icon

Čekáte mimi v srpnu 2019?

lenulka89
13. únor 2019

Ahoj holky, čekáte miminko v srpnu ? My bychom měli mít TP 21.8. jak se cítíte? Jste doma nebo chodíte do práce? Máte nevolnosti? Můžete spát? Jak na to reaguje okolí že jsi těhotná?

matys13
27. zář 2019

@inssomnia nevim..ve stredu jsem byla doma jen s malym a slo to.. Ae tedka 2 dny zas porad jen breci a my nevime cim tentikrat..kdyz uz ho uspime tak se vzbudi protoze mu vypadne dudlik..

Malej mel vcera mecic.. Ae ze by to bylo lepsi nevim no

verunkaaa27
6. říj 2019

Vašík měl v 7 týdnu 5560g a 57 cm (toto měla dcerka ve 3 měsíci) 🙂 při narození měl 3670g a 49 cm

inssomnia
Autor odpověď smazal
inssomnia
Autor odpověď smazal
verunkaaa27
8. říj 2019

@inssomnia no už mám co dělat teď, když s ním jdu do třetího patra :D neumím si představit za pár měsíců :D jinak u nás celkem v pohodě, akorát někdy má dny (jako poslední tři dny), že přes den i v noci spí a funguje krásně, ALE na večer může být vzhůru i 5 hodin a pořád se vzteká a něco se mu nelíbí, je vidět, že je unavený a že by spal, ale prostě spát nebude a radši bude brečet :D až ho to nakonec unaví a chrní. Naštěstí vždycky stihne vytuhnout do těch deseti, kdy chodím spát i já :D

My jsme byli s Vašíkem u příbuzných cca 270 km daleko, když mu byl měsíc a zvládli jsme to 🙂 taky si přinesl rýmu a kašlík (ten byl jen pár dní) a rýmu už má skoro tři týdny, ale už to vypadá, že se z toho dostal.

Já chodím vypomáhat advokátovi do kanceláře 2x do týdne na 2-3 hodinky, výjimečně víc hodin, jsem u něj už dva roky 🙂 zkusili jsme jednou MM přes flašku a zvládli to s tatínkem, tak to takhle děláme pokaždé a zatím to funguje 🙂

matys13
8. říj 2019

Tak dneska kontrola v šesti tydnech a máme 4040 g a 55 cm.. při narození 3630 g a 50 cm.. sice tolik nepribral ale hlavně že něco a že roste😀

amitrama
11. říj 2019

My dnes 10 týdnů 😲, nejraději bych to zastavila. Režim máme už zažitý a už je to větší pohoda než na začátku. Jenom mě trápí že Domík má stále hlavičku do strany a strašně se přepíná. Docela mi trvalo než jsem se ho naučila vázat do šátku, vůbec se nechce zachumlat jak je zvědavý a zádíčka ohle obráceně. Pediatrička říká že zatím je to ok, že má čas aby se to srovnalo. Musíme počítat jejo korigovany věk 1 měsíc. Je fajn že ráno se budí a místo pláču se smějí. Už jsou to také sluníčka. Začali si strašně náruživě cucat ručičky a už chytají všechno co jde, co nevidět to spojí dohromady.

amitrama
11. říj 2019

@inssomnia tak to máš zařízené bezvadně. Je fajn že držíš kontakt s praci když tě baví. To já bych nedala. A jak to zvládáš? Nestýska se ti?

amitrama
11. říj 2019

@verunkaaa27 nemocí se strašně bojím. Jsem úplně blbá co se týče léků. Já sama jsem měla horečku naposledy ještě na škole a to je už nějaké desetiletí a antibiotika asi 2x v životě. Už to vidím jak budu úplně mimo když se u nás objeví nějaký bacil.

amitrama
11. říj 2019

@matys13 ty jo, to je ale hodně máličko. Co na to doktor? Já vím že je blbost koukat na nějaké statistiky, ale týdně by měl nabrat alespoň 150g. Pro takto maličké dítě je důležité aby dobře prospívalo a správně rostlo. Je ještě neklidný? Nemá to souvislost?

matys13
12. říj 2019

@amitrama doktorka na to nerikala nic.. Hlavne ze vubec pribira.. 2 tydny po propusteni nepribral prakticky nic.. Takze lepsi min nez vubec nic.. Porad kojim a on se se mniu u toho nekdy dost pere a vzteka se..

Neklidnej je porad.. Prakticky kazdej den aspon 2 hod prorve v kuse a lres den nam ho nejde moc uspat.. Kdyz ho uchovame me spani, tak jak ho polozime do postylky je vzhuru do 30 min.. Takze omu spani moc neda.. A pak je tu porad brisko a prdiky

verunkaaa27
12. říj 2019

@matys13 naše doktorka by to asi hrotila, kdyby měl tak malou váhu, ale zas z jedné strany je pravda, že aspoň něco přibírá 🙂 třeba se to později obrátí a bude zas přibírat víc 🙂

@amitrama pamatuju si u dcerky, že jsem taky byla vyplesklá z nemocí, které měla :D a to jsem byla celkem dost často nemocná, takže bych na to měla být zvyklá, ale u těch dětí je to něco jiného...ale teď, když mám synka, tak už vím, že to moc hrotit nemusím, dokud nejsou horečky, to už je pak horší, hlavně u těch malých...v pondělí jdeme na první očkování, tak jsem zvědavá, zda to prořve nebo ne, dcerka vždy ani nepípla, když jí očkovali :D

inssomnia
Autor odpověď smazal
lenulka89
autor
22. říj 2019

Nás hračky ještě nezajímají. Malý nam v noci v pohodě spí jen 2x se probudí že má hlad, párkrát si cucne a spinká dal... Spí s nama v posteli chce mít u sebe někoho asi aby se cítit bezpečně jinak neusne. Rozhazuje rukama a nohama a zkouší jestli tam někdo je a když není tak se vzbudí a začne kňourat. Teď v 7tydnu váží 4,8kg. Doktorka říkala že hezky prospívá. Akorát od včerejška v něm začíná chrčet. Uvidím jak dnes ráno a kdyžtak s ním povalim k doktorce. Snad chudák nebude nemocný :( jinak když hlídá chlap tak nic neudělám. Vždy abych něco udělala dám malého do kočárku a pošlu ho s tetou (mou ségrou) ven na procházku a mezitím si uklidím když jsem sama doma.

Holky taky vaši chlapi vyžadují větší pozornost? Lepí se na Vas jak ten můj na mě.?vzdy když je doma a malý usne tak se chce tulinkat, mazlinkat atd... Začíná mě to lest krkem protože si říkam:jo konečně malý usl jdu něco podělat a chlap to zbystři že jsem "volná" a už je na mě přisaty takže nemám šanci nic udělat :(

Jinak na kontrole u gyndarky mi gyndarka nabídla antikoncepci s tím že pak řekla svůj názor že dokud kojím tak je riziko otěhotněni minimální s tím že nemusím po dobu kojení dostat menstruaci vůbec. Dala mi letáček na spermicidni krém že by to v mém případě mohlo stačit když chci další dítě za 2-3roky. Jak to máte pořešené vy?

verunkaaa27
22. říj 2019

@lenulka89 malej měl ve dvou měsících 6,15 kg a 59,5 cm, tak snad to takhle nebude nadále pokračovat touto rychlostí, jinak ho za chvíli neunesu :D jinak my jsme byli včera na EKG a ECHO, doktorka slyšela malou šelest, tak pro jistotu...prý má ještě otevřenou nějakou přepážku mezi chlopněmi, zavírá se to po porodu, někdy se to nezavře nikdy, ale prý to nebude dělat problém do budoucna, za rok na kontrolu...

Malej se taky v noci vzbudí většinou jen 2x, začíná mít první spánek už i 8 hodin někdy, tak mám radost 🙂 jinak já si uklízím, když malej spí přes den, to tu nikdo není a mám na všechno klid, ale jinak je přítel taky víc tulivej, hlavně večer, když děcka spí, ale to už jsem zralá taky do postele :D :D :D

já dostala antikoncepci po šestinedělí a ptala jsem se na hormonální tělísko (my už další nechceme) a řekla nám, že až za pár měsíců si o tom popovídáme...ale nedala bych na to, že při kojení neotěhotníš, už jsem slyšela hodně případů, kdy to nestačilo :D

matys13
22. říj 2019

Tak my máme v neděli 2 mesice a pořád je to u nás stejny.. malém každej den prostě ať děláme co děláme. Přes den jsme jen když ho celou dobu nosíme nebo v šátku.. jinak on spát nebude.. ale aspoň spal v noci.. teda dnešní noc opět skoro celou prorval. já už nevím co dělám nebo nedělám že pořád křičí.. už jsem zralá na odvoz někam.. pořád si říkám že to přejde ale nějak se to neděje..

amitrama
22. říj 2019

@matys13 a řešila si už nějak jestli pláč a to že přibývá málo náhodou nesouvisí? Pokud ne trápíš sebe a hlavně malého.

matys13
22. říj 2019

@amitrama Mě všichni jen říkám že děti brečí a že kluci trpi na bříška. Doktorce jsem to říkala při každý návštěvě že malej pořád křičí.. ona jen že se to srovná..a o tom že přivítáme málo nerikala

lenulka89
autor
23. říj 2019

@verunkaaa27 no to věřím už teď se to pronese. Závidím že přes den spí. Mě nespí vůbec nebo když už tak 5minut a už jsme vzhůru. Takže nestihnu nic udělat, vyžaduje pozornost jinak hulaka... Takže doma neuklizeno. Chlap mi chodí domu až večer takže nepohlida a večer už jsem z malého tak vyčerpaná že lehnu a spím. Včera jsem usla po příchodu chlapa tak tvrdě že na mě mluvil a stouchal do mě a já nic že myslel že sem mrtvá ale viděl že dýcham tak v pohodě, vzal mi dítě a hned jsem se probudila. Uvažuji o koupi houpatka abych aspoň něco udělala..
Tak hlavně že je v pořádku a nejsou z toho následky. Mě malý kašle ale ne moc tak 3x denně ale to už od narození. Jinak jsem mu roztahla hraci deku sice si ještě nehraje ale kouká na ty hračky tak se tak na 20minut zabaví.

lenulka89
autor
23. říj 2019

@matys13 mě dnes taky brečel a tlačil že se nemůže vykakat tak jsem mu pomohla teploměrem, to byl proud že posral i mě... Si chudák ulevil úplně to šlo na něm vidět. Byl dobře zacpany břicho nafoukle a bublinek bylo taky hodně. Prostě bohužel to zažívání nemají miminka ještě vyvinuto :( ale jinak je hodný, brouka si pod nosem kope nožičkami a mává ručičkama. Mám vypozorované že když stlačuje nožky k bříšku a zase natahuje tak že to je bříško

matys13
23. říj 2019

@lenulka89 my mu zkousime pomahat pokazdy kdyz natahuje nohama.. Kolikrat pomuzem, ale pak brecet stejne zas zacne.. Kez by aspon obcas byl klid.. Jen doufam ze to opravdu prejde.. Odpoledne si ho davam do satku a jdu ven do pergoly.. V satku malej usne a obcas se i trochu vyprdi.. Takze za satek jsem asi nejvic vdecna.. Malej se prosi, obcas vyprdi a ja si muzu vzit na chvili i vysivani a trochu si odpocnout

inssomnia
Autor odpověď smazal
verunkaaa27
27. říj 2019

@lenulka89 no mě přes den spal třeba i tři hodiny v kuse...ale teď poslední dobou si dává hodinku spánek a hodinku a půl vzhůru a takto celej den :D máme ještě lehátko po dceři, tak ho tam někdy dám, jinak rozložím gauč a tam si ho položím a odpočívám tak, že si pustím telku a lehnu si k němu :D on je šťastný, že na mě vidí a nespustí ze mě oči, vždycky mi to přijde jako takový zamilovaný pohled :D :D a když se usměje, což poslední dobou je čím dál častěji, tak se rozbrečím :D

verunkaaa27
27. říj 2019

@matys13 to jsem moc ráda, že ti konečně něco pomáhá 🙂 na každé dítě platí něco jiného, jen to chce zjistit, což je někdy dost namáhavé

inssomnia
Autor odpověď smazal
verunkaaa27
28. říj 2019

@inssomnia taky slušná velikost 🙂 nám už je skoro 68 malá a koketuje se 74 :-O :D :D a jestli tímhle tempem bude pokračovat, tak se za chvíli do té malé vany už nevejde a bude muset být brzo v té velké taky :D

inssomnia
Autor odpověď smazal
verunkaaa27
29. říj 2019

@inssomnia pořád slýchávám, že jsou kluci větší než holky :D no uvidíme jestli se ta rychlost srovná a bude růst normálně anebo zda to bude pokračovat. Doberu dvojky plenky (cca za dva týdny) a už začnem trojky, protože dvojky už jsou trochu malé. Nemůžem ani kupovat věci či pleny dopředu, protože nevíme kolik bude později vážit :D To u dcerky bylo jednodušší 🙂 Ale má to výhodu, dcerka je narozena v březnu a to co nosila v zimě, tak bude akorát Vašíkovi a nemusím nic shánět :D

Fotky z vítání občánků se vyvedly, mám radost, že se usmál i malej 🙂

matys13
29. říj 2019

Tak dneska jsme sli radsi k doktorce.malej kazdej den hrozny histeraky.. Nedal se uklidnit, pri kojeni se se mnou pral.. Doktorka ho zvazila a od kontroly v sestinedeli pribral necelych 400 g a takze ted ve 2 mesicich vazi 4 400 g..

No doktorka si mysli ze ma malej porad hlad a peoto tak rve.. Tak pry mame zkusit jinou polohu na kojeni a kdyz to nezanere tak mu mam dat prikrm.. Pry mam kojit jen 15 min z 1 prsa..a to jsem predtim kojila 15 min z kazdyho.. Takze dohromady 30..

inssomnia
Autor odpověď smazal
Strana