Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@kessy17 Krvácela jsem bohužel u všech tehotenství :( První zt, z dalších dvou tu mám dvě holčičky a teď jsem zas špinila a krvácela, ale ťuk ťuk, přešlo to po lécích 🙂 Jinak holky mají 15kilo (2letá) a cca9-10 kilo (11m), zvedat je bohužel taky musím obě... Tomu se vyhnout nedá, ale četla jsem někde, že pokud tu váhu zvedalas i před těhu, že je tělo na to "zvyklé"... Ale moc se tím neřídím a když nemusím, tak nezvedám 🙂 Takže jen ty nutný věci 🙂
@kessy17 Jaj, tak drzim palce at se to brzo zklidni. To te hned hospitalizovali v nemocnici?
@arielka222 já jedu za týden na dovolenou a k Dr jdu až za 3 týdny,protože po dovolené má dovolenou zase on. Takže se asi objednám příští týden na ten týden před kontrolou. Protože to budu už 11+2 a to už je na objednávání na krev k NT poměrně pozdě. Utz vyjde asi v týdnu po svatbě, vdávám se za měsíc takže bych měla být 12+5.
@jednaholkaa dali mi na výběr. Buď klidový režim doma, nebo v nemocnici se sadou testů na hormony apod.
Doma bych se nejspíš dál nervovala a s dodržováním odpočinku jsem si moc nevěřila...
@kessy17 drzim palecky aby vse dobre dopadlo..take mam doma 16mesicu a jedine kdy ji zvedam je kdyz ji rano beru z postylky a kdyz jedeme na nakup tak ji musim zvednout do auta..ale jinak nenosim..tape od 1roku tak ani neni nejak duvod tahat ji...a i me teda na to mudr upozornoval ze jsem na rizikovem tak at se pokusim nenosit...
Holky, myslíte, že vadí jít na kontrolu o 3 dny dříve? Mám jít v pondělí (na čekání), jenže muž má být nakonec v práci a přehodit mu to nejde :/ A potom od úterý už mají 2 týdny dovolenou... Takže jediná možnost je zítra taky ráno na počkání...
@kessy17 Taky se přidávám s držením palců ať je vše o.k. 🌷Já krvácela cca před 10dny v pátek opravdu silně včetně velkých sraženin asi hodinu, už se smířila s potratem a v pondělí když jsem naklusala, že je asi po a vše v pořádku i na kontrole včera vše o.k.. Zvedat taky občas musím 20m. cca 11kg, min. postýlka a autosedačka, ale kvůli rizikovému brzy dáme klasickou postel a autosedačku omezíme na nezbytně nutné jízdy.
@lenkatorka Krásný ultrazvuk. Tak ať se miminku i tobě daří 🙂
Ahojky holky, snad nevadí když se k vám přidám 🙂 .....v pondělí potvrzeno těhu u MUDr. a další kontrola až 10.7. 🙂 tak snad bude vše v pořádku 🙂
Ahoj, tak u nas je uz srdicko, takze uz se beru jako tehotna 😀 . Mam 3.5 roku a 2 roky velke syny, takze aktivit hodne. Prvni porod byl sekci a druhy po 19 mesicich vaginalne. Kdyby chtel nekdo neco vedet o VBAC a priprave na PRIROZENY porod (tzn.vaginalni bez oxytocinu, v jine poloze nez s nohama do praku) tak rada povim a ponasmeruji. Pripada mi krasne se pripadne delit o tipy. I co se knih tyce. Ale vnucovat to nechci, stale mam pocit ze dost rodicek v dnesni dobe je zavislych na tom co rekne lekar a to je svate (zvlast pri porodu, vyvolavani pred atd.)
Neuverite ale ja se strasne tesim na porod. Uz aby to bylo 😀
Jinak prsa me nemaji cas bolet. Porad kojim . Uz 3.5 roku v kuse a budu i v tomto tehotenstvi. Aspon se nemusim snazit o laktaci potom.
Po sekci jsem bojovala s laktaci 3.5 mesice! Vydrzela jsem a nevzdala to, nakonec jsem se rozkojila a stoji to za to. Snadne to nebylo 🙂)) .
Mela bych jednu otazku, jelikoz vas maminek s vice detma je tu vic, tak treba to nektera vedet budete.
Prvni tehotenstvi jsem musela podstoupit odber plodove vody, kvuli spatnym vysledkum (asi ty tripple testy). Syn je zdravi jako ripa.
Ale me zajima jestli se to bude znovu opakovat? Uz ty nervy zazit nechci.

@renulkka moc děkuji. Teprve pátý tyden