Čekáte mimi v srpnu 2019?
Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?
@inssomnia já nevím co to mám za okolí, ale nikdo ani jenom nepomyslel na látkové pleny. Nevím proč ale jsou mi o dost víc sympatické než jednorázovky. Když jsem viděla kámošku jak po každém cvrku přebaluje a otírá chemickým ubrouskem a patlá hromadu krému a zase zpátky do plenky, přišlo mi to hrozné. Tento postup si nedovedu představit. Já sama trpím snad na všechny možné kožní nemoci a proto se chci i vyvarovat parfemovaným plenkám, krémům ... velká pravděpodobnost, že bude alespoň jeden v tomto chudák po mně. A líbí se mi ta kombinace s bezplenkovou komunikační metodou. Já ale na začátek jednorázkovky pořídím. Novorozenecké látkovky asi ne, jenom rostoucí a uvidíme jak to půjde. Aspoň od 3 m. to zkusit rozhodně chci.
@inssomnia já taky používala kalíšek ale jakmile mi přeskočilo čtvrt století tak začal protékat a cítila jsem se nervozitu jestli náhodou někde neteču, že jsem se vrátila k tamponu, vím že po 25 roku se kupuje větší velikost ale já nakonec od toho opustila. Látkové pleny mám taky budu kombinovat s jednorázovými.. mimino v bříšku dobře řadí a mě se strašně líbí jak se k němu tatínek hezký chová jak se přes bříško poštuchujou teď mu montoval postýlku. Je to také pěkné když jde vidět že má okolí radost z nového přírůstku v rodině. Má mamka to hrozně prožívá.jakmile k ní přijedu tak se jde "přivítat" s bříškem a pak se i zas rozloučí když odjíždíme. Akorát mu říká Pepíčku... Jednou to jmeno chlap pronesl a mamce se zalíbilo že mu tak říká..My se nakonec dohodli na Tobiáškovi a ona furt že ne že to je Pepíček 😀
@inssomnia no jako z mé strany rodina se těší od samého začátku ale od chlapa prý taky jo ale řeší tam kraviny že už jsem se ozvat musela taky že nejdřív je přednější chalupa a pak až ostatní(zahrádka, garáž atd..) jestli teda chceme bydlet a prohodila jsem i ať si jeho táta nemyslí že nemáme kde být že to stojí jen na baráku u nich ,že máme více možnosti kam jit jen když je přítel jedináček tak to chce opravit jinak že by se chalupa přenechala někomu jinému takže oni můžou být rádi že chce s tím něco dělat. Pořád se tam hádají . Jsem ráda že chlap už to vidí a chce taky vchod svůj a navíc to domluvil tak že se plánek překreslí a vchod bude úplně na jiné straně než mají oni. Takže je vídat nebudeme což je super. I tak to bude ještě zajímavé.
@inssomnia mám z toho trochu strach ale to se snad poddá... Prosadit si svoje umím a když se naštvu tak se mám kam vrátit a to je pro mě takový uklidňující mít zadní vrátka🙂 no bylo mi řečeno že příští týden se začne makat . Dřevo je ještě v lese... Napadl jej bohužel kůrovec takže postahovat kůru a spálit... A jsem teda zvědavá na tu rychlost blesku jak to odsype (to mi bylo řečeno ) . 16.6. se má narodit tele tak to jsem taky zvědavá. Myslela jsem že na chalupu je potřeba suché dřevo ale asi to tak není -nevim nevyznám se v tom ale na tu rychlost jsem opravdu zvědavá 😀já se už šetřím, sotva se ohnu k botám a když jsem u nich tak si pomuchluji kočky a jdu se podívat po lese. Našla jsem dva hřiby ale chrobave. Jinak jsem byla na bezinky tak dneska chci dělat sirup mňam mňam 🙂
mno já jsem včera byla v poradně a už mi pan doktor nasadil prášky na tlak.. prý ho mám pořád mírně zvýšenej, ale lepší když to bude řešit než aby se něco stalo. což je pravda.. u něj mi naměřili 150/100.. a to jsem pak asi o 2,5 hod později šla do dia poradny kvůli cukrovce a tam mi ho změřili a tam mi vyšel 135/85 a ten je v pohodě a to jsem si ten prášek od něj ještě ani nevzala :D no ale stejně je radši budu brát at je to v klidu.. oni za to můžou asi tedka ty tepla co jsou..
v dia poradně jsem vyfasovala glukometr a mám si měřit 4 dny a zapisovat do deníčku hodnoty.. jen mám problémy aby mi po píchnutí vylezla potřebná kapička krve.. nějak se ji nechce ven.. ale to chce třeba jen cvik..jen jsem se zapomněla optat jeslti se vrací nebo ne :D dokonce u něj byl nějakej krém na ruce a držák na dudlík.. tak nevím co si mám o tom myslet :D
pro prcka už máme skoro všechno koupený.. oblečení ještě prý dostanu, tak ho moc nekupuju, ale zbytek krom plínek a ubrouků už máme snad koupenej.
@inssomnia nejsi divná, taky to tak mám. Bála jsem se že už budu ležák, ale ono ejhle zvládnu vpoho 10 km procházku, doma poklidit a nejsem vyřízená. Doufám že to nějakou dobu vydrží. Už ani necítím pnutí v podbřišku. Jen mi chlapeček vesele leží na mocaku, tak mám permanentní pocit, že musím čůrat. Jinak občas zaznamenám nějaké kotrmelce, ale stále se vracejí do své polohy hlavičkami dolu. Z čeho mám radost. Ráda bych prožila přirozený porod a hlavně pak hned i fungovala a ne abych se zotavovala z císaře.
Co predporodni kurzy? Já s manželem jsme byli zatím jenom na první části a musím říct že byl super. Pro manžela hodně informací takže jsem byla ráda že si začíná uvědomovat co nás čeká. PA mi řekla ještě docela dost informací ohledně porodu dvojčat co jsem se nikde nedocetla, takže pro mě fakt super. Divila se tedy, že bych chtěla přirozeně rodit, prý se to nevida často. Tak snad prdosi budou spolupracovat.
@matys13 jaké hodnoty ti naměřili? Já měla tu jednu po 2h zvýšenou 8,7 a má být max 8,5 ale řekli mi že stačí cukr jenom omezit. Takže nepůjdu ani do dia poradny.
Ty předporodni kurzy jsou super. Byla jsem včera sama -ostatni kromě 3holek měly sebou partnera a jeden chlap to tam nedával ... Musel jít pryč 😂některé baby jsou praštěné. PA představovala aniball a za mnou se ženská ptala svého chlapa jestli má úzkou vagínu.. jako nechápala jsem .. to si mají doma říkat.. prý nejčastěji ženské rodi kolem 36 TT. To se nám to dobře krátí 😀
Já mívám zase nízký tlak. Mám pít kafe na zvednutí, cukr naštěstí v pohodě a už mi začíná pokapkavat z prsu máte to taky tak? Já sem na rozdíl od Vás pořád unavená.. asi tím tlakem.. :(
@lenulka89 tak já jsem tam neměla žádnou takovou pipinu 😂. Já mám tlak ukázkový, jenom občas když nahodim rychlou chuzi na kterou jsem byla pred tehu zvyklá mám pocit že mi srdce vyskočí. Moje prsa zatím nic. Nevíš jestli je to předzvěst dobře rozbehnute laktace?
Chodíte některá plavat? Já jsem nad tím začala uvažovat, zajímá mě jak by to šlo s břichem, ale bojím se infekce. Vím že jsou i tehu tampony, ale nevím jak moc dokážou ochránit.
@amitrama no já dostala prášky na podporu tvorby mléka co užívám jednou za měsíc tak to asi funguje.. nevím zeptám se v poradně. O plavání jsem taky slyšela jako ta voda tě nadnese. Kolegyně co je těhu tak chodí plavat ale je to jen do konce měsíce a pak tu permici může dochodit s dítkem jak se narodí na plavání s dětmi což je super že to nepropadne. Jinak jestli trpiš záněty a kvasinky atd. Tak bych to asi neriskovala... Možná bych se spíše poradila s gynekoložkou.
@lenulka89 moje gynda je šílená, ta moc neporadí. Doklepu to s ní a po porodu zdrhnu. Teď jako těhotnou mě jiný gynekolog vzít nechtěl. Prý je nárůst těhotných. Asi se poradím v nemocnici. Už očekávám kdy mě tam naplno moje gynda odkopne. Odhaduji to na poslední návštěvu příští týden.
Jinak už 3 den mi v noci znecitlivějí prsteníčky na rukách. Jeden den jeden a teď už 2x oba. Je to dost nepříjemné, ráno ho nedokážu narovnat nebo dovřít. Kloub se jakoby zasekává. Myslela jsem, že v noci jsem si ruce nějak zalehla nebo co, ale dnes googlim a prý se to v těhotenství stává a vymizí to chvilku po porodu. Většinou to holky měli tak měsíc před porodem... co mi přijde šílené. Ještě rodit nechci a ani to zatím na předčasný porod nevypadá. No koho by napadlo co všechno se s tělem děje. Od rána jsem je ještě stále nerozcvičila.
@inssomnia mě nikdy plavat nelákalo, já tak se vyhřat do bublinek a na protiproud a stačí 😁no tak my ten kurz máme v 5lekcich . První ukážou animaci porodu, řeknou co sebou do porodnice, stříhání hráze, příznaky atd..Ukážou ten aniball 😁bylo to takové divné když tam každá holka měla chlapa a borka tam mluvila o takových intimnostech ale tak to k tomu patří.. 🙂 takže když prý budeš chtít rodit tak podle jedné doktorky prý osvědčený způsob: vyhřat se pořádně ve sprše, dát si deci červeného vina a udělat si s chlapem pěknou chvilku 😂 hodně maminek to prý vyzkoušelo a pomohlo to říkala PA 😉prý spermie mají v sobě spouštěč který prý obsahují i tabletky nebo čípky teď nevím co se dáváji na vyvolání porodu a ještě ke všemu to máš BIO 😂
@amitrama máš fakt divnou gyndu... Hold si asi nevybereš. Já měla štěstí že mě vzala druhá jinak si nechci představit jak by to dopadlo .. já mám zase problémy s křečaky. Nikdy jsem na to netrpěla . Hodně jsem cvičila, udržovala si postavu a teď z mé velikosti xs na velikost L... Přibrala jsem 9kilo a prý to na mě vidět nejde ale je to tam .. nohy mě bolí, snažím se je podkladat do výšky když spím to malinko zmírní a holky radily potírat olivovým olejem. Tak jsem zvědavá.
Tak co holky jak se Vám vede? Už nastupujete na mateřskou?
Taky jste tak zavodněné? já za poslední týden úplně moc, všude. Ráno když vylezu z postele jsem celá otlačená od peřiny :D vypadám fakt legračně.
@inssomnia hmmm seš dobrá že stále jedeš v tomto módu :D, to já jsem v poho, taky nejsem úplně marná, co to ještě zvládnu, ale šetřím se. Dnes si jedu končeně vyzvednout kočárek, mám radost. Pak už jenom takové serepetičky jako kosmetika pro mimi a pro mě do porodnice a bude vše.
Tak ať kurz proběhne dobře a o hlášky se rozhodně poděl :D
Ahojte taky se mi stalo že mě vzbudil pošťák a že si mám jít pro balíček dole. Vylezu z postele, peřina otlacena na ksichte. Bylo 10h a pošťák na mě :vy jste spinkala že? 😂Kurz je sranda. Holka co se tenkrát vyptavala partnera jestli ma úzkou vaginu tak včera zkoušela po kurzu židle(jsou vypolstrované) a říkala jakési holce asi její známé :ty si měla měkčí židli... Já to sice neviděla ale můj chlap jo a měl z toho zážitek. Jinak ho budu muset dokopat ještě na matriku. Kočár ještě ať si pobude v obchodě stejně se v nemocnici zdržím asi 3dny. Dítě prý musí být že zákona 72h. v nemocnici po porodu nám říkala na kurzu. Tak mezitím chlap kočárek vyzvedne a doplatí 😊 jinak mě natekly nohy, 12 kilo nahoře prcek váží 1650g v 31tt. Vstává se mi pěkně blbě. Bříško začíná překážet a těžce se s ním vstává z postele. Jinak dnes jsem byla na odběr krve na železo tak jsem zvědavá jestli nejsem chudokrevna. V parních dnech jim jen samé ovoce ať to jsou jahody tak meruňky atd. Na nic jiného chuť nemám.
Jinak mě se ptala gyndarka kdy chci jít na mateřskou tak jsem ji řekla že co nejpozději. Mám docela slušný příjem i když marodim tak ať to trvá co nejdyl takže já jdu až v polovině července. Rodičovský příspěvek mě děsí chci být na rodicaku 3 roky ale ty penízky jsou k pláči :(

@inssomnia ta čičína je teda duležiťák :D:D:D