Čekáte mimi v srpnu 2019?
Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?
Já si teda na výši rodičaku taky nestěžuju, zvýšení bude příjemné o tom žádná. Ale i když by se nekonalo tak je stále luxus být s dítětem do 3 let doma a ještě k tomu něco dostávat. Některé státy to mají šíleně nastavené, být s mimi jenom do 6 m a pak honem zpátky do práce... Budeme se muset kapanek uskromnit než začneme opět chodit do práce, já mám v plánu zůstat 3 roky a možná sem tam nějakou pracicku z domova, nebo brigadku, ale jenom na odreagování. Dřív se vracet nehodlám a navíc ani se asi nechci. Samozřejmě že nevím jaká bude situace, ale musela bych si minimálně zkrátit úvazek nebo najít něco blíže domovu. Tím že budu mít hned 2 děti chci si je užít co možná nejvíce.
@puhelin no já uvidím jak to vůbec půjde. Zatím nekupujeme žádnou extra výbavu jenom čtverce které se využijeme vždy a když si nastavíme režim tak zjistíme jestli to zvládneme. Sušičku máme, ale bojím se že dvojčata mi dají zabrat a nebudu mít na to energii. Minimálně bych ráda kombinovala. Jasné že na cesty je jednoraz vždy lepší, to bych ani asi neřešila jinak. Dnes jsme si vyzvedli kočárek ani když je to ten nejlehčí a na manipulaci nejpohodlnější je velký jako krava 😃. Zabere celý kufr, takže pokud neporidime větší auto na cesty se budeme muset balit hodně minimalistický.
@amitrama No prave. Ja si to nedokazala predstavit, ze na vylete vozim pouzitou latkovou plenu. Takze bychom vzali papirovku.
Zkousela jsem to s dcerkou v sestinedeli, mela jsem ctverce a svrchni a dcerka po hodine mela od moci pupinky a to mi vadilo. V papirovkach to zvladala, tak jsme u nich zustali. Pri kazdem prebaleni ji oplachuju pod tekouci vodou, nepouzivam vlhcene ubrousky, nemazu zadnyma mastickama a i v tech papirovkach (mame Dada plenky) opruzena nebyla. Proto me ty latkovky nenadchly. Pred porodem jsem byla z latkovani nadsena, ale castecne i vinou lenosti a castecne tou zkusenosti jsem k nim cestu nenasla.
@amitrama Resila jsem to tehda s kamaradkama, ktere uz latkovaly dlouho, pry se v tech latkovych kuze opruzuje taky a kdyz je tepleji, tak i casteji, nez v jednorazu. Musela bych hledat praci prasek a testovat ruzne vkladacky (materialove), ktere by sedly. Na to nebylo moc penez :/ I v jednorazu jsou horsi a lepsi vyrobky.
@inssomnia no tak jasně když podepíšeš reverz tak tě nikdo silou nemůže držet. Ale toho vyšetření co dítě by mělo projít. To je hnus.. Sotva se narodí a už do něj cpát chemii a dělat všelijaké testy atd...vůbec se mi to nelíbí. V minulosti se to nedělalo a žilo se.. No tak já platím sipo na byt telefon, internet, auto ještě živit sebe a dítě.. Zda se mi ten RP hodně malinký.. Ale tak chlap mi vypomůže to jo ale kdybych to měla financovat vše sama... Ale četla jsem na jakési diskuzi že do 10000 si můžeš přivydělat a neplatí se daň ale ted nevím jak to přesně bylo.
Včera jsem byla v lékárně že se poptám po porodních kalhotkách... Byl tam lékárník chlap tak 25 let...bylo mi to blbe se ho ptát na pomoc s výběrem kalhotek tak jsem šla jinde 😂 už máte sbaleno do porodnice? 🙂
@lenulka89 no já vůbec všechno radši kupuji přes eshop a do lékarny si jenom dojdu vyzvednout :D přese jenom je to víc položek a nechci dělat za sebou frontu. V pondělí si právě vyzvednu poslední balíček a pak všechno nacpu do tašky. Docela mě vyděsilo že v jedné dvojčatové diskuzi teď holky rodí jak na běžícím páse tak 34 tt a jedna dokonce co měla termín 2 týdny po mně, takže radši chci být připravená. Dnes se mi dokonce zdálo že jsem porodila čtyřčata a hned po porodu jsem s nimi jela nakupovat do kauflandu :D:D:D
V týdnu nějak vyperu a zjistím co všechno chybí ať můžu zkompletovat úplně.
Jo a jak řešíte kojící podprdu, všude čtu že je lepší kupovat až po porodu, že se velkost blbě odhaduje, ale do porodnice mám mít 2. Já teda teď nemám žádnou úplně padnoucí, ale říkala jsem si že to už nějak doklepu s tím co mám. Tak nevím jestli kupovat tu kojící nebo ne.
@lenulka89 no a to s tím prodáváním dětí to mi ani neříkej, já mám na to strašný vztek. Sama jsem se usilovala s přestávkami asi 2 roky a pak když vidím podobné exoty tak je mi z nich špatně. Posledně když jsem jela do porodnice na kontrolu, tak před budovou ženská rozdýchávala kontrakce s cigárem v ruce, úplně to ve mě vřelo jak bych ji nafackovala.
@amitrama u mě je všechno v pohodě.. v úterý jdu na ultrazvuk tak se snad už dozvíme co to vlastně čekáme.. jinak nemám žádný potíže krom únavy.. ale to se dá čekat v těhle vedrech.. pořád je mi teplo.. ale jinak miminko už kolikrát hezky kopne.. ale ne bolestivě.. já si ty pohyby hrozně užívám když ho cítím.. už máme koupený snad všechno co je potřeba.. oblečení moc nemáme, ale to spíš koupíme podle toho jak bude prcek rust.. dokonce už jsme koupili i nejmenší plínky abych měla do porodnice.. kdyby náhodou to začlo dřív tak at jsme připravený..
v úterý jsem chtěla napsat jak máme velký miminko a co to bude. .tedka ještě musím 2 dny vydržet :D
@inssomnia ty jo, já mám dnes 12 kg nahoře, jsem celá zavodněná a roztáhl se mi i hrudník, takže podprdy co jsem nosila se mi těsně zařezávají. A to si myslím že nevypadám jako slon :D. I boty bych mohla nosit o číslo větší. A obávám se že mi závidět budeš muset, dvojčata nejpozději v 38 tt vyvolávají, už by to nezvládala placenta, ale považují se od 36tt za plně donošené. Ona ta příroda si to dobře přizpůsobila.
S aniballem nevím, stále nevím jak to se mnou bude, jestli neskončím kvůli polohám mimi s císařem. Teď ve čtvrtek mám kontrolu, tak jsem zvědavá. Včera jsem měla v břiše šílené rošábo tak se bojím že se jeden prďola posadil a druhý lehl křížem. I tvar břicha tomu odpovídá. Čim dal tím víc bych si chtěla projít přirozeným porodem. Čas na případné otočení ještě je, tak doufám že se srovnají.
Kupovali jste čtvercové pleny?? Ještě je stále nemám, neumím se rozhodout které. Jsou mi sympatické https://www.ekobroucek.cz/katalog/latkove-pleny...
ale nevím jestli nezvolit klasiku staré časy.
Co jsem tak četla tak nejlepší jsou právě takto staré, takže máš kliku že je tchýne schovala :D. Na xkko jsem taky koukala, ono snad v tom zas až taký rozdíl nebude, hlavně že to není čína.
@amitrama jako mě je to pohlaví i jedno.. to jen chlap by to už rád věděl.. dokonce má čas a půjde tam se mnou.. tak mu to doktor bude moct sám vysvětlit :D váha je zatím tak nějak podobná.. na poslední kontrole jsem dokonce 0,8 kg zas shodila :D ale to bylo teplo tak jsem to možná všechno vypotila :D já zatím nepřibrala ani 3 kg.. ale to beru podle poslední kontroly.. naše váha doma není zrovna spolehlivá :d
cukrovka je v pohodě.. hodnoty mám prý v pohodě.. jen když s ním něco sladkýho tak mi to vyskočí, ale to je logický.. říkala že se mám měřit sem tam jak si vzpomenu a na konci července na kontrolu..ale jinak jím jako předtím a všechno je v pohodě..
dokonce mám už i nějaký to břicho.. sice jsem byla tlustá už předtím, ale ke stolu už se nevejdu tak snadno jako předtím :D
můžu se zeptat jakou váhu mělo vaše miminko kolem 32 týdne při velké kontrole? Moje doktorka měla před týdnem pěkně blbou náladu. Skoro mě už vyhazovala (nenapsala ani nic do kartičky) a já se jí stihla akorát zeptat na to, zda je syn otočený hlavou dolu, že mi přijde, že mě kope do žeber a odpověď byla, že když mě kope do žeber, tak je asi jasné, že má hlavu dole...takže jsem v tu chvíli byla v šoku z odpovědi a neměla jsem chuť se ptát na další otázky 😞 Při dcerce mi říkala vše, ale teď vím poslední váhu syna na přelomu dubna až května, kdy měl 550g (toto vím z nemocnice, kde jsem ležela pár dní)...od té doby nevím nic 😞 ale říkám si, že snad by mi řekla, že je něco v nepořádku
@verunkaaa27 já vím že naposled moje miminko vážilo necelých 400 g a to jsem byla na ultrazvuku kvůli rozštěpu.. od tý doby jsem žádnej ultrazvuk neměla.. jdu na něj až v úterý.. ale doktor je v pohodě.. jen dělá ty důležitý kontroly a nedělá mi ultrazvuk každej měsíc

@lenulka89 Proto jsem si cele tehotenstvi musela setrit, z toho jsme udelali dcerce ve 2 letech pokojicek a jeste ji sporime. Moc si nemuzeme vyskakovat, ale pocitat se s tim muselo a k tomu tak pristupujeme.