• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Snažilky a těhulky z Francie. Přidejte se.

7. března 2017 
a kam mas dat dieta pocas pracovneho pohovoru??? mas ho vziat so sebou??? ved tej pestunke to moze byt jedno, kam ty ides, nie?
akurat neviem, co je to derogation :confused: a vas zapisali do skolky? Tu u nas sa zapisuju len deti narodene 2006 a skor...
takze ty uz nastupujes, tak si z nas tusim prva, drzim palce!
25. únor 2009 ve 13:43  • Odpověz  •  To se mi líbí
tini, v statnej skolke ides podla toho kde byvas, ak nechces ziadas o derogation, to znamena ze si vyberas skolku sama, a je to tazke ziskat?? treba dokladovat ako janka napriklad ze nounou byva daleko, takze podl ajje bydliska, alebo ked sa stahujes...
takze asi tak..

janak ja ta vzdy rada precitam ver mi.. :wink:
25. únor 2009 ve 14:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojky....
Tak ja uz posledni dobou skoro nedepkuju ;) Co bych se zbytecne rozcilovala, ne? ;))
Ale souhlas s vama, je to tady sila, nekdy fakt zasnu... :sweat_smile:

Janka, drzim palce, at to do kvetna vsecko dobre vyridite a v klidu nastoupis do prace :dizzy_face:
Taky se rozhlizim po praci, ale kde nic tu nic, krize velka, vsude bud propousti nebo aspon neprijimaji...to jsem si nevybrala uplne idealni obdobi, snad neco najdu do zari nez Lea pujde do skolky, to uz by bylo asi dost trapne, kdybych jeste byla doma ;))

Tini, to je divne s tou skolkou, byli jste se ptat na mairie??? My jo, a normalne nas zapisou.
Musime teda donest derogation, ale u nas to nebude nejmensi problem. My totiz tady mame tak blbe rozdelene mesta, nase ulice spada pod Guerande, ackoliv do centra Guerandu mame asi 7km, zatimco od centra La Baule bydlime cca 500metru. Takze logicky chceme aby Lea chodila sem, a rikali ze v pohode.

Erika, ten exemek nevypada vubec pekne, ale jinak jsou oba kluci krasni, Josh vypada jak holcicka :dizzy_face:
25. únor 2009 ve 14:39  • Odpověz  •  To se mi líbí
luci, ahoj to nie je ekzem, ale jeho alergia, ono m to aj hned zmizne, teda rano ani stopy, on sa takto vysype, len ked nieco da do pysy co nema;.

inak , vcera som prisla na prveho vinnika.. jablko.. ani si nehryzol poriadne a hned zacal puchnut na tvary....
takze mame prveho vinnika...

a on ama tak rad , jablka..a doteraz som ani neuvazovala ze by to mohlo byt jablko.. :angry: :frowning2:

naozaj tak ako pride tak aj odide.... ale ked to nan pride tak je to hroza .. par hodin horroru....
dakujem musim hodit neake nove fotky drobcov , nove, uz davno som nefotila...
25. únor 2009 ve 14:44  • Odpověz  •  To se mi líbí
Jinak Lea zacina mluvit, a je to sranda ;)) Hlavne kdyz urcite ceske slova se napadne podobaji nevhodnym francouzskym slovum. Treba ted se naucila rikat DEKUJI, jenze ona rekne jen "KUJ" a porad to vykrikuje :grinning:
25. únor 2009 ve 14:49  • Odpověz  •  To se mi líbí
lici.. :grinning:

moj zatial len pipi, kaka, mama, a d akoze josh.. stale sa bije do hrude ako king kong a povie d teda makka d, ja tu nema mekcen...
























:unamused:
25. únor 2009 ve 14:59  • Odpověz  •  To se mi líbí
oj neako to , zblblo ja zato nemozem.. :wink:

chcela som napisat luci.. ale som ti dala.. :wink: :grinning:
25. únor 2009 v 15:00  • Odpověz  •  To se mi líbí
no.. ja som práve "vďaka" kríze začala uvažovať o druhom dieťati, lebo bo tých informáciach, ktoré som získala, je to vlastne všetko jedno, čo pracujem alebo nie.. aby som nakoniec neskončila ako femme au foyer :stuck_out_tongue_closed_eyes: Lenže mám veľké argumenty proti - príšerne sa desím sťahovania a cesty.. tatík by totiž s najväčšou pravdepodobnosťou necestoval s nami a ja si to so Sárou a s miminkom akosi ani nechcem predstavovať.. ale fin. by sme to zvládli, ja by som snáď neošedivela, pre Sáru by bolo určite lepšie, keby mala so súrodencom menší rozdiel.... no ale zase začínať úplne od začiatku... ja fakt neviem :confounded:
25. únor 2009 v 15:49  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Ahojte,

byla jsem na procházce, tak nám tu začíná jaro! kvete zlatý déšt.

No my se nastopro do druhého dítěte pustíme, protože práci tady už nenajdu, ještě ve městě byla šance, ale na totálním zapadákově je to úplně ztracené, max. dělat v zemědělství, ale uvidím, třeba by mě to bavilo..... a na bývalé místo už se nedostanu páč 3 roky ho nikdo držet nebude..navíc my jaksi nemáme na výběr, s tou manželovou neplodností, takže čím dřív tím líp..

akorát musím říct že jedno dítě je celkem záhul, tak jsem zvědavá jak to zvládnu..

jestli máte holky manžela co vám doma pomůže-pouklízí nebo třeba uvaří, tak to vám fakt závidím..ten můj se sice stará o malého to jo, ale jinak doma neudělá nic, kromě nákupu..a jestli uvaří tak je to pak jak po výbuchu.... :slight_smile:
25. únor 2009 v 17:18  • Odpověz  •  To se mi líbí
Bihan, coooo? ;)) Jdete do druheho? :grinning: Ja nevim, ja se na druhe jeste necitim. Jako bylo by to mozna rozumne, kdybysme ho meli ted, kdyz stejne nemam praci, ale mne se proste jeste nechce.


Meleri, muj manzel uvari, ale je to pak po nem taky uklid na dve hodiny ;)) a taky nakoupi, to jo. Uklizet neumi to jsem parkrat zkousela ho nechat ale vysledek byl jeste horsi nez predtim, takze uz to nepraktikujeme ;) Ale velka pomoc je, ze se od mala staral o Leu kdykoliv bylo potreba. Takze to mame tak nastejno.
Furt si rikam, jeste ze tak, protoze jsou i horsi pripady ;)
25. únor 2009 v 17:39  • Odpověz  •  To se mi líbí
luci, tak to je prima Kuj kuj kuj :grinning:

Jejda, uz druhy jo? :confused: Ja nestiham ani s jednim...
25. únor 2009 v 18:13  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj holky.Tak my marodujeme,najprv bol K.O. MM,potom mala a teraz ja :confounded: V piatok pridu svokrovci,tak im dam malu,nech sa mozem doliecit.Je mi hrozneeeee.Bihan,takze uz zvazujes druhe mimi?My uz tiez,naplanovali sme si ho na dalsi rok,teda ak sa podari...ALe vooobec si to neviem predstavit,sme tu uuuuplne bez rodiny,priatelov.Mam co robit sama s malou,ale snad to nejako zvladneme :sweat_smile:
25. únor 2009 v 18:16  • Odpověz  •  To se mi líbí
No.. druhé.. lebo vlastne teraz by bol ideálny čas, ak ho chceme teraz.. keď sa vrátim zo Slovenska (v júli), tak už to bude horšie kvôli sťahovaniu atď, ale relatívne by to ešte stále išlo. Doteraz neprichádzalo druhé dieťa do úvahy, lebo by som s dvomi ani nemohla sama letieť, ale to už je passé. Každopádne sme si začali písať zoznam pre a proti, ešte tento mesiac doberiem pilulky ak tak, tak skúsime, kým odcestujeme.
Ja sa už cítim na druhé ready.. z prvého tehotenstva som sa spamätala, už mám o 7kg menej ako pred otehotnením :sweat_smile:, všeobecne sa cítim fajn a som presvedčená, že druhé bude väčšia pohoda ako prvé, lebo už nebudeme riešiť každý prd :grinning: Hlavne v poslednej dobe stále viac uvažujem, že pre Sáru by to bolo miliónkrát lepšie mať súrodenca teraz ako o 5r...

Evuliki, na toto som už mala čas si zvyknúť, čo u vás bude asi horšie :sweat_smile: Sáru som s MM zvládla aj keď to bolo o držku, ale čiastočne si za to môžem sama. :wink:

Blani a ty čo šalieš, veď si ledva porodila :grinning: Máš ešte čas :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Varenie môjho chlapa radšej nekomentujem.. dnes som ich poobede nechala so Sárou samých a skoro som skolabovala z toho bordelu :angry:
25. únor 2009 v 18:28  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Lucijo,

tak to jo! :slight_smile:)třeba ty hospodské typy, to je fakt, že můj manžel takový není....

Kuličko,

jo, hold co mi jiného zbývá? vy třeba můžete několik let počkat, ale na nás čekají v mrazáku embryja, a čím dřív do toho zas půjdem, tím větší je šance že to vyjde...protože když se to nepovede, tak ještě pořád budem mladí na další IVF, kdyby to s těma z mražáku nevyšlo....hold každému to nejde no! pár let to bude katastrofická domácnost s těmi malými dětmi, už ted je to u nás na rozvod, ale věřím že litovat nebudem.... :slight_smile: litujou jen ti bezdětní!

Evuliki,
no to je mi líto, a co tije, chřipajzna? tak at se brzo uzdravíte!

Moje svokra měla včera něco jako slabší infarkt takže taky naprd....
25. únor 2009 v 18:30  • Odpověz  •  To se mi líbí
no prave Bihan, sotva porodila a mam toho plny kecky, si rikam, jestli jednou to druhy zvladnu :pensive:
25. únor 2009 v 19:32  • Odpověz  •  To se mi líbí
Veď počkaj ešte rok... :sweat_smile:.. si budeš hovoriť ako ja, že ako bolo fajn, keď bol Titi len maličké minko, ktoré chcelo len papať, spať a kakať :stuck_out_tongue_closed_eyes:
25. únor 2009 ve 20:26  • Odpověz  •  To se mi líbí
checht, luci, to ja uz si rikam ted! Ze v porodce to bylo taaaak jednoduchy. A ted uz je to pekne slozity. Zasejc celej den mrcal. Nevim jestli ho zas neboli brisko nebo neco jinyho. Mimochodem jak dlouho trvaj eventuelni bolesti po vakcine?
25. únor 2009 ve 21:07  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahojte - vcera mi nevzalo prispevok a potom sa mi nedalo pripojit vobec na net - tak zopakujem, co som pisala vcera
Tini - deti mi zatial postrazi Pheva :slight_smile:
do skolky nas sice zapisal, ale nie je iste, ze miesto budeme mat, lebo musi byt miesto aj tej druhej skolke a derogation musime stihnut cim skor (zevraj do 1.4.) no tetuska pri prepazke na mairie nam povedala, ze zatial na derogation nemaju tlaciva a ze ani nevie kedy budu :stuck_out_tongue_closed_eyes:

Luci - ake pekne rozhodnutie - pokial sa vam podari druhe babo coskoro - tak pre Saru to bude urcite lepsie - aj ked pre rodcov to bude o troska vacsi zaberak ako keby si mala dalsie az o hodne neskor a tym padom vychovavala takmer dvoch jedinacikov - ale pokial sa vam podari, tak to bude super, dve sa daju zvladat jednym clovekom uplne pohode :wink: a ako si pisala, ze obcas aj TM pomoze, tak to bude este lepsie
26. únor 2009 v 08:25  • Odpověz  •  To se mi líbí
No super Jani, ze ti drzia miesto :slight_smile: A kde to je? Ja teraz chodim dost casto do HITACHI to je tam pri vas, myslim, a teraz u japocikov travim viac casu ako v nasej firme a vzdy si na teba pomyslim ale nejak nevydava. Ale uz od decembra sa s alom chystame do "svedskeho velkoobchodu s nabytkom" tak ked sa uz konecne vyberieme dam ti vediet, ok? :wink:
26. únor 2009 v 11:29  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
holky s tou rodičovskou dovolenou je to tak že při prvním dítěti je nárok jen půl roku ale při druhém a třetím se to stupnuje, ale kolik to si nepamatuju, ale je to rozhodně víc než půl roku..

Erika to bude vědět, když už dvě děti má.
26. únor 2009 ve 13:41  • Odpověz  •  To se mi líbí
Evuliki, a co ste schytali, chripku? To je nanic byt chora, ty sa staras o vsetkych a o teba sa nema kto :fearful: Este mam v cerstvej pamati nasu chripky, ja som MM navarila vybornu kuraciu polievku a on mi bol o 2 dni kupit sackovky :stuck_out_tongue_closed_eyes:
Meleri, a co ta tvoja cvokra? To ma za to, ze sa ti vysmieva, ze kojis! Teda dufam, ze to nie je velmi vazne s nou.
Bihan, asi v dnesnej dobe je to rozumne riesenie, Sarik bude tiez rada, zvlast ked sa nechystas niekam do prace. U nas to je v nedohladne, keby zalezalo cisto len na mne a bezohladu na vsetky okolnosti, tak by som kludne este aj 2 deti...
mne sa akurat ozvali z KE z mojej vysnivanej nemocky, ze ma kludne zoberu do prace, aj som myslela, ze na 1r, pokym si nespravim eu atestaciu a potom mi mozu viete co vsetci tito fr.uradnici v komore a tak :stuck_out_tongue_closed_eyes: tak vaham, navyse mi realne hrozi aj miesto v nemocke v cannes, ale kedze creche je plna, tak neviem co s Alexom.
Nguyen, rada ta tu zase vidim, si skocila na kus reci medzi matky??? :grinning: a jak vy dvaja s Alom pokracujete???
26. únor 2009 ve 14:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
Cavky bavky dievky :wink: Veru chripka ma napadla a to som dnes musela umyvat okna,kedze ja si vzdy vsetko nechavam na posl.chvilu :stuck_out_tongue_closed_eyes: Zajtra pridu svokrovci,musim este nieco navarit a mne sa taaak nechceeeee.Este ze malej ked pustim babyTV,tak aj hodku o nej neviem,to jedine ma doobeda zachranilo-ona kukala tv a ja som pri nej driemala :sweat_smile: Musime ist na prechadzku,lebo tu beha ako tiger v klietke :grinning: Inak som este chcela,ze ja stale neviem,kolko platime za skolku.Max.sadzba je 2.5€ na hodku a oni nam to stale (od novembra!!!) este nevypocitali,tak snad ma nesibne,ked nam to raz vsetko zrataju :angry: Lebo v skolke potrebuje vediet z CAF,aku mame fin.situaciu,ale CAF to este za skoro 5 mes nestihol,klasika :confused: A kupovala som letenky cez skyeurope,pekne isli z cenami hore!!Na vianoce som za spiatocnu pre mna a malu platila 120€ a teraz az 160,to sa mi zda fakt dost za nas dve...
26. únor 2009 ve 14:18  • Odpověz  •  To se mi líbí
Evuliki, mne sa podarilo cez valentinsku akciu (1kupis a 2.je zdarma, len poplatky) kupila pre mna a Alex spiatocnu za 140e, s 1 batozinou, bez poistenia. Vy lietate z Pariza? ja som zabudla, kde byvate.
26. únor 2009 ve 14:27  • Odpověz  •  To se mi líbí
aj u nas v halte garderie potrebovali cislo z CAF a nase prijmy za rok 2007 a podla toho nam vyrubu cenu :angry: ta pani to nazyvala tak velmi dolezito, ze pocet hodin u nich sa vynasobi 'koeficientom z CAF'
26. únor 2009 ve 14:29  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tini,ja som vtedy pozerala tiez letenku,ale to sa tyka dvoch dospelych osob,nakolko nas krpec este nema narok na miesto(a za to,ze musi na mne sediet este platim 50€),cize keby mohol ist MM s nami,tak platime tak isto,ale vsetci traja dokopy,no on nemoze ist. :cry:
26. únor 2009 ve 14:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
ja som mu sice zaplatila miesto, kedze uz bude mat 2r a 21 dni v den odletu, ale aj tak si asi vypytam ten baby-belt od letusky, co ked nebude chciet sediet sam? :fearful:
26. únor 2009 ve 14:44  • Odpověz  •  To se mi líbí
Dievcata, lucim sa na dnes, MM je dnes doma a ideme do Nice kupit Alexovi kolobezku, vzdy kradne detom tu u nas a pritom ani sa na nej nevie vozit :sweat_smile: bude k 2.narodkam, mam v plane spravit malu detsku oslavu, pozvanky som uz rozdala, a v Super U som objavila nadherne malinke torticky s roznymi detskymi motivmi, tak som mu objednala s Disney obrazkom a bude to ako 2.poschodie tej mojej domacej torty. V celom nasom okoli kolobezku s 2 kolieskami vzadu a nie ruzovu nemaju, predavacka nam vytelefonovala, tak v Nice maju poslednu modru :dizzy_face:
Lucija, v pondelok ideme k lekarke, vy kedy? som zvedava na cisla :wink: mne sa zda, ze alex je uz riadne vysoky!
26. únor 2009 v 15:03  • Odpověz  •  To se mi líbí
ju tini ja ci taty kolobrndu :slight_smile:

nam taky ohlasili, ze do jestli budem platit to, co mame na vypisu z dani v prvnim radku a z teho 10% mesicne :sweat_smile: tak to urco bude pekna palka, jeste jsem se nekukala. No a pokud bychom chteli tu crèche parental tak musime napisankovat krasnej motivacni dopis :unamused: tak nam drzte pesti, at nas vezmou! :sweat_smile:

evi, pekne se vykuryrujte jo?
26. únor 2009 v 15:40  • Odpověz  •  To se mi líbí
U nás je to ale sakra zložité s dieťaťom pri našej večne sťahovacej situácii, navyše si to musím naplánovať tak, aby mi prípadné UZV nevychádzali na obdobie, keď som na Slovensku.. no.. neviem, ako to všetko dopadne.. Niežeby sa mi nechcelo do práce, ale nejako to momentálne nevidím ružovo.. prdsalen lekárov treba aj počas krízy, ale všetci prepustení ľudia sa vrhnú na všetky voľné miesta a mne sa nechce Sáru šupnú do škôlky, aby som potom zase len trčala doma...

Evuliki, teraz je to už síce jedno, ak si letenku kúpila, ale mala si dať druhú cestujúcu osobu ako dieťa (nie dojča) a Jasmi by mala letenku zadarmo a ešte aj vlastné miesto k tomu. Ja som platila za letenky Paríž Praha (jednosmerne) 100€, viedeň-paríž ma bude stáť trošku menej, ale pálky sú to fajnové.
26. únor 2009 v 15:49  • Odpověz  •  To se mi líbí
jeeeeej dane, no aj ja som bola vyrazne potesena tento rok, min rok som bola zdanovana len ciastocne a aj to len na pol uvazku lebo v 2007 som robila velku cast roka na polovicny ale za 2008 to bude ina sleha uz sa normalne tesim a k tomu taxe d'habitation a koncesionaske poplatky juhuuuu :sweat_smile:

no tini mam trosku cas, vies - kriza (hehe) s alom pokracujeme normalne az na to ze zasa raz doslo na moje slova nakolko moj "interimista de finace" bol velky sef ked som hovorila nech si najde nieco na zmluvu a teraz ked si interim prakticky rozbil hubu, je to dost citit, ale ako sa vravi vsetko zle je na nieco dobre, jednak som zistila ze som relativne schopna to osoba kedze sa dokazem uzivit v cudzej krajine uplne sama a navyse aj minimalne jedneho cloveka navyse a okrem toho, moj drahy uznal ze som mala pravdu (asi hadam prvykrat v zivote) a zhana nieco na zmluvu, takze vsetky moje sny sa pomaly stavaju realitou :grinning:
26. únor 2009 v 15:58  • Odpověz  •  To se mi líbí
Jdi na stranu:   Zruš
Tvůj příspěvek