Začínám cvičit - hledám spřízněnou duši

pajdalena
3. únor 2015

Tisíckrát se začínalo, snad ještě víckrát se k tomu vůbec nedostalo.
4.2.2015 začínam cvičit. Nikdy jsem necvičila, neběhala (naposledy na zš a z toho mam trauma do teď), ale tělo si žádá alespoň drobný zásah.
Hledam nějakou spřízněnou duši, která by do toho šla se mnou. Ráda bych našla začátečníka, jako jsem já, který se zadýchá už při rozcvičování. Bez ostychu bych přidala fotky na začátku (klidně bez obličeje), váhu, míry...
Hodně děvčat zde chválí výzvu s Jill...klidně bych šla do ní + pokud by to tělo zvládlo, tak přidat výzvu na břicho či zadek.
Je to 30 dní - nečekam, že zhubnu či se vyrýsuju na počkání, ale jde mi o to to zkusit...

leniczka23
4. únor 2015

@pajdalena Klidně do toho s tebou půjdu,ale Jill necvičím..tu už mám za sebou..Dnes si jedu pro Eliptical takže bych jela na něm..minimálně 5x týdně..Začnu taky dnes..Míry a foto pošlu,ale do zpráv..A jako na fotce vypadáš tak,že jestli mi pošleš foto tak budu mít spíš trauma..😀

luccy.luccy
4. únor 2015

@pajdalena jen přidám svoji zkušenost, já jsem cvičila s Jill, poctivě každý den, osmý den mě začaly neskutečně bolet kolena, musela jsem přestat, bolí mě doteď, sotva jsem chodila, do dneška si pořádně nedřepnu. naprosto jsem si je odrovnala a ta bolest... takže opatrně. 🙂 budu muset najít jiný druh pobybu. ze začátku jsem byla taky nadšená, ale je tam opravdu hodně skákání a z 90% tam je zápřah právě na kolena... 😠

pajdalena
autor
4. únor 2015

@leniczka23 Podotýkam, že nemam děti, takže se má postava nedá srovnávat s tou, která po porodu je. Fotka, co mam v profilu je dobré 4 roky stará a je na ní o 8kg míň :D Já mam bloklá záda, takže na to asi taky nenastoupim jakože hrr, ale chci dneska alespoň něco zkusit...
Dnes tedy proběhne zvážení, focení a změření...diskrétní poslání do zprávy beru :D

@luccy.luccy Já zapálená nejsem. Je mi to totálně proti srsti, ale nepravidelná strava udělala svoje a i když to neni trága, tak to neni to co to bývávalo (a to co bývávalo bylo jen a jen od přírody - bez toho, abych tomu nějak pomáhala)...Uvidim, co na to budou řikat má kolena a kdyžtak udělam plán B 🙂

pajdalena
autor
4. únor 2015

@leniczka23 Takže. Poznatky z mého prvního dne? Já mam svaly? Jill musim zavrhnout...opravdu nápor na kolena a neudýchávam. To je pro mě tim největším odpuzovačem. Takže...abych opravdu začala alespoň něčim, tak dřepy a sedy lehy...a klobouk dolu před každym, koho cvičení baví 🙂

jitavrtule
4. únor 2015

@pajdalena víš.... když tohle je přesně cesta k tomu zas s tím seknout....a neber to prosím jako kritiku. Ono to není o tom, že klobouk dolů před každým, koho cvičení baví. Ty si musíš najít takový pohyb, který tě bude bavit, jinak absolutně nemá smysl ho dělat. Cvičit s nechutí a z musu, jen proto, abych zhubla a počítat, když už bude ten třicátý den a já s tím budu moct seknout, je na prd, protože přesně svádí k tomu, aby to člověk různě šulil. Ve finále ale podvádí jen sám sebe. Chce to najít si něco, co budeš chtít dělat, na co se budeš těšit, ne kvůli nějakýmu hubnutí, ale prostě proto, že tě to baví, že to děláš ráda.
Jill je klasika - posilování,skákačka, aerobik. Ale je milion jiných druhů pohybu - od běhání, přes zumbu a různé taneční fit-hodiny, po TRX, fitbox, cvičení s bosu, hulahoop obruče, trampolínky, jógová cvičení na flexibilitu, pilates, plavání, kolo, lezení na stěně, volejbal, tancování u tyče, ježdění na koni, wakeboarding......nebo klidně třeba procházky a geocaching, případně dogtrekking.
Něco tě bavit bude, jde jen o to, zjistit co 😉
Zkus se zamyslet, jestli máš radši týmový věci nebo indivindi, jestli potřebuješ vzrůšo a dynamiku nebo spíš klid a harmonii, zvaž omezení (strach výšek, potíže s klouby atd) a od toho se můžeš odrazit.
Jestli jsi z Brna, tak tam určitě možnosti jsou, nenech se odradit a znechutit domácím aerobikem, který tě neba!
Držím palce.

pajdalena
autor
4. únor 2015

@jitavrtule Děkuji za proplesknutí - v dobrém 🙂
Co se týče pohybu, tak jediné, co beru na milost je plavání a to je v celku náročné na dojíždění a hlavně gyn. problémy, tak hledam alternativu.
Skákání, hopsání a zadýchání se už u rozcvičky fakt neni pro mě, takže to jsem zavrhla. Sedly/lehy a dřepy jsou zatím tím nejmenším zlem, tak snad alespoň to pro první měsíc bude stačit a pak tělo dovolí i něco víc.
Tisíckrát raději, než cvičení bych sedla a pracovala...klidně i za dva!!! Práce mam dvě, obě je mam ráda, dělam na 120%. Mam ráda svůj klid, své soukromí, takže cvičení doma je zn. ideál...

leniczka23
4. únor 2015

@pajdalena Mně teda Jill nebavila,ale dávala jsem jí a dávala jsem jí pořádně a zhubla i když mně nebavila..Jinak já mám svých 45 min taky za sebou,jen nevím jestli se stihnu vyfotit..Pokusim se,ale mám toho hodně pak ještě dítě vykoupat atd..určitě ještě napíšu,ale do IP..tak zatim..

simonceli
4. únor 2015

@pajdalena byla jsem na tom uplne stejne jako ty. Posledni opravdovy sport byl na skole, jinak jsem zavodne lenosila. Ja teda zacala cvicit uderem rijna. Chodim na pole sport a vyskedky uz vidim. Chodim jednou tydne. U rozcvicky se uz potim, posilovani nenavidim a nejvic rada mam finalni protahovani a jeste radeji odchod domu 😀. Nikdy me nic nebavilo, ale tohle me chytlo. Cvicis pouze se svoji vahou a v ramci svych moznosti a muzes se posouvat stale dal a dal. Coz je super. Nikdy jsem nepotrebovala zhubnout, ba naopak, ake po dvou porodech proste clovek potrebuje zpevnit.

pajdalena
autor
4. únor 2015

@simonceli Zavodní lenoška? Super, zakládam klub :D Jsem ráda, že nejsem sama a ještě radši, že má někdo nejraději na celém cvičení odchod domu :D

jitavrtule
4. únor 2015

@pajdalena to chápu -s tím plaváním to mám podobně.Alea co třeba taková powerjóga? Zkoušelas někdy? Ono se to nezdá, ale při ní člověk zaposiluje poměrně dost, navíc se i krásně protáhne a po hodině dobře vedené powerjógy se já osobně cítím fakt nabitá a přitom odpočinutá. A jako bonus - kolik tlustých jogínů znáš 😉 ?
Tam jediné co, tak to chce dobrého lektora, já vyzkoušela několik různých kurzů a někde mi to prostě nesedělo, nebavilo mě to, buď to bylo až moc hopsahopsa nebo zas naopak samé dýchání a relaxace a málo akce..
Nakonec jsem zakotvila u lektorky, se kterou mě to fakt bavilo. Po pár hodinách pod dozorem si pak můžeš cvičit i sama doma, což je fajn, náklady nula nula nic, ale chce to, aby tě minimálně v začátcích někdo ohlídal, že děláš jednotlivé cviky správně, že správně dýcháš.
Případně třeba pilates taky splňuje - klid, ale přitom aktivní zapojení těch správných svalů, lze provozovat i doma na karimatce.
Jo a teda jen jako tip, protože to se doma dělat nedá - flying yoga (aero jóga), zagoogli 🙂
Jen nápad, uvažuju nahlas 🙂

simonceli
4. únor 2015

@pajdalena no tak jsem vzdy rada kdyz jdu domu, ale je fakt, ze se vzdy u toho naramne pobavim a taky se tesim na kazdou dalsi lekci.

pajdalena
autor
4. únor 2015

@simonceli Já měla jen jednou v životě moudrý nápad jít na spinning...po cestě dom jsem byla tak vyklepaná, že mě neunesly nohy a já spadla ze schodiště. To je cca před sedmi lety a byl to jediný a opravdu marný pokus, který mne dostatečně odradil :D

simonceli
4. únor 2015

@pajdalena no spinnig je hnus. Ale zkus kouknout ns youtube na ten pole sport. Ono je to sice skupinovy ale jedes sama se sebou a ostatni nevnimas. Ja to teda doporucuju a pridavam nejakou fotku.

pajdalena
autor
5. únor 2015

Tak...den druhý. Najela jsem na kolečko DŘEPY - ty dělam opravdu opatrně, nepřepínam to, snažim se je dělat správně, SEDY LEHY - u toho jsem máslíčko a musim si pomáhat špičkama zapřenýma o skříňku, MOSTY - ty se mi zdá, že dělam špatně, takže plán pro dnešní den je zjistit, jak na to a pak mam takovou tu napínací gumu s madly, tak s tou zkoušim ruce...toto je pro mě to nejmenší zlo, nezabere to ze začátku extra moc času a pomalu budu přidávat na počtu opakování...
Nicmně se přiznam, že jsem dnes dělala vše po třiceti a sedřená jsem jak kůň...ať žijou máselníci 🙂

simonceli
5. únor 2015

@pajdalena na start je 30 dost. Hlavne se poradne rozehrej a poprotahuj. To je dulezite.
ja jdu dnes necekane na svou hodinu pole sportu. Pak budu zase skuhrat.

pajdalena
autor
5. únor 2015

@simonceli Nestačila jsem se divit, jak ve mě křupalo, když jsem se protahovala. Pak jsem každé dělala 10x a celé kolečko 3x zopakovala. Zítra asi zůstanu u stejného počtu, neboť bych se ráda dožila dalších dní 🙂

simonceli
5. únor 2015

@pajdalena ve me taky hrozne krupe pri protahovani. A nejlepsi he treba, kdyz uz jsem na tycce v nejake pozici a chytnu krec. To pak nevim co mam delat.

pajdalena
autor
6. únor 2015

Tak...DEN TŘETÍ. Již od začátku jsem myslela na to, jak sednu a napíšu sem, že to mam za sebou. Rajčatová barva s kapičkami potu a vylezlou žílou na čele - takový je můj stav. Udělala jsem si kolečko, které jsem 4x opakovala. Jak jsem si řikala, že bych mohla každý den přidat o kolečko navíc, tak to ani náhodou. Teď to vypadá, že se budu držet na počtu 40x každý cvik a už to dojíždim za hlasitého sténání, hekání, funění a následného odpadání.
Večer se mi dokonce v takovém tom polospánku zdálo, že dělam dřepy a celá jsem sebou prapodivně cukala :D