• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme:  Beremese.cz Modrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Snažilky a těhulky z Francie. Přidejte se.

13. října 2017 
asi som dako divno tukla - odoslalo mi skor ako som dopisala :sweat_smile: :stuck_out_tongue_closed_eyes:

neviem, ci sa aj vam zda podobne - ale na mna tieto sviatky nejako divne dolahli - cela som nejaka unavena a dolamana :stuck_out_tongue_closed_eyes: (jarna unava to este asi nebude,ze?)
normalne uz ani pri PC nedokazem obsediet :sweat_smile:
dufam, ze to neni vekom :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes: :angry: - lebo to mam potom beznadejne :unamused:
27. pro 2008 ve 22:31  • Odpověz  •  To se mi líbí
Hani, gratulujem k syncekovi, ma naozaj krasne miery. Takze dalsia na rade som ja, ze?
28. pro 2008 v 10:48  • Odpověz  •  To se mi líbí
Inak, moja dovera vo fr postu prudko poklesla - cakali sme na balik dva tyzdne, tak som sla v piatok poobede na postu, kde mi tvrdili, ze balik nikdy neprisiel do Fr. Zrazu v sobotu rano nam ten balik doniesli - fakt sila, kedze pochybujem ze v ramci jedneho dna sa balik zrazu zjavil vo FR a vzapati v nasom malom zapadakove :unamused:

Chcem sa spytat - tie falosne kontrakcie boli ako 'kramy'? Lebo vsade citam, ze by to nemalo boliet, tak neviem. Mam to tak raz az dva krat za den.
28. pro 2008 v 11:07  • Odpověz  •  To se mi líbí
čafte kočky.. Jani, na mňa teda nedoľahli sviatky, ale zničená som celkom dosť.. zase sme totiž boli na horách a teda po tej sviatočnej žranici sme mali čo robiť.. a to bola ešte taká ľahučká túra.. no.. asi začnem cvičiť, či čo, lebo na ten vrchol ostrova sa nikdy nedostaneme :confounded:

Hani, kontrakcie sú ako zhruba ako menzes, len tie pôrodné sú asi tak 100x silnejšie :sweat_smile: Ak ich máš cca 2x denne, tak je to pohodička... asi začínate pomaly pracovať.. ale bolieť by nemali...

Ozaj, Janka, čo Guayana? Ľudia, ja som asi divná, ale začína mi byť smutno, že budeme musieť odísť :sweat_smile: Dnes sme zase nakúpili 2,5kg litchi, včera som jedla miestnu pytaiu, ananásy celý rok, vôňa vanilky.. no.. bude mi to chýbať.
28. pro 2008 v 15:58  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahojte
nechce sa mi pisat - tak vam iba posielam taky maly :slight_smile:

hanuk - ja som kontrakcie nemala (resp necitila som ich pocas tehu) - citila som az tie, co mi vyvolali - a to ver, ze to sa s tymi falosnymi popliest neda :wink:

mnam mnam litchi - ozaj uz dlho som sa chcela spytat, ci tu v metropole mame take iste ako vy tam u vas? - alebo je to tak ako s bananmi - ze to, co kupime v Europe sa neda ani porovnat s tym, co je v origos krajine :sweat_smile:
29. pro 2008 ve 13:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Hanuk,

doufam, ze ti dosel aspon ten muj, teda aspon driv, nez pujdes do porodnice...:slight_smile:

Ja mela taky jenom ty male kontrakce, ano boli to trochu jako menzes, ale moc ne. ja opravdovou nikdy nezazila...:slight_smile:

Bihan,

jak to tak vidim, tak si clovek zvykne vsude...

je to asi psycho, ale nekdy se mi styska po tom super nemocnicnim luzku, ktere je tak akorat tvrde a da se zvednout, takze na kojeni by to tedkom bylo supr...:slight_smile:
29. pro 2008 v 15:37  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojky!

Bihan, ja mam puchyre na nohou z vyslapu na sopku jeste dneska :stuck_out_tongue_closed_eyes: :grinning:
Vcera jsme vyrobili asi 10l punce, a zitra delame doma s kamaradama Silvestr a la Reunion :wink: Budu pripravovat samoussas, cari de porc, riz cantonnais.... Akorat si budeme muset domyslet to teplo, to bude mensi problem :grinning: Litchi teda kupujem nadale i tady, protoze to je jedno z mala ovoce, ktere Lea ji ;)

Hanuk, ja jsem ty falesne kontrakce - poslicky, mela denodenne asi tyden pred porodem. Najednou prislo takove boleni v podbrisku a zas to prestalo, a tak porad dokola, ale nepravidelne.
30. pro 2008 v 11:16  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj! Nepisala som dlho, pretoze mi bolo 2 strasne zle od zaludku, ani som sa vela neprejedla, ale skor som zmixovala kadejake dobroty a moj zaludok to nezvladol. Ale uz je lepsie, nejedla som 24 hod, len pijem vodu a caje.
Hanuk, ja som mala tie falosne kontrakcie uz od 7.mes, obcas som to pocitovala ako velmi ostru bolest v podbrusku, par sekund a hned to odoznelo. A naozaj sa to s tymi 'pravymi' neda pomylit.
Este k tej hracke, co som tu pisala, namatkovo som nalistovala v nejakom telemagazine, ze ten stacionarny bicykel 'smart-cycle' je dokonca zvoleny za hracku roka 2008 :sweat_smile: a tusim Jzfr sa smiala, ze aspon mater vie, kde ma dieta - v obyvacke, tak to teda nie, to 3-rocne dievcatko ma obrovsku telku aj s DVD prehravacom vo svojej izbicke, ktora sa samozrejme nachadza na inom poschodi ako ostatna rodina...
Tiez som ako dolamana, jednak z toho brucha a jednak sme boli v nedelu zase na snehu, vzali sme tentokrat aj psa.
POcujte, zvazujem kupu dalsej autosedacky, uz ma nebavi to neustale prekladanie z auta do auta, a rada by som taku uz do tych 36 kg, nic extra drahe, bude len v mojom aute, ziadne dlhe cesty, mate tip?
30. pro 2008 ve 13:55  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tini - wow - to je sila, ze v detskej a takemu malemu dietatu!!!! - ani neviem co dopisat, aby to nevyznelo ironicky a .... - no ak to tym detom urobi radost, tak ..... len sa mi pozdava ten "vychovny princip"

ja som rada, ze nasich zvladam ako zvladam (tak klasicky po nasom :wink: ) - a ked telku - tak im pustim kreslene (najradsej maju mickeyho v sobotu rano) alebo este reklamy - to u nas fici :grinning: (pripadne znasaju, co pozera mama :sweat_smile: )

co sa tyka tej autosedacky - neviem poradit - my pojdeme asi podobne ako svagrovci - teraz mame sedacku do 4 rokov a potom dame asi podsedak :sweat_smile: (nasi kym dosiahnu 18 kg - tak to budu mat v pohode do 4 rokov :unamused: ) - ale v kazdom pripade su dve sedacky vyhodou - ono nezda sa, ale setri to trosku chrbat
mna sice uz ten moj neboli (a som velmi rada) - lebo si neviem predstavit ako funguju ludia, co ich bolieva chrbat casto :frowning2: (ja som to mala asi nejake stuhnute a sposobene nespravnym dvihanim - decka si zvykli na ruky - maju lepsi vyhlad na svet :grinning: )

Luci - celkom sa mi pozdava ten vas silvester :wink: - punc mam rada :dizzy_face: - neposles kus ?:wink: (vzdy aj maminu tak pytam, ked mi cez telefon povie, ze co dobre varila :slight_smile: )
30. pro 2008 ve 14:12  • Odpověz  •  To se mi líbí
Co hovorite tejto sedacke?
http://www.autourdebebe.com/catalogue/ficheInstit.aspxf0=8&f1=5046274&cID=3899413&aID=3899417&i=1#
Co som pozerala, tak skupina 2/3 este nie je pre Alexa, hoci uz ma 14,5 kg, tak uvazujem zo skupiny 1/2/3. Uvidim.
30. pro 2008 ve 14:40  • Odpověz  •  To se mi líbí
30. pro 2008 ve 14:41  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tini - nejde mi otvorit :frowning2:
30. pro 2008 ve 14:42  • Odpověz  •  To se mi líbí
ten druhy mi isiel - a vyzera byt OK - a aj cena je v pohode :wink: (ktovie, ci to v soldoch pojde este nizsie :sweat_smile: )
30. pro 2008 ve 14:58  • Odpověz  •  To se mi líbí
tak to vyzera,, ze len my 2 tu dnes strasime, co??? a myslis, ze su soldy aj v autour de bebe a v aubertovi? Mne sa zda, ze oni skor robia celorocne akcie na vybrane druhy tovaru.
30. pro 2008 v 15:00  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tini - po pravde nemam ani pol ponatia :sweat_smile: - my sme detske veci kupovali prevazne mimo tychto vychytanych a drahych detskych obchodov, resp sme si pozreli, co je a za aku cenu a potom sme vzali bud v akcii, alebo u konkurencie a za lacnejsie :sweat_smile: (ja som totiz strasne proti tomu citovemu vydieraniu - kazdy predajca a aj vyrobca detskych a babatkovskych veci vie, ze mama urobi pre svoje dieta prve a posledne a ze vzdy mu kupi len to naj naj naj) - a preto drzia ceny detskych veci neskutocne vysoko :angry: (mam na mysli napr poriadne detske topanky :angry: )
samozrejme co sa tyka autosedacky - tam je dobre ist na istotu a bezpecnost - a ani cena mi neprisla prilis vysoka (ked porovnam s tym, co som tu videla od bebe comfort v akcii za 200€ ) - ale to bol iny model
ak sa ti chce si kus posurfovat po nete a porovnat ceny tejto sedacky (a zistis, ze cena je rozumna) - tak asi by som zobrala - nikto nevie, ako bude v soldoch :unamused:

inak diky za to strasenie :angry: :wink:
30. pro 2008 v 15:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
som si prave dopozerala nove fotos u Bihan - tak teda Luci, u vas to naozaj vyzera na Vianoce :grinning: :slight_smile:
30. pro 2008 v 15:59  • Odpověz  •  To se mi líbí
Čagte! Tini, nechceš tú Ferrari? myslím, že ju má Lucka a pozdáva sa mi viac, ako toto...a je dokonca aj v novej farbe :dizzy_face: http://www.pixmania.com/fr/fr/668650/art/ferrari/rehausseur-teko-ferrari-n.html

Ja som zase úplne vyflusnutá, dnes sme chceli ísť pozrieť Trou de Fer, teda sme aj boli, ale boli také oblaky, že som si nevidela na špičku nosa, tak sme šlapali "zbytočne" :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Jani, čo myslí, prečo Vianoce veľmi neprežívame? :grinning:
30. pro 2008 v 16:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
lebo sneh sa pri +30°C rychlo roztapa?????? :grinning: :grinning: :grinning:
30. pro 2008 v 16:37  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Ahoj holky,

tak mi zrovna odjela mamka... :pensive:

nekdy je to tezke, ta cizina, co...

ale mam co jsem chtela, tak si nemam co stezovat, ale ta dalka nekdy boli.. :frowning2:
30. pro 2008 ve 20:01  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tini, sedacku mame tu od Ferrari, co davala odkaz Bihan, akorat celou v cervene barve ;) Jsem s ni spokojena, az na to ze nejde sklopit, ale pokud to nebudes mit na nejake dlouhe cesty, je fakt ok. Stoji kolem 120e.
30. pro 2008 ve 20:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
cavte, tak ta Ferrari sa mi aj celkom pozdava, akurat kde ju najdem? Alebo sa kupuje cez net? :fearful: Uvidim, to ma tak vcera napadlo, ze som doma ako vo vazeni, ked si rano nestihnem vziat sedacku, lebo si myslim, ze nikam nepojdem a potom ma napadne, ze mozem ist tam a tam... A viete, co sa mi stal za trapas, ked tu boli nasi este v novembri? Chceli sme ist do Cannes s nasimi aj s Alexom, Fred robil, od rana sme sa chystali, sla som do garaze po auta a nemala som sedacku! V tom celom zmatku som si ju rano zabudla vziat, aj ked som na to myslela a dokonca prizvukovala MM. tak ma zachranila susedka a pozicala mi tu svoju; ktoru mi aj tak uz pred tym nukala, ze mi ju pozicia, pokym do nej nedorastie miminko. Ale pred 2 tyz si ju vzala naspat, pretoze miminko na materskom mlieku je riadny cvalik + zimne oblecko a do vajicka sa uz nevojde.
Luci, pripina sa len pasmi, nema Isofix? Ked sme mali vajicko bez isofixu, tak sme raz v zakrute asi v 50 km vysypali Alexa :pensive: proste pasy to neudrzali :sweat_smile:
Meleri, tie pocity poznam velmi dobre, no holt, vybrali sme si to samy.
31. pro 2008 v 08:57  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tini, no jo, nema isofix. Ja byla celou dobu presvedcena ze jo :sweat_smile:

Vsem preju kraasneho Silvestra, a stastny novy rok!!!! :dizzy_face:
31. pro 2008 v 17:21  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojte! Vsetkym veseleho Silvestra a to najlepsie v Novom roku!
31. pro 2008 v 17:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojte,

tak uz sme naspat, prisli sme vcera vecer.

Tini ja som tu sedacku Ferrari videla u nas v toysrus. My tiez ideme v piatok kupovat novu ,lebo to vajicko uz nie je velmi pohodlne pre maleho.Sice este asi nema 9 kg , on je taky prcek, ale ked je teraz aj naobliekany tak je tam na tesno.Kupovali ste 9-18 alebo 9-36??Ake mate a ako ste spokojne??Dakujem

Prajeme Vam Stastny Novy Rok, vela zdravia, stastia a lasky v nom a vela usmevov od vasich drobcekov.
31. pro 2008 ve 20:00  • Odpověz  •  To se mi líbí
Jani, my sme kúpili 9-36 a v tej skupine asi nej ako sme mohli, ale keby som kupovala znovu, tak kúpim určite 9-18. Ja som sa totiž hrozne bála, že Sára bude stále tak rýchlo rásť a 18kg bude mať v 2,5r :sweat_smile: ale takýmto tempom to bude fakt mať až v 4r, takže ak chcete 9-36 Britax Evolva je super, ale myslím, že sa viac oplatí 9-18 nejaké Maxi Cosi.. majú naj výsledky v testoch.

A prajeme vám aj my všetko dobré do Nového roka!
31. pro 2008 ve 20:45  • Odpověz  •  To se mi líbí
vsetko dobre v novom roku Vam vsetkym prajem...
sedacku ferrari, najdes tini aj v carrefoure....
31. pro 2008 ve 20:58  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahojte
vsetkym nam zelam len to dobre v tomto roku 2009 :dizzy_face:
1. led 2009 v 00:15  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj holky, tak malej spi tak vam rychle napisu co a jak.

Tak v pondeli 22.12. jsem byla na monitoru a rikali ze zatim nic , me ten den bylo zrovna tak zvlastne, jako kdyz na cloveka leze nejaka nemoc :wink: . Z pondelka na utery jsem mela slabe kontrakce, ale tak po hodine , dvou, tak jsem tomu neprikladala nejaky vyznam, az v 6h rano zacali pravidelne po 20 minutach a kolem obeda uz byli po 5 minutach, zrovna prisel pritel z prace a tak jsme rikali radeji jedem. Dorazili do porodky tam meli pekny frmol, zrovna se rozhodlo hodne deti prijit na svet :slight_smile: , prohledli me , otevrena na 3 cm a napojili na ozvy, pak uz zacali byt ty kontrakce dost bolestive, prochazela jsem se a pri kontrakcich plazila po zdi :slight_smile: , kolem 18 h mne dali na sal a pichli peridural. Kdyz uz jsem byla otevrena tak rekli , jdem na to, tlacila jsem, SF porad jo vse je dobry, jenze to uz jsme s pritelem videli na monitoru ze klouckovi slabne srdicko, a najednou to zaclo litat, pribehl doktor, anesteziolog , pritel musel odejit na chodbu , byla jsem vystrasena k smrti. Museli me nastrihnout a pak doktor pouzil kleste na vytahnuti mimi. Bylo to des, tahal ho jak o zivot ,me malem stahnul z kresla. Pritel vse sledoval z poza dveri a trnul hruzou. Nastesti vse dobre dopadlo, oba jsme v poradku.
Jinak je to opravdu ten nejkrasnejsi pocit jaky jsem kdy zazila , kdyz mi ho dali na brisko, je to fakt uzasny mit sve dite u sebe 

Vcera jsme byli na vazeni a hezky pribira, dokonce pani rikala ze za den se tak pribira kolem 30g - 40 g a nas pribira 55g za den. Mam asi vyzivny mleko 


Jinak vsem preji krasny Novy rok , hlavne zdravi a stesti.
1. led 2009 v 11:08  • Odpověz  •  To se mi líbí
Holky kam davate videa na webu ?
1. led 2009 v 11:26  • Odpověz  •  To se mi líbí
Hani, tak vitaj v klube kliešťových pôrodov :confused: To je fakt neskutočné, aké veľké množstvo detí sa tu rodí kliesťami a nikto mi nenahovorí, že v tom ten peridurál nie je zapletený. Pri druhom pôrode ho nechcem.
A výživné mliečko je super vec :dizzy_face:
Videá dávam na n-joy.cz, lebo sa dajú nezverejniť a link máš len ty.
1. led 2009 v 11:48  • Odpověz  •  To se mi líbí
Jdi na stranu:   Zruš
Tvůj příspěvek