Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
Tak já to měla trošku jinak 🙂 Ale možná tím, že mám svého gynekologa přímo v nemocnici/porodnici, tak se ten postup liší.
O víkendu se má ochladit!! Paráda 😀 🙏
@michaela_2 hmmm, zase skok jak blázen... ani se moc netesim. Horka jsou sice unavny, ale uz to ted neni tak strasny jako pred 14 dny a minule mi pri te prudke zmene pocasi bylo nejhur za cele tehotenstvi
Tak jsem videla take naseho plaváčka. Plaval si tam a kopal nozkama. Dnes uz ultrazvuk pres bricho, tak ze od ted je to svatyne a nikdo krom manzela tam nesmi i pri porodu jim to zakazu, na tenhle porod se hodlam uplne maximalne pripravit a asi budu mit drive vyslovene prani, nechci se tam potom s nikym dohadovat nebo, aby tam byl nekdo na me arogantni jako minule, kdyz jsem mela jen porodni prani. Jsem 10+3. Mela jsem take odbery na lacno, taky jich bylo asi 5 tech zkumavek. A 4.9. screening a me ho bude delat moje doktorka, ma na to vybaveni i kvalifikaci a vysledek se hned dozvim. Platila jsem 1500 a neco by mela pojistovna proplatit. Prukazku jsem dostala dnes a termin porodu vychazi na 16.3. I kdyz je to dlouha cesta, zacinam se tesit, i kdyz teda ted se nejvic tesim, az mi prestane byt spatne a prestanu byt unavena, je mi spatne od zacatku cely den, vubec si nepamatuju, kdy mi bylo dobre, vubec si nedovedu predstavit, ze bych mela treba chodit do prace, tak ze obdivuju pracujici maminky a jeste s vice detma. Jinak mate nejaky treba pocit jestli kluk nebo holka? Ja mela dnes silny pocit, ze je to kluk. A ve stredu by mi melo prijit nositko uz na novorezanatko usite z satku. Ja vim, jsem magor a vse je hodne predcasne, ale jsem toho dnes nejak plna.
@mysek Gratuluji ke kontrole! Krásný 🙂)
Já to mám v práci jak kdy - někdy trpím dost, někdy při těch ,,lehčích" nevolnostech, mi to spíš pomůže odvést pozornost 😀 A co jsem těhotná, strašně mi chybí po dobu kdy jsem v práci děti 🙂 hormony asi..............
Pocit na pohlaví miminka zatím asi žádný určitý nemám............Maloučko bych si přála jako třetí tu holčičku, ale počítám spíš asi s tím chlapečkem, nevím 😀
Adrianka s Fanouškem tedy svorně tvrdí, že to bude malá sestřička, tak uvidíme 🙂
@michaela_2 když mamka čekala bráchu, všichni chtěli třetí holku, já ale věděla, že to bude kluk a vida, byl to kluk :D u nás doufam v páreček, ale je to jedno, hlavně aby to bylo zdravé
@vendelinka08 já to moc nepoznala, manžel ano. Byl tam pytlík 🙂
Ja jsem to u kluku vedet nechtela..takze jsem to vzdy hlasila..a na utz kdyz jsem tam nevo videla tak jsem si rikala ze to asi byla pupecni snura 😆😆😆
No já sem zvedava co bude v pondělí na kontrole. Já chci holčičku! A jestli to bude kluk tak se zbláznim 🤣😔
@lalusheee Klučičí svět je taky fajn 🙂 Ten náš je tedy všech lumpů král, jak říká manžel. Má zlomeniny od roka a půl, pády na hlavu, pere se ve školce (ale je to zároveň takový ten šašek a komediant, takže je tam oblíbený 😃). Někdy fakt nechápu co dokáže vymyslet za hovězí nápady, člověk aby měl oči i vzadu.
Ale je to taky neskutečný mazel 🙂 když přijde, tak člověk roztaje, oni to ti rošťáci s maminkami moc dobře umí.
@lalusheee ja jsem strasne rada ze mam dva kluky...maji stejne klucici zajmy...sice se rvou...ale take si spolu hraji....maji se radi...jsem za kluky rada...ale ted bych tu holcicku take brala...a kdyz to bude kluk..tak take nevadi...hlavne at je to zdrave mimco..to je ted pro me uplne to nejdulezitejsi....
@michaela_2 jojo...kluci jsou mazlici...a jsou citlivy...
Já chtěla při prvním těhotenství hrozně kluka,pak jsem to oplakala, když jsme se dozvěděli, že to bude holčička. Ale když se narodila,tak jsme jí milovali a nepremysleli o tom, že jsme chtěli kluka. Pak nám v šesti týdnech zemřela a teď je mi to tak jedno. Až tak, že se to ve mě pere,zda to vůbec chci vědět. Ale asi jo,jsem hrozný praktik a chci mít vše připraveno.
@kacka214 Kačí to je hrozný..........člověk pak vše přehodnotí viď ☹
My s malým přesně po 6 nedělí zažili zástavu dechu (přidušení a krvácení z nosánku), sanitka přijela až za 25 minut, kdy jsme ho oživovali, já to pak tak nějak vytěsnila a cca rok se k tomu nevracela, jinak bych se z toho strachu zbláznila.
@michaela_2 🤣🤣🤣 takovej Teda malé bojovník 🤣
@michaela_2 to je tak dobře, že to vše dobře dopadlo.
Holky, je tady některá, co si bude nechávat nebo už nechala testovat toxoplazmózu? Já nad tím stále přemýšlím, jelikož máme doma kocoura, ale na čistění záchodu si vždy beru rukavice. Dostává několik dní přemražené syrové maso...takže teď nevím, jestli by byl test zbytečný nebo ne. Na odběry krve jdu až 18.9., takže času dost na rozmyšlení 🙂 moc díky
@everyone Mě se doktorka ptala na zvířata a když jsem jí pověděla, že máme psa a dva kocourky, tak tam tu toxoplazmózu hned doplnila. Testovali ji současně s ostatním u těch prvních větších odběrů
@michaela_2 dekuji, radeji taky pujdu 🙂 me se doktorka jen ptala, jestli bych mela zajem, tak si to mam do zari promyslet. @baruda to prave nastesti nas nic nenosi :D asi jak kde, u me by byla navic a musim si rict sama. Dekuji za rady holky 🙂
Tu toxoplasmozu muze mit tolik lidi a nevi o tom, ale take jsem myslela, ze to je atomaticky, v prukazce to tam je. My mame 2 psy, z toho jeden byl porad zacerveny. Uz tak byl z utulku a privezli jsme si ho jako kost a kuzi, ted uz je na tom dobre, snad i bez cervu, ale kazdy rok v lete se mu to vraci. Jsou jen venku, maji boudu ve sklepe zateplenou.
@mysek on je spíš problém, pokud se tim nakazíš v těhotenství nebo bezprostředně před nim, jinak to problém neni a ani to nepoznáš, prý se to projevuje jako chřipka......ale když se tim nakazíš v těhotenství, tak to pak může být velký problém, proto se to testuje, takže i kdyby se to netestovalo, tak si to pro jistotu otestovat necham
Ahoj holky tak my dneska taky byly na kontrole tak jsme 8+1 podle Ms by jsme měli být 9+1 ale ovulaci jsem měla až 20den. Srdíčko krásně bilo 🙂 to byl tAK krásný pocit za 14 dní kontrola..termín 27.3

Na odběru na screening jsem byla před 2 týdny, to jsem nalacno být nemusela. Na velkých odberech krve jsem byla u svého doktora minulý týden, to bylo nalačno. Kvůli pozitivním protilátkam musím jít tento týden znovu a predpokladam, že budu chodit každý měsíc jako v minulosti minulém těhotenství.
Jinak moc se nosí na každou poradnu u svého doktora.