Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@eiram7 já celkově kafe moc nepiju, nedělá mě dobře, ale co opravdu mohu doporučit na únavu a nastartování je Matcha Tea. Jsou to vlastně najemno rozdrcene listy zelené čaje, 10 x silnější než běžný zelený čaj. Může se i v těhotenství a proti unaveně to mám opravdu vyzkoušené. Ale pokud jsi zvyklá na kafe, tak si ho klidně dej, miminku to opravdu neuškodí. Zatím se v jídle moc neomezuji, spíš vynechavam ty nezdravé potraviny a sladké.
@elinka555 po čtyřicítce mě tedy ještě není, ale už se k ní také blížím 😢. V březnu mě bylo 37 let, takže už také žádná mladice 😀, ale na třetí dítě si myslím, že to špatný věk ještě není. Co se týče tvé práce, tak bych to určitě už oznámila, aby tě začali trochu šetřit, nebo případně dali jinou práci, ale to asi možné nebude, že? Určitě bych se kvůli práci nepřemáhala a těhotenství si užívala, obzvlášť pokud je poslední a jak se říká "zdraví máme jen jedno". Ale musím říct, že první těhotenství (26 let), bylo pro mě horší než druhé (34 let). U prvního jsem byla cca 3 měsíce na neschopence a u druhého jsem chodila do práce až do nástupu na mateřskou a to jsem často dělala i 12 hodinové směny i když ke konci už mě to zkrátili na 8 hodinové. Ale kupodivu jsem to těhotenství snášela daleko lépe než první. Teď jsem ještě na mateřské, takže práci řešit nemusím i když s dvouletým dítětem toho také moc nenasedím 😒
Ojoj ženy ty hormony!! Nálady jak na houpačce :( Taky to s váma tak cloumá?
@misak48 jakoze když prodlouzis, tak dostaneš mateřskou?? To jsem nevedela... to tedy není moc dobra motivace studium dokončit. 😅
Ja bych ale hrozne chtela, chci se přihlásit na doktorát, který už je placeny, a zkusit to s mimcem. Jojo ja studuju v Pardubicích historii. Je to teda spis konicek. Ale jinak mam jako bakalářský zaměření žurnalistiku. 🙂
@eiram7 Právě naopak. Nastoupila jsem do práce a těch 270 dní mít odděláno nestihnu. Ale je tam nějaká výjimka, že když v té době úspěšně dokončíš školu, tak se ti započítá jako "soustavná příprava na budoucí povolání" nebo tak něco a těch 270 dní mít odpracováno nemusíš a nárok na mateřskou ti vznikne... ale kdybych nedokončila, tak prd 🙂 Já jsem původně taky chtěla na doktorát, přesně jsem ho plánovala jako "částečný úvazek při mateřské". Ale když jsem s tím přišla v zimě ve škole, tak na mě koukali všichni ti chlapi jak na blázna a ten docent, který by mi dělal školitele mi přímo řekl, že jestli chci, tak to můžu zkusit, ale že tomu nevěří. Že jakmile se mi zblázní hormony, tak to vzdám. Tak jsem si řekla, že mi to tam z ty nervy s nima nestojí a dohodla si to v práci. Dělám ve firmě už od druháku jako brigádník, teď jsem nastoupila na HPP než půjdu na mateřskou a při mateřské dostanu zpátky DPČ jako jsem měla při škole a budu pro ně moct dělat z domova, jak mi to bude vyhovovat a mimčo dovolí...
Ahoj holky spolutěhulky 😉 Tak mám za sebou úspěšnou 1. kontrolu. Miminko odpovídá 6+4, srdíčko ještě nebylo tolik ostře vidět, ale něco se tam hýbalo. Kontrola až za 3 týdny, protože budeme první týden v červenci na dovolené. Předepsal mi Ultrogestan, mám si zavádět do pochvy 2 tobolky večer. Říkal, ze vzhledem k mému věku to raději doporučuje. V 11.tydnu budu muset do Genetu v Praze v Letňanech na tripletest, rikal ze kdyz je mi 35+, tak to doporucuje.
@jessulka tak si me uklidnila....ja budu doufat ze pristi tyden bude ❤ jako 🔔
@lith Taky jsem náladová 😂 Všechno mě hned vytočí i prkotina a i v blbosti vidím hned konec světa 😂
@jessulka Krásná fotečka a gratuluju! 🙂 Já už se taky strašně těším na fotečku a srdíčko 🙂 Teď na ultrazvuku nebylo ani embryo, tak snad v 7+3, co jdu na kontrolu, už bude 🙂 Jinak já četla, že ty testy dost často vychází falešně pozitivní a pak honí maminky zbytečně na plodovku... Nevíš o tom třeba víc? 🙂 Myslíš, že by nestačil kombinovaný screening, co se klasicky dělá? ;)
Ahoj, tady to jede. Uvidim, jestli mi to tady bude takto vyhovovat, přeci jen jsem na zvyklá na normální termínovky a nevím, jak se tu budu orientovat. Asi je na čase se vám taky představit. Jmenuju se Vilma je mi 25 let, mám 21 měsíčního syna Vojtěcha. V lednu jsem ve 21. tt potratila zdravého chlapečka vinou odlučující se placenty. Bylo to šílený těhotenství cca od 10. tt, kdy jsem začala krvácet a pak se problémy jen vrstvily až do toho ledna. Nechybělo moc a asi bych tu ani nemusela být. Hrozně jsem se bála dalšího těhotenství. Představa, že by se to mělo opakovat mě úplně děsí. Vlastně představa jakýhkoli komplikací mě děsí. Proto asi neskáču radostí z dvojčat, které teď čekám, protože ty jsou rizikový ve své podstatě vždy. Budu doufat, že jsem si smůlu vybrala a teď bude vše v pořádku. Jinak dle MS jsem 8+2 (čili TP koncem ledna), ale jsem přesvědčená, že OVU proběhla později (poznám ji na sobě spolehlivě), tak jsem se přidala i k vám a asi tady zůstanu - snad vám to nevadí. I když je jasný, že do února je nosit nebudu.
@vilmic take drzim ✊ a preji hodne 🍀
Ten strach bohuzel znam moc dobre....ted to uz vyjde
Ahoj holky...
děti zatím nemám, ale pár těhotenství ukončených (samovolně) do 8 týdne mám za sebou... tohle je jiné. Jsem neskutěcně unavená, když delší dobu sedím (20 a více minut), přichází bolesti podobné PMS, jen intenzivnější... chvílemi mám takové bolesti, že mi skoro tečou slzy... zvracela jsem zatím jen jednou, ale zle mi je každý den od rána do večera... pracuji jako obchoďák a velkou část dne trávím v autě. Už jsem vyzkoušela kde co... aktuálně jsem 6+6... nemáte nějaké typy jak si od nevolností pomoci? S bolestmi jdu zítra na fyzioterapii, aby mě naučili nějaké cviky na uvolnění, ale žaludek mi asi nenapraví :(
Nechci aby se v práci vědělo, že jsem těhu... prosím, poraďte...
Předem díky, D.

@misak48 jako bys mi z duše mluvila, zrovna se klatim nad PC a mezi oci bych si nejraději vrazila paratka, aby se mi porad nezaviraly. 😀 a co studujes, jestli se muzu zeptat. Ale věř, ze to proste nějak zmaknem! Me na jednu stranu to mimo v břiše nutí se překonat a vse dodělat 🙂