...
a tady http://www.kojeneckavyziva.cz/content.aspx?page... 😉
recepty tady http://www.kojeneckavyziva.cz/content.aspx?page...
a tady http://www.kojeneckavyziva.cz/content.aspx?page... 😉
fim tak pošli, budu ráda 😉
jinak dneska odpo jsem poprvé uvařila, zatím teda ve vodě, i když jsem si koupila velkej nerez cedník. Jenže, vařila jsem brokolici, kuřecí maso a brambory, voda se mi v nestřeženém okamžiku vyvařila a ono se to připálilo, tak to letělo do koše. Vedle v hrnci jsem měla hovězí, mrkev, brambor, to se uvařilo, rozmxovalo a zítra to kája dostane, tak jsem zvědavá co na to bude říkat. Myslela jsem si bůhví kolik toho nebudu mít na zmrazení a ono to dalo přesně jednu porci =-) Tak si říkám, jestli ony ty skleničky nevyjdou cenově skoro na stejno |-| No a uvařila jsem i jablka a zkusím to zamrazit. Ke sváče měla kája banán rozmixovanej s trochou UM, zbytkem rozvařenýho jablka a se 3 hami sušenkama a zblajzla to a mám pocit že jsem jí dala málo :-N
Jinak u nás změna v režimu, už druhej den mi spala cca do 5:20, dostala najíst a pak chrupala ještě do skoro 8:30 x-) Pak si schrupla cca od 11:15 hodinu a teprve teď jde znovu, a pak už asi vydrží do koupání, ale uvidíme, jak dlouho teď bude chrnět.
jinak dneska odpo jsem poprvé uvařila, zatím teda ve vodě, i když jsem si koupila velkej nerez cedník. Jenže, vařila jsem brokolici, kuřecí maso a brambory, voda se mi v nestřeženém okamžiku vyvařila a ono se to připálilo, tak to letělo do koše. Vedle v hrnci jsem měla hovězí, mrkev, brambor, to se uvařilo, rozmxovalo a zítra to kája dostane, tak jsem zvědavá co na to bude říkat. Myslela jsem si bůhví kolik toho nebudu mít na zmrazení a ono to dalo přesně jednu porci =-) Tak si říkám, jestli ony ty skleničky nevyjdou cenově skoro na stejno |-| No a uvařila jsem i jablka a zkusím to zamrazit. Ke sváče měla kája banán rozmixovanej s trochou UM, zbytkem rozvařenýho jablka a se 3 hami sušenkama a zblajzla to a mám pocit že jsem jí dala málo :-N
Jinak u nás změna v režimu, už druhej den mi spala cca do 5:20, dostala najíst a pak chrupala ještě do skoro 8:30 x-) Pak si schrupla cca od 11:15 hodinu a teprve teď jde znovu, a pak už asi vydrží do koupání, ale uvidíme, jak dlouho teď bude chrnět.
Začni psát odpověď...

Odešli
aspoň že tento měsíc vraceli daně, aspoň teda u nás, takhle by se mi to líbilo každý měsíc 😃 😃