Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@misak48 to se vůbec nedivim, ze jsi jela, lepší než aby se něco zanedbalo. 🙂 no a je prima moc, ze ses dala k nám. Aspoň budes pěkne napřed a my budeme vědět, co nas čeká 🙂 tak ti moc přeju, at jde vse dobre!
@kristynkal moc gratuluji, ze se zadarilo a ze už srdíčko krasne bije. Verim, ze potom umělým to moc utajit mezi blízkými nejde, ale co. Aspoň ti budou oporou a budou se tesit s tebou 😊
Holky vy jste se tu všechny představily a mne došlo, ze ja moc ne, tak to ještě napravím.
Jmenuji se Marie, čekáme s pritelem první miminko, a tak jsme ze všeho ještě takový vyjukany (teda spis ja) 😀🙈. Mimi přišlo do trosku narocnejsiho období, ale snad to všechno dobre zvládneme. Za necelé tri týdny máme svatbu, takže nas teď čeká kupa chystani. Ja za tyden odevzdavam diplomku a měsíc po svatbě me čekají statnice. Ale ten mlocik v břiše (prozatímní nazev😀) je snad zazracnej. Hrozne jsem se zklidnila a proste to nehrotim, resp. říkám si, ze je pro me důležitější a nebudu se proste stresovat. Ono to vždycky nějak dopadne.
V tuhle dobu jsem měla byt na laparoskopii s cystou a nějakými dalšími problémy - v pondělí jsem byla v nemocnici a panu primarovi se naštěstí vše libilo a říkal, ze by mi těhotenství naopak mohlo prospět a cysty zmizet. Tak jsem si oddychla, ze tam mimcu nebudou vadit.
Ještě dotaz, mate zkušenosti s předpovědí pohlaví podle čínského kalendáře? Třeba me sestře a sestrence to vždy vyšlo 🙂
@eiram7 Tak sama to vidíš, někomu to vyjde někomu ne. Co mám kamarádky tak těm to taky nevyšlo. Ale zase vím, že někomu to třeba vyjde. Přeci jen je to spíš genetika :D
Myslím, že zrovna pro manžela to u nás alespoň ten první týden moc krásné nebylo :D Toho málem trefil šlak. No ale sám chtěl děti 5 let od sebe. No tak to tak bez pár dní téměř bude :D
@lith tak to je mate krasne od sebe. To je takový ideál. Pro ty chlapy je to holt někdy šok, ale teď už je určitě rad viď?
U nas taky vtipná reakce - přítel mi proste tvrdil, ze dokud není druhá čárka stejně tmavá a silná, tak ze ještě těhotná byt nemusím 😂 nemohla jsem mu to vymluvit. Predevcirem byly čárky konečně srovnatelný, takze už mi konečně věří a od ty doby se raduje jak blázen 😂
@eiram7 Tak my jsme si to tak plánovali nějak od začátku. Pak jsme nakonec řekli, že kvůli situaci doma ještě trochu počkáme tak rok, no a puleček měl asi jinej názor a přišel dřív no :D Ale jo teď už je rád. Dokonce sám přišel s vybíráním jména, rozvržením bytu abychom se vešli tak jsem ráda 🙂 I když si myslím, že mu to teprve ještě dojde naplno až se doma začnou objevovat miminkovský věci a bříško se bude zvětšovat.
S dcerou jsem takový bříško měla až tak kolem 15tt ale je fakt, že teď už nejsem ani tak hubená a svaly jsou povolený a tělo si to asi už pamatuje.
@eiram7 jé tak to máte pořádně veselo 🙂 já mám teď taky necelý měsíc do odevzdání diplomky a na začátku září státnice. Obdivuju, že se kromě toho všeho pouštíš ještě do zařizování svatby. My se tenkrát brali asi 14 dní po bakalářských státnicích a byl to teda masakr... Držím palce, ať se vše vydaří podle představ 🙂
Jinak čínský kalendář u nás v rodině vychází tak napůl. Ukazovala jsem to manželovi a ten se mi smál, že je to pěkná blbost, když přece informaci o pohlaví nese spermie 😀
@lith já jsem si u prvního taky myslela, že se to povede tak za rok, i jsem to tak plánovala. No a nakonec jsme to zkusili jen jednou 😀 Znamenalo to stěhování s pětiměsíčním miminem dva týdny před Vánoci, ale nějak jsme to dali 🙂 Teď už je vše ready, tak doufám, že to dopadne 😍
@misak48 Jee tebe čeká taky diplomka. Tak přeju, at jde psaní od ruky. To si pak budeme referovat, jak nám uceni v srpnu jde 😀 vůbec se na ty nervy netesim.
Kdybych věděla, jaký to bude mazec dohromady s tou svatbou, tak do toho nejdu ani náhodou. Do toho teď ještě tehu nevolnosti a nepřekonatelná únava 😀 ale ono se to proste nějak zvládne...
holky, chtela jsem se zeptat, jak to mate teď s kávou? Ja se snažím pít max jedno presso s mlékem denně, ale víte jak. Někdy je toho fakt hodně a musím si proste dat dvě, abych to dala. A druhy dotaz, jsem závislák na pastice. Vím, ze se v tehu nedoporučuji játra, ale v pastice je jich cca 20%. Myslíte, ze si ji občas dat muzu?
@eiram7 tak ja piju rozpustnou kávu a dám si max dvě denně a nikdy to neublížilo ani bábu...a když mám jěšte chut tak si dám bez kofeinu... a taky tu paštiku s mírou určite ti neuškodí
@blackhole Tak nám se první povedlo po třičtvrtě roce, druhé po půl roce od začátku snažení.. A to jsem měla naplánovaný věkový rozdíl dva roky, tak budou dva a půl. Boužel se sezónní výbavičkou to jaksi nevyšlo. :D Jeden je zářijovej, teď únor, no..
@eiram7 Při prvním jsem pravidelně v práci pila jedno černé kafe denně, teď tak jedno za týden, jsem stále na mateřský, takže si odpoledne klidně místo kafe můžu jít lehnout. 😉 Paštiku bych taky neřešila, ty kupované leckdy ani kolem jater neprošly.. 😉
Jezis to jste me potěšily. Ja nad tema pastikama porad slintam, tak si dam teď bez vycitek. 😀S mírou všeho ze anooo...
Akorát to kafe, dvě denně už jsou asi dost. Musím to omezit spis na to jedno. Aspoň si říkám, ze mam hodně nízký tlak, tak ten tlakovej výkyv po kave snad není pro mimi tak hroznej...
@blackhole To znám :D my se ani nepokoušeli, jen si tak nějak našlo cestu samo. Ale na první dceru jsem si počkala 2 roky... a to bylo taky na budku...
@eiram7 kafe nepiju, ale co zkusit třeba bez kofeinu? Jinak paštiku bych si taky dala úplně v klidu bez výčitek, já jsem si dala i smažák a sushi, Prostě všechno s mírou. Ničím se nepřejídat ale klidně si dát na co je chuť
Holky je tady někomu přes čtyřicet? Vůbec nevím jak dlouho chodit do práce.Dělám zdravotní ošetřovatelku na LDN. Takže docela tahání s lidmi. Nevím kdy to říct stanicni at třeba nemusím na noční. Kdy to začne být víc rizikové v tomhle prostředí...
@elinka555 ja delam sestru na interni jip a jsem na pn temer od zacatku....je to lepsi....
@elinka555 ja mnela taky noční a okamžite mne preložili ...noční by si nemnela dělat čím drív to oznámiš tím líp pro tebe a detátko...
@eiram7 To mi povídej, jak mám psát, když nemůžu udržet otevřené oči a pořád se mi chce zvracet řeším už měsíc 😀 S tlakem bojuju taky, ale kafe nepiju, takže jsem nepřišla na nic, čím bych ho zahnala... a dr. mi ta to řekla, že s tlakem se nic udělat nedá, že to prostě musím vydržet... docela ráda slyším, že má někdo taky takhle "pošahané" termíny jako my. Všichni spolužáci z gymplu už mají hotovo, protože mají zkrácený poslední semestr a státnice v červnu... akorát u nás to prostě musí být až v září, aby měl člověk zkažené celé prázdniny... jsem fakt zvědavá, jak se v srpnu donutím něco dělat 😀

@lith Jee to je krasnej pupik 🙂 ale chápu, ze další dva měsíce to utajit asi nepůjde. :D