Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
Já mám manducu a nenosila jsem ji ji hned cca od 4m.
Ale byla tam asi tak 5x. Nejsem na vyloženě.ted možná více využijí.
Já mám od kamarádky teď taky manducu, ale co vím, tak vůbec není zdravý to mimi nosit od narození v ničem, lepší prostě počkat aspoň na 4.měsíc kvůli přetěžování zad..🙂
@makrela17 to znamená, že teď plošně dávají po porodu oxytocin, abys porodila placentu, čím déle to pak trvá, tím více ztrátíš krev a nechce se jim čekat.... pokud to dlouho trvá, tak tě pak berou pod narkozu a placentu z tebe vydělají.....
@makrela17 rikal ten vedoci lekar porodnich salu, ze asi po porodu hlavicky, davaji do zily oxytocin na porod placenty. A me se moc nechce do syntetickyho oxitocinu a nejakych prevenci. Mohla by jsi zjistit vice? A jak je to s tim miminkem a vysetrenim na ty zhruba 3 minutky po dotepani pupecniku si ho totiz berou osetrit. A potom jeste pichaji vodu. Ale to je od doktora, muze to byt s porodnima asistentkama potom v realu jine. Me se vic diky tomu libil ten Stod.
Manduka se doporucuje od tech 4 mesicu. Ja mam usite od Martys od narozeni vhodne a potom mam na ceste satek. Kdyz to nekdo ukaze, neni to nic tezkeho asi, take nevim, jestli mi to pujde, chce to pry zkouset. Ale take si myslim, ze zacnu az treba 2. 3. mesic a jen prilezitostne nebo proste, kdyz to bude potreba. Jinak take mam pocit uz tak tyden, ze na me neco leze, ale nic se z toho zatim nerozjelo. Ten lek se myslim jmenuje Septilen na ten krk. Pry je dobry. Jinak super napad na tu tabulku motivacni. Ale spis to nevham, az bude syn starsi, rada bych, aby ty povinnosti plnil sam od sebe, nekdy to jde, nekdy ne. Odpadky vyhazuju, dnes si po sobe vyluxoval, pomaha s nadobim, ale i tak se s nim rozciluju hodne, treba s oblikanim, rad u toho blbne a dela naschvaly.
@petratra to ja nevim jestli se nemuzou pouzivat,to slysim po prve. Jinak monitor dechu u dcery jsme meli pujceni od znamych,vyuzili jsme ho minimalne,potom spala s nama,a ted si asi pujcime na pul roku z nemocnice. Jeste uvidime,zda to nebude zase zbytecnost. Nejhorsi je v noci jak se zapomene vypnout tak vzbudi i to miminko i manzela a vy mate srdce v kalhotach a pak kojte vklidu to miminko,nedej boze aby se i ono nezlrklo a zacalo plakat 😀😀
@petratra My jsme u kluků monitory měli, ale moc jsme je nevyužívali, takže teď váhám jestli vůbec pořizovat 🙂 Možná ten na plenu si půjčím od kamarádky pro můj klid 🙂
@stef9328 Teda, vy už jste krásně nachystaní, já se chystám teď dát oprat povlaky na madrace do kočárku a košíku, ale jen tedy jestli mi je manžel donese 😀
Jinak dneska jsem byla v nemocnici v indikační poradně a dopadlo to skvěle, tedy pro můj pocit 🙂
Malá je stále hlavou dolů v 36+5 má odhad 2800g a paní primářka říkala, že to na obra nevypadá a že to je dobře kvůli té jizvy, jinak budeme čekat jestli se malá rozhodne jít sama na svět, což říkala, že ideál by byl do 38 tt. ale jinak budou vyvolávat až kolem termínu porodu...
No a další věc za kterou byla nadšená je to, že je maličká hlavou dolů, otevřená jsem na jeden prst a malá se tlačí prý ven, tak je spokojená, že by to už mohlo brzy být.
Tak uvidíme 🙂 Ale jsem spokojená, že to na 99% vypadá na přirozený porod 🙂
@petratra Já jsem u kluků měla klasické a v jedné postýlce, každý od jiného výrobce a nerušili se, zkoušela jsem jednoho vyndat a druhého nechat a tak a vřískalo to 🙂 Ale moc jsme je stejně nezapínali, takže sem je nakonec vracela téměř nepoužité, na tu plínku se mi to líbí i více, že se bere to dítě i s monitorem a nemusím přemýšlet o vypnutí a tak 🙂
@petratra tak je fakt, že ten monitor je fakt citlivý a vnímá i jen lehké vibrace vlastně, tak by to ten usínáček mohl falešně snímat..mě snímal i můj dech když jsme pak měli postýlku už přiraženou k naší posteli, takže to je pak naprd..máme babysense se 2 deskama..
Jinak monitor za mě super věc, využili jsme ho cca rok a půl a byla jsem fakt v klidu, jinak bych jí 100x denně kontrolovala jestli je ok..ale to je individuální, já jsem prostě byla dost úzkostlivá 😁 Ten co se připíná na plínku je jediná možnost při společném spaní, ale mě ho tenkrát kamarádka nedoporučila, že ho měli a 2x reklamoval..
@mysek Tak to jsme se pěkně srovnaly a ještě obě z Plzně 😉 Mě bude teď v sobotu 32 a mimco budu mít po 10ti letech, tak si prijdu jako prvnička 😂 Zkusím to zjistit od našeho pediatra, slouží u Mulacu na novorozeneckym 😉 A Ty to spíš vidíš na ten Stod tedy? Myslíš, ze nejde vyloženě říct, ze to píchnout prostě nechci? To vyšetření asi musí proběhnout tak jako tak, ne?
Holky...tak dnes valim smer doktorka. Je mi cim dal hur...uz nemuzu polykat a mam teplotu. Tak asi zase streptokok jako kazdy rok. Citim se mizerne. A to mame jet v nedeli na hory. Budu lezet a potit se. Jsem rada ze nemam termin porodu ted v unoru...
@mysek take bych to chtela zazit..pravy bonding...tak se zkusim domluvit predem. Hlavne zalezi jak se pak budu citit...po porodu jsem byla hodne vycerpana...po prvnim jsem mela i zimnici. Takze asi zalezi na okolnostech.
@vendelinka08 rychle se vylečte, dejte vedet jak jste dopadla, snad nebude na antibiotik😔
@vendelinka08 Tak ať je ti brzy dobře! Tohle neustálý oteplování je na dvě věci - na nervi a na bacily 😕
@mysek v Hořovicích mi Fanouška nechali na těle něco přes ty 2h po porodu - i pediatr který přišel, jej prohlédl na mě ani ho nesundaval 🙂
Mám na to moc hezké vzpomínky - na konci šestinedělí s ním jsme se s manželem shodli, že porod byl do té doby suverénně to nejkrásnější, co jsme s ním zatím zažili 😃 😃 (on totiž první měsíce jen řval a řval nebo blinkal, měl hodně silný reflux).
Holky co říkáte na ten porodní dům na Bulovce? Já zrovna psala vedle, že člověk na to čeká a pak to svým posledním porodem ,,prošvihne" o pár měsíců 😃 Mají tam otevřít letos na podzim myslím.
Jinak já jdu v pondělí dokončit registraci do Rakovníka, ale pokud nebudou mít Hořovice stop stav, pojedu do nich. Přeci jen, člověk už tam rodil dvakrát a zná tam většinu těch lidí..................Ono i v Rakovníku je to o štěstí nebo smůle na doktora a sestričky.
@kreatura to jsou super zprávy! s tím normálním porodem 😘
Jinak mě by se na porod tak moc líbilo datum 19.2.2019 🙂 Jednak v únoru ani v naší ani manželově rodině nikdo narozky nemá, v březnu už víc lidí jo, no a jednak je to strašně krásný datum 😃
Ale termín mám 5.3. a oba skřítci byli narození až po termínu, takže si myslím, že to bude až březen.
Ještě jsem ráda, že letos není přestupný rok, protože ten konec února už by byl rizikovější, že se zrovna trefí na ten den 😀
Doma nám už leží papíry do porodnice a my pořád nemáme jméno 🙂...
@michaela_2 já už mám 19.2. zamluvený :D líbilo by se mi to, bude to 2 týdny před termínem, takže už bude prcek donošený, ale zbytečně nepreroste, zároveň mají tchani jarní prázdniny, takže bychom měli vyřešené jinak problematické hlídani pro dceru...
Ale dcera šla taky až 10dni po terminu, tak uvidíme
No a jména máme jen užší výběr a rozhodneme nejspíš až po narození
@dmiska Ok, tak 19.2. budeme rodit spolu 😀
To jméno u nás nejspíš dopadne stejně, pokud tam manžel nenapíše nic podle sebe až pojedeme do porodnice a bude mi to jedno v tu chvíli 😀, tak asi až ho uvidíme.....

My mame ergobaby s novorozeneckou vlozkou,ale prijde mi to blbe vyresene,nevim,dceru jsem v te vlozce nenosila,tak jsem pockala do cca 4mesice a pak jsem ji zacala nosit. Mela jsem jeste Nositko Caboo,ale mala v nem vubec nechtela byt,tak jsem ho prodala.