icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

elinka555
27. čer 2018

@renulkka moc děkuji. Teprve pátý tyden

renulkka
27. čer 2018

@kessy17 Krvácela jsem bohužel u všech tehotenství :( První zt, z dalších dvou tu mám dvě holčičky a teď jsem zas špinila a krvácela, ale ťuk ťuk, přešlo to po lécích 🙂 Jinak holky mají 15kilo (2letá) a cca9-10 kilo (11m), zvedat je bohužel taky musím obě... Tomu se vyhnout nedá, ale četla jsem někde, že pokud tu váhu zvedalas i před těhu, že je tělo na to "zvyklé"... Ale moc se tím neřídím a když nemusím, tak nezvedám 🙂 Takže jen ty nutný věci 🙂

renulkka
27. čer 2018

@elinka555 Tak držím palce, ať jde něco vidět 🙂 Já byla na kontrole 5+3 a byl jen váček, teď jdu v pondělí (7+3) na kontrolu, tak snad se miminko vyvinulo 🙂 Vím, že ovulace byla o něco později, takže chápu, že bude náš prťous mladší 🙂 Držím palce 🙂

jednaholkaa
27. čer 2018

@kessy17 Jaj, tak drzim palce at se to brzo zklidni. To te hned hospitalizovali v nemocnici?

andelka
27. čer 2018

@arielka222 já jedu za týden na dovolenou a k Dr jdu až za 3 týdny,protože po dovolené má dovolenou zase on. Takže se asi objednám příští týden na ten týden před kontrolou. Protože to budu už 11+2 a to už je na objednávání na krev k NT poměrně pozdě. Utz vyjde asi v týdnu po svatbě, vdávám se za měsíc takže bych měla být 12+5.

andelka
27. čer 2018

@renulkka já zvedám celou směnu v práci. Zatím dobrý,snažím se aspoň o správnou techniku. Též spoléhám trochu na to,že tam pracuju skoro dva roky a tělo je zvyklé.

kessy17
27. čer 2018

@jednaholkaa dali mi na výběr. Buď klidový režim doma, nebo v nemocnici se sadou testů na hormony apod.
Doma bych se nejspíš dál nervovala a s dodržováním odpočinku jsem si moc nevěřila...

1nelinka
28. čer 2018

@kessy17 drzim palecky aby vse dobre dopadlo..take mam doma 16mesicu a jedine kdy ji zvedam je kdyz ji rano beru z postylky a kdyz jedeme na nakup tak ji musim zvednout do auta..ale jinak nenosim..tape od 1roku tak ani neni nejak duvod tahat ji...a i me teda na to mudr upozornoval ze jsem na rizikovem tak at se pokusim nenosit...

renulkka
28. čer 2018

Holky, myslíte, že vadí jít na kontrolu o 3 dny dříve? Mám jít v pondělí (na čekání), jenže muž má být nakonec v práci a přehodit mu to nejde :/ A potom od úterý už mají 2 týdny dovolenou... Takže jediná možnost je zítra taky ráno na počkání...

lenkatorka
28. čer 2018

Ahoj holky ,tak dnes vse v pořádku 7+3 ❤ 1 poradna za 10 dni .Doufám ze bude vse v pořádku!

frndafrrr
28. čer 2018

@kessy17 Taky se přidávám s držením palců ať je vše o.k. 🌷Já krvácela cca před 10dny v pátek opravdu silně včetně velkých sraženin asi hodinu, už se smířila s potratem a v pondělí když jsem naklusala, že je asi po a vše v pořádku i na kontrole včera vše o.k.. Zvedat taky občas musím 20m. cca 11kg, min. postýlka a autosedačka, ale kvůli rizikovému brzy dáme klasickou postel a autosedačku omezíme na nezbytně nutné jízdy.

frndafrrr
28. čer 2018

@renulkka Já si myslím, že těch pár dní vůbec není problém a hlavně když není nutné se objednávat. 🙂

renulkka
28. čer 2018

@frndafrrr Děkuju, podle ms budu 7+0 podle ovulace 6+4, tak snad už bude vidět aspoň embryo... Moje dr objednává až do poradny, teď zatím si musím ráno počkat :/ Tak děkuju, zajdu tam a řeknu, že bych se v pondělí nedostala 🙂

frndafrrr
28. čer 2018

@renulkka No aspoň ta poradna frčí, můj neobjednává na čaa vůbec, takže si to odsedím pokaždé v posledním těh. jsem jezdila půl h před ordinačni dobou abych byla první. 😀 Tak ať jde vidět mimčo i se ❤.

jessulka
28. čer 2018

@frndafrrr Určitě tam zajdi, než čekat dalších 14 dní.

jessulka
28. čer 2018

@lenkatorka Krásný ultrazvuk. Tak ať se miminku i tobě daří 🙂

svetty
28. čer 2018

Ahojky holky, snad nevadí když se k vám přidám 🙂 .....v pondělí potvrzeno těhu u MUDr. a další kontrola až 10.7. 🙂 tak snad bude vše v pořádku 🙂

jessulka
28. čer 2018

@elinka555 Ahojky, tak jak jsi dopadla na kontrole? Myslela jsem na tebe. Máš fotečku? Miminko v pořádku? Probírala jsi s Dr. ty nebolesti prsou?

frndafrrr
28. čer 2018

@jessulka Já nic...To patřilo asi @renulkka

ajdamajda
28. čer 2018

Ahoj, tak u nas je uz srdicko, takze uz se beru jako tehotna 😀 . Mam 3.5 roku a 2 roky velke syny, takze aktivit hodne. Prvni porod byl sekci a druhy po 19 mesicich vaginalne. Kdyby chtel nekdo neco vedet o VBAC a priprave na PRIROZENY porod (tzn.vaginalni bez oxytocinu, v jine poloze nez s nohama do praku) tak rada povim a ponasmeruji. Pripada mi krasne se pripadne delit o tipy. I co se knih tyce. Ale vnucovat to nechci, stale mam pocit ze dost rodicek v dnesni dobe je zavislych na tom co rekne lekar a to je svate (zvlast pri porodu, vyvolavani pred atd.)

Neuverite ale ja se strasne tesim na porod. Uz aby to bylo 😀

ajdamajda
28. čer 2018

Jinak prsa me nemaji cas bolet. Porad kojim . Uz 3.5 roku v kuse a budu i v tomto tehotenstvi. Aspon se nemusim snazit o laktaci potom.

Po sekci jsem bojovala s laktaci 3.5 mesice! Vydrzela jsem a nevzdala to, nakonec jsem se rozkojila a stoji to za to. Snadne to nebylo 🙂)) .

ajdamajda
28. čer 2018

@renulkka Ja jsem dnes podle UZ 6+3 a bylo srdicko. Podle MS 7+0 a podle styku 7+3 😀 ...ale takto na zacatku to sedet nemusi, spatne se to male meri a casem se to vetsinou sjednoti

elinka555
28. čer 2018

@jessulka kontrola v pořádku,na 4+5tt je vidět co má být vidět. Prsa uz se ozvaly😀 za 14 dnů další kontrola.

andelka
28. čer 2018

@ajdamajda pokud by byl třetí porod jako druhý,tak bych se těšila též. Kéž by byl. Ten byl perfektní.

jessulka
28. čer 2018

@elinka555 Tak paráda, příště už bude vidět i miminko a doufám, že i srdíčko. Tak se opatruj. ÁÁÁ tak prsa se už ozvaly? Tak to jsi měla určitě radost 🙂 Nezávidím ti. Mne už nebolí tolik jako předtím, ale vím o nich. Nejvíc ráno a večer.

jjituli
Autor odpověď smazal
jessulka
28. čer 2018

@ajdamajda Mne by to hrozně zajímalo. Já jsem měla první porod sekcí. Dcera byla koncem pánevním, spíš šikmo. Teď už si to snad budu moct užít se vším všudy. Ráda si přečtu nějakou zajímavou knížku, jestli můžeš něco doporučit.

renulkka
28. čer 2018

@ajdamajda Jojo to je mi jasné, jedna dcera byla na začátku "větší" a druhá zas "mladší" 🙂 Tak kéž by už bylo vidět srdíčko i u nás 🙂 Zítra dám vědět 🙂 Co a jak bude 🙂 Měli bychom být teda +- stejně 🙂

dominika963852
28. čer 2018

Mela bych jednu otazku, jelikoz vas maminek s vice detma je tu vic, tak treba to nektera vedet budete.
Prvni tehotenstvi jsem musela podstoupit odber plodove vody, kvuli spatnym vysledkum (asi ty tripple testy). Syn je zdravi jako ripa.
Ale me zajima jestli se to bude znovu opakovat? Uz ty nervy zazit nechci.

renulkka
28. čer 2018

@ajdamajda Jinak přirozený porod je super 🙂 U první jsem teda musela dostat oxytocin, protože se objevily problémy, malé padaly ozvy a kontrakce přestávaly, takže tam jsem za tu injekci byla ráda 🙂 Druhý porod úplně bez zásahu, bez léků 🙂 Prostě super 🙂 Taky byl kratší 😂

Strana