Už jsou z nás batolata, aneb pokec o dětech.

dzej
18. čer 2009

ahoj holky,
tak nás přesouvám do batolat, ptz už do kojenců nepatříme 😉

cerstvamama
18. čer 2009

Ahoj dzej,
uteklo to, co?

Jak se vsechny mate?

Adelce se dnes vysely cerveny pupinky, tak cekam jestli z toho nevylezou nestovice. Zatim to vypada jako od komaru, ale pry maji byt puchyrky, no uvidime.

zoubek
18. čer 2009

Také vás zdravím, začínám tápat, jak to bude se stravou... Co, kdy dát, jak ... 🙂

cerstvamama
18. čer 2009

Ahoj, mně doktorka na roční prohlídce řekla, že můžeme začít přisolovat, 1x-2x týdně dát rybu, Adélka už může celé vajíčko. Jinak asi pořád stejně, ne?

petronilla
18. čer 2009

Ahoj všem 🙂
Zdravím v batolatech 😉

Moni-taky přejeme Adélce všechno nejlepší k ročku,hlavně hodně zdravíčka,pohody a úsměvů 😉 a ať jste brzo bez pupínků 😔 .

Zoubku-my baštíme docela pořád stejně,jen ji to taky trošku přisolím a už to tak neřeším 🙂

Holky,jinak DOBRÁ zpráva,mamčina kámoška-bývalá učitelka svedla z ředitelem školy těžký boj,ale nakonec ho přesvědčila a včera nám přišel dopis,že Adámka vezmou do té školy,co chceme 😵 ,supééér,jsem tak ráda!!!
v úterý měli rozloučení se školkou,bylo to krásný a dojemný 😔 😢 ,až mi oči zvlhly 🙂 .
Zítra jdou obě děti na očkování a v sobotu máme megaoslavu..... 😎 😅

Tak hezký večer!!!!

dzej
autor
18. čer 2009

ahoj holky,
Peti tak veliká gratulace!! 😵 Je to super. Peti a megaoslava čeho?? Té dobré zprávy, nebo má Adámek narozky?
Moni, tak pokud to budou neštovice, tak bud ráda, aspon to budete mít za sebou.
A s jídlem jak říkáš...já teda přímo nesolím, ale mám koupenou Solčanku to je směs koření pro děti s mořskou solí, tak dávam to.
Zoubek já myslím, že už můžete dávat skoro vše...ted je dobrá doba na ovoce a zeleninu tak se dá aspon vše vyzkoušet jak děti reagují. A kojíš ještě?
Peti, ty bys mi mohla poradit jako zkušená mamča dvou dětí 😉 dneska jsem byla u kamošky, těšila jsem se, že si v bazenu zablbnem se Sabulkou a s kamoškou pokecáme.. jenže tam přišla ještě jedna mamča co má děti 2 a 5let. Ta 5ti letá holčička mi "pořád visela na krku" takže jsem nemohla absolutně nic. Vůbec nevím jak se mám v takových situacích chovat jak těm dětem vysvětlit, že si s nima nemůžu pořád hrát, že musím hlídat S. (mamča samože byla ráda, že se malé "zbavila" takže jí neřekla ani slovo) 😔

petronilla
18. čer 2009

Jani-
já taky používám Solčanku,konečně jde koupit i u nás 😉 ,je fajn.
Oslavu máme trojitou-Adámek,já a manža 😵 ,každý rok to takhle v červnu slavíme najednou,já měla narozky 10.,a kluci mají 23.a 24.,tak se vždycky sejde celá rodina u našich na zahradě a je to prima 🙂 a taťká má ještě navíc 30-tiny 🙂 .
No a co se týká Tvé situace s tou holčičkou-asi bych ji to určitě zkusila vysvětlit,že Sabinka je ještě malinká a potřebuje Tvoji neustálou pozornost a ona by Ti mohla třeba "pomoct" s hlídáním a cítila by se možná důležitě,ale to záleží na její povaze.Ale v 5-ti letech už by měla být rozumná,pochopit to a stejně tak i její mamka.Tady každá rada drahá 😉.
Já zase teď ráno s nechutí vodím Adámka do školky,Jarda má ranní,tak musím jít i s Adélkou a jsou tam dvojčata holky a strašně vlezlý,pořád mi chtějí Adélku tahat z náruče a ptají se v jednom kuse "můžu pohladit?"a nechtějí nás pustit ven,mávají mi,bušej na okno,hrůza 😝 ,tak jim taktně naznačuju,že Adélka s nima za ruku chodit nebude a ať se koukají vrátit k učitelce,ale taky nevím,jak se k nim už chovat 😔 😠 .

coriven
18. čer 2009

Jůů ahojte, tak už jsme v batolátkách 😀
Moni a jaká byla oslava prvních narozenin? přihoď pak nějakou slavící fotku ať skouknem 😉
Petí, to je super, že Adámka vzali do tej školy, kam chcete a užijte si trojitou oslavu - a všem přejem všechno nejlepší, hlavně to zdravíčko, štěstíčku a rodinou pohodu 😉
Jani, jak psala Petka asi bych tu malou zkusila nějak zaměstnat, je fakt, že to by měla dělat spíš její maminka, ale co už, že... Ale otázka jestli to zabere, asi si potřebuje vynucovat pozornost...

JInak u nás nového to, že se z malé stává mamináček ☹ , tak sem si myslela, že nás to mine a ejhle je to tu a její převelice společenská povaha už se začíná taky stahovat... Tak uvidíme, snad se to zase vyspraví...
Taky máte holky mamináčky?

Pěkný večer a hezké sny...

jo a holky, co je to ta Solčanka? teda tak se přímo jmenuje ten výrobek? to neznám 😅

petronilla
19. čer 2009

Cori-děkujeme za přání 😉 ,jinak Adélka zatím mamiňák není,jak píšeš,tak je fakt společenská,ke každýmu jde a když někam odcházím,tak zatím nebrečí a je v pohodě,tak uvidíme,jestli jí to vydrží 🙂 .
Ta Solčanka to je něco jako Podravka,ale bez glutamanu,s mořskou solí,tak pro dětičky ideální -kuk sem....
http://img.mimishop.cz/zdravakrasna/0/a1175952.jpg

cerstvamama
19. čer 2009

Adelka je ted celkem maminak, zacalo to myslim kolem toho pohrbu. Asi ji vsichni ti truchlici nejak znejistili. Ale ve spolecnosti se zpravidla rychle otrka a je v pohode.

coriven
19. čer 2009

Ahojte,
taky se naštěstí rychle otrká, dneska byla u babi a dědy na celé dopoledne a teda ještě tamje 😅 , potřebuju nás zabalit na víkend jedem k tchánovcům a prý úžasná, hodná a v pohodě, no tak to budem muset opakovat častěji 😅 - já si jela kupovat plavky a houby sem koupila 😠 asi se letos nebudu koupat 😀

nadik
19. čer 2009

Ahoj holky, vezmete mě do party? Koukám že jste tu už staré známé 😀

dzej
autor
19. čer 2009

ahoj holky,
Peti tak díky za radu, zkusím jí příště nějak zaměstnat 😉 Jako mě nevadí, že si chce pohrát, na chvilku jo, ale ne celý odpoledne a já pak ani nestihnu malou pořádně vykoupat nebo nakrmit. Hm taky to nemáš lehký s těma dvojčátkama ☹ Já mám pocit, že když ukážeš těm dětem, že máš zájem, tak je to jak s tím příslovím - podáš prst a sní celou ruku 😀
Jinak si užijte tu víkendovou oslavu, přejeme vše NEJ a hlavně ať vám neprší. Nám prší dneska celý den. Byla jsme v práci tak mě to tak nevadilo a odpo u babi a pak jsme šli na plavčo, ale nekonalo se, ptz se stala nehoda - jedno mimčo nakakalo do vody, tak to celý čistili 😲 😝
Jani ty jo, to máš ale dneska vegáč 🙂 o plavkách mi ani nemluv, já mám teda z lonska, ale pěkně mě z nich přetýkají špeky, na koupák nemám odvahu jít, tak se vtěrkuju k známým co mají bazeny 😀 😀

Nadik ahoj, určo se přidej. My se známe z kojenců, ted jsme se přesunuli ptz už máme přes rok 🙂 Copak už Terezka umí??

coriven
19. čer 2009

Jani no o špekoch ani nemluv 😝 😀 asi mně bude letos stačit jen dětský malý bazének 😀
Nadik vítej mezi námi 😉

cerstvamama
19. čer 2009

Ahoj Nadik, ja si te pamatuju z kojencu, tak vitej 😉

Tak my zatim bojujeme s nestovicema, fialovy je uz cely byt, nejen pupinky. Navic se k tomu pridala ryma z klimosky, ach jo. Je mi ty nasi maly chuderky lito.

Holky, uz jsem vam psala, ze mam konecne tu mycku? Je uuuuuuuuuuzasna!!!

cerstvamama
20. čer 2009

Peti, taky přejeme Adámkovi vše nej!

Jak vám spí děti přes den? Adélka 2x po 45 minutách, asi tak. Přemýšlím,že odbourám dopolední spánek a zkusím jí dát až po o, třeba to vydrží dýl. Včera jsem to zkusila a spala od 12 do 14 hod. Ale je teď nemocná, tak nevím jestli nespí tak dlouho kvůli tomu.
Včera jsem jí dala třešně a děsně jí chutnaly.

petronilla
20. čer 2009

Ahoj holky,díky za gratulace-vyřídím 😅 ,pořád řešíme,jestli budem venku,nebo vevnitř,aby se Adélka moc nezmáchala v té mokré trávě,když včera pršelo,ach jo....Jaroušek právě smaží milion mini řízečků,Adámkovi jsem nechala udělat dort Mašinku Tomáše,tak bude nadšený,jen aby ho chtěl vůbec rozkrájet 😕 😀 .

Nadik-vítej 😉

Moni-jojo,myčka to je dobrá věcička 😀.Tak hlavně,aby se z toho Adélka brzy dostala a moc ji to chudinku nesvědilo 😒 ☹ ,u nás ještě ani u jednoho neštovice neproběhly,tak si to na Adama počká,až půjde do školy.
S tím spaním-Adélka spí většinou 2x denně asi po 1,5 hodině a někdy,když ráno stává k té 7 hod,tak ji dám spát jen jednou a to spí taky kolem 2 hodin a třeba pak už od 12 hod je vzhůru až do 19,30.Takže spaní zatím dobrý 🙂 ,to mi vynahrazuje to,že je to jinak taková dračice 😅 .

Tak hezký víkend všem!!!!!

sajmon113
20. čer 2009

Ahoj holky, můžu se taky přidat? Brouzdala jsem diskusema a tahle je přesná. Mám doma taky batole a docela živé, tak bych si občas ráda pokecala 😎

coriven
20. čer 2009

Ahoj holky,
sajmon - taky vítej mezi náma a holky napište, co už vaše dítka umí 😉 a konečně tu máme chlapa 😀

Moni ať jsou neštovice brzo pryč a nejste všecí fialoví 😉 já už si to nepamatuju - neštěvice asi hodně svědí, že? 😕 😅
Tak úžasná myčka, já chcu takýýýý - no ale až do nového 😀

HOlky a kdy Vám dítka vstávají? My pořád bojujem - nejpozději v 6 h. a docela často těsně po páté 😔 , to je pak síla ju udržet, aby spala jen jednou za den, protože jak spí 2x tak jde pak spát až kolem 22 😠
Jinak spíme jak kdy - cca 1,5-2,5 hodky za den, jak sem to natahla na to jedno spaní denně, tak se i ten spánek natáhnul... 🙂

Pěknou sobotu u nás prší a prší a je docela i chladno, to sou výkyvy - včera pařák a dneska zima 🙄

sajmon113
20. čer 2009

no chlap, je to spíš taková oteklá nudle 😀 , v roce vážil 8,10, ale dr.mě vždycky uklidňovala, že je drobnější postavy, že mu nic nechybí. Jinak začíná to být takový malý chytráček a hlavně vyčůránek. Umí toho spousta, ale není na povely jako pes, jen když má náladu. Na nohy se staví od 8 měsíů a lézt po čtyřech se naučil až nedávno. Chodit chce pořád, ale jenom za prst, sám se ještě bojí. V mluvení jsme zatím zůstali jenom u báby, papa, hamham, a na mě volá ama 😀, ale zvířátka napodobuje hezky. Když třeba dělá kachničku je k sežrání.

S tím vstáváním je to u nás taky brzy. Od 6 do 7h, ale v noci se mi budí hodně 😖 , je to nejspíš k zubům, s těmi jsme si nedávno užili až až. Chtěla jsem to taky natáhnout na jedno spaní denně, ale neuspěla jsem. Až do 9 měsíců mi chodil spát co dvě hodiny. Teď pravidelně dopoledne od 10-12, někdy i dýl, hlavně venku v kočárku. No a pak ještě odpoledne kolem půl 5 tak na hoďku, večer chodí spát kolem 20-20,30.
Počasí mě už vyloženě s..e. Protože bydlíme v rodinném baráčku a Vojta je naučený být celý den venku, a jak prší tak je zle. Stojí u okna a řve. Teď ho vzal manžel do kočáru, narval na něj pláštěnku, nad sebe děštník a šel ho vyvětrat aspoň tak 😎
Myčku hrozně závidím, mě příjde, že teď nedělám nic jiného než myju a myju a myju, a hrnce jsou tu furt. Vařím denně a malému zvlášť takže to nemá konce. 😠 😠 😠 😠

cerstvamama
20. čer 2009

sajmon
Přesně z toho důvodu jsem si tu myčku pořídila. Taky mi připadalo, že mám pořád ruce v dřezu. Je to fakt dobrá investice, ušetří to spoustu času i peněz. Tablety jsou sice investice, ale v DM mají jednu takovou německou značku, která je několikrát levnější a myje možná líp než Calgonit. Kolik už má Vojta zubů? Adélka má 8 a další jsou na cestě. K tomu teď rýma a neštovice,užíváme si to.

cori
To už si jako nepamatuješ neštovice u malý nebo u sebe? 😀

peti
Školka je spolehlivá, Adélka to dostala od sestřenice a ta to dostala právě v té školce 😉

Tak ať máte pěkný počasí, my pro změnu máme hezky a vedro, ale nemůžeme ven a to je taky na nic.

coriven
20. čer 2009

Sajmon, že oteklá nudle 😀 pěkné, my měly v roce 8,7 takže o kousek víc 😅 To je blbý jak se ještě budí v noci, to Kája naštěstí po roku přestala - kojíš? Já právě do roku ještě kojila ráno a jak jsem přestala, tak začla i líp spávat... ale je fakt, že teď jak zase musím kolem tej 5 ráno děla mlíčko, uááá to na to sotva vidím 😅

Moni, u sebe 😅

Zubů máme 9 - vypadá srandovně - dole jí jdou vidět jen 1 a nahoře plná pusa už i stoličky máme (trojky chybí 😅 )

Tak my moc zvířátka nenapodobujem - jen af af (haf), kvak, aba (žaba) a čiči - spíš je všechny poznává, teď jsme se pobavila - řekla sem ze srandy - kde je beruška (u krtečka byla uplně prťavoučká) a Kája hned na ni ukázala (a to sem jí ju snad ani neukazovala), takže sice dobře poznává, ale pojmenovávat nechce a to na ni furt bučím, bečím, kvíkám a nic 😅

dzej
autor
20. čer 2009

ahoj holky, Sajmon vítej 😉 odkud jsi??
tak my se spaním to máme všelijaký. Vstáváme cca 6 - 7h, pak jde spát cca 10-12h a pak ve 20h. Ale dneska spala od 10 do 14h to jsem ještě nezažila 😀 Zubů máme 6. Už ujde pár krůčků sama, ale nechce se jí, radši knourá a natahuje ruku abych ji držela. Zato venku mi utíká pořád nejlépe do mokré trávy, do blata atd.. 😔
U nás vede auto...projede někde kolem nás a malá hned ukáže a řekne auto (aby ne, když je dcera automechanika 😀 ) jinak zvířátka jen baf.
My měly v roce taky 8,7kg 😀 😀
Moni tak ať máte neštovice brzo za sebou. Na jednu stranu závidím 😀
tak hezký večer holky 😵

dzej
autor
20. čer 2009

jo a s těma tabletama...já střídám calgonit (když je v akci tak kupuju) a ty z DM a je to nádobí v pohodě 😉
myčka je strašná úspora jak času tak vody a rukou 😀 😀

sajmon113
20. čer 2009

no tak to my jsme hooodně pozadu, mame jenom 4 zuby, a to docela čerstvé, první zub vylezl v 7 měsících, přesně na vánoce. no a s těmi nahoře jsme bojovali od poloviny února, pořád teploty, v noci vůbec nespal, tahala jsem do ložnice ze zoufalství i kočárek a celé noci jenom houpala. V květnu to začalo vrcholit. Nejdřív 6 nemoc, pak moučnivka, pak asi týden 40 horečky vkuse, a konečně vylezl první nahoře. Teď je docela klid, ale nemám představu, co se bude dít až polezou stoličky. 😠
cori - kojila jsem 11 měsíců, jenže pak chtěl už jenom večer a mlíko ubývalo, vztekal se, tak dostal flašku 😉 Trochu mě to mrzelo, ale co se dá dělat ☹ . na ranní mlíko mám zlepšovák, na nočním stolku mám ohřívačku, v ní flašku s vodou a ve skleničce nachystaný sunar, jak se zbudí jenom nasypu, zažbluchám a je to. 😎 Ale dá se to řešit třeba i termoskou. Chceme jet totiž v létě na víkend pod stan, tak jsem právě dumala, jak to tam budu řešit. 😉 Jo a ještě k těm zvířátkům, máme jich spoustu doma, berany nám věčně ječí pod okny, takže se opičí po nich. 🙂
dzej - jsem z Třince, okr. Frýdek Místek, severní morava, co by kamenem dohodil do Polska 😉 Náš milostpán právě nechce ani těch pár krůčků, taky kňourá a hledá palec, který by ho jistil. Ale ta mokrá tráva a bláto to je taky naše specialita a vedou kameny, ty nosí až domů. Auto ještě říct neumí, ale brmblat umí na všechny způsoby. Jako traktor, jako auto, jako motorka. Tatínek sice není automechanik, ale auto je koníček, takže je nadšený, že syn je po autech celý divý 😀
Jo a ještě jste mi udělaly velkou radost s tou váhou, u nás se teď kolem dokola narodilo spousta dětiček, a my jsme právě nejdrobnější. Bráchovi se narodil taky klouček, o pět měsíců později, a v půl roce měl váhu jako my v roce ☹

cerstvamama
21. čer 2009

Ahoj holky, jak se mate? Mne uz pomalu hrabe z toho jak jsme zavrene doma. Na vecer jsem se domluvila s kamoskou a vyrazime do ulic 😉 Tatka bude koupat a uspavat.
Dala jsem do alba par fotek, jestli se chcete mrknout.
Hezky zbytek nedele.

nadik
21. čer 2009

Čau holky, no tak to je fajn.... naše malá je taky živel je vzteklá a chce si dosti často dělat co chce,teď zrovna má rýmu tak je protivná... Miluje čudlíky na tv, dvd, telefony wifi, no prostě vše co svítí a nebo se dá mačkat, samozřejmě taky kabely a zásuvky. Začínáme chodit za ruku tak to jí baví, tedy jen když se jde tam kam ona chce, jinak si lehne na zem a hodí hlavu dozahu a nechce se nechat ani zvednout. No je to fakt něco pro mě, když musím mít furt perfektně naklizeno, tak jsem večer zničená jak kůň 😖 . Dost vzpomínám jak jsem měla loňské léto suprové, byla furt venku v kočárku a budila se jen na papání, paráda 🙂. No každé období má svoje že 🙂

nadik
21. čer 2009

cerstvamama: tak jsem se koukla na tvé fotečky, malá už měla neštovice? Kde to chytla?

nadik
21. čer 2009

Taky mi hrabe z toho jak jsem doma, malá má rýmu a tak sní jsem raději jen doma na zahrádce, nechci jí brát moc mezi lidi ani děti.Už jednou jsem posunula očkování a fakt bych nerada posouvala znovu, tak čekám až nebude rýma, ale je to divný jeden den z nosu teče pak zase nic, tak už si myslím, je to dobrý a další den po probuzení kašle a zase teče z nosu.... Manžel taky smrká má alergii, tak jestli to má taky.... nevím jak dlouho to může trvat asi ještě týden počkám a když se to nezhorší tak se objednám...

coriven
21. čer 2009

Ahoj holky,
MOni tak krásné večerní vyražení 😉 , je potřeba jednou za čas někam vypadnout 😀
Tak my dneska chodíme jako diví, až žasnu - ruky hore jakoby se vzdávala a chodí a chodí, je to sranda 😅 a holt budem muset udělat další bezpečnostní opatření 😅 , když už došáhne zase víš a je rychlejší.
Nadik s tou rýmou to máme taky pořád dokola 😠 už si člověk říká, konečně je klid a šup zase to někde chytíme, ale pokud nechrčí, tak už to ani moc neřeším, naštěstí se snaží smrkat, tak za ní pořád nemusím s kapesníkem...
Sajmon, jj taky sem si říkala, že ta naše váha je nízká, když kamarádky kolem mají dítka těžší, ale dr. mě uklidnila - ona totiž malá delší dobu se moc nepohybovala - teda lézt začalla až v 11 měsících a pak už nepřibírala, takže je to u nás pohybem 😉

A nějak rychle nám roste noha, asi to bude tím, jak se rozchodila nožka se jí tím snad zpevnila 😅 ještě nedávno jí botka byla veliká a teď se tam sotva vleze 😅 , jakou mají vaše dítka velikost?

sajmon113
21. čer 2009

Ahojík, přeji hezkou neděli 🙂
cerstvamama- mě to taky občas přepadne, depka z těch čtyř stěn. V zimě jsme s holkama chodily aspoň na sinning, ale v létě jsme to stopli, že se můžeme hýbat i venku a zadara 😎 , jenže už se k tomu nějak nejde dokopat 😝 . Každopádně ti přeju řádnou jízdu dneska večer 🙂
S tou rýmou vám to nezávidím ani trochu. My jsme jí měli zatím jen jednou, klepu na dřevo, jak se mu vrtaly první zuby dole, tak týden před tím ho zchvátila nějaká chřipajzna a z nosu teklo v jednom kuse. Jenže Vojta je háklivý na čištění nosu, jak jsem se přiblížila s odsávačkou tak zpustil takový řev, že občas na mě přiletěla moje mamina co mu provádím 🙂.
cori- my jsme taky začali lézt až v 11 měsících, ale od 8 měsíců běhal sám v chodítku a kolem toho 11 se naučil za jednu ruku, takže chodítko šlo k šípkům 😠 . Mě zase právě dr. říkala, že se hýbe více proto, že je drobnější a lehčí tak mu to jde snadněji. No ale až začne chodit sám bude to mazec, dneska totiž po 4 sám dolezl ke schodům do patra a vylezl až do poloviny, tatínek trochu neuhlídal. Nic se naštěstí nestalo, ale kde jsou ty časy jak jenom ležel. On je totiž lezucha hrozná, umí vylézt sám i z kočárku. A přitom ho to nikdo neučil, když to udělal poprvé tak se mi snad zastavilo srdce. Příjdu ke kočáru a on stojí vedle na zemi. Prvně jsem myslela že vypadnul, ale neměl jediný šrám. No a po čase mi sám ukázal jak to dělá. Chytrolíni, ti naši prckové.
Nadik- jj ovládačky, to je taky naše, nejvíc se mu líbí ty červené čudlíky, přišel totiž na to, že se tím dá TV vypnout i zapnout 🙂
Jinak jsem zkoukla vaše albíčka, a holčičky jsou moc krásné, hotové lalinky.